יש לי כמה שאלות...

../images/Emo12.gif אינלימושג???

לא קניתי עדיין את האפינו אני לא בטוחה שאני צריכה אותו כלומר אני לא בטוחה שהחתך שנעשה לי בלידה הקודמת היה בכלל נחוץ... זה היה בגלל שכל הלידה היתה התערבותית ועשו לי וואקום דווקא ירדן נולד במשקל 3100 וממש לא נראה לי שהיה צורך בזה... לפי הערכת משקל התינוק אמור להוולד גם באותו טווח משקל מה דעתכן? לי מישהי אמרה שעניין האפינו יהיה בשבילי יותר עזרה פסיכולוגית - כלומר - יהיה לי את הביטחון שאני יכולה ללדת ללא חתך ויכולה בלב שלם להתעקש עם המיילדת בבי"ח שאין צורך בחתך ושמבחינתי עדיף שתתן לי להקרע העיקר שלא תחתוך...

debby12

New member
מנהל
אין תשובה חד משמעית

לגבי אם צריך או לא. המחקרים שאילנה מצטטת מורים שזה מוריד את שיעורי החתך בבית חולים. לדעתי יש במחקר גם משהו טיפה מוטה והוא - שנשים שמספיק מודעות לקנות את זה ולהתאמן בזה גם מצוידות באסרטיביות מעל הממוצע מה שמאפשר להם למנוע חתך בשיעור גבוה משאר האוכלוסיה. יש לי חברה עם טיעון הגיוני שאומר שכדאי לקנות ולהתאמן רק בשביל הנפש כדי ש*אם* יש קרע <ובבית חולים - גם חתך זו אופציה> אז את מרגישה עם עצמך לפחות שאת עשית את המקסימום כדי שזה לא יקרה. וגם, אם את חושבת שזה יעזור לך להיות יותר אסרטיבית - אני משערת שזה מועיל. עוד נקודה היא שבגלל שביצעו בך חתך בלידה הקודמת יש שם רקמה צלקתית עכשיו שהיא בעקרון פחות גמישה. אני קניתי, התאמנתי אולי 5 פעמים (בהצלחה לא מי יודע מה) וילדתי את גילגי בלי קרעים 3217 (מיילדות בית לא חותכות).

מיילדות בית לא חותכות?

אין מצב שבו באמת צריך ועדיף לחתוך? בא נאמר שלדעתי מיילדת בי"ח תחתוך על עיוור גם כשלא צריך - כי ככה כתוב לה בפרוטוקול והפחידו אותה מה יקרה אם חס ושלום יקרע (כבר שמעתי את האיום של - "פי הטבעת יקרע ולא תוכלי לעשות מספר 2"
) אבל אם נניח שהמיילדת לא מושפעת מדעות שכאלו - אז לא יכול להיות מצב בו באמת ובתמים חתך עדיף? והאם היא יכולה לראות את המצב הזה נוצר לפני שמאוחר מדי?

אם פי 3

New member
נדיר מאד

וקשור למצב התינוק (מצוקה) ולא לקרעים. קרע עדיף על חתך. חד משמעית.

debby12

New member
מנהל
המיילדת שליוותה אותי בלידה עוסקת

בזה כבר 18 שנה וחתכה פעם אחת - דיברתי איתה על זה (לידה ראשונה, שלב לחיצות של מעבר ל-3 שעות,סימני מצוקה של התינוק וכמובן - רק אחרי דיון והסכמה מלאה של היולדת. אגב היא אמרה שהיולדת היתה אתלטית מאוד - ספורטאית מקצועית או משהו ואיכשהו לפעמים זה מקשה) כמעט ואין מצב שעדיף לחתוך. מחקרים אמפיריים מורים שלקרע ספונטני יש תוצאות טובות יותר מלחתך יזום. איומים יש הרבה - זה הבונוס של ללדת בבית חולים.

למעלה