יש לי שאלה - תעזרו לי!!

^^flower^^

New member
יש לי שאלה - תעזרו לי!!

או קיי אז ככה, התלבטתי אם לכתוב את זה או לא והחלטתי שזהו המקום הנכון ביותר, מפני שהפילוסופיה עוסקת גם בשאלות מוסריות בין בני האדם... יש לי חברה מאוד טובה, אך יש לי הרבה מאוד בעיות איתה: יש בה הרבה מאוד התנהגויות ילדותיות, כאילו משהו בה לא התבגר (אני חושבת שמשהו בגידול של ההורים שלה היה לכוי) והרבה מאוד קטעים מאוד מפריעים, היא גם תמיד מודה (גם כשאין על מה) היא תמיד אומרת רצף של "איחולים" לפני שאני (ועוד אנשים) נוסעים למקום מסוים, לדוגמא: תשמרו על עצמכם, תסעו בזהירות, אל תחזרו מאוחר, תזהרו, ועוד ועוד (גם כשלא צריך) אני חושבת שזה בגלל שהיא מפחדת שאם היא תתווכח איתי ואח"כ חס וחלילה יקרה לי משהו היא תרגיש אשמה. אני יודעת שבצורה שאני מתארת את הדברים אני מתוארת נורא מגעילה, איך צריך להיות שם כדי להבין.... עכשיו השאלה שלי: אני מאמינה שאסור לשנות אנשים, אני חושבת שזה ממש לא בסדר!! אך חברה אחרת שלי אמרה לי ובצדק שלי יש הכי הרבה השפעה על החברה שלי, (כתוצאה של נסיבות יש לנו קשר מיוחד), היא גם אמרה שאני לא צריכה לנסות לשנות אלה להציג את המצב כדי לעזור לה בהווה ובעתיד בקשרים עם אנשים ובכלל שהיא תוכל להסתדר. האם מותר לי? האם יש לי זכות לכך? זה כאילו שאני מנסה להשלים חלק מהחינוך והגדילה שההורים שלה לא עשו... (הם גם אנשים שאפשר לספר סיפורים...) מקווה שיהיו לכם תשובות, כי אני ממש בבעיה מוסרית!!!

Hell is beige

New member
פיקוח נפש דוחה שבת

מה יותר חשוב לך? החברה שלך או העקרונות שלך?

^^flower^^

New member
עכשיו הצבת לי בעיה!!!

הם לא יכולים ללכת ביחד? אני משתדלת תמיד לשמור על העקרונות!! אך אני אוהבת מאוד אותה!!!

Hell is beige

New member
תקראי את ההודעה שלי שוב

לא מסתבר שהם לא תמיד יכולים ללכת ביחד תצתרכי לעשות קורבן כלשהו

sista

New member
היא לא תשתנה עד שתהיה מוכנה לכך

את יכולה לנסות לדבר איתה, אבל אל תבני על זה הרבה. אני מציעה לך גם לא להיגרר לניתוחים מיותרים סטייל: "לדעתי ההורים שלך דפקו אותך ואני אבוא לגדל אותך במקומם". אולי תבדקי אם יש לה בכלל תהיות, אם היא מאושרת, תציעי לה אוזן קשבת ותקבלי אותה כמו שהיא. זה הכי טוב שאת יכולה לעשות.

^^flower^^

New member
מראה לה דרך ראיה שונה

כדי שהיא תבין איך אני וחברים אחרים שלה מרגישים וחושבים, אני לא בקטע של ההורים שלך לא חינכו וגידלו אותך טוב בלה בלה בלה, אבל אני חושבת שיש דברים שהם לא מספיק עשו והיו רגעים שהם לא מספיק היו איתה ואני אולי בעזרה מאוד חברים קרובים יכולים קצת להראות לה דרך ראיה שונה, קצת לעזור לה עם הביטחון העצמי הירוד שלה ובעיקר לתמוך אם היא תירצה לעשות שינוי, אם היא תבין את מה שאני ינסה להסביר ותרצה לקבל את הדברים עם עזרה ממני. אני חושבת שהיא מדחיקה את הדברים ולכן היא לא יכולה לדעת אושר אחר... לקבל אותה כמו שהיא זה טוב ויפה אבל אם יש לי אפשרות לעשות אותה אדם שמח יותר בעל ערכה עצמית גבוהה יותר ובעל ביטחון עצמי גבוהה יותר אני יעשה הכל כדי הראות לה את האפשרות כי זה בסך הכל שינוי שיעשה לה רק טוב!!! וזה מה שאני רוצה בשבילה - שיהיה לה טוב!!

sista

New member
מניסיון - אל תבני על זה.

יש לי חברה שהיא לדעתי נורא מסכנה - אובייקטיבית, עברו עליה טראומות שלא הייתי מעיזה אפילו לחשוב עליהן. כל הרמזים שלי להצעת עזרה ואפילו הפניה לטיפול נתקלו בחומת ברזל. היא הכחישה לחלוטין שיש לה בעיה, למרות שראיית המציאות שלה היתה שחורה לחלוטין והיא היתה בדיכאון מתמשך. לא היה מה לעשות. הדבר היחיד שיכולתי לעשות הוא להמשיך להיות חברה שלה, לתמוך בה, להראות לה את ה"ברייט סייד אוף לייף", לאהוב ולהיות יחד. צחקנו, נהנינו, דיברנו. היא ידעה שאם תצטרך, תוכל תמיד לפנות אלי. לא הלחצתי אותה יותר, עם כל הצער שהיה לי והנכונות לעזור.

^^flower^^

New member
יכול להיות

שאת צודקת אבל שווה לנסות!! את ניסית ולא "הלך", אולי אני אנסה וכן "ילך"... זה חשוב להראות כמו שאת הראת שיש משהו שיתמוך ויעזור לה....

itsikd

New member
אל תנסי לשנות אותה אבל ...

מחובתך כחברה לעזור לה להכיר את עצמה יותר אם את אוהבת אותה עליך לגרום לה להבין מה היא עושה לא להגיד לה תעשי ככה וככה אלא לגרום לה להבין מה המעשים שלה גורמים לגרום לה לחשוב על המעשים שלה והתוצאות שלהם היא לבד כבר תשנה את עצמה אם היא רוצה זה החובה שלך כחברה לא פחות ולא יותר

^^flower^^

New member
אבל...

אם מישהו היה בא אליך ובעצם מראה לך את כל הפקים שלך ומראה לך את כל הדברים שההורים שלך לא עשו וחבל... גם אם הוא לא בא בקטע של לעזור אלא בקטע של החבר הטוב והאכפתי זה מעצבן, זה מעליב, זה אולי גם קצת חוצפה...... לא? בבקשה תגיד את דעתך!!

itsikd

New member
טעות גדולה

חבר אמיתי הוא אחד שלמרות הכל יבוא ויגיד לך רק את האמת בפרצוץ יחשוף בפניך את כל המגרעות שלך ויעזור לך להיות בן אדם יותר טוב זה התמצית של החברות !! אני מעריך כל מי שאומר לי בפרצוף דברים כאלה אין מה להיעלב או להיפגע מחבר כי הדברים נאמרים מכל הלב וזה כמובן אם הצד השני יכול לראות שהדברים נאמרים באמת מהלב

mor-co

New member
סליחה שאני נדחפת אבל...

אני לא כל כך יודעת מה קורה עם חברתך, אבל נראה לי שיש לה חוסר הערכה וחובר ביטחון עצמי עצום... (תתקני אותי אם אני טועה) אז בתור חברה הכי טובה שלה (ככה הבנתי את הקשר בינכם), הייתי מנסה ללמד אותה להעריך את עצמה ועזור לה למצוא את הטוב שבה, מה שאת אוהבת אצלה והיא כנראה לא מודעת לזה. ובגלל שאת באמת רוצה לעזור, אז זאת לא תהיה חוצפה לבוא ולהגיד לה את כל הפאקים שלה בפנים, אבל צריך לדעת איך. את מריכה לבוא אליה בעדינות, להראות לה כמה שאכפת לך וכמה את אוהבת אותה ושאת רק רוצה לעזור. זו דעתי בכל אופן, בהצלחה, מוריה כהן.

itsikd

New member
תדחפי חופשי

הרי זאת המטרה בפורום שכל אחד יגיש את דעתו אז אל תתנצלי

^^flower^^

New member
תודה רבה

את לא נדחפת זה טוב שאמרת את דעתך!! אאת צודקת יש לה בעיה עם בטחון עצמי והערכה נמוכה בגלל העבר שלה, אנחנו לא "חברות הכי טובות" אבל טובות וקרובות ומההודעות שכתבו לי אני חושבת שאני אדבר איתה ומקווה שהיא תבין שהכל בא מאהבה ומרצון גדול לעזור לה!! אז שוב תודה לכולם....

Hell is beige

New member
בד"כ אני נמנע מלעשות את זה

אבל הפעם אני אתן לך עצה שמבוססת על ניסיון רע שלי בלבד. אולי אני אספר לך את הסיפור פעם באייסיקיו (6167836), בכל אופן. לשנות בני אדם - מה יש לך נגד זה? אני התוודעתי לבן אדם, בת אדם ליתר דיוק, מישהי ששינתה אותי מקצה לקצה אפילו בלי לדעת מזה, וזה קרה תוך כדי שניסיתי לשנות אותה. איך השתניתי, מבפנים לפחות? אני מרגיש יותר משופשף, יותר מודע לרע שבעולם הזה. תמיד היתה בי איזו שהיא נאיביות כזאת, היא עדיין אצלי - אבל עכשיו אני מודע אליה - יודע להמנע ממנה. רציתי לשנות אותה, לטובה - היא היתה חותכת את עצמה, היא רצתה לקפוץ מהקומה השמינית! אם לא הייתי מנסה הייתי מאבד אותה. וניסיתי, לילות שלמים על הטלפון. ויכוחים, מריבות, מלחמות גוג ומגוג הלכו בינינו. הגורל היה אכזר אליה, היא כבר איבדה כל אמון בצדק, היא חשבה שאני רוצה סתם לנצל אותה - כמו שקרה לה הרבה. הפתרון הקל היה פשוט להתעלם מזה. אבל לא הרשיתי לעצמי - אולי כי אני אוהב אותה יותר מידי. נתתי את כל הכוח שהיה בתוכי בשביל לשמור אותה בחיים, וכל זה בשביל שהיא תחשוב שאני מנסה לנצל אותה, אבל זה היה מובן לי מאליו. שיניתי אותה - היא הפסיקה לחתוך את עצמה מאז (עם מעידה קצרה). אי גם השתניתי, איך שהוא, כמו שצינתי קודם. אני עדיין מרגיש כאילו נשאב ממני כל הכוח שלי ואני עדיין מנסה לאגור אותו בחזרה. אבל שיניתי אותה! הצלתי אותה מעצמה! ושוב הוחכתי כמה אני פתטי, כששיתפתי פיסה מחסויות הנפש שלי על גבי הכפר הגלובאלי. לא יודע כמה זה יעזור במקרה שלך, אבל... לא יודע למה כתבת את זה בכלל אני אדיוט

^^flower^^

New member
טוב מאוד שכתבת את זה!!!!

קודם כל אתה בכלל לא אידיוט!!!! הדברים שכתבת לי עוזרים במקרה שלי מפני שאני גם מנסה להציל אותה מעצמה! אני מבינה את מה שעבר עליך כי גם לי יש חברה שניסתה כמה פעמים, היו לה זמנים קשים יותר ופחות וכרגע היא בזמן טוב, היא קיבלה עזרה ואני מקווה שלא יהיו עוד נסיונות... אני לא חושבת שניסת לשנות אותה, אני חושבת שניסית לעזור לה בכך שניסת להראות לה דברים טובים, ניסית לתת לה כוח - שהיא תשאוב אותו ממך... אני לא יודעת מה היו הסיבות שלה אך מה שאתה נתת לה היא עזרה ענקית!! שאבת ממך כוחות ועזרת לה, כנראה בגלל זה אתה מרגיש שנשאב ממך הכוח, זה יעבור, אתה צריך להרגיש טוב עם עצמך שהצלחת להציל אותה ולעזור לה, אני מקווה שהיא תבין שלא ניצלת אותה ושתראה איזה נכס מדהים יש לה (אתה), שבצורה מסוימת הקרבת, סיכנת את עצמך למענה (בצורה רגשית, בתהליכים פנמיים, שלא פשוט להבין אך אני בטוחה שאתה מרגיש). אתה השתנת בעקבות התהליך (אני מעריכה התקופה...) שעברת, ההרגשות ישארו איתך לכל החיים,אני בטוחה שהבנת דברים חדשים עלייך ועל בני אדם, תזכור את הדברים ואם חס וחלילה תעמוד במצב כזה שוב אני מקווה שתשאוב ממך את אותם הכוחות ותציל שוב.... אתה לא פתטי, אני שמחה שכתבת!!! אני אכנס לאי סי קיו שלך....

^^flower^^

New member
נגד שינוי בני אדם

יש לי נסיון בקטע רומנטי.... היה לי חבר שהיה נורא כייף ביחד ואהבנו אחד את השני וכל זה.... אבל היו דברים שפשוט לא הסתדרו, אני שלא הבנתי ממש, ניסיתי לשנות את הדברים האלו - לסלק אותם, ולהמשיך בקשר הטוב שהיה לנו. כשהבנתי מה אני עושה, הפסקתי מיד והבנתי שככה הוא, זה הבן אדם שהוא, אם אני לא יכולה לחיות עם זה אני כנראה לא צריכה להיות איתו, חשבתי גם שאני לא הייתי רוצה שהוא ינסה לשנות אותי אלא לקבל אותי כמו שאני ולכן נפרדתי ממנו!!! היה לי נורא עצוב וגם לו אך פשוט לא הייתה לי ברירה! זה לא כמו הסיפור שלך כי אני מאמינה שבמקרה שלך לא שנית אותה אלה עזרת לה לראות דברים אכרת, שנית את צורת החשיבה שלה, הראתה לה "עולמות אחרים" (טוב אולי קצת הגזמתי...) ובקיצור החלטתי שלנסות לשנות אנשים זה לא בסדר ואם משהו רוצה להשתנות זו תהיה החלטה סופית פנימית ואם הוא יצתרך עזרה אני יהיה שם תמיד "מוכנה בכל הכוח" לתמוך ולעזור!!!

למעלה