יש למישהו את הפלייליסט מההופעה של ווטרס

יש למישהו את הפלייליסט מההופעה של ווטרס

שהיתה בארץ?? הוא ביצע את DOGS ?

SUSNAV 2

New member
DOGS לא היה חלק מהפלייליסט

אבל השיר SHEEP מאותו הדיסק סגר את החלק הראשון . ביצוע מטורף, בדיוק עמדתי על כסא .

FunkyMonk

New member
נראה לי

שזה היה אחד הרגעים בחיים שלי שצרחתי בהם הכי חזק שאני יכול...

RoieL

New member
השיר היחיד מאנימלז שהוא ביצע היה SHEEP.

אגב, פתאום חשבתי על זה והוא שר יותר שירי סולו מאשר שירים מתוך פייפר (0) או ASOS (1). לא מטריד קצת?

FunkyMonk

New member
למה מטריד?

באלבומים כמו הדארק סייד ואחרים מהתקופה ההיא, יש לו חלק במוסיקה/מילים. בפייפר כמעט ואין לו שום חלק בהלחנה/כתיבה.

itaikuskus

New member
למה מטריד

זה האלבומים שהכי פחות מזוהים איתו, לעומת אלבומים כמו Animals,The Wall,Wish you were here וכמובן dark side, שמזוהים בעיקר איתו. זה הופעה של רוג'ר ווטרס, לא של הפינק פלויד.

holo

New member
לא יודע אם פחות מזוהים

אני יותר מאמין שזה האגו המנופח שלו שלא נותן לבצע איזה שיר או שניים של סיד בארט, מה שאי אפשר להגיד על דיוויד גילמור, שאצלו זה מרגיש חופשי הרבה יותר. מצד אחד, ווטרס מודע טוב מאוד לכשרון הכתיבה האדיר של בארט ומחשיב את השירים שלו לפנינות (אאל"ט הוא אמר במפורש שBike הוא שיר גאוני בעיניו), אבל מצד שני, נראה כאילו הוא עדין מפחד מהצל של סיד, מפחד שיחשיבו את סיד לכותב טוב ממנו (למרות שהוא יודע שזה נכון). כאילו הוא מפחד שמחווה לסיד במסגרת הופעה שכזו, על חשבון שירים מאוחרים שהוא כתב, יורידו מהערך שלו. מחד, הוא אוהב להעריץ את סיד, ומאידך, הוא רוצה שאור הזרקורים יהיה רק עליו- שיכירו בו ככישרון האמיתי בלהקה. ככה לפחות זה מרגיש. היחס האמביוולנטי הזה בא לידי ביטוי לאורך כל השנים של פינק פלויד, בהם הערצה וגעגועים לסיד בארט היו הנושאים המרכזיים של חלק נכבד משיריו, בעוד שבתקשורת, הוא לא נהג ולא אהב לדבר על סיד.

אני מסכימה אתך לגמרי

אפילו במופע המחווה לסיד ב"ברביקן" הוא נמנע מלבצע שיר של סיד, או בכלל של הפלויד - אלא ביצע שיר סולו שלו. כאילו הוא עדיין מפחד להתעמת עם רוחו של סיד.

Jason2

New member
אני לא מחשיב את סיד

לכותב טוב ממנו. ורוב מה שכתבת מבוסס על השערות ולא על עובדות (טוב, זה מה שאתה מאמין). אני חושב שכל יוצר יעדיף לבצע שירים שהוא יצר על פני שירים אחרים.

RoieL

New member
אי אפשר להגיד על האגו של גילמור?!?!?!?

!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? !?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!?!? ובעברית- דייב לא מבצע שיר אחד אם השם שלו לא מופיע בקרדיטים. הוא ביצע שירים של סיד רק כשזה נפטר. את שירים של ווטרס שהוא לא חתום עליהם גם כן, הוא לא מעיז לבצע אלא אם זה באיחוד בלייב 8
[וגם אז השיר היחיד היה Money].

The Walrus

New member
ממש לא מדוייק

בסיבוב ההופעות האחרון שלו הוא ביצע את astronomy domine, arnold layne, dark globe וdominoes, כולם של סיד בארט, וכולם חוץ מdark globe בוצעו לפני שהוא נפטר, ובנוסף את wearing the inside out וthe great gig in the sky שעל שניהם הוא לא חתום. שלא לדבר על הDVD האקוסטי שלו, שבו הוא מבצע את terrapin וdominoes של בארט, breakthrough של ריק רייט, שיר בצרפתית (נדמה לי) בשם Je Crois Entendre Encore או משהו כזה, עוד שיר שאני לא מכיר בשם Hushabye Mountain, ושיר של משהו תומפסון בשם Dimming of the Day, שלפני הביצוע הוא אומר "אין לי שום קשר לשיר הזה, אבל אני מאוד אוהב אותו אז אני ישיר לכם אותו". כמדומני שגילמור אמר בראיון הסיבה שגילמור נמנע מלשיר שירים שווטרס כתב (לדוגמה brain damage/eclipse או abitw2) היא שהוא לא מרגיש נוח איתם, כי הם היצירות של ווטרס וכעת שהם כבר לא באותה להקה הוא לא מרגיש שיש לו זכות לשיר אותם. רק שירים שהוא מרגיש מספיק קרוב אליהם רגשית, כמו cn או wywh, הוא מבצע אפילו אם ווטרס כתב. מצד שני, ווטרס בסיבוב ההופעות האחרון שלו לא ביצע שיר אחד שהוא לא רשום אליו, מלבד השירים בדארק סייד כמו any colour you like כי הוא התחייב לביצוע הדיסק במלואו.

RoieL

New member
אתה אמרת, הוא לא מבצע שירים של ווטרס

ואני מטיל ספק בסיבה שהוא סיפק.

חוצמזה

ששירי הסולו שהוא שר בהופעה שלו (לא מכיר הרבה אחרים שלו חוץ מהם) הרבה יותר שווים ASOS שהוא אמנם אלבום טוב, אבל בהחלט לא יצירת מופת. (וגם היה את STCFTHOTS - לא לשכוח)

itaikuskus

New member
בעיניך אולי

בעייני האלבום הזה יותר טוב מהחומה והחתך הסופי, אבל כמו שאמרתי כאן ונאמר כאן על ידי אחרים, האלבומים האלה יותר מזוהים עם ווטרס, קרי- ווטרס לקח חלק הרבה יותר משמעותי בכתיבתם (ובעצם כתב רוב מוחלט מ2 האלבומים האלה), בניגוד לASOS שם הקרדיטים דיי התחלקו בינו לבין רייט וגילמור, וכמובן השיר הנועל של סיד בארט. הוא מבצע את STCFTHOTS כי זה נראה לי השיר היחיד משם שהוא רשום עליו, ואולי השיר הראשון איי פעם של פינק פלויד שנכתב רק על ידו.

itaikuskus

New member
אולי

אבל גילמור שר את קורפורל קלג, לעומת ווטרס ששר את STCFTHOTS

רגע, התבלבלתי עם take thy stethoscope

זה היה השיר הראשון של ווטרס. השני היה Set the controls, וקלג השלישי.

למעלה