יש לי שאלה לכל המשתמטים

EmGee

New member
פעם אחרונה:

יש אנשים שקיבלו פטור מהצבא כי הם לא יכולים לתפקד במקום כי אולי הם יצטרכו לעבור וכל הבולשיט שרשמת. נניח וזה נכון (וזה לא). מאותה סיבה הם לא רשאים להתחייב לעבודה כלשהית, כמו שהם לא היו יכולים להתחייב לצבא. האם למעסיק על סמך זה יש זכות לא להעסיק אותם, או שלהם חל איסור להתחייב לעבודה (כי אחרת הם יתאבדו)? אנשים יכולים להתאבד בגלל אי יכולת להתפטר מהעבודה בדיוק כמו אי יכולת לשנות שיבוץ בצבא בעבודה משרדית. אני מאוד מקווה שהבנת אותי.

vinney

Well-known member
"לא רשאים"???

הם רשאים לעשות מה שבראש שלהם, מה זאת אומרת??? כל אחד יכול להתפטר מכל עבודה, על מה אתה מדבר תגיד לי?

ק ד ו ש

New member
למה אתם מתגוננים? שאלתי שאלה בסך הכל

לא אמרתי שאתם חייבים להתגייס או שאתם חארות. שאלתי מה אתם עושים למען החברה אם לא בצבא, ואתם ישר בוחרים להגיד דברים לא קשורים אז רדיוהדית ותם עידן שרות חובה - לא עניתם עדיין. הבנתי שאתם לא בצבא, השאלה אם יש משהו שאתם כן עושים במקום למען החברה? ואל תגידו לי שיש חיילים מיותרים, את זה אני יודע, שאלתי לגביכם, לא לגביהם.

אנ יאגיד לך מה משתמטים עושים

או שהם הולכים לשירות לאומי או שהם הולכים ללמוד מקצוע שיעזור אחר כך בעתיד לכלכלת המשק או לכל דבר אחר, כגון רופא שיציל אותך, מורה שילמד את ילדיך, פסיכולוג שיקשיב לך וכו'. אני לא חושבת שהם סתם יושבם בבית כל החיים שלהם.

ק ד ו ש

New member
אחלה

ומתכננת להשתחרר? אם כן, נגיד וישחררו אותך, מה תעשי עד תום התקופה שכביכול היית אמורה לשרת? אני אגיד לך תכלס, אני לא חושב שכולם מתאימים לצבא, אני רק חושב שבשביל להיות הגונים בזמן הזה הם צריכים לתרום לחברה בהתנדבות של שירות לאומי או משהו, ולא ללכת לקדם את הקריירה האישית שלהם.

vinney

Well-known member
למה אתה חושב ככה?

למה לדעתך צריך לחייב להתנדב (מורגשת לך הסתירה בטענה שלך עכשיו)? למה קידום הקריירה האישית של מישהו זה דבר רע? הרי כולנו מרוויחים מכך, ככל שיותר אנשים ירוויחו יותר כמה שיותר מהר, ככה יותר יהיה כסף למדינה להשקיע בכל היתר, כולל באלה שמשרתים בצבא ורוצים שמיכות בלי סקביאס לשם שינוי. אז, למה צריך לשרוף זמן בשם הסולידריות ולפגוע בפרנסת האדם בשם התסכולים של אחרים?

yehuda18

New member
למה צריך להתנדב?

חסר מסכנים במדינה הזאת? חסר נוער בסיכון? מכורים לסמים? הומלסים? קשישים סיעודיים? למה שאתה תקדם את עצמך כאשר אחרים תורמים קודם כל לחברה ואח"כ לעצמם? (מתוך חובה, הכרח וגם זכות) למה שמישהו ישכב למענך במארבים וימנע חדירות כדי שתוכל להתחמק מחובתך המוסרית? שתדע לך, אני מכיר בעובדה שלא כולם מתאימים לצבא, ואין לי בעיה עם אנשים כאלה (והם מעטים). אבל המצב הוא שמטעמי תועלת אישית אנשים שיכולים לבצע המון תפקידים (כמוך), מתחזים לאנשים שלוקים בנפשם או גופם כדי להתחמק משירות כלשהו.

vinney

Well-known member
למה צריך אפשר לדון עד מחרתיים

אבל כל הרעיו בהתנדבות זה שזה לא בא בתור חובה. לכן מי שמתנדב - אכן עושה את עבודתו טוב ומתוך רצון לעזור, ולא מתוך רצון לצאת ידי חובה ולהפטר מהסנג'ור. אני מעולם לא התחזתי לשום דבר שאני לא. על בסיס מה החלטת להשמיץ אותי באופן אישי?

yehuda18

New member
אז זהו

שזו (צריכה להיות) חובה. אם אתה לא משרת בצבא, תשרת את הקהילה. ואני לא משמיץ.. אתה משמיץ את עצמך בדבריך. כל אדם בר דעת לא קונה את הלוקשים שאתה וחבריך מנסים למכור כאן. רק חבל שמנהיגים שלנו לא עושים מספיק בנושא....

vinney

Well-known member
התנדבות לא יכולה להיות חובה בהגדרה

כמו שאמרתי, אנחנו יכולים לדון על הצורך עד מחרתיים, אבל "חובה" ו"התנדבות" אלה מושגים שלא מסתדרים ביחד. אתה החלטת שמישהו עשה משהו מטעמי נוחות, ואתה לא הראשון, אבל אף אחד מכם לא סיפק ולו בדל של הוכחה שאנשים כאלה אכן קיימים, על כן השמצת, ואני לא מבין למה אתה מרשה לעצמך.

yehuda18

New member
נו באמת

מה אתה חושב שאני אביא לך תצלומים והקלטות של אנשים שאומרים שהם השתמטו כי לא בא להם לעשות צבא? יש המון אנשים כאלה, כולל אותך לדעתי, אני מכיר לא מעט לצערי גם מהתיכון... וגם כאלה שיצאו תוך כדי צבא כי החליטו שנמאס להם לראות את רס"ר המחנה כל בוקר... ואני לא מדבר על כל כאלה שעושים בעיות בצבא עצמו ע"מ להיות ג'ובניקים ולשרת קרוב לבית... הם עוד צדיקים לעומת אנשים כמוך.

vinney

Well-known member
אז אומרים

גם אני אומר שהשתמטתי כי לא בא לי לעשות צבא. זה לא מה שעושה את זה נכון. מה אתה רוצה, שאנשים ישפכו לך את כל הבעיות והמחלות שלהם? הם לא, הם יגידו לך שהם השתמטו כי לא בא להם, לא כי הם בדכאון קליני עם נטיות אובדניות, ושלוש פעמים אושפזו כי ניסו להתאבד, או לחלופין כי יש להם בעית הרטבה בלילה ואיידס.

yehuda18

New member
חחחח

ולמרבה הפלא האנשים האלה הולכים ללמוד, מסיימים תואר, מתחילים לעבוד ומקימים משפחה... אבל צבא? להההההה... לא מתאים.

vinney

Well-known member
נכון

למה, מה הקשר בין צבא לאוניברסיטה? מה הקשר בין משפחה לאוניברסיטה? בן אדם שמרטיב בלילה אסור שתהיה לו משפחה? בן אדם שסוגל מקשיי הסתגלות אסור שיקבל השכלה? בן אדם שלא מתפקד במסגרת לא יכול לעבוד? בן אדם שחושב שאסור להחזיק נשק לא יכול לנהוג? מה הקשר?

yehuda18

New member
אתה קשה הבנה

אוניברסיטה זו לא מסגרת? מערכת שעות הרצאות, מבחנים........? פה הוא כן מתאים? אדם שיכול לנהוג באזרחות לא יכול לנהוג בצבא? (יש תפקיד כזה אתה יודע) וכמו שאמרתי בכל ההודעות שלי לפני, אם לצבא הוא לא מתאים, למה שירות קהילתי גם לא? קשיי הסתגלות אני מסכים - הם מסתגלים רק למה שנוח להם

vinney

Well-known member
מסגרת

וולנטרית. הבן אדם יכול לא להתאים, ולעזוב. בכל רגע. הבן אדם שיכול לנהוג באזרחות לא בהכרח יכול לנהוג בצבא. אני לא בטוח שאני יכול לנהוג על רכבים צבאיים, רשיון לרכבים צבאיים בטוח אין לי, כמה נהגי רכב א' צריך לדעתך? גם עכשיו יש יותר מדי. שירות קהילתי זאת עבודה בהתנדבות, ברגע שתכפה את זה - זה יהפוך לבדיוק אותו דבר כמו שירות צבאי, ואותם האנשים שלא יכולים לעשות צבא - לא יוכלו לעשות גם עבודות בכפיה, מאותן הסיבות. מסתגלים למה שנוח להם? כן. מה לעשות, זה בדיוק הבעיה עם קשיי הסתגלות - לא מסוגלים להסתגל להכל. לא כולם כמוך, אתה יודע.

yehuda18

New member
אז שלא יצפו

לשום הטבה מהמדינה. לא לסבסוד בשכ"ל (המדינה מתקצבת את המוסדות הלא פרטיים). לא הטבות במשכנתא(כמו שמקבהלים בגיל 27 ממשרד השיכון). לא לביטוח בריאות מסובסד... והרשימה עוד ארוכה! לא מסוגל לנהוג על רכב צבאי? לידיעתך פרט לכלי משוריינים כמו טנקים ונגמ"שים, כל הרכבים הצבאיים קיימים גם באזרחות. אז הטיעון הזה לא נכון מיסודו. אפשר להרחיק לכת ולומר עוד דברים להם אנשים כאלה לא זכאים, בעוד בני גילם מקריבים את חייהם.. והם אפילו "להתנדב" לא רוצים כי מכריחים אותם... ממש מסכנים, ליבי ליבי.

אבל אתה לא מבין

מה זה להיות עם בעיות נפשיות למזלך אתה אדם חזק ובריא אבל יש אנשים שיותר קשה להם, במיוחד בתקופות מסוימות ובמסגרות מסוימות. למה להמשיך להעניש אותם ולמנוע מהם כל מני דברים? אנחנו לא חברה ששואפת לעזור לחלשים? אם היה לך ילד שסובל מדכאונות, היית רוצה שהחברה תשמיץ אותו ותמנע ממנו דברים?

למעלה