יש לי שאלה לכל המשתמטים

ק ד ו ש

New member
יש לי שאלה לכל המשתמטים

למען האמת, אני חדש דנדש בפורום, אבל רציתי לשאול אתכם שאלה. מקריאה קצרה ראיתי שאתם נלחמים על דעתכם עם אלה שרוצים שכולם יתגייסו. אני לא מביע את דעתי כרגע, אבל רציתי לדעת משהו. אתם, בבוא היום תהיו אמורים להתגייס (או שהייתם אמורים), נגיד והצבא ישחרר אתכם על 21 או לא משנה איך. מה תעשו בזמן הזה? האם באמת תתרמו בדרך אחרת לחברה בה אתם חיים או למדינה בה אתם חיים, או שתפנו כל אחד לעיסוקו? האחד ללימודים, השני לעבודה, השלישי לטיולים סביב העולם. האם באמת בזמן שחבריכם משרתים בצבא (ולא משנה אם אחד בעזה או אחד בקריה) נותנים מחייהם 2-3 שנים, מה אתם תעשו בזמן הזה? באמת מעניין אותי. אני מבין שיש תופעה של אנשים שלא רוצים לשרת, אני פשוט רוצה לדעת האם זה מכל סוג של תרומה, או ספציפית הצבא.

תגיד, רופא לדעתך תורם לחברה ולמדינה?

בלינק הזה תמצא שישנם המון חיילים מיותרים בצה"ל הודעה והמסקנה הבלתי נמנעת היא שהרבה מאוד משתמטים תורמים למדינה הרבה יותר מחיילים מיותרים מצה"ל שסתם עולים כסף ותרומתם למדינה שלילית. רופאים, מורים שוטרים ועוד ועוד...

koneko90

New member
לעשות עבודה משרדתית

תגרום לך להתאבד? כל מקום עבודה שתיהיה בו שלא ימצא חן בעינך יגרום לך להתאבד? הרי שיש לך נטיות לאובדנות, דבר המצריך אישפוז.

koneko90

New member
לא כדאי..

ולא כדאי שתיהי בשום עבודה. אם אתה מודעת לנטיות להתאבדיות שלך, הרי שאת מהווה סכנה לעצמך. אם תהי באישפוז מן הסתם לא תיהי בצבא.

אתה כנראה לא מבין הרבה בדכאון

וזה בסד, זה דבר מובן. אך לא כל בעל דכאון הוא פצצה מתקתקת. דיכאון יכו להתפרץ בגילאים מסוימים ולפרוח במסגרות מסוימות. אנשים בעלי דכאון יכולים לקבל טיפול אך ורק מחוץ לצבא, כאשר מרגע שהם לוקחים תרופות פסכיאטריות, הצבא כבר לא מקבל אותם חזרה. מה גם שלהיות במסגרת צבאית ידרדר את מצבם. עוד דבר למ ישלא בקיא בנבכי המערכת הצבאית- מרגע שהורידו לך פרופיל נפשי, אפילו על בעיה טיפשית כמו קלסטרפוביה, אתה אוטומוטית מוצא מכל תפקיד שבו יש גישה למחשב. ככה שזה לא ב"משרד עם מזגן", זה יותר ב"אפסנאות". הצבא לא כל כך בא לקראתך אם אתה במצב לא טוב. מצטערת, אבל אתם לא יכולים לדעת מה עבר על כל אחד. אתם לא יכולים לדעת את מי אנסו והיא עכשיו בטראומה, למ ייש בעיות בבית ואין לו זמן בכלל לבירוקרטיה של הצבא, ולמי יש דכאון וצריך טיפול תרופתי- דבר שגורם לצבא להעיף אותו קיבינימט ולא להחזיר אותו גם אם הוא ירצה להתנדב אחר כך. באמת, תפקחו את העיניים.

koneko90

New member
חח מה הקשר?

הרי את אומרת אבל שאת מודעת לזה שאם תיהי בדיכאון, תתאבדי. איך את יכולה לומר שיהיה מצב שתתאבדי במידה ולא תיהי מרוצה מהעבודה שבה תעסקי אם את לא מודעת לאותן נטיות התאבדיות? ואם את מודעת לאותן נטיות הרי שמקומך אינך בחיי השיגרה מהסכנה שתלקי בדיכאון ותפגעי בעצמך. אז מה הקשר שזה יום אחד יתפרץ? השאר באמת לא קשור בשיט לעניין, כיוון שאותם דברים קורים בחיי השיגרה היום-יומיים וכמו שיש קשיים בחיי היום יום לבחורה שנאנסת יש גם קשיים לבחורה שנאנסת בצבא.

שוב

המסגרת הלוחצת והא-אינדיבדואלית של הצבא תורמת להתפרצות הדיכאון. גם אם אתה מטפל בו וחוזר להיות נורמלי, הצבא לא מקבל אותך שוב לשורותיו. לאחר שדיכאון מטופל, הוא מחלה שאפשר לחיו תאיתה ולהיות לגמרי כמו כולם, בלי שום סכנה לפגיעה בעצמך ובאחרים. הבעיה היא עד שמקבלים טיפול.

koneko90

New member
על מה את מקשקשת?

בעבודה רגילה אין לחץ? מנסיון משפחתי אישי אני מודע היטב "ללחץ" של הצבא אז את לא מחדשת כלום. את מפספסת את מה שאני מנסה להגיד לך, איך את יודעת, לפני השירות הצבאי שאם יהיה עליך לחץ - תתאבדי? אם את לא יודעת, הרי שאת אמורה להתגייס כמו כלום. אם את כן יודעת, הרי שאת זקוקה לעזרה מקצועית שמה תפגעי בעצמך.

אני מתייחסת למקרים

בהם הבנאדם יוצא באמצע הצבא, או שכשהוא אמרו להתגייס הוא כבר באמצע התהליך של התפרצות הדכאון עד שמבינים שיש דיכאון לוקח זמן מחלות נפש זה לא דבר שקל להבין כל כך מהר ולאבחן ישר תפסיק כבר לתקוף אותי, דברים אל כאלה פשוטים בעולם ואם יהיה לך ילד עם דיכאון אתה תבין

koneko90

New member
תוקף אותך? לא,

מתנצל אם את מרגישה שכן. בכל מקרה, אני אגיב גם "תם עידן שרות חובה", אדם שלא מסוגל - נפשית -, להתגייס לצה"ל, אם במהלך השירות או לפניו לא מסוגל גם לנהל חיים נורמטיבים. - כיוון שבצבא ישנם גם תפקידים מקלים הדומים גם לחיי שיגרה. - זקוק לעזרה מקצועית, על מה הוויכוח? אדם המתגלה עם נטיות התאבדיות, לא זקוק לעזרה כזו? שוב, אדם מופנם או כל מגבלה אישיותית אחרת, אם הוא מסוגל לנהל חיים בשיגרה, עדיין לא הבנתי מה מונע ממנו לנהל חיים בצבא. בקשר לקב"נים, נהדר שהם פסיכולוגים ברובם, אם הם מוצאים מצוקה אמיתית הרי שמחויבותם להפנות לטיפול אמיתי ופרטני. שוב, מה הוויכוח?

אין ויכוח... אם כתבת את זה אז זה בטוח נכון...

" אדם שלא מסוגל - נפשית -, להתגייס לצה"ל, אם במהלך השירות או לפניו לא מסוגל גם לנהל חיים נורמטיבים." אז מה אם הבאתי לך מעל עשרה סיפורים שמוכיחים אחרת... אז מה אם הקב"נים (פסיכולוגים) של צה"ל לא מסכימים איתך. אז מה אם לא למדת מעולם פסיכולוגיה או שרתת בצבא. אתה הרי כתבת את זה אז זה בטוח נכון!

koneko90

New member
כן ומה ההבדל בין שירות צבאי משרדי

לבין שירות רגיל משרדי? אולי יש משהו לא בסדר אצלי, באמת שאני לא מבין. תתיחס אל מהות העניין, אותה עבודה רק במסגרת שונה. ובקשר לסיפורים האישיים, קורע לב, באמת. אבל מה אתה מצפה? שכל אחד שפוחד שמה יצדיע למפקדו או ירוץ 2 מטר יותר ממה שהוא חושב שהוא מסוגל אז לגיטימי שישתמט? אתה רציני?!

יניבל1

New member
עזוב את רדיוהדית, למה אתה נטפל על ילדים?

אני הסברתי לך אחד לאחד למה הטיעון הזה של "גם בעבודה הם יתאבדו" הוא שגוי נכון? אתה רוצה שידור חוזר?

koneko90

New member
לא זכור לי שהסברת.

ספר לי פלאי עולם, איך אדם באותו תפקיד לכאורה, באותם תנאים רק במסגרת שונה מציגה בפנינו אותו אדם רק במצבים נפשיים שונים לגמרי. אתה טוען שבאותם תנאים, נקבל אדם שונה רק בגלל שזוהי מסגרת צבאית? הרי שזה דמגוגיה קטנונית.

יניבל1

New member
אותם תנאים?

שאני אזכיר לך את כל כל זכויות האדם הבסיסיות שנרמסות באופן גס בצבא כמובן מאליו?

koneko90

New member
כן, בוא תזכיר לי.

בוא תזכיר לי מפקדים פרטניים שעשו שימוש בכוחם לראה. בוא גם נתעלם מהעובדה שרוב הג'ובניקים בצבא נהנים משירות נוח הדומה לאזרחי (לעומתך, זאת לא דמוגוגיה אלא מניסיון משפחתי אישי), למה לא? הכי נוח, לא?

יניבל1

New member
אוקי

מפקד שהוציא כל חייל את כל מירמורו והתייחס אליו בצורה מגעילה ונבזית(לדעת כל החיילים בבסיס אגב) וכשהחייל בא לקבול אותו לא עשו למפקד כלום כי היה לו כח (פוליטיקה זה שם המשחק בצה"ל חביבי) ובנוסף החלאה עוד התנקם בחייל על זה שהעז בכלל לקבול אותו (במקום עבודה העובד פשוט היה לוקח את הרגליים שלו והולך לחפש עבודה אחרת, הוא אל מחוייב לשום דבר) מפקד ששולח לכלא חייל שכל חטאו הגדול היה שהבריז מבסיס כמה פעמים+נמנע לנקות את המסדרון פעמים רבות (בעבודה רגילה היום פשוט מפטרים אותך, פה אשכרה שולחים אותך לכלא כאילו אנסת מישהי או משהו אתה קולט!?) ילד בגילך שהיית משחק איתו כדורגל בשכונה פתאום הופך למפקד שלך בטירונות ונותן לך פקודות , ובצורה מתנשאת נבזית ומגעילה, ואתה עוד אמור למלא אחריהן בלי לאמר מילה כאילו הוא האבא הרוחני שלך או משהו ואם חלילה תסרב שוב תשלח לכלא (בעבודה רגילה היית לוקח את הרגליים שלך והולך פשוט) וזה סתם על קצה המזלג

למעלה