יש לי כמה שאלות...

Arroz con leche

New member
יש לי כמה שאלות...../images/Emo13.gif

אשמח לתשובותיכתן אציג את עצמי תחילה הריון ראשון בת 38 אוטוטו הריון כעקרון תקין . שאלותיי/ מחשבותיי אני מעוניינת בלידה טבעית (אך לא בבית ) לאחר קריאה בפורום זה ובפורומים אחרים הבנתי שלא כדאי לי ללדת בליס שהוא הקרוב יותר מבחינתי... אבל מאחר ואין לי כל כוונה לעבור טראומה ואין לי שוטר צמוד שיהדוף את החלטות הרופאים/יוודא שלא עושים מה שהם רוצים אלא מה שיתרום ללידה טבעית. הגעתי למסקנה שאני רוצה לחפש בית חולים שבו ניתן להעזר בשרותי דולה וכנראה אלך על "מאיר" כמה זמן לפני הלידה המשוערת כדאי /צריך לצור קשר עם דולה? האם המרחק מבית החולים הוא גורם בעייתי? הבנתי שלידה לא מתפתחת במהירות בעיקר לידה ראשונה אבל האם יש מצב שבו חייבים לרוץ לבית החולים? האם ישנם מצבים בהם לא תהייה לי ברירה אלא להגיע לליס למרות שאיני רוצה בכך? וכדאי להציץ שם ולשריין "שוטר/ת" מטעמי שיחליפו את הדולה המתוכננת???. אשמח לקבל המלצות לדולות (גם במסרים) ולבתי חולים ידידותיים למבקשות לידה טבעית. מועד הלידה המשוער הוא בסוף ינואר. תודה

debby12

New member
מנהל
לדעתי? רק לא ליס ../images/Emo67.gif

אני מסכימה מאוד עם התובנה הפותחת שלך. לצערי יצא לי ללדת שם למרות שתכננתי לידת בית. הסיבה שהגענו לשם היתה כי גרנו 50 מטר ממנו ופיתחתי רעלת הריון קשה שגרמה לי לקשיי נשימה בסוף שבוע 31. לא ידעתי על המוניטין המחורבן של המקום - אבל אני חושבת שבמצב ההוא הייתי ממילא הולכת ל"ליס" מכיון שבשבוע כזה התינוק צריך פגייה למשך יותר מחודש - ולכן עדיף שזה יהיה כמה שקרוב לבית כי כל היום את רצה כמו עכבר קטן בית-פגיה בית-פגיה. אז במצב כזה יש יתרון משמעותי למגורים קרובים. זו הסיטואציה היחידה שבה אני יכולה לחשוב שכדאי להגיע בה לליס אם גרים מאוד גרוב אליו - הקטע של לגור קרוב לפגיה, וגם בעצם כי לידה כזו היא בד"כ ממילא סיוט - מאוד רפואית והיסטרית מצד הצוות -- בכל בית חולים [אם כי גם אז - תמיד טוב שיש דולה] אגב - היה לי "שוטר" מצוין. בעלי התומך והאסרטיבי שעזר לי לסרב להרבה מאוד התערבויות. אני חושבת שבאופן כללי בנוסף לדולה בן /בת זוג או מלווה אסרטיבי זה בכלל רעיון מצוין <למשל בסיטואציות קשות הם יכולים להיות השוטר הטוב והשוטר הרע, או שהדולה תומכת בך ובן הזוג מתמודד עם הצוות, או להיפך> אני לא יכולה לחשוב על שום סיטואציה אחרת שבה אין זמן ליסוע לבית חולים אחר. אכן לידה מתפתחת בהדרגה (אלא אם כן שמו לך פטוצין בורידים) ולידה ראשונה אכן לוקחת זמן ארוך יותר. לצערי אין לי המלצות על דולות. מאחלת לידה טובה ותחזרי לספר איך היה

אם פי 3

New member
במצב חירום

ניגשים לבית החולים הקרוב ביותר. לרוב, לא מגיעים למצב כזה. (לא רק פגות - יש עוד רשימה של אירועים מפחידים ונדירים שדורשים הגעה מיידית לבי"ח הקרוב ביותר). דולה, לדעתי, ומתוך קריאת סיפורי לידה רבים, היא כמעט הכרח בלידה ביתחולימית. מישהי מטעמך, שנותנת לך גב, שתומכת בך פיסית ורגשית (ובלידה, נשים רבות זקוקות לתמיכה הזאת, או לפחות נהנות מקיומה). זו גם הצהרת כוונות, גם אם לא מדויקת (תיאורטית, אפשר (ורצוי) לקחת דולה גם ללידה שמתוכננת כאפידורלית או אפילו קיסרית. מעשית, רוב מי שלוקחת דולה, מכוונת ללידה טבעית. בבתי החולים רואים דולה, ומניחים שהכיוון הוא טבעי - וזה יתרון, כי מצוותים מיילדת מתאימה, אם אפשר). רוב הלידות, בעיקר הראשונות, מתחילות בנחת, כך שיש די זמן להגיע גם לבי"ח מרוחק יחסית. בזמנו, אני יודעת שהיו לא מעט חיפאיות, שנסעו למשגב לדך, הירושלמי, בזכות תמיכתו (היחסית) בלידה טבעית. ליצור קשר עם דולה, כדאי, לטעמי, ברגע שהחלטת שאת רוצה כזו. כך יש לך די זמן להכיר וליצור איניטימיות, אפשרות לבחור, בלי לחץ, את זו שמתאימה לך (כימיה, העדפות...), מישהי להתייעץ בה במהלך ההריון, והבטחה שתהיה פנויה. אפשר, לרוב, למצוא דולות גם "ברגע האחרון", אבל אני מניחה שגם הדולות מעדיפות לדעת מראש (לרובן, למיטב הבנתי, זהו לא העיסוק היחידי) - וגם, לא מוצאת שום סיבה לדחות.

אמאאור

New member
אם אין מצב חירומי, חלילה,

אז סביר מאוד להניח שיהיה לך זמן להגיע לאיפה שתרצי. במצב חירומי הולכים לבית היולדות הקרוב ביותר. לא במצב חירומי, לרוב לידה ראשונה מתפתחת לה בנחת, ואין מה למהר. אפשר בהחלט לחפש בית חולים שהוא יותר "ידידותי למשתמש" ובכל זאת נותן את היתרונות מבחינת מעקב רפואי והתערובויות רפואיות (כמו גם את החסרונות, כמובן). מבחינת דולה, אני האחרונה שאובייקטיבית אבל לדעתי זה מאסט, אם את רוצה לידה טבעית. יכול להיות שתלדי בלידה כזו (רצוי גם לחפש הכנה מתאימה) ויכול להיות שלא, אבל מישהי שהיא "לטובתך" יכולה לעזור לך מאוד לעבור את התהליך בצורה שתשאיר בידיך את רוב השליטה על הלידה שלך (ואני מתנסחת פה מאוד בזהירות). מתי יוצרים קשר? מתי שמחליטים שרוצים ללדת עם אחת כזו. כדאי להיפגש פעם-פעמיים לפחות לפני הלידה, לדבר על מה רוצים, להכיר זו את זו ואת שאר המשתתפים בלידה, לחוות מגע, נוכחות. וחוצמזה, נשמע לי די מוריד תעצומות נפש, אם את חושבת מראש שאת הולכת ללדת עם "שוטרת" אם זה לא יסתדר עם דולה. פשוט תמצאי את זו שאת מתחברת אליה, ולכי על זה.

תNר

New member
../images/Emo207.gifלשאלה משלי, כי נלחצתי קצת...

מחזירה אתכן לנושא השיליה הנעוצה. לקחתי לי את הזמן והפנמתי שאולי זה קרה לי בלידה האחרונה בגלל גרידה (הפלה) שעברתי לפני כן. האמת היא שלא היה לי מושג שיכולה להיווצר צלקת מהדבר הזה
אז אם זה קרה בלידה האחרונה (ולפניה היתה כאמור גרידה ולצערי גם לפני ההריון הזה עברתי שוב גרידה) ויש מצב שזה יקרה שוב בלידת הבית - האם לוותר מראש על הרעיון או שממילא אף מילדת בית לא תיקח מקרה כזה? בכלל - האם אני יכולה לבקש מהגניקולוג שלי לעשות US וגינלי כדי לקבוע אם יש צלקת?

אם פי 3

New member
אני חושבת שאת יכולה

לבקש לעשות US לאיתור הצלקת/צלקות. נדמה לי שאפשר לראות את זה (אבל לא בטוחה). אם כן - שיבדקו אם השיליה נמצאת על הצלקת. אם לא - אין לך מה לדאוג. אם כן - תבדקי שוב בשבוע מתקדם יותר. אני חוששת, שרוב המיילדות לא ישמחו ליילד בבית עם שיליה הממוקמת על צלקת (אופציה נוספת, היא לא לבדוק, ולהאמין שיהיה טוב. לפעמים זה עדיף, לפעמים זו עצימת עיניים מסוכנת. לא יודעת להחליט עבורך במקרה הזה, אבל תחשבי טוב *לפני* שאת בודקת) בהצלחה.

debby12

New member
מנהל
לדעתי תידרש היסטרוסקופיה

מסייגת כי אני לא מומחית. אבל מניחה שהשיליה הנעוצה ננעצה מבפנים מתוך הרחם. א.ס. וגינלי לדעתי לא ידגים את זה באותו אופן שהוא לא תמיד מדגים פוליפים ברחם - אלא צריך היסטרוסקופיה אבחנתית (= צינורית דקיקה שמכניסים דרך צוואר הרחם כדי להסתכל על הרחם מבפנים). ת'אמת? זו לא הפרוצדורה הכי נעימה בעולם [לי באופן אישי היא כאבה לפחות כמו לידה בשלב הגרוע שלה] אבל זה מאוד אינדיבידואלי - אני יודעת שיש כאלה שזה כמעט לא כאב להן. אפשר גם בטשטוש - השאלה היא אם זה שווה את זה....

תNר

New member
../images/Emo5.gifעוד יותר אוי ואבוי לי

בדיקות פולשניות מעולם לא היו חברות שלי
(על אף שאני מכירה כמה שעוברותותן בהתנדבות, ע"ע חמותי). אנסה בעדינות לשאול/להתייעץ עם הרופא שלי. וגם אדבר עם המיילדת בכל זאת, לשמוע מה דעתה בנושא.

שָׂרָה

New member
לדעתי

תשתי הרבה תה מעלי פטל אדום כלו יוט. משהו כמו 6 - 8 כוסות תה כזה ביום. מה שיספק לך ברזל למקרה של איבוד דם להקפיד על אכילת כבד עוף פעם בשבוע. (הרבה ברזל גיבוי לאיבוד דם) להקפיד על אכילת משמשים מיובשים ללא גופרית (גם הרבה ברזל) ואז קחי ויטמין C אסקרובאט שידוע כמונע דימום ומזרז ריפוי: חצי כפית אבקת ויטמין C + רבע כפית אבקת סודה לשתיה (100% סודיום ביקארבוניט סודה ללא תוספת אלומינום) בכוס. להוסיף קצת מים. אחרי שזה גומר לתסוס למלא את כל הכוס במים. ולשתות. לשתות את זה 3 פעמים ביום. ללכת כל יום 40 דקות ביום כדי לחזק את השרירים ללידה קלה. ואז ללדת בבית. אחרי הלידה לשבת ולא לקום. לחכות. לא לגעת בשיליה או בחבל הטבור בשום פנים ואופן. לא לחתוך. לחכות שהשיליה תצא מעצמה... כל עוד שאין דימום פעיל הכל בסדר. יתכן ויקח זמן לשיליה לצאת. (לי לקח 5 שעות שהשיליה תצא) וזה בסדר אם אין דימום רב מהרגיל. כאשר השיליה יוצאת זה יוצא בפתאומיות ומהר. אם מתחיל דימום רב מהרגיל לבלוע מהקרומי מי שפיר כמו תרופה (ידוע כמכווץ רחם ומונע דימום!) ועדיף לקחת מזה מלכתחילה . מייד אחרי הלידה זה טוב בכל מקרה. וגם להניק אם אפשר. ובמידה והשיליה יוצאת ומתחיל דימום רב, לבלוע מהשיליה חתיכות קטנות. כל הזמן כל עוד שהדימום נמשך. זה עוצר דימום רב עוצמה. המיילדת גם תלחץ באגרוף בעוצמה על הבטן כדי לעצור את הדימום. אפשר לקחת מהשיליה כמות של אגרוף ואז לערבל בבלנדר עם עגבניה או שתיים, להוסיף קצת אבקת פלפל אדום חריף ותבלינים ולשתות מזה. זה טוב למצבי חירום. תכיני מראש תמצית פלפל אדום חריף: אבקת פלפל אדום חריף טהור ללא תערובת. לשים מזה כמות של 1:2 באלכוהול. חלק אחד מול 2 חלקים באלכוהול. במידה ויש דימום רב, להשפריץ מזה ישר בתוך הנרתיק. (כמות של 2 - 3 כפות) ולקחת מזה 2 - 3 כפות דרך הפה גם. זה גם עוצר דימום. בכל מקרה אם יש דימום רב שלא נפסק תוך דקות ספורות אחרי שעשית את הצעדים הנ"ל, אפשר ללכת ישר לבית החולים, וזה עדיין לא יהיה מאוחר מידי והם יוכלו להציל אותך במיוחד שעשית את הצעדים הנ"ל. בקשי מהם לנפח בלון בעורק הראשי של הרחם כדי לעצור את הדימום כדי להציל את הרחם. אפשר להמנע מכריתת רחם עם הטכנולוגיה הזאת.

s u n s o o n

New member
שאלה על תמצית הפלפל

הי שרה להשפריץ מזה ישר בתוך הנרתיק. (כמות של 2 - 3 כפות) ולקחת מזה 2 - 3 כפות דרך הפה גם. - האם זה לא שורף? האם זה לא פוגע ברירית? אני דווקא מכירה מנסיון את נפלאות הפלפל האדום, אבל מה שאני רגילה להשתמש זה כשכואב גרון ואז לערבב כמה טיפות בהרבה מים כך שבקושי מרגישים טעם ולשתותת זה עוזר מאוד. אבל אם קצת מפריזים בכמות שורף אימים. לכן הופתעתי מההמלצה להשפריץ תמצית נקייה לתוך הנרתיק או הפה... האם הבנתי נכון? האם ניסית?

שָׂרָה

New member
אמנם זה שורף

אבל מייד זה מאלחש כך שלא מרגישים את הצריבה. לפלפל האדום חריף יש תכונות ריפוי. ולתמר: אם אינך יכולה לצעוד, תוכלי לצעוד לאט ואז לשבת לנוח ואז שוב לצעוד. זה חשוב מאד!!. לא ייתכן שאת בכסא גלגלים?

s u n s o o n

New member
האם ניסית?

לא מרגישים את הכאב אבל האם לא מקבלים כוויה? הרי בכוויה מדרגה גבוהה גם לא מרגישים את הכאב? האם זה לא מסוכן?אני מתחקרת ככה דווקא שככלל דבריך נשמעים לי קרובים לרוחי ורוב עצותיך אני זוכרת לי למקרה הצורך, במיוחד עכשיו, אני שוקלת לל''ם ורוצה ללמוד דברים בהם אוכל להיעזר במקרה הצורך, ולכן חשוב לי להיות בטוחה בדברי עזר...

שָׂרָה

New member
לא ניסיתי

אבל בעלי ניסה. היה לו חתך פתוח, נכאשר עבד בשיפוץ והשתמש במסור חשמלי בטעות נחתך לו העור בראש האגודל והשאיר שטח עגול של בשר חי מקולף מהעור (איי כואב!) טפטפתי על זה טיפה בודדה מהתמצית פלפל אדום חריף, וכאב לו מאד עד כדי כך שהוא הוציא צרחה ברגע שהטיפה נגעה. בדיעבד התברר שהכנתי את זה לא נכון: מפלפל אדום חריף חי מסוג Habanero (אבקת פלפל אדום חריף מסוג cayenne הכי יעיל וגם עם התכונות המאלחשות) אבל אפילו שהשתמשתי בפלפל הלא נכון הדימום הפסיק מייד והחתך הגליד תוך דקות בודדות ולמחרת הבשר החי התחיל להיות כמו עור בריא (אמנם עדיין אדום אבל כבר לא כמו בשר ללא עור) ולא היה צריך תחבושת.

תNר

New member
הו לא. לא בכסא גלגלים תודה לאל,

סתם עצלנית. מהרגע שהפסקתי ללכת, בשבוע 6+ לא חזרתי לזה וחבל. בכנות - אני לא מוצאת לזה זמן, אבל כאמור, אני גם לא ממש נחה בבית (שלושה ילדים קטנים
) אז אני מתנחמת בזה.

תNר

New member
וואו-זה ממש גזור ושמור. תודה!

דוקא בהריון הזה לצערי הרב ההליכון שלי מושבת ואין לי אפשרות לצעוד, אבל ריצה וקרקור אחרי הילדים נחשב גם למשהו, לא?

../images/Emo128.gifלא עושים היסטרוסקופיה בהריון

זו פעולה שכרוכה בכניסה לחלל הרחם ובהחדרת גז/ נוזל לרחם, אז בוודאי שלא ניתן לבצע בהריון. לרוב, ניתן להדגים באולטרהסאונד את הצלקת ולבדוק אם השליה נעוצה, אבל לא כל רופא מסוגל לזה.

debby12

New member
מנהל
אה- היא עכשיו בהריון?

דהההה - אני באמת טמבלית. כמובן שאמא של פילפילון צודקת. הרי אפילו אוסרים לקיים יחסי מין מהמחזור האחרון עד להיסטרוסקופיה כדי לשלול את האפשרות של הריון מכל וכל. <הולכת להתבייש בפינה על פיזור הדעת>

הילהל

New member
אני לא מצאתי מי שתסכים

נאלצתי לוותר על לידת בית. ואכן השיליה שלי השתרשה על הצלקת של הרביזיה וננעצה לה שוב - כך שטוב שהייתי בבי"ח. כשחיפשץי מיילדת בית היתה מישהי שהסכימה.. בתנאי שאגיע ללידה עם המוגלובין 11 (ודווקא בהריון הזה היתה לי אנמיה איומה) ואם אממן אמבולנס פרטי צמוד. ויתרתי. ילדתי עם דולה בבי"ח. זה לא כמו בבית, אבל זה הכי טוב שיכולתי להשיג לי.

למעלה