יש לכם צעצועים ישנים?

צריך להראות טוב.

גם זה חלק נורא חשוב מחיי החברה, העבודה, יחסי האישות, וההשפעות שנובעות מחיצוניות בחשיבה האנושית. קוסמטיקה היא דבר טבעי ונחוץ.

SupeRonit

New member
חס וחלילה!בחיים לא אקנה מוצר שאינו בריאותי

שאין עליו את סימן
-הייתי עם אמא שלי ברשת גדולה ובאגף של הטיפוח כמובן שכל דיילת ניסתה למכור לי את המוצר מאת החברה שממנה היא מקבלת אחוזים.בקיצור לא אפרסם את שמה של החברה (..מפחדת מהוצאת דבה
אבל באותה נשימה אפרסם את הרשימה הזאת
) אבל בגלל שאין לי את ההרגל לבדוק את הסימן אמא שלי עצרה אותי בזמן (מודעות יש-הרגל אין בגלל שאני לא עושה 'שופינג' או "סתם" קניות
).ואתמול בכתבה הגדולה בערוץ 10 אמר אחד המרואיינים "ואם אבא שלך במיון אחרי שבץ ותרופה חדשה שכן נוסתה על בעלי חיים היחידה שיכולה להציל את חייו-האם תסרבי שיתנו לו אותה?" אני לא יודעת מה להגיד-אני מאמינה שברגע האמת ברור לי שאני אבחר באבא שלי
מזכיר לי שלחברה שלי יש אימא מאוהבי החיות..גם חברה שלי מאוהבי החיות אבל כשהיא שאלה אותה "האם תבחרי להציל ממות בטוח את החתול שלך או הבחבר שלך?" חברתי ענתה שבחבר ואמא שלה יצאה עליה וכולנו קצת נבהלנו
.אבל!כאמור רוצה לחדד את העובדה שלקנות מוצר שנוסה על בעלי חיים שהוא קוסמטיקה או מזון לדעתי זה כבר צרות אופקים.מעבר לעובדה שלפי דעתי קוסמטיקה היא לא דבר כזה טבעי ונחוץ ועם כל המבחר שיש בטח לא הכרחי לקנות את מה שפותח תוך כדי התעללות בבעל חי מסכן וחסר ישע כשיש אלטרנטיבה.אתה לא חושב ככה?ברצינות לא אכפת לך לקנות אפטר שייב שנוסה על בעל חי?

לא אכפת לי

כי גמאני בעל חיים וגם אני אנסה ת'אפטרשייב עליי. אז אין מניעה.... ברור שאם אפשר אז עדיף שלא לנסות על בע"ח ואם יש דרכים אחרות יותר טובות ויעילות ופחות מזיקות לחיות. אבל, אני לא מאלה שישימו לב לדקויות וינסו לשנות סדרי עולם בתחום הזה, משום שהחיים קצרים מדי והעולם בשלב גסיסה שלא זה הדבר הכי חשוב שיש לשים לב אליו. ברגע שהמוח האנושי מתעסק במשהו אחד, אז מתבזבזים המון תאים ואין מקום לחשוב על דברים אחרים יותר חשובים לדעתי.

enbalush

New member
אם עזרה היא אובססיה, אז לא פלא שכך העולם שלנו

רק תדע שבגלל שיש אנשים שתופסים עזרה בקונוטציה שלילית (כמו שעשית כאן) יש עוני וגרימת סבל בעולם, אם לכל אחד מאיתנו היתה "אובססיה" כמו שקראת לזה ולו רק מעט, כולם היו מאושרים וחופשיים יותר, ההולכים על 2 וההולכים על 4.... רק שתדע שכל שנה אנחנו אוספים בגדים ומזון לילדים ומשפחות עניים, אז פעם אחת אני מרימה מבצע איסוף צעצועים לקופים, אז גם זה לא בסדר... אם זה לא היה עצוב הייתי צוחקת, אבל אולי עדיף פשוט להתעלם מכמותך... אל תבקר את מי שעושה, תעשה! ואני מקווה שמי שקורא כאן ובכל זאת חשב לתרום למקלט הקופים, כן יעשה זאת, אלו קופים שניצודו באפריקה כראו את אמם נהרגת ונחטפו ויובאו ליראשל למעבדות ניסויים, והיו בכל יום ובכל שעה חשופים לסבל וניסויים כואבים וקשים, חלקם הגיעו בריאי וחלו או נותרו נכים, אבל כולם מצולקים נפשית ובעזרת אנשים "אובססיבים" הם יוצאים מזה וזוכים לאהבה ולהתחברות מחדש עם משפחות קופים שמקבלות אותם, בתקופת ההסתגלות לחיים הם מעבירים את הזמן במשחקים, קשה לשחק בין הסורגים ללא צעצועים. תודה שקראתם.

אני מסכים איתך ואני דווקא בנאדם שעוזר תמיד.

בכל מקום שצריך אותי, אם זה בתחום משפחתי, חבריי או סביבתי. עשייתך ברוכה, ואם את מתמקדת בבני מינך קודם כל ואח"כ בבע"ח אז תבורכי. אני לא התכוונתי לקרוא לעשייה שלך אובססיה ולא הבנת אותי כראוי, עזרה היא בחיים לא אובססיה, אל לנו לחשוב כי רק מעשים טובים מביאים אותנו למקומות טובים יותר. התכוונתי להתעסקות בבע"ח בפרט ולא בבני אדם, זה הכל. ובקשר לניסויים כפי שהצגת אותם, אם לא היו עושים ת'ניסויים האלה, אז לא היו הרבה תרופות ונשקים ודברים שבעזרתם בני האדם ככלל או היהודים כפרט היו יכולים להתגונן, להתמגן, ולהתקיף, אז בכל רע יש טוב, ובכל טוב יש רע. תמיד.

liors72

New member
כל אדם בעיקרון...

יכול לדאוג לעצמו. את בעלי החיים האלו ..אנחנו בני האדם שינו וקלקלנו. ולכן עלינו לדאג לכל מחסורם! בין אם מדובר באוכל או בצעצועים. לפחות כך (אולי) נתקן את האוולה שגרמנו להם. לנו יש עמותות...ממשלה...ביטוח לאומי ..ועוד. להם יש רק אנשים טובים באמצע הדרך. עינבלוש....אני מחזק את ידייך ומצדיע לך.! אמנם אין לי צעצועים אך אוכל לקנות כמה ולהביא.

תגיד לי את או אתה אמיתיים ?

בני אדם יכולים לדאוג לעצמם ?!?!?!? עמותות שוות לתחת והבכירים שם עושקים את כספי התרומות וגונבים. יד רוחצת יד, העמותות האלה בד"כ קשורות לאנשים מפוקפקים, פוליטיקאים ועברייני צווארון לבן. הממשלה ממש לא דואגת, כמעט אף פעם לא דאגה, וגם לא תדאג כפי הנראה - בקרוב דיקטטורה, שלטון צבאי או אנרכיה. ביטוח לאומי ?! חחח הצחקת אותי, בחיים לא שמעת על ביטוח לאומי אה ?! שמגיעים אליהם נכים !!!! בלי ידיים בלי רגליים עם מצבים בריאותיים מסובכים ! והם מטרטרים אותם וסוחבים אותם שנתיים שלוש לבדיקות, חו"דים ובירוקרטיה אינסופית עד שיוצאת לבנאדם מעט הנשמה שנותרה בו למרות מצבו העגום(בריאותי, נפשי, חברתי, וכלכלי, הכל הולך יד ביד) בסוף הם משלמים לו משהו שאולי מספיק לקנות כמה כיכרות לחם, אל תדבר איתי על הביטוח הלאומי הביזיוני של מדינת ישראל, תקרא קצת מאמרים ותשמע סיפורים מהלב של אנשים שעברו את זה ואז תדבר. אני גם מחזק את ידייה ומצדיע על העשייה, אני סה"כ הבעתי את דעתי שילדים עניים יהודים זקוקים לצעצועים האלה יותר מאשר חבורת קופים חמודים, זאת ראיית עולמי ולא תשנו את זה. ושיקפצו לי כל היפי נפש שהחליטו לדאוג לנחליאלי או לקוף כזה או אחר, או לפריחת הרקפות או למה שלא בא לכם. אז פאק אוף. יש לך כסף לקנות צעצועים לקופים ?! גש ותקנה אוכל לילדים עניים. היית פעם בשכונת הארגזים? בשכונת התקווה ? בשכונות היהודיות ביפו ? בדרום ת"א ? אני מציע לך לעשות ביקור, תעשה אפילו בלילה כשכולם ישנים, תראה איך הם חיים על גנרטורים וכל החשמל בחוץ ועוד שניה אפשר להתחשמל שם, אין להם חימום ובקושי קורת גג מאסבסט, לך תראה מזה בתים של עניים, תחשוב מה קורה להם בחורף. לך תראה מה הולך שם, ושתבין הקול שלהם בבחירות שווה בדיוק כמו הקול שלך, רק שאליהם הממשלה לא מגיעה ודוחפת אותם לסוג של גטו. בושה. אם היו מטפלים בעוני כמו שצריך ומחזקים את מעמד הביניים ובאותה נשימה היו מצליחים ליצור קמפיין וחוקים שיביאו משקיעים יהודיים מהתפוצות שיאירו את מדינתנו הכלכלה והחברה הייתה פורחת שאני אתחיל לדבר על החינוך ?! אתה מדבר איתי על קופים. אלוהים, משעמם לכם בחיים, אתם ההשתקפות של החברה, תרבות השום וכלום, ההתחלה של הסוף התחילה מזמן ואתם רק משקפים אותה.

liors72

New member
סך הכל..

הצדקת את מה שאמרתי. בני אדם גורמים להכל... והמסקנה היא שמה שקילקלו..יצטרכו לתקן. בעלי החיים שניצלו מהתעללות לא יכולים לשקם את עצמם כל עוד הם נתונים לחסדינו . אנחנו כלאנו..התעללנו..והכחדנו אותם. ולשאלתך.. כן..הייתי בכל אותם מקומות שדיברת עלייהם ואני יודע בדיוק על מה אתה מדבר. לשים את כספי במקום כשלהו ..זו ההחלטה שלי ולא שלך. ועל כן...כל ניבולי הפה שלך לא במקום. אתה סך הכל ילד עירוני שטבע לא נכלל בחיי היום יום שלו....וחבל. אני יודע לדבר בדיוק כמוך.וגם קצת יותר מבוגר ממך כך שאוצר המילים שלי גדול יותר. אבל...כשם שאתה הבעת את דעת...ך כך גם אני וכספי. כשתמצא עבודה ותרוויח את לחמך ולא תחייה על חשבון הורייך תוכל להחליט מה לעשת עם הכסף. ואני מוכן להתערב שאפילו לא שקל אחד ילך לאותם אנשים. אז בקיצור ולעיניין....פאק אוף!

צר לי שנפגעת ולקחת את דבריי לציפור נפשך.

אל תסיק מסקנות חפוזות, טבע מאוד מעניין אותי ואני אוהב טבע ובע"ח, אני יודע מדי פעם לטיולים ומתרגש מאוד למראה בע"ח ויעידו החוויות שלי והתמונות שלי, אני נורא אוהב כלבים כחיות מחמד.. בני האדם קילקלו אך יש דברים שה'טבע' אחראי להם. זה שבני האדם הם הטורף החזק ביותר בכדור הארץ והם 'טורפים' את בע"ח בצורה כזאת או אחרת לא אומר שצריך לשנות את סדרי עולם, אולי במעט. ולתת צעצועים לקופים חמודים זה לא יעיל כמו לתת צעצועים לילדים עניים יהודים. מצטער, לא שיכנעת אותי שוב פעם. לתת לקופים אוכל, אולי זה יכול להיות נחמד, בקבוקים של חלב מזין לבע"ח, להחזירם לסביבתם הטבעית, לחנכם, לעזור להם להשתקם, אבל צעצועים ?! למען השם, תן אותם לילדים מסכנים ותגרום להם אושר ותתן להם משהו בעל ערך שאולי לא יהיה להם לעולם, ככה תגרום להם אושר ושמחה בלב ותהפוך אותם בעתיד למבוגרים שיהיו אנשים טובים יותר, כאלה שלא יצטרכו לגנוב ולהצטרף למעגל הפשיעה. ילדים שיהיו אסירי תודה על אותם צעצועים. לעומת הקופים שהתבונה שלהם במקומה וגדולה אבל לעולם לא תגיע לרמה של בני האדם. ומצטער, התועלת שתוכל בעתיד לקבל מהצאצאים של הקופים הללו יותר קטנים מהתרומה שתוכל לקבל מהילד היהודי הקטן שיתרום את חייו בשביל שתוכל לתרום צעצועים לקופים.

enbalush

New member
נקודה חשובה אחת עדיין לא הבנת

שאחד לא בא על חשבון השני! וגם אם לא הבנת את זה, עדיין הייתי מצפה שלא תהרוס לי את הניסיון לעזור לאחרים שזקוקים לעזרה.

אז זהו שלא..

כל דבר בחיים, אבל כל דבר, על מעשה, כל מילה, כל אות והברה, כל נשימה, כל מבט, הכל הכל הכל הכל, בא על חשבון משהו. יש איזון בעולם. ועשייתך מבורכת אבל הייתי מעדיף לראות את העם היהודי קם בשעת צרה לעזרת החלשים ולא לעזרת קופים שהם באמת מתוקים ואולי הם סבלו בחייהם אבל הם לא יביאו את הישועה, האושר, ההצלחה, והחברה המשגשגת של העם היהודי מתוך בני האדם בארץ ישראל. ותזכרי, תמיד כשאת עושה משהו, זה בא על חשבון משהו אחר. אין כזה דבר שלא, למה? כי פשוט ככה עולם פועל כמנהגו. זה כלל. עושה דבר אחד. אז לא עושה דבר אחר. ואם עושה אחר. אז לא עושה ת'דבר הראשון. בני האדם עדיין לא ניחנו ביכולת להיות בשני מקומות בעת ובעונה אחת.

enbalush

New member
הבנתי את ההבדל בהשקפות שלנו...

אתה תעזור רק ליהודים, כי הם מהלאום שלך. אני אעזור למי שאני חושבת שהוא זקוק לעזרה, ללא הבדל בין דת, לאום, מין, הוא סוג.

טעות בידייך שוב פעם...

אני אעזור לכל אחד. אבל יש היררכיה בעזרה כמו כל בנאדם נורמלי כי אין לי אלף ידיים ואלף עיניים ואני לא יכול במיליון מקומות בעת ובעונה. מסכימה? אני אעזור קודם כל למשפחתי, אח"כ לחבריי וקרוביי, אח"כ לבני עמי שזקוקים לעזרה, אח"כ ליהודים בתפוצות שזקוקים לעזרה, אח"כ לבע"ח או צמחים שחיים בארץ ישראל וגדלו ויגדלו פה, ואח"כ לשאר לפי סדר שיראה לי היגיוני. מבינה? או קיי, רוצה לראות איך אני סותר את התשובה המתייפיפת שלך? עומדים מולך שלושה דמויות. דמות של חתול חסר ישע יפה תואר מקסים, אפילו גור חתולים. הדמות השניה, עומד מולך ילד בן 5 יהודי, עם מבט עצוב ומתחנן בעיניים, מסכן ועני. הדמות השלישית, עומד מולך ילד אמריקאי, מסכן גמכן. שלושתם הולכים למות. יש באפשרותך להציל רק אחד מהם. במי תבחרי? קדימה. ואם את לא עונה על זה ומתחמקת זה רק מראה לי כמה הדעה שלך שווה ואין לי צורך בכל שיחה איתך. דרך אגב, אפילו בשואה נאלצו אמהות לבחור איזה ילד להציל מבין ילדיהן וכמה שליבן נקרע לגזרים בסוף הן בחרו. אז תעני על השאלה הזאת, אני הייתי עונה ישר.

enbalush

New member
אני אציל את זה שביכולתי לעזור לו יותר

אבל זו שאלה טיפשית, את מי היית מציל ממוות את אבא או את אמא? זה באמת שאלות של "אם לספתא היו גלגלים". למה אני צריכה "להקרע לגזרים"? אני בוחרת לעזור לבעלי חיים, כי אני רואה כמה גדולה האכזריות והאדישות כלפיהם, אני ממש לא אדישה כלפיהם ואני מוכנה לעזור ועוזרת. אם אני מוכנה לעזור להם זה לא בא על חשבון דברים אחרים, אתה עוזר לנזקקים יהודים ואני לנזקקים ההולכים על 4, מה רע, כולם מסודרים (בהנחה שאתה באמת מסייע לבני האדם כפי שאני מסייעת לבעלי חיים).

הייתי עונה על כל שאלה במסרים הפרטיים.

על כל שאלה. את צריכה להקרע לגזרים כי זאת השאלה. ואם את בוחרת לענות תשובה פוליטיקלי קורקט, אז הבנתי מה הערך שלך בעיניי. אדם שלא יודע לבחור, לא ידע גם לעזור. את בתור אדם עצמאי ובוגר צריכה לדעת לבחור, גם אם קשה, וגם אם לא נוח. ואת לא בחרת, ביזיון. אם את עוזרת לאחד, אז לאחר את לא עוזרת, ככה זה תמיד, זה תמיד בא על חשבון משהו. אני לא אמרתי שאני עוזר לנזקקים יהודים, אמרתי שאני מעדיף שיעזרו להם על פני בע"ח. מה רע? לא רע. אבל אל תחיי פה איתנו, לכי תחיי כמו מוגלי וטרזן בג'ונגל ודברי איתי משם.. הרי את לא דואגת לבני מינך, אלא לבני מינך השניים כנראה. גם אם הייתי מסייע לבני האדם כפי שאת עוזרת לבע"ח, עדיין היו הרבה בני אדם שלא מסייעים וצריך כל יד כדי למלא חוסר של בנאדם עני כי הם הרוב בעולמנו והעולם הולך ומדרדר.. ולא, הצעצועים האלה לא יגרמו לקופים האלה לשרוד או להיות מאושרים. צאי מהסרט שלך.

liors72

New member
אז זהו שלא.

כבר אין איזון בעולם. אם היה...היינו במקום אחר לגמרי. זיהום סביבה..אויר..הכחדות... באיזון נעלם ממזמן. ועל זה כל העולם מדבר היום. ואתה צודק... בני האדם אינם יכולים להיות בשני מקומות בו זמנית. ולכן.... צריך כמה לנושא אחד וחלקם לנושא שני.

ואדוני יקבע לאיזה נושא כמה אנשים יוקצו כי

אדוני שליט עולם, ואדוני יודע הכל, ויודע לחלק את כוח האדם והעזר האנושי לכל בעיה במידה המירבית והמצוינת ואדוני יפתור את כל בעיות עולם. צא מהסרט. אין איזון והעולם הולך לאבדון, אז לפחות נעשה טוב לאחינו היהודים העניים ויפה שעה אחת קודם.

liors72

New member
אני ואתה יחד נחליט!!!!

אתה לאנשים...ואני לבעלי חיים. שנינו נמצאים באותו סרט. חלוקת כוח האדם מאוזנת. כמו כל דבר בחיים לא?

למעלה