כשאני חושב על זה אז נראים לי יותר השמות הרוסיים... אבל בגדול לא רוסיים כמו שאתם חושבים. אני מאמין שהשם הוא חלק מתיכנות האדם, תכונותיו, אופיו, כישרונותיו ואפילו עתידו... לכן כשאחפש שם לילדיי אחפש שמות סופר מיוחדים, שאולי משתמשים בהם בשפה הרוסית, אבל לאו דווקא הם רוסיים... למשל שמי הוא בכלל יווני ופירושו... שליט העולם
אהה סליחה שליט העולם.....אבחר שמות בעלי משמעות אבל תמיד השמות האלו יבואו מניב יהודי (לא ישראלי! -יהודי!) וזהו נדמה לי נו זהו כבר! יאללה מספיק לקרוא ההודעה נגמרה!
יידיש? לאדינו? אספראנטו? יידיש ולאדינו הן שפות יהודיות, לא ניבים, אספראנטו היא שפה שהומצאה ע"י יהודי, אינה ניב. איזה ניב יהודי אתה מכיר? האם קיים ניב יהודי של רוסית? האם קיים ניב לא יהודי של עברית? הסבר את עצמך.
אם תבחר בשמות תנ"כיים תמצא שלכולם יש גם משמעות נוצרית, אם תבחר בשמות הקיימים רק בישראל סביר להניח שיהיו אלה שמות עבריים מודרניים שאין להם קשר לשום דת, האם אתה מכיר שמות שיש להם אך ורק משמעות יהודית-ישראלית?
רק שמות רוסיים. ולא רק זאת, אני גם אדאג שהשפה הראשונה שילדיי ילמדו (שפת האם) תהיה רוסית. ובקשר לשמות הישראלים - אין בהם שום דבר מיוחד. ומה שבמיוחד מעצבן בהם זה העובדה שרובם ניתנים גם לבנות וגם לבנים ללא הבחנה.
לדעתי השמות הרוסיים הרבה יותר יפים, אבל אם הילד שלי ירצה לשנות ת'שם למשו ישראלי יותר אז אין לי בעיה.. אם יהיה לי בן אני רוצה לקרוא לו ניקיטה או מקס (חולה על השמות האלה..), למרות שניקיטה אני מעדיפה יותר בשבילו.. ואם בת, סבתא של ביקשה שאני אקרא לה מילי (וברוסית זה מילה כמו השם השני של סבתא שלי), אבל אני גם חשבתי אולי לקרוא לה על שם סבתא רבא שלי בלה.לא לקרוא לה בלה כאילו..בתעודה היא בלה אבל יקראו לה בל.אני מתה על השם הזה.. (אהם, אהם, קטרינה בל-אני! אהם, אהם
) אבל אם אני אתן לבן שלי שם ישראלי זה יהיה עדי על בטוח..לבת אני לא בטוחה..אולי מילי..חח נחשוב
אני מאוד אוהבת שמות שיכולים להיות גם לבנים וגם לבנות... וזה נראה לי ממש נחמד לקרוא נגיד לבת.. שי.. כמה שזה מוזר.. =) פשוט לפעמים נמאס מהתקופות.. אני אסביר את עצמי... כשאני נולדתי.. אז לרוב הבנות קראו אנה יוליה או לנה. ולבנים... מישה וסשה... נגיד לא מזמן היתה תקופה שרוב האנשים קראו לילד\ה- עדן.. עוד שם נפוץ בתקופה ההיא - טלי. זה באמת ככה... לפחות בסביבה הקרובה אליי... אני אישית מאוד אוהבת את השם.. תומר =) אין לי מושג למה!!
עד שיהיו לנו ילדים כבר לא יהיה הבדל בין שמות רוסים לישראלים אם לפני כמה שנים היה קטע שלכל הנולדים קוראים בשמות של רגשות אז עד השנים שיהיו לנו ילדים ניקאה להם בשמות של רהיטים
בעיקרון שמות אוניברסליים - תום,דין וכאלה. גם שמות ישראלים לא רעים אבל תלוי איזה - תומר,שירה,נועה,יעל,עומר. חשבתי על 2 שמות בתעודת זהות - 1 ישראל ו-1 רוסי, נגיד עומר בוריס או משהו כזה, אבל זה נראה קצת מגעיל לא יודעת..