יש לי שאלה..

gali90

New member
גם אצלי..

זה תורשתי- אבא שלי גמגם בצעירותו- כיום כמעט ולא.

stkachov

New member
גם אצלי זה תורשתי

אמי מגמגת מילדות, וגם אני כמוה. ואמנם כשאמי התבגרה הגמגום שלה נחלש ועכשיו היא מגמגת רק כשהיא נרגשת או עצבנית. אצלי זה ממש לא ככה. בדרך כלל אני מגמגם, ודווקא כשאני עצבני או צועק אני לא מגמגם.

R O N Y1

New member
לא ניראה לי שהגימגום גנטי /תורשתי

עובדה שאין לי אף דוד או דודה או קרוב רחוק שמגמגם .לפני כמה זמן היה ארוע הופיעו בו כל הדודים הדודות הנכדים היו שם איזה מיליון איש....אבל לא היה מגמגם אחד לרפואה למעט אחד שזה אני... בגלל זה אני חושב שזה לא תורשתי . כל מה שאני זוכר בעבר מקרובי המישפחה זה את היחס המוזר כלפי הם לא ידעו מה זה גימגום. או שאת אותו דודה שניסתה ללמד אותי לקרא ללא גימגום כמו שמלמדים ילד מפגר . בקיצור אני לא יודע למה דווקה אני היחידי מכולם שהגמגום תפש אותו והרס לו את החיים!!! RONY

b e ll

New member
רוני! הגימגום לא הרס לך את החיים.

בנית לך חיים מסודרים וטובים מאוד בגלל ולמרות הגימגום. דיברנו על זה גם במפגש. תאר לעצמך שלא היה לך הדרייב להצליח למרות הגימגום, היכן היית היום? הגימגום לא הרס לך את החיים בכלל, עובדה שאתה נשוי ואבא ויש לך עבודה טובה שמפרנסת אותך ואת המשפחה שהקמת בכבוד. איזה עוד חלומות היו לך שלא הגשמת בגלל הגימגום?

stkachov

New member
אדם מגמגם

תמיד יחשוב כך. הוא תמיד יהיה בטוח שבגלל הגמגום לא יצא לו לעשות משהו, או להצליח יותר. למשל מישהו שהוא סמנכ"ל תמיד יחשוב שהוא לא המנכ"ל בגלל הגימגום שלו. ויש עוד הרבה דוגמאות. לפי דעתי זו חוסר אחריות. אני לא רוצה לערב כאן דת ופוליטיקה אבל כפי שאני רואה את זה, זה מקביל לאדם חרדי שכל דבר שקורה לו זה בא לו משמיים. כך אם הוא לא מצליח במשהו, אז כך אלוהים רצה ואין מה לעשות. אותו דבר אדם מגמגם, אם הוא לא מצליח בתחום כלשהו הוא לא יבדוק מה עשה לא בסדר, אלא תמיד יתלה את האשמה בגמגום. ואגב אני לא אומר שהגמגום לא מגביל ולא סוגר דלתות, אבל תמיד ישנה אפשרות להתגבר על זה. חייבים בכוח לפתוח את כל הדלתות.

diana25

New member
אתה כל כך צודק...

בדרך כלל אנשים (ואני לא יוצא מן הכלל) נוטים לחפס אשמים אם משהו שלא מצליח להם. אני כל הזמן מאשימה את הגימגום בכל כך הרבה דברים... לפני זמן מה הסתכלתי כמה שנים אחורה והבנתי שכמעט כל המטרות והחלומות שהיו לי עד אכשיו הצלחתי להגשים. אכשיו יש לי חלומות ומטרות נוספות ואני צריכה לעבוד קשה כדי להגשימם וכמובן שוב מאשימה את הגימגום. אני רוצה להאמין שעוד כמה שנים אני שוב אוכל להגיד שהגשמתי אותם, אבל אכשיו זה נראה כל כך קשה... מה שקשור לדת ולכך שכל דבר שקורה בא משמיים, אני קצת מתקשה להגיב, אבל אני יכולה לספר משהו. כאשר היתי צריכה להשיג מהר עבודה (בזמן הלימודים בחופש הגדול) כדי להרוויח כסף לשנת הלימודים הבאה היתי משיגה אותה תוך מקסימום שבועיים. בהתחלה היתי מגיעה למקומות עבודה שונים ולא היתי מתקבלת. היה נראה לי שאני לא אצליח למצא שום דבר. היתי מאוד מיואשת, כי היתי לחוצה בזמן. בכל אותם הראיונות שלא התקבלתי אליהם גם גימגמתי וגם הרגשתי את עצמי מאוד לא בנוח. למרבה הפלא (אני לא מצליחה להבין את זה עד היום) בראיון עבודה שבו התקבלתי תמיד דיברתי בביטחון עצמי רב ולא גימגמתי!!! אין לי מושג איך זה עבד, אבל זה היה בהחלט כמו מתנה משמיים. גם אכשיו אחרי שסיימתי ללמוד אני מחפסת עבודה ומכווה למצא את אותה המתנה. למרות שאני מחפסת כבר המון זמן אני מרגישה\מאמינה שזה יקרה בזמן הנכון ובמקום הנכון. אולי זאת הבאיה שלי. אולי דווקא בגלל זה אני לא מצליחה למצא, כי לפני זה לא האמנתי והיתי מוצאת...ושוב אני מתחילה לחפס אשמים

stkachov

New member
במקרה שלי

אין פה מה לחשוב, זה אכן תורשתי. אני לא מבין גדול בגנטיקה אבל לפי מה שאני יודע יש תכונות גנטיות מסוימות שיכולות להופיע גם אחרי 2 דורות או 3. ורוני אני אמנם לא מכיר אותך, אבל לפי מה ש BELL כתבה, באמת יש לך חיים מצוינים. כשאני חושב על העתיד שלי אני הייתי חותם עכשיו על הווה כמו שלך. משפחה, בית, ילדים, עבודה טובה...מה צריך עוד?

RobinhooDw

New member
הםםםםםםם

בעיה גופנית, שום דבר אחר :} חברה אתם לא חושבים מהר מדי ולא מדברים שונה, אתם לא אחראים על העובדה שאתם גמגמים בשום דרך, זאת בעיה גופנית שאין לכם שליטה אליה, :} לכן גם עוד לא מצאו את "תרופת הפלא". תורשתית בהחלט...

yaronil2003

New member
סתירה לא מוסברת

רוב או כל אתרי הגימגום באינטרנט מאוחדים במסקנה שהגורם לגימגום הוא: "אורגני". יש מחקרים שמסיקים על שוני בפעילות החשמלית של המוח ו/או על חומר כימי כזה או אחר שחסר. אבל אם זה נכון למה מגמגמים מדברים בשטף כשהם לבד או עם בעלי חיים/ילדים, או כשהם קוראים או שרים ? לא ראיתי שהאתרים מנסים ליישב את הסתירה או להתמודד איתה.

diana25

New member
בגלל זה גם אני אמרתי

שעד שלא מוכיחים משהו, אסור לשייך גימגום לאיזשהי קבוצה. כי אנחנו יכולים לראות שאפילו באוכלוסיה קטנה שמשתתפת בפורום יש לגימגום צורות שונות והתבטאות שונה, אשר משתנה לא רק בין בני אדם שונים, אלא גם במצבים שונים אצל אותו בן אדם.

charlila

New member
רואה שתי אפשרויות להסביר זאת:

או שאתה זקוק לגמגום לאיזשהו צורך בדיבור עם אחרים, ולא עם עצמך או שמישהו שיש לו המון כוח עליך מפיק תועלת מגמגומך בנוכחות אחרים, ולא כשאתה לבד. מצלצל לך משהו? מה נראה לך? (אני לא מגמגמת והיו לי בחיי שני חברים מגמגמים - אני יודעת שאחד מהם גמגם כי הוא לא רצה לדבר, כי מישהו בסביבתו הקרובה השפיט אותו. וכשהתבגר השתחרר מן ההשפטה ומן הגמגום.

למעלה