יש לי שאלה.....

כמה אפשרויות

מתנגד למרות האזהרות עקשן אוהב להתנגש ולא מפחד מישהו שיש לו "ביצים"... לא קונה את כל מה שאומרים ומנסה בעצמו... נו, יש כבר הרבה "עבודה" בביטויים אלה. מה את אומרת, אישה?

תכונות

אטימות, החלטיות, נחישות, אומץ, טיפשות, סקרנות, "לא מציאותי", מאמין בעצמו,מסוגל לקחת סיכונים, עיוור, תועה, טועה, מפתיע... רוצה עוד?

תכונות

כמו חכם שקול סבלני יסודי זהיר יכולים להיות מאפיינים של אדם שהוא הולך עם הראש בקיר?

Deerest

New member
שני צדדים למטבע

יתכן שכן. לכל תכונה בנו יש שני צדדים, לא? עקשנות מול נחישות קמצנות מול חסכנות מי שנאמר עליו "הולך עם הראש בקיר" יכול להיות אדם עם כל התכונות שמנית לעיל, אבל בעיני אחרים, שאולי לא מבינים את מניעיו והתנהגותו, הוא מצטייר כאחד שהולך עם הראש בקיר, היינו עקשן וטיפש. הוא פשוט נחוש עם ראש חזק, זה הכל. אבל באופן כללי, מול קירות, מקומו של הראש הוא בעורף ולא בחזית.

צודק

השאלה אם הבנתי נכון? "נאמר עליו" =בטעות? "בעיני אחרים" =דעתם? "מצטייר" =הבנה שלהם?

Deerest

New member
התשובה

כן, הבנת אותי. נראה לי שה"נכון" מיותר כאן, לא?

Deerest

New member
זה הפוך.

"ללכת עם הראש בקיר" זה פתגם שמתאר מעשה. איני יכול, על סמך התכונות שמנית, לומר על אדם מה הוא עתיד לעשות. אבל... יש שם שתי תכונות - חכם וזהיר - שלאורם, הייתי אומר שסיכוייו ללכת עם הראש בקיר הם אפסיים. וגם... יש שם שתי תכונות - סבלני ויסודי - שיאפשרו לו לעשות זאת.

Deerest

New member
לא, אני חושב שלא

אחרת זה היה "לרוץ עם הראש בקיר" "ללכת עם הראש בקיר" זה משהו שמשלב עקשנות, נוקשות מחשבתית (ההיפך מגמישות), הוכחת יכולת, ילדותיות, רגע, רגע... אולי את חושבת שמי שהולך עם הראש בקיר עושה זאת כי הוא חושב שכך הוא יגיע לתוצאה מהר יותר? כי זו הדרך "הקצרה"? כי לעקוף את הקיר אולי יקח יותר זמן? האם כך זה קשור אצלך לפזיזות, מהירות? על איזה גיל אנחנו מדברים?

לא מכירה את המשפט

אתה עושה הקבלה בין זין לאיש...בורג לראש...ותחת מפולפל לקיר?

spectacular

New member
הולך עם הראש בקיר.

לפעמים זה אדם חזק ועקשן שעושה למרות הקשיים בדרך, שמנסה לשבור את הקושי,לשבור את הקיר, ולפעמים זה אדם טפש שלא באמת מתמודד עם הקשיים, אלא פועל באטימות והכשלון ידוע מראש. בעיני יש לביטוי יותר קונוטציה שלילית מאשר חיובית. יום טוב לכולם.

למעלה