יש לכם ווב קומיקס?

ailag

New member
ואני פרוסת צנובר משומרת?

דרך אגב, המילים "אני עתודאי" ו"יש לי חיים" בד"כ לא הולכות ביחד.
אה כן, היום יצא העיתון עם האיורים שלי
להשיג באוניברסיטת ת"א הקרובה אליכם. הם גם כתבו את השם שלי לא נכון.

gewitter

New member
הגאות באה?

נו, אז שכחתי, ודווקא את איבי והילג. איבי נודעה בטכניקת אבן הדיו שלה(שזה סך הכל להמיס דיו, ואז לצייר כמו כל אחד אחר
) והילג התפרסמה בשל סטריפים אוניברסיטאיים שנויים במחלוקת. *מפליץ ונעלם אל הצללים*

*GormE*

New member
גם אני זילזלתי בהתחלה באבן דיו!!!

אבל אז שהתחלתי להשתמש נורא נהנתי, יותר מדיו רגילה. אבל באיזה הקשר מזכירים אותי?

ailag

New member
אם כבר מזכירים סטריפים אוניברסטיאים

זה נראה יותר טוב בsketchbook שלי.

gewitter

New member
תגובות לכולכן

דניאל, לא ראיתי קומיקסים שלך. אני יודע שאת מציירת, אז הנה. איבי, סליחה. גליה, מה זה??? ובקשר לקובץ, אולי נערוך איזו תחרות, הא?

ailag

New member
פסל.

פסל באוניברסיטה, הם ממש מוזרים. יהיה בקומיקס שלי מתי שסופסוף אני אחליט על העלילה. אני מציירת אחד כל שבוע ב-3 שבועות האחרונים.. אבל הם לא נסרקים טוב. זה יותר כדי ללמוד לצייר יותר מדוייק, רקעים וכו´.

nirmatarasso

New member
אני מפרסם את הקומיקס באתר שלי

אני עושה "סטריפ" כל שבוע (שזה די מסובך עם עבודה, זמנים והחיים) על כל מקרה מאוד קיוויתי שיהיו עוד אנשים שעושים קומיקסים בעברית באותו פורמט של קומיקס אחת לכמה זמן. האמת שדי התאכזבתי מזה שכנראה שחוץ מ scum bunny באמת אף אחד לא עושה את זה. וגם במקרה שלו תמיד היה אפשר לעשות גם גרסה עברית. אני עושה מראש את הקומיקסים בעברית ומתרגם אותם לאנגלית.

Scum Bunny

New member
בוא´נה, אתה חצוף...

"תמיד היה אפשר לעשות גם גרסה עברית"? תמיד היה אפשר לעשות גם גרסת ברייל. מה, לעיוורים לא מגיע להנות? שיט, בנאדם. זה שלך יש קומיקס בעברית לא אומר שלכולם חייב להיות. הבחירה שלי בשפה נבעה מהבחירה שלי בקהל היעד, כלומר אנישי אינטרנט ולאו דווקא בני ישראל. אם אתה ישראלי ולא יודע אנגלית ממילא באני לא היתה מדברת אליך (ואת זה אני יודע מנסיון, מהכמה פעמים שעשיתי גרסה עברית עבור גיימר).

nirmatarasso

New member
אין לי יומרות ציוניות

אני עושה גרסה אנגלית וברור שיהיה לה הרבה יותר קהל, גם כי רוב הישראלים לא מעוניינים בקומיקס. אני לא מוותר על זה וגם לא רואה סיבה למה שאתה תוותר על זה, אבל אני מתוסכל מזה שאנחנו מתרחקים מהעולם בהכל. כולנו צועדים אחורה בקצב מבהיל, המוסיקה הופכת לשירה בציבור והחדשות שמשדרים בארץ מאוד שונות מהחדשות בחו"ל. די דומה למצב שהיה כשהייתי ילד או כשההורים שלי היו ילדים. מה שנשאר זה לכל מיני אינוודאלים שיודעים על תרבות קצת יותר (בעיקר דרך האינטרנט) להזדנב אחרי מה שקורה בחוץ. אני לא רוצה להיות אזרח אמריקאי סוג ב´ וזה בעצם מה שיקרה לי אם אני אנסה להיות אמריקאי. איך זה מתקשר לקומיקס? יש הרבה קומיקס בעולם, ויותר ויותר ווב קומיקס. כל אחד מנסה לתקוף את העיניין מכיוון אחר כשהמפתח הוא מקוריות. לא צריך תקציב ענק, ולא צריך להיות צייר טוב, כל מה שצריך זה כיוון מקורי. הכתיבה של קומיקס בשפת אמך (במקרה הזה שפת אמי) מאפשרת לך גמישות שאין לך בשפה שאותה אתה מכיר בעיקר דרך יצירות תרבות זרות. אין לך ברירה להיות שונה כי הסיפורים והדמויות שהיו עובדים באנגלית לא יעבדו בעברית. חוץ מזה: לעשות אתר אינטרנט, כמו שאתה יודע, זה ממש פשוט. ולעשות הורוזינטל פליפ לכל הקומיקס ולכתוב בעברית במקום האנגלית זה פשוט וכמעט לא לוקח זמן.

HackMachine

New member
זה יותר מדי מאמץ לדעתי..

לתרגם את כל הבדיחות למיניהן לעברית זה ממש דבילי.. לפעמים הבדיחות Ping היו ממש נהרסות בתרגום לאנגלית וההיפך.. אני עד עכשיו לא יודע באיזו שפה הוא היה כותב את המקור..

Scum Bunny

New member
מצד אחד...

..אתה אומר שאין לך יומרות ציוניות, ומצד שני אתה נותן את כל ההשתפכות הזאתי, על זה שאנחנו מתרחקים מהתרבות הישראלית, מנסים להיות אמריקה, וכמה הכל טוב יותר בעברית ויאדה יאדה יאדה. אז עד שאתה מחליט, אני רוצה שתבין שדעתך בעניין פשוט לא רלוונטית לגבי: אני עושה קומיקס באנגלית לא בגלל ש"וויתרתי" על עברית, או כי אני רוצה להיות אמריקאי, או כי אני בז לתרבות הישראלית, אלא כי אני לא רק ישראלי אלא גם אזרח האינטרנט, ועושה קומיקס שיהיה נגיש לכל אזרח אינטרנט אחר שיתעניין בו. כן, אני יכול לעשות גם גרסה עברית. לא בא לי. זה לא יהיה אותו דבר, וזה לא יפנה לאותו קהל. זכותי. אתה זכאי לעשות קומיקס בעברית, או קומיקס באנגלית, או קומיקס בעברית ובאנגלית בו זמנית. זו בחירה שלך, כמו שבחירת השפה של הקומיקס שלי היא הבחירה שלי. כל מה שאני מבקש זה שתפסיק עם גלגולי העיניים. אם אתה מאוכזב זה בעיה שלך, לא שלי.

nirmatarasso

New member
עוד גילגולי עיניים

לפני הכל: פינג972 ממש נחמד ותודה על הלינק מ-scumbunny אלי (בקרוב, אני מקווה, keenspace יצאו מההתקעות שלהם ויתנו לי מקום להעלות את הגרסה האנגלית. הם אומרים שיש להם בעיית שרתים או משהו) ועכשיו לגילגולי עיניים: אין פה עיניין אידיאולוגי רק תועלת. אם יהיו יותר אתרי קומיקס בעברית שמקושרים בינם לבין אחרים יהיו לי (ולך) יותר כניסות ויותר קוראים. זה נכון שגם אם כל הקהל הפונטיאצלי בארץ יכנס כל יום או כל שבוע זה עדיין לא הרבה אנשים, אבל יש הטבות. האמת שאני לא יכול להכנס לפרטים בלי להשמע ציני (אני לא מדבר על זיונים, אגב), אבל מה טוב מלקבל כסף על משהו שאתה עושה בכל מקרה? יש אפשרות להתפרנס מ-scumbunny ? כרגע לא, גם לא אם זה היה בעברית. כי כרגע אף עיתון או אף אתר אינטרנט לא ישלם על זה. אני חושב שזה יכול להשתנות, אבל לא מחר. ושיהיה ברור אני אשמח להמשיך לעשות קומיקס עד קץ כל זמן, אבל מדי פעם אני צריך להפסיק לצורך עבודה כזאת או אחרת. לא שיש לי בעיה לעבוד, רק מרגיז אותי שבזמן שאני עובד אני לא יכול לעשות קומיקס. אם נסתכל על מפת הקומיקס העולמית וננסה למקם את scumbunny בתוכה (אני לא יכול למקם את "דבר אל הרוח" כי אני לא אובייקטיבי) אז scumbunny נמצא באופן ברור בטריטוריית ה"נגד" שיצרה tank girl (יכול להיות שאני מאוד טועה לגבי זה והיה משהו שקדם ל-tank girl ). טריטוריה מאוכלסת היטב וותיקה ,שהיא בעצם תפיסת תחת אנגלית על האמריקאים ודווקא לחיוב. ping972 יושב ביחד עם עוד אלפי קומיקסים בטריטוריית הווב קומיקס הקלאסי שמטבע הדברים עוסק בגיקים, גיימרים וכל היוצא בזה ומזה. שני הקומיקסים האלה יושבים במקום טוב. עבודה טובה ומושקעת, שאני מקווה שתמשיך. (אני קצת סוטה פה מרוח הדברים הכללית ונכנס לביקורת יותר ספציפית ולא רלוונטית כי זה הכל דברים שאתה יודע) scumbunny יותר חזק באיור ואין לזה שום הסבר סוציאלי, טריטוריאלי או כל זיון מוח אחר מעבר לזה שאתה מאייר יותר טוב. PING972 יותר חזק בעלילה למרות הטריטורייה החרושה היטב ולמרות ההשפעות האמריקאיות, יש זוית אחרת, ושיש גישה רעננה שהיא לא רק מקומית. פה דווקא יש הסבר והוא שללא ספק ליוצר ping972 יותר קל לכתוב אלף: כי יכול להיות שהוא כותב טוב יותר. בית: מן הסתם הוא נותן דגש יותר גדול לכתיבה ולסיפור. גימל: כדי שהוא יוכל לכתוב יותר בקלות הוא כותב בשפה שבה הכי קל לו לכתוב. לא חסר קומיקס טוב בארץ: רשימה חלקית: דודו גבע כמובן, אנגלמייר, רון זיסיבך שעשה את "יתומי הסערה" ורני לבנון ששולח את הקומיקסים שלו בדואר לכל מי שמבקש. כל היוצרים האלה נמצאים בטריטורייה משל עצמם עם הבנות והשפעות מיוצרים זרים שיוצרים מחוץ לזרם המרכזי האמרקאי...הא...כן, והשפעות באמנויות שונות שלא בהכרח קשורות לקומיקס כמו עיצוב, איור באופן כללי, קולנוע, ציור קלאסי, ידע כללי ווינץ´ מיוחד שבא מאינוודאליות ומחיים במקום מאוד משונה במזרח התיכון. לאף אחד מהמאיירים האלה אין מקום מחוץ לישראל. לצידם יש את חבורת אקטוס טריג´יקוס ואת אתגר קרת שמנסים להכנס לארה"ב בדלת האחורית (ולהערכתי גם יצלחו). אז מה בעצם קורה? אני לא מדבר פה על כסף או הצלחה. אני יוצא מתוך נקודת הנחה שלעשות קומיקס טוב זאת המטרה ודברים טובים זוכים להצלחה. כל הקומיקסים הקלאסיים של מארוול ודי.סי. יכולים להיכנס לי עמוק בתחת. אין לא שווים בעיני את הנייר שהם מודפסים עליו. לא גדלתי עליהם ולכן אין לי סימפטיה אליהם ,לעלילות הקלושות והממוחזרות שלהם ולציורים המעפנים שלהם. הדבר הכי טוב שקרה להם זה היוצרים הזרים שבאו לעבוד אצלהם. אלן מור, אנגלי שטחן את דמות הסופר הירו לאבק דק והדביק בחזרה ב- watchman, V for vandeta, ולאחרונה ב-the league of extraordinary gentlemen. ניל גיימן,גם אנגלי, שחיבר את הקומיקס לאלוהות אגנוסטית בsandman- שני האנגלים האלה עשו לקומיקס מה שהביטלס עשו לרוקנ´רול האמריקאי. שיפצו פירקו, הוסיפו עומק והרכיבו מחדש. יש עוד הרבה אנגלים שעושים קומיקס ,אבל רובם לא נמצאים בזרם המרכזי (כבר הזכרתי את tank girl) פראנק מילר, דווקא אמריקאי ודווקא פאשיסט מטורף, המציא את batman מחדש והביא את השלב הראשון עליו דרך טים ברטון בעשיית שני הסרטים הראשונים (והמעולים בעיני, מיוחד השני) של batman. פראנק מילר אומנם אמריקאי, אבל עדיין אינבידואליסט שאוהב לעשות דברים בדרכו שלו. ויש את הצרפתים, הבלגים והיפנים שמה שהם עושים נשען כבר על המסורת שלהם. מקור הקומיקס הוא בארה"ב (אם לא מחשיבים את המצרים) , אבל הצרפתים והיפנים השכילו לקחת ממנו רק את מה שהם היו צריכים. היפנים לפחות כרגע הם כוח עולה מאוד משמעותי שעומד להציף לגמרי את עולם התרבות הויזואלית. אפשר להרגיש אותם גם במרכז בצורה קלושה במרכז ומאוד חזק ב-tank girl וב-scumbunny. אז מה הבוטם ליין? אין בעיה להיות מושפע, אבל תדע מי אתה. זה קצת קשה כי אין כזה דבר ישראלי. אין שפה קומיקסיאלית ישראלית. גם לא שפה קולנעית, עיצובית או כל דבר אחר כמעט, אבל יש לך את ההזדמנות להיות אינוודואל. אזרח העולם, כן. למה לא. גם אני. אני לא מרגיש שייך. אבל הדבר האחרון שאני מתכוון לעשות זה לתת לשרלה שרון(השפעות רוסיות קשות) לקבוע בשבילי מי אני.

Scum Bunny

New member
עדיין לא ברור לי מה אתה רוצה ממני

אני יודע טוב מאוד את מקומי, מה ההשפעות שלי ומי הקוראים שלי, תודה. למען הסר כל ספק- לא, אני לא מושפע מטנק גירל. ראיתי את הסרט (שהיה גרוע) אבל מעולם לא קראתי את הקומיקס. הרעיון של קומיקס בכיכוב דמות אלימה במיוחד הוא לא חדש, וזה שבקומיקס שלי הדמות הזו היא במקרה נקבה לא הופך את זה אוטומטית להצדעה לטנק גירל. ואם הביוטנק הוא מה שבלבל אותך- הוא תוספת מאוחרת יחסית, והוא בעיקר בהשפעת אחי הטנקיסט וקישקושי הטנקים שנאלצתי לשמוע בכל פעם שהוא יצא שבת. בכל מקרה, ל"מי ההשפעות שלי" או ל"מה רמת היכולת שלי לעומת כל וובקומיקס אחר" אין שום קשר לשאלה אם אני צריך לעשות את הקומיקס בעברית או באנגלית. השפה היא לא מה שעושה את הקומיקס. שפה היא שפה. בסך הכל, היא נועדה להחליף את הפסקול (דיבור ואפקטים קוליים) לו הקומיקס היה, נאמר, סרט. או המציאות שהוא מתאר. השפה היא לא מה שנותן לקומיקס את האופי שלו, כמו שהשפה היא לא מה שעושה סרט אירופאי שונה מסרט אמריקאי. ההבדל הוא באומן. ומכיוון שאני ישראלי, הקומיקס שלי הוא אינדיווידואלי וישראלי(כאילו שזה משנה, אבל לצורך הדיון-) לא יותר ולא פחות מאשר לו עשיתי אותו בעברית, או בצ´רקסית. וכיוון שכך, אני בחרתי לעשות אותו באנגלית, ככה שקהל יותר גדול (ולפחות בארץ- יותר בוגר) יוכל לקרוא אותו אם הוא ממש ירצה. לא, אני לא מתכנן לעשות מזה כסף. תודה על הבעת האמון דרך אגב. בדיוק צורת החשיבה הצפויה מיוצר קומיקס "מחתרתי": אתה רוצה יותר קוראים=>אתה רוצה לעשות כסף. אז לא. אני רוצה יותר קוראים כי יש לי חברים טובים (כולל כאלה שנתנו השראה לקומיקס, ואומני קומיקס חברים ברשת)שהם לאו דווקא ישראלים שאני יותר מעוניין שהם יקראו את הקומיקס מאשר, נאמר, שאתה תקרא אותו. אני לא מכיר אותך, אתה מבין. ואתה גם לא משלם, אז מה אכפת לי. חוץ מזה, לקומיקס קוראים Bunny Extreme! Scum Bunny זה אני (היוצר). יש מבין?

Scum Bunny

New member
למען הסר כל ספק:

הקומיקס: Bunny Extreme אני: Scum Bunny הפורום הפך את האגלית בשורה.

*GormE*

New member
tank girl

מעולם לא קראתי, אבל זה מצוייר מאוד לטעמי. אם אני לא טועה אז זה אותו אדם שצייר את הגורילז, ויש לו יציאות גאוניות. את הדמות המרכזית בגורילז (2B) הוא ביסס על איזו קריקטורה מקומיקס בערבית...

למעלה