יש לי שאלה לנשים היותר מנוסות פה...

SPARROW13

New member
יש לי שאלה לנשים היותר מנוסות פה...

הי,

האם יש מי מכן שתומכת באמירה כגון זו שגברים מיותרים לעולם הזה ושבעתיד נתרבה בלעדיהם?
כי אני ממש לא מסכימה עם זה, אבל אולי אין לי מספיק נסיון בשביל לענות על שאלה כזו, כלומר, בטוח שאין לי הרבה ניסיון במערכות יחסים, אבל ההסתכלות שלי על כל דבר נוטה להיות פילוסופית...
אולי אני נאיבית באופי שלי אבל אני חושבת שהאיזון של העולם בנוי על שני המינים וזה גועל נפש להגיד דבר כזה.
חוץ מזה אני אפילו מרגישה שאני מעריכה ומחבבת גברים באופן כללי, מהבחינה שגם השונות שיש ביננו מאפשרת לנו ללמוד אחד מהשני -כל עוד יש שיתוף פעולה והתחשבות בשוני הזה.
למשל אני מאוד מוכשרת באומנויות לחימה והתאמנתי בגיל יחסית מבוגר 8 שנים עד שנאלצתי לפרוש בשל בעיות אורתופדיות. במשך אותה תקופה למדתי מהם המון. אמנם יש לי את הכשרון והיכולת בזכות עצמי (הייתי ספורטאית כל חיי) אבל בלי שהיה לי אותם לגרום לי להבין בפעם הראשונה מה 'המשמעות' של קרב וכד'... לא הייתי מתקדמת כל כך מהר.
באופי שלי אני אוהבת ללמוד כל הזמן בכל מיני תחומים אז אולי זה מה בעיקר מושך אותי, אולי בעצם רוב הגברים הם מגעילים ודוחים, לא יודעת...

אני חושבת שבעולם יש צורך בשני המינים

אחרת יהיה ממש משעמם

אני לגמרי מאמינה בזה שכולנו בני אדם ויכולים ללמוד האחד מן השני ולשאוף תמיד לשיתוף פעולה- אין סיבה שלא יצליח.

אני לא חושבת שזה שהם מיותרים

אומר שרובם מגעילים ודוחים. זה רק אומר שאין צורך בהם - אבל יש דברים רבים שאין בהם צורך של ממש אבל עדיין נחמד שהם קיימים, מוסיף עניין, וכו׳.

SPARROW13

New member
לא מאמינה שיש משהו שנוצר ביקום הזה שהוא 'מיותר'

אני כן מאמינה שהיוהרה האנושית גורמת לנו לחשוב ככה ושנשלם מחיר על כל ניסיון לבטל משהו שקיים בטבע.

אני בטוחה שיש הרבה דברים ביקום

שהם מיותרים, ולא רואה סיבה הגיונית לחשוב שכל דבר ביקום נחוץ. זה לא אומר שבני אדם יכולים בהכרח לקבוע לגבי כל דבר אם הוא נחוץ או לא, אבל מכאן ועד לומר שכל דבר שנוצר הוא נחוץ המרחק עצום פשוט.

SPARROW13

New member
על פניו יש היגיון במה שאת אומרת, מהבחינה שזה אפשרי, אבל

אף אחת מאיתנו לא יכולה להוכיח את הטענות שלה חד משמעית, באופן מדעי.
אני בוחרת בגישה שלי כהשקפת עולם פילוסופית אישית.
זו בחירה מודעת שלי להאמין ברעיון הזה שיש חשיבות לכל דבר שנברא גם אם היא לא מובנת לנו.

הייתי יכולה לתת דוגמאות למחלות ותופעות מחרידות

גם אם נצטמצם למין האנושי בלבד, אבל אני די בטוחה שאת מסוגלת לחשוב על כאלה לבד, וכנראה מעדיפה להאמין באיזה גורם עליון שמוודא שהכל לטובה.

SPARROW13

New member
אוי לא ממש לא... מחלות מחרידות לא שייכות לקטגוריה הזו בכלל

הן משהו שקיים מכיון שהן יכולות להתקיים.
אני לא מסתכלת על מחלות בצורה כזו.
אני מדענית שמאמינה באלוהים. היו וישנם הרבה כאלה. ניוטון למשל.
אני רק אומרת שזה שאולי נבראנו בצלם אלוהים לא אומר שיש לנו את היכולות שלו ושאסור לנו להיתפס ליוהרה הזו.
סבלתי מ- 2 מחלות שריפאתי מהן את עצמי (אחת מהן אסטמה כתוצאה מרגישות לחלב, שאף רופא לא חשב לשלוח אותי לבדוק, והם עדיין ממשיכים להכחיש את הקשר. 20 שנה עם משאפים עד שהם הפסיקו להשפיע, ועוד בחלק מהם יש לקטוז כחומר לא פעיל!)
זו לא הפעם הראשונה וגם לא האחרונה שאני רואה שהידע של הרופאים פשוט לא נכון. אז עשיתי על עצמי את הניסוי והטעייה ולקח לי מספר שנים אבל פתרתי את הבעיות. וכשאני מנסה לספר על כך לרופא אני נתקלת בחוסר אמון וזילזול. מה לעשות, זה העולם.

SPARROW13

New member
מעדיפה לא לפרט, מה זה חשוב... נראה לי שסטינו מדיון שקשור

לפורום זוגיות

לא יודעת, נראה לי רלבנטי כשמישהו מציג

את עצמו כמדען, לדעת באיזה תחום במדע הוא עוסק. אני אישית מגיעה מהתחום של חקר המוח.

DogsPCI

New member
חחח... נחוץ בעיני מי?? את? אני? בני-האדם? מי קובע?

ולפי אילו כלים נעריך נחיצות??
&nbsp
אם כך, הכל נחוץ... כי לא ניתן להוכיח אחרת :)).
&nbsp
&nbsp

DogsPCI

New member
אמממ... אפשר, אבל איחרת את המועד

כמובן שהדיון הזה הוא ברוח קלה ובהומור, כן? לפחות מבחינתי :).

אז את צודקת, אבל איחרת את המועד...

שכן הטענה שהכל נחוץ הועלתה ראשונה, ולכן הפכה להיות הטענה הרווחת "בעולם", הסטאטוס-קוו, H0.

את עכשיו רוצה לאתגר את הטענה המקובלת "בעולם", ומציעה טענה חליפית - H1. אם כך, חובת ההוכחה היא עליך...
, דבר שאת לא יכולה לבצע...

שוב, נכתב בהומור... הרי אין תשובה מציאותית לשאלה הזו

SPARROW13

New member
לפי 'הכלי' שתוצאת ביטול הדבר 'הלא נחוץ' גורמת לבעיה שאין לה

פתרון, כמו למשל, כשכל המזון על כדור הארץ יהפוך למהונדס גנטית אז אנשים יפתחו אלרגיות בלתי ניתנות לריפוי. מישהו יכול לדעת בוודאות שלא יקרה דבר כזה?

בתורת הקבלה למשל, או כפי שאני מתייחסת לזה 'פילוסופיית תורת הקבלה' (קראתי בעיקר ספרי מחקר על הנושא כמו למשל "תורת היצירה של ספר יצירה" מאת פרופסור יהודה ליבס - פרופסור בחוג למחשבת ישראל באוניברסיטה העברית - ספר מאוד מעניין בעיני),
מדברים על ענין הדיוק, הענין של חלק מהדברים בעולם שלנו (כמובן שיש גם את עיקרון אי הוודאות...) שעובדים לפי החוקיות של לא יותר ולא פחות, אלא בדיוק, הווה אומר על קוצו של יוד, למשל המדע לא יודע לומר מדוע לקבוע הכבידה העולמי יש דווקא את הערך שיש לו, או לאלקטרון וכד'.

DogsPCI

New member
היי, מה המצב?

&nbsp
הזכרת לי את הספר "מסעות טאף", שכתב ג'ורג' ר.ר. מרטין... אם לא קראת - מומלץ :) בלי כל קשר, הוא אחד הסופרים הטובים לדעתי :) (כתב את שיר של אש וקרח...).
&nbsp
אני אישית גם מחזיק באמונה שלך... שהכל נחוץ, והכל קשור בהכל :).
אבל זו אמונה בקטנה :) אם כי מערכות מסועפות של יחסי גומלין בין עשרות אלפי אורגניזמים - הן דברים שאכן מתקיימים בעולם... בטבע הכוונה, לא בעולם בני-האדם :).

SPARROW13

New member
ניסוח טוב, "מערכות מסועפות של יחסי גומלין"

אם כי הייתי מדייקת לומר לא רק אורגניזמים אלא תהליכים ותופעות.
אלו דברים שמתקיימים בטבע והאדם הוא חלק ממנו. וודאי התכוונת לומר שהם לא מתקיימים בעולם היחסים בין בני האדם אבל כן מתקיימים אצלנו מבחינה ביולוגית.

SPARROW13

New member
מכיוון שהעלתי את הנושא רוצה להוסיף שכמו שאני מכירה את עולם

הרפואה היום, ובהמשך לאותה דוגמא שנתתי לגבי מזון מהונדס גנטית, במידה והאנושות הייתה מגיעה למצב כזה לא הייתי מתפלאת אם הרפואה הייתה מכחישה את הקשר בין הגורם לבעיה (שמזון מהונדס גורם לבעיות בריאות), מונעת מחקרים בלתי תלויים בנושא (כפי שחברת מונסנטו האמריקאית עושה היום), ומייצרת תרופות שיהפכו את המחלות לכרוניות אולם לא ניתנות לריפוי מוחלט.
בדיוק כמו שהם מכחישים היום את הקשר האפשרי בין רגישות לחלב לאסטמה - אצל חלק מהאנשים, לא כולם. כמובן שמי שאין לו בעיות בריאות יכול לצרוך מוצרי חלב, אני לא מהמטיפים נגד.

למעלה