תתכונני, כתבתי הרבה
קשה לי להגיד איך הההבנה התבטאה, אני יותר טוב אסביר לך איך היא לא התבטאה: למשל אנשים שלא יודעים גימגום מזה אומרים כל מיני דברים שטותיים כגון: דבר לאט יותר, אתה לחוץ מדי ועוד כל מיני עצות "מלומדות". סבא שלי ז"ל לא כל כך הכיר אותי. וכשנסעתי לבקר אם אמי בבלרוס(משם עליתי לפני 14 שנה), נסענו לבקר את סבא. כשהגענו אליו(הוא היה מאוד חולה ונפטר לאחר כשנה) הוא התחיל לדבר איתי. כשעניתי לו, הוא קלט שאני מגמגם והתחיל לכעוס עלי! הוא צעק על אמא שלי על זה שהיא הביא לו נכד "מפגר". (אני יודע זה נשמע כאילו זה מסרט כלשהו, אבל כך זה באמת היה.) אז הייתי קטן אז באמת חשבתי אולי אני אשם במשהו. אמי הסבירה לי שסבא חולה ולא מבין מה הוא מדבר. אני זוכר שאמא שלי כל הזמן אמרה לי גם שהגמגום עובר עם הגיל(מה שלא נכון כמובן). במקרה שלה היא גמגמה כשהייתה צעירה, ואז כשהתחילה לצאת עם בנים היא "לקחה" את עצמה בידיים והגמגום נחלש(כך לפחות היא סיפרה). זהו אין לי ממש מה לספר לך עוד על יחסי אם מגמגמת-ילד מגמגם. העניין הוא גם שאמי לא מודעת בכלל לכל הנושא של הטיפול בגימגום, השיטות, המחקרים וכד'. ברוסיה המודעות הייתה נמוכה. עוד דבר שאני זוכר. מיד אחרי הקורס של ברברה, אחרי שדיברתי שוטף הייתי אפילו מעיר לה על הגמגום הקל שלה
הייתי מלמד אותה את השיטה שלימדו אותי. כמובן היא הייתה שמחה מאוד שהגעתי לרמה כזו והטיפול הצליח. באשר לתרגול...לצערי אין לי בשורות גדולות. מדי פעם אני מחליט שזהו, אני מתחיל לתרגל! ואז אחרי יום יומיים זה מתמוסס. אתמול הייתי אצל ספר, נורא גמגמתי אצלו על ההתחלה. ואז הוא שאל אותי על הגמגום(דבר שכבר זמן רב אף אחד לא שואל אותי!). ואז אמרתי לו "אתה רוצה לראות איך אני לא מגמגם!" והתחלתי לדבר נכון, לפי השיטה המוכרת. הוא היה בשוק. הוא לא מבין את ההבדל, ואיך בין רגע שיניתי ככה את הדיבור. גם הוא הוכיח אותי על עצלנותי ועל זה שאני לא מתרגל. בקיצור היה ממש נחמד לדבר עם מישהו על זה פנים מול פנים. משום מה אף בן אדם אחר לא התעניין ושאל אותי את זה בזמן האחרון(כנראה אנשים כאן מרוכזים יותר בחדו"א1מ
). זהו, זה הסיפור. אני מרגיש שאם היה איתי מישהו שגם מגמגם, אז המודעות שלי הייתה הרבה יותר גבוהה ולא הייתי מזניח את התרגול. לבד קשה לי. אולי אני באמת עצלן. אני פונה בהזדמנות שוב, אם יש כאן אנשים מאזור חיפה אשר מעוניינים לתרגל ביחד, לפי דעתי זה יכול להיות רעיון טוב. תשלחו לי הודעה פרטית.