יש לכם צעצועים ישנים?

enbalush

New member
יש לכם צעצועים ישנים?

במקלט הקופים, ישנם קופיפים מתוקים שעברו עינויים קשים במעבדות ניסויים, הקופים במקלט הם קופים ניצולי מעבדות שבמקום להמית אותם מקלט הקופים הגיע להסכם עם מס' מעבדות שיעבירו אותם אליהם, שם הם משוקמים ואח"כ מוטסים לחו"ל לפארקים ענקיים וטבעיים עם משפחות קופים. במשך שהייתם בארץ הם לומדים להתחבר עם קופים נוספים, לרכוש אמון ואפילו לשחק, כרגע במקלט אין משחקים וזה ממש קורע את הלב. החלטנו לעזור ולנסות לאסוף מכל אחד מס' צעצועים ישנים של ילדים (לא גולות או משחקים מסוכנים), בובות, מכוניות, כדורים, ממש כל דבר שילדים קטנים אוהבים, ותביאו ביום שישי הקרוב לעמותת "ראשון אוהבת חיות" שם ישמחו לקבל את תרומתכם ונעביר אותה למקלט שיהיה להם לכל השנה, הקופים מאוד מעריכים את המתנה הזו. תודה ושיהיה חג שמח.

enbalush

New member
איזה יופי../images/Emo140.gifתודה רבה

אנחנו נמצאים שישי וגם שבת מ11:00-14:30 במתחם הספורט כיף, (ליד החי כיף), אם את מגיעה רגלית אז תיכנסי מצומת מכבי אש לתוך הפארק הגדול של הספורט כיף, אם את מגיעה ברכב תחני בחנייה הגדולה ברח' גולדה מאיר (שמתחיל בתחנה המרכזית החדשה) הכניסה מהכיכר שבעיקול ותרדי עם הדרך הסלולה ברגל עד הסוף...תשמעי שם נביחות ותדעי שזה שם. תפני לעופרה, יפעת או רחל. תודה רבה וחג שמח

איזה מתוקים :)

הם נראים ממש ממש חמודים.. אבל אם יהיו לי צעצועים שאני רוצה לזרוק וכמו שהיו לאחים שלי בעבר, החלטנו לתרום אותם לאיזה גן בסביבה, או למשפחות נזקקות ברוכות ילדים. האובססיה שלך לבע"ח מוגזמת לדעתי.. יש בני אדם שזקוקים לא פחות ואין מספיק בני אדם שיתרמו להם, אז אם כבר להתרים אז לבני אדם. גם ככה העולם הזה הולך לאבדון, בואו נדאג לדור שנמצא כרגע בינינו.

NoWords

New member
כל אחד וסדרי העדיפויות שלו.

העשייה שלה מבורכת.
חייבים אנשים שיעזרו גם בתחום בע"ח שנמצאים במצוקה.

אבל יש היררכיה מסוימת בחיים ואני לא מקבל את

הפלורליזם והדמוקרטיה באופן הזה. תחשבי שמחר הסדר עדיפויות שלי זה לפעול להעלת הרבייה הטבעית באוכלוסיה הערבית במדינת ישראל ונגיד והייתי גאידמק, והייתי משלם 50 אלף דולר לכל משפחה שתהיה לה יותר מחמישה ילדים ערבים. אז תחשבי לאן זה היה מוביל, אבל זאת עשייה ברוכה, כי זה פרו ורבו, ואין רע בהולדת ילדים. אבל תחשבי מה היה קורה למדינת היהודים במקרה כזה.............................. לפעמים לא צריך לחשוב דמוקרטי ופתוח מדי, אלא לחשוב לתעל את האנרגיות והעשייה למקומות יותר נכונים. אני לא אומר שהעשייה שלה מוטעית, אלא יש מקומות יותר נזקקים. למשל משפחות עניות ברוכות ילדים זקוקות יותר לצעצועים מאשר בע"ח, ואני אחד שאוהב מאוד מאוד בע"ח.

enbalush

New member
הבנו את הנקודה שלך, אבל למה לחבל?

אתה רואה שיש כאן אשה מופלאה שהסכימה לתרום את הצעצועים לקופים, למה אתה הורס, אתה רוצה שאנשים יתרמו לילדים אז תפנה אליהם במקום ובזמן אחר, אל תהרוס את הרצון הטוב.

לחבל?

שהאישה הזאת תתרום את הצעצועים והיא תעשה מצווה בין אם היא תתרום לקופים החמודים ואני מאמין שהם באמת סבלו בחייהם ולא מגיע להם שיסבלו. אבל אישית אני מעדיף שהיא תבוא ותתרום אותם לבני מיני, בני האדם, ובני עמי, היהודים, ואנשים שהגורל לא האיר להם פנים והם ירגישו יותר טוב ואולי בזכות הצעצועים האלה הראש והנפש שלהם יפתחו קצת יותר והם בעתיד יהיו מועילים בחברה ויהיו גם טובי לב ותורמים. מבינה? הקופים האלה לא יתרמו לאף אחד יותר בין אם הם יהיו מאושרים או לא, הם גם ככה חיים בשבי. אם היה בידייך לעשות טוב, אז היית מרימה פרוייקט ושולחת אותם לסביבה טבעית שבה הם יוכלו לחיות, בהתחלה בפיקוח כדי שלא יאונה להם כל רע ואחרי זה לתת להם להכנס למערכת שבטית בג'ונגל שבו יוכלו לחיות את חייהם בשלווה במקומם הטבעי. אל תדברי איתי על לחבל, כי אין לך מושג על מה את מדברת אם את משתמשת במילה כזאת חריפה ובעלת קונוטציה שלילית שאין לה מקום, כואב לי שאת רואה את הדברים בצורה כזאת כי לא לכך התכוונתי.

enbalush

New member
אתה ממשיך

האם הפורום הזה בבעלותך? אתה מתנהג כמו דיקטטור.

SupeRonit

New member
ענבל.הפעילות שלך ברוכה וחשובה.

ואני מסכימה איתך במאת האחוזים.לחיות אין אפשרות לעזור לעצמן במיוחד שבני האדם הם אלו שהרעו את מצבן-תפקיד האדם הוא גם לשפר את תנאי המחייה שלהן ולנסות לכפר על העוול לעומת בני האדם שתמיד יתנו יד איש לרעהו.יחד עם זאת זכותו של סימבה להביע את דעתו ואני לא חושבת שהצגת צד אחר ושונה תהפך החלטה של מישהו לתרום לבעלי החיים ולא לבני האדם..אל תתרגשי ממנו,כי תרבות הדיון וסובלנות הם חשובים גם כן וחוץ מזה אף אחד לא לוקח את סימבה ברצינות (סתם.סתם.סימבה.אני דווקא מאוד אוהבת את הדיונים/שאלות/סוגיות שאתה מעלה ומעורר בפורום
)

מה הקשר?!

הפורום הזה בטח לא בבעלותי, ואם הוא היה לא הייתי כותב ומתנסח ככה כי הייתי צריך להיות פוליטיקלי קורקט, ואני הכי לא וההפך מזה ואני דעתן ולרוב דבריי נכונים בטווח של זמן כזה או אחר. אני לא מתנהג כמו דיקטטור וסה"כ אני רושם את דעתי, זכותך לא לקבל אותה, אבל להשתיק אותי את לא תוכלי כמו שאני לא אשתיק אותך וכל דברייך מתקבלים בברכה ונשמעים ונשקלים בכובד ראש. המשיכי לכתוב ולעניין ולא להקניט אותי ולקרוא לי דיקטטור כי אין קשר בכלל ............. פתחי בערך 'דיקטטור' במילון העברי ובדקי את הפירוש. שבת שלום.

cobainos

New member
לא מסכים איתך בכלל.

א. אתה דוגל במשפט שאדם מעצב את גורלו ושאין כזה דבר גורל. נכון? אני לא מסכים עם זה ב100% אבל זה הרבה יותר נכון לגבי בני אדם מאשר לגבי הקופים האלה שנשבו ועונו ע"י בני אדם. ובניסויים המאמללים שבני עשו עליהם יש סיכוי רב שהם תרמו משהו לאנושות, לפחות יותר מהרבה בני אדם שלא מועילים לחברה, זה קודם כל. ב. הם בהחלט זכאים לפיצוי מהמין האנושי בעקבות הסבל הנוראי והמחריד שהם עוברים (פתח ידיעות אחרונות, עשו על זה כתבה ענקית.) ג. כנראה לא קראת עד הסוף...כי מדובר בפרוייקט שמטרתו להעביר אותם לפארקים גדוליים וסביבה טבעית או כמעט טבעית לחלוטין.

זה היה ברור שלא תסכים איתי :) לא חשבתי אחרת..

א. טעות בפיך. אני דוגל במשפט שיש גורל אבל אדם מעצב את גורלו. לא הבנת? גמאני לא, ואף אחד לא הבין ולא יבין לעולם עד יום מותו או אחרית הימים או לא יודע מה.. "הכל צפוי והרשות נתונה". אתה מתאר את זה בצורה דמגוגית. הקופים לא עונו ע"י בני האדם, אולי הם נפגעו או נגרם להם רע, אבל זה רק בשביל אנשים יפי נפש כמוך שיהיה להם טוב! שיהיו תרופות לשמור עליך, שיהיו נשקים שיוכלו להגן עליך, שיהיה מידע רפואי כדי שתדע על הגנטיקה, אבל בסוף אל לנו להיות צבועים ולהנות משני העולמות, כשהרופא רושם לך תרופה, אתה באמת שואל אותו האם התרופה או חברת התרופות עשתה ניסויים בבע"ח בתהליך ייצור התרופה? לא! ברור שלא! וגם לא ענבל, אז חלאס להיות צבועים ויפי נפש לחינם. ברור שהם תרמו, אבל הם רק הכלי, בני האדם הם אלה שתרמו, המוחות הדגולים של המדענים שחשבו איך לחקור ומה לבדוק ומה ליצור ומה לעשות.. הם רק היו שם ככלי.. זה הכל. הם זכאים לפיצוי מהמין האנושי, אבל לא כשעל הפרק עומדות בעיות חמורות יותר מזה, העוני, החינוך, ההתחממות העולמית, ההתמגנות מפני מלחמות, לא כשלרוב בני האדם רע וקשה, אם היה טוב לרוב בני האדם והיה מיעוט עני, הייתי מסכים איתך 100 אחוז עם הפלורליזם ונכון שיש בני אדם שיכולים לדאוג לדברים שהם "פחות נחוצים" מדאגה לבני אדם אחרים. פארקים גדולים איפה? בישראל או במקום אחר? מה הצעצועים האלה יעזרו להם? הם רק יוסיפו להם תלות, פינוק, ואז יהיה להם חוסר הסתגלות לסביבה הטבעית שכזכור לי, אין צעצועים מייד אין צ'יינה בג'ונגל. נכון? לא מסכים גם עם הגישה הזאת..נפשם תישאר מוצלקת לתמיד ולא צעצוע כזה או אחר הוא שיעשה את השינוי אלא רק התאקלמות בסביבה טבעית עם שבט קופים שיקבל אותם בברכה ויעזור להם לבנות את חייהם החדשים... אבל הצעצועים האלה יעשו המון בשביל ילדים מסכנים שיוכלו להיות אנשים יותר טובים בחברה היהודית אם תתקיים בעתיד.

enbalush

New member
זה לא חוקי היום לייצר תרופות ללא ניסויים

כך שזה לא רלונטי להחרים חברות כי זה לא יעזור, אבל כן להחרים מוצרי יופי שנוסו על בעלי חיים וכד', והתחום המחקר לפתח ולדרוש חלופות, כי יש חלופות לניסויים, רק שההתעללות בבעלי חיים היא תעשייה משגשגת שמעשירה את כל הצדדים, בעיקר הויוסקטורים.

אנחנו לא מדברים על חוק, אל תערבבי בשר וחלב..

חוק שמחוק. אנחנו מדברים על המוסריות שבך. אז אל תקחי תרופות שיוצרו ע"י חברות שעשו ניסויים !!!!! אל תהיי צבועה!!!!!! אבל את לא עושה את זה. כי האגו שלך אומר לך, תהיי בריאה ולא חולה ותשרדי ועל הזין שכמה שיותר בע"ח ימשיכו לסבול בניסויים, העיקר שאני אשרוד. זה בדיוק דרך הטבע, וזה אומר שגם את חיה את חייך לפי דרכי הטבע.

enbalush

New member
קודם כל עדיף לעשות 90% מ0%

דבר שני כבר הסברתי לך שזה לא עניין של טבע. חבל, כי בעניין הזה דווקא כתבתי לך תגובות מאוד מפורטות, חבל שלא קראת.

יפת נפש.

אז תהרגי 10 חתולים אבל תצילי 90 אחרים. סימן שאת יכולה לענות לי על השאלה של הילד היהודי, הילד האמריקאי והחתול המסכן. תעני לי עליה ואז נראה........ עד שלא תעני לי, אין לדעתך כל ערך בעיניי במיוחד שאת לא פועלת במישרין עם דברייך וצורכת תרופות שנרקחות לאחר תהליך ייצור שכלל ניסויים בבע"ח. תתביישי! קראתי את כל התגובות שלך והגבתי לכל אחת ולא החסרתי מאומה.

liors72

New member
יש לי..

סרט שלם על התעללות לצורך קוסמטיקה. אז בבקשה ממך. אל תאמר "הקופים לא עונו ע"י בני האדם". מבטיח לך שבמידה ותראה את הסרט..אני אפתח לך אישית את מכסה האסלה בכדי שתוכל להקיא.

למעלה