יש לי שאלה -

מה קשור

גם "מכריחים" אותך לא לעבור באור אדום זה חוק במדינה שאזרח צריך למלא שרות צבאי.

סלוניק

New member
הנה לך התשובה.

לערבים ישראלים יש פטור כחוק, ולך אין מה להלין. מעבר לזה, אולי כדאי שתפסיק להשתמש במונח הפלצני "תרומה" בכל מה שנוגע לגיוס חובה.

מזה משנה אם זה חובה?

אתה עדיין תורם 3 שנים למדינה חובה או לא אתה עדיין ת-ו-ר-ם וזה טמטמום אם יש פטור לערבים ישראלים מה אתם שונים מאזרחים יהודים.. הרי לא על זה אתם בוכים? שכביכול מפלים אותכם? שוויון זכויות כשוויון חובות.. אם אתם לא ממלאים את כל החובות אז גם לא תקבלו את כל הזכויות

סלוניק

New member
מה מה מה מה?

אשמח אם תראה לי היכן נכתב (מעבר לחוקה של איזו מדינת גנרלים [שאיננה ישראל] כלשהי) ששיויון זכויות מותנה בחובות.

סלוניק

New member
ואגב,

הסוד שידענו מזמן (ולא מבין איך אפשר להסתיר אותו אחרי יולי 2006) הוא שצבא שהוא לא צבא מקצועי לא רק שלא תורם למדינה אלא רק מזיק ובזבזני עבורה.

../images/Emo6.gif

הצבא לא טוב למדינה? המדינה קיימת עדיין רק בזכות הצבא בלבנון 2 "הפסדנו" (ממש לא הפסדנו אי אפשר לנצח מלחמת גרילה והאמרקאים הוכיחו את זה טוב מאוד נגד ויאטנם.. אבל כן עכשיו אתה לא תראה את חיזבאלה בשום מקום קרוב לגבול והופסקו החטיפות חיילים.) ככה שממש לא הפסדנו אולי לא ניצחנו ניצחון מוחץ כמו בכל מלחמה אבל הפסד לא היה פה (שוב התקשורת מעותת) וגם זה שלא ניצחנו ניצחון מוחץ והיו יחסית הרבה תקלות זה אך ורק בגלל הדרג המדיני הדרג הצבאי פעל טוב מאוד (ואגב תראה כמה מפקדים בצהל פרשו עקב תפקוד שהוא היה טיפה לוקה ואף אחד מהדרג לא פרש.. רק מראה על מקצועיות שאמרת שאין להם) הצבא הוא הכי מקצועי שיש אין עוד צבא בעולם שהיה יכול להתמודד ב5 מלחמות רצופות נגד 1-2-3-4 צבאות שכל אחד מהם בנפרד גדול ממנו בהרבה. צבא "לא מקצועי" לא היה מנצח בשש ימים 3 צבאות שחזקים ממנו בכל מידה עובדתית צבא "לא מקצועי" לא היה משפיל 3 צבאות שחזקים ממנו בהרבה כשהם עוד תקפו בהפתעה מוחלטת ביום שהכי לא מוכנים בכל מקרה אם עדיין לא הבנת מה שכתבת בהודעה מטומטם ועצוב שאנשים חושבים ככה אחרי כל מה שהצבא (שזה בעצם הילדים אחים ואבות של כל האנשים במדינה) עשה ובצורה יוצאת מן הכלל

webguy

New member
הרווחתי את זה ביושר 3 שנים בצבא ...

ומלואים ..? תבין .. מדינת ישראל מוגבלת בתקציב אם היה כולם היו מקבלים ..אני חושב כבן למגזר שתורם מדמו ומזמנו למדינה לי מגיע זכויות עודפות עלייך ...!! יש גם יהודים רבים שטוענים לקיפוח ..בעירות פיתוח ... פנתרים שחורים ..יש יהודים רבים עניים ..זה לא רק במגזר הערבי אל תשכח שהרבה נבנה מתרומות של יהודי התפוצות ..אני לא חושב שזה בשבילך ... מצטער לא זו כוונתם ..מדוע הערבים העשירים מהמפרץ לא עוזרים ..האחים ..? אבל כללית אני מסכים איתכם שמגיע לכם יותר ..הבעיה מאיפה לקחת את זה ..? אבל יחסית לערבים בשטחים במצרים ובירדן סוריה המצב שלך ממש לא גרוע ..!!! אני רואה כפרים ערביים עם ווילות מרהיבות אבל עיריות לא מתפקדות ...ככה זה שלא משלמים מסים לעיריה שהשלטון הציוני ישלם ..

webguy

New member
מה זה בדיוק מקופחים ..?

תסביר לי אתה ..!! שישראל כבשה את השטחים זה היה כפר מודרני ..? היה ביוב היה מודרנזציה כמו בת"א ..? מה אתה חושב שדרוזי מקבל ואני לא ..? אני יודע שלמדתי בטכניון ואני תל-אביבי לא קיבלתי מעונות אבל הערבי כן כי לי רק אח אחד ולא יש שבעה ...אני כל סמסטר יצאתי למלואים של שבועיים והוא לא ...אני את החופש שלי בליתי במועדי ב...והשלמת חומר והוא לא ..!! מה בדיוק רע לדרוזים בארץ ..? הם גרים ברחוב ...? אין להם תעסוקה .. למה לכל היהודים יש תעסוקה ..? יש אלפי אקדמאים שלא עובדים במקצוע ... אז ..? אני זוכר איזה אלימות נקטו הדרוזים בהר מירון בפרשת סלילת דרך מעבר לשדות שלהן ... מי בכלל נוגע בהם ..? אתה חושב שמס-הכנסה וביטוח לאומי נכנסים .. לכפרי ערבים .. דרוזים .. וחרדים .. מייד מתפתחת אלימות ..צריך אוגדה שלמה לשלוח כדי לבצע מעצר ..!! הוצאה לפועל אותו דבר .. רוצים שוויון ...? זה לא חד צדדי ..?

עגייב

New member
אני אביא לך דוגמה לקיפוח

להפקיע אלפי דונומים פרטטים של דרוזים\נוצרים..ולישיב בהם יהודים... להכריז על 500 ישובים שמגיע להם תקציבים ממשרד החינוך, ומתוכם רק 5 כפרים ערביים (דרוזים נוצרים מוסלמים).. משרד הדתות העניק רק 2% מהתקציב שלו לדתות שאינן יהודיות... והרשימה ארוכה...

webguy

New member
לא יודע את הפרטים ..

אני יכול להגיד לך שזה הדדי .... למשל הגבייה מסי -עירייה אצל הכפרים הערביים הם פשוט בושה ... כלכך נמוכה ... !! אני גם אומר לך בזהירות ..כי את זה שמעתי אישית .. גביית המיסים אצל החרדים והמעוטים לא מלאה ... פשוט לא מתעסקים איתם ... הכלכלה השחורה שם פורחת ..!!! ולכן זה אולי מין קיזוז ..? לא יודע ..? לגבי הפקעות .. לא יודע מתי זה היה ..? מפקיעים כן בד"כ לשטח אש לצה"ל .... הרי צה"ל לא יכול להתאמן במרכז רק במקומות שיש מרחבים גדולים ...ושטחים פתוחים .. לגבי משרג הדתות לא יודע ..אם זה היה תלוי בי הייתי מבטל את כל ההקצבות לדת ...!! למה המדינה מספסדת לי כרטיס קלנוע ..? אם תביא לי מקורות זה יהיה יותר קל לי ..

עגייב

New member
3 הדוגמאות שהבאתי לעיל הן

סוגיות שנדונו בבית המשפט, ויש פסיקה הנוגעת לעניין..אם אתה מעוניין ללמוד יותר על קיפוח ערבים כנס לארכיונים של עדאלה והאגודה לזכויות האזרח..אתה תהיה מרוצה מאוד מהתוצאות... והקיזוז היחיד שנהוג בכפרים זה אנשי מקצוע שהמעוצה חייבת להם כסף אז לא משלמים מים או ארנונה למעוצה חחח,אני לא מאשים את מקורות שהיא מחליטה להפסיק את המים כי לא משלמים..אני בעד דווקא...אבל האשמות של נגד המדינה זה במערכת היחסים שבין המדינה והאזרח ולא בין המעוצה המקומית והאזרח..ויש שוני בסיסי בין שתי מערכות היחסים האלו.. בקשר למסי הכנסה ושאר מסים ששייכים למדינה זה שטויות...בעניין הזה תאמין לי שהמדינה אינה נוהגת באכיפה בררנית...ותחום שני למשל כמו שרבים טענו שערבים בונים חופשי בלי רשיונות, אני יכול להגיד לך בתור מישהו שעבד בתחום מחצית חיו (הוצאת רשיונות),בכל כפר שיש בו למשל 8000 איש מתוכם יש 3000 איש שתפקידם להרים תלפון למנהל מקרקעי ישראל לדווח על השכן שבנה סככה או גדר בלי רשיון, או בכלל..סתם לדווח גם אם זה עם רשיון..והג'יפים של מפקחי המנהל מוכרים..גם זקנות הכפר מכירות...

עגייב

New member
אה והפקעות אדמות זה היה בערך

במשך כל ה60 שנה האחרונות...ולאו דווקא לצה''ל...הרוב שאני מכיר, כאילו מה שהפקיעו מהכפר שלי וכפרים שכנים זה לישוב יהודים..הקמת ישובים קהילתיים וכדו'..נצרת עלית הפקיעה עשרות אלפי דונומים מנצרת ומהכפרים הערביים...שלא נדבר על משגב...

webguy

New member
מדובר באדמות פרטיות ..?

אבל זה חוקי ..!! מותר להפקיע אדמות לצרכי ציבור ...ולפרנסת הציבור .. זה החוק בישראל .. אבל מקובל לתת אדמות חליפיות או פצוי כספי הולם .. גם היום בימים אילו מפקיעים אדמות מיהודים לכביש מהיר שבונים ..!! גם למשפחתי בת"א הפקיעו חלק משטח אדמה בשנות ה-60 לצורך הרחבת כביש והפצוי קבע שמאי ממשלתי ..היום זה היה שווה הון ..!!! קיבלנו פרוטות . אני לא ממש מומחה לעניין הזה ... אבל אם זה לא שטח שרשום בטאבו אז בכלל אין מניע חוקי ..!! תשמע אני יכול לתת עוד דוגמאות ..למכסות יצור לביצים ..לחלב ... בגלל שיש אזורים שזו הפרנסה היחידה שלהם אז רק הם מקבלים אישור .. אתה בטוח שגם בימים אילו מפקיעים אדמות של ערבים שרשום בטאבו ..? מה שהיה היה .ישראל הרבה יותר חברה דמוקרטית ופתוחה מאשר היה פעם ... היום מדברים על הכל ..!! ובג"ץ ...אל תשכח ..!!

עגייב

New member
זהו שהמטרה לא הייתי ציבורית אלא ציונית

שמעת על המושג ייהוד הגליל?! תלמד יותר עליו ועל ההשלכות הגזעניות שלו לתושבי הגליל המקוריים, וכמה אנשים( כן עם טאבו) הפסידו את אדמותיהם למען מטרה עילאית זו (גליל יהודי) ברור שזה לגיטימי רק במדנית היהודים...אדמות פרטיים של אנשים וגם של מועצות שמופקעות מבעליהם למען הקמת יישובים יהודיים קהילתיים חדשים, זה לא נחשב לטובת הציבור, זה נחשב לטובת הציונות...כל הדוגמאות שהבאת על הפקעה מהיהודים למען סלילת כבשים וכדו' כוללות ערבים גם , להזכירך, כביש 6 עובר בהרבה מחלקיו בישובים ערביים, וככה כל הכבישים בגליל..אבל לא על זה הויכוח..שיסללו כביש לבריאות, זה משרת גם אותי כערבי, אבל ישוב יהודי אינו משרת אותי כערבי, במיוחד לאור העובדה שמאז קום המדינה לא הוקם אף ישוב ערבי חדש!! חוץ מכפר או שנים בנגב שהכירו בהם, אבל הם תמיד היו קיימים...ותוסיף לזה גם את העובדה שגם א אתגייר והזקן שלי יטאטא את הרפצה (
) לא יקבלו אותי לישוב יהודי קהילתי מאלה החדשים שבגליל...את הסיפור של משפחת קעדאן אתה מכיר?! אם כן אז יופי..אם לא אז אשמח לספר לך עליהם..אבל לא היום אני עייף..סיפור ארוך..שנמשך בערך 8 שנים על מנת שיקבלו חלקת קרקע בקציר..ותתפלא, בג''צ דחו וימשיכו לדחות המון עתירות נגד אפליה , מהרבה טיעונים, כמו למשל שבג''ץ אינו מתערב בשיקולים מדיניים של המדינה, וכן בג''צ אינו מתחשב בתוצאות של ההפליה, בג''צ נוהג כמו כל הגופים במדינת ישראל, הוא דוגל בשוויון פורמאלי ולא מהותי, אתה תבוא עם בג''ץ עם טענה כמו שזה לא צודק שרק 2% מתקציבי משרד הדתות מוקדשים ללא יהודים כשאחוז הלא יהודים במדינת ישראל הוא יותר מ 20% יגיד לך לך תשחק בחול ותבנה מבצרים לסרטנים, עם טענה כזו לא באים לבג''צ, ירצו שתוכיח שמשרד הדתות באמת התכוון להפלות ערבים בעניין הזה..וכמובן שהוכחת כוונה להלפיה היא משימה כימעט בלתי אפשרית, כי חוץ מכהנא אין הרבה אנשים בעלי תפקיד ציבורי באים ואומרים בפומבי : וואלה הערבים האלה חארות לא מגיע להם שקל...

webguy

New member
אוקיי

אני יגיד לך בלי בושה ... אל תיקח את זה אישית ..!!יש גם ערבים ציוניים .. אבל אני מדבר על ערבי ממוצע ... אם אתה תומך באויבים שלי ...שולל את קיומי ..אני יעשה הכל במסגרת החוק כדי לדפוק אותך ... וכן במטרה שתתייאש ותעזוב את המקום .. מה אתה מצפה ממני ..שאני אוהב אותך שאתן לך מתנות ..? ששיח סלאח מדבר על אינטפדה שלישית ..כל מילה שלו שניה שלו הסתה שיהודים רוצים להרוס את מקדש אל-אקצה והמון מריע לו ותומך בו ..אני אתן לו שוויון מתנות ... קדחת .. מה אני יביא בעצמי לסוף שלי ..? ברור שיש לי תקציב אני אתן קודם למי שמגן עלי ולא מי שרוצה לשלול את המולדת שלי .. מה ההתחסדות ? אזרח אמור להיות נאמן למדינה שלו ..האם אתה יכול לומר שאזרח ממוצע ערבי נאמן לישראל ..? יש אזרחים אמרקאים מוסלמים שמשתתפים בלחימה בעירק ...כנגד מוסלמים אחרים .. זה נאמנות ..!!! אני אפילו לא אבקש את זה ממך ...אבל אל תצפה שאני אשתדל בשבילך יותר מדי ..!! הנה יש פועלים ערביים בבניין לידי ואני מדבר איתם ...מדברים על נבחרת ישראל ..ואז הוא אומר הנבחרת שלכם ..!! אמרתי לו שלי ..? למה אתה לא אזרח ערבים לא משחקים בנבחרת ..? אני לא מתנגד לשוויון אבל שזה לא יבוא על חשבוני ... לא מוכן לשלם יותר מסים שלך יהיה חינוך יותר טוב ..!! למה אתה מחנך את הילדים שלך שאני רוצח שגנבתי לך את האדמה ...במחי יד אתה מוחק הסטוריה יהודית מפוארת במזרח התיכון ושולח אותי לגור באירופה .. אל תיקח את זה אישית ..!!יש גם ערבים ציוניים .. אבל אני מדבר על ערבי ממוצע ערב טוב ..!!!

עגייב

New member
../images/Emo152.gif מצינו? חח

המדיניות הציונית קיימת הרבה לפני השיח סלאח..אבל עזוב...אין כאן נסיון לכפר, לשלב, לפצות...יש רק חיזוק וביסוס לערכים ציוניים, יש כאן עיבוד לאדמה פוריה רק ליהודים..והאזרח הערבי הממוצע אינו כל כך תמים, למרות שהאו מאוד תמים יחסית לאזרח היהודי הממוצע..99% מערבי הארץ רק רוצים מקור פרנסה וחיים נורמלים ולא איכפת להם מכלום, החיים שלנו יותר מדי קשים מלחשוב על שינוי..אז אין לך ממה לדאג..בתור מישהו שמדבר איתך מתוך הגטו ולא מבחוץ , אני מבטיח לך שהמצב הזה יישאר, לנצח גם עד שבאמת לערבים יימאס ויקומו ויעזבו כמו שאמרת...אדמות לבניה לא נשאר הרבה, רק העשירים יכולים לקנות , מחיר חצי דונם כשר לבניה בכפר שלי עולה כימעט 200 אלף $, שבמחצית מהמחיר הזה יהודי יכול לקנות וילה עם צימר בישוב קהילתי בצפון, אם תכנס או סתם תעבור ליד כפר ערבי אתה תראה שלבתים יש צורה של קופסאות נעליים, ואנשים גרים בגורדי שחקים של 4 או 5 קומות רעבים לעיצוב יפה או ארכטקוטרי מחוסר אמצעים, וגם שלא באמת אפשר לבנות וילה עם רעפים בחצי דונם שתאכלס 5 משפחות מרובות ילדים...על איזה נאמנות אתה מדבר? מתי היה להם סיבות באמת ?! על זה שב48 גורשו ונטבחו? על זה שנוצר מצב ש 5 אחים כל אחד מהם חיי במדינה אחרת? על זה שמאז רק הפקיעו מהם אדמה? על זה שהמדינה היא הבית רק של העם היהודי , על זה שהם נמצאים כאן בחסד ולא בזכות?! לילה טוב..תמו שידורינו להלילה..

webguy

New member
רק שלום יפתור ..!!

אני מבין אותך ...ואתה צודק מהצד שלך .....אתה רוצה זכויות ... וזו הטרגדיה של האזור ...!! לילה טוב ....

למעלה