יש למישהו את הפלייליסט מההופעה של ווטרס

holo

New member
../images/Emo45.gif מסכים איתך לגמרי

לא רק שהפיינל קאט לא חדשני בנוסף לזה שהוא מעצבן ומשעמם, רוג'ר ווטרס חוזר על אותם מוטיבים מוזיקליים שהשתמש בחומה, שלא לדבר על לחנים שממש מזכירים/מועתקים מספר שירים בחומה. אבל בלי קשר, אני מסכים איתך לגמרי לגבי אותה תקופת ניסיוניות של פינק פלויד, שהניבה את הדברים הכי מעניינים שהלהקה השכילה ליצור, לדעתי. בנוסף למוזיקה המהפנטת והמקורית, השירים שווטרס כתב באותה תקופה הם מהטובים שלו, כשהם נוגעים בצד ההרבה יותר מעניין שלו, כמו המשיכה לצד הפחד מהשגיעון, ויכוחים פנימיים בנוגע למוסר בין חברים, ואפילו שירי אהבה(!), שאת רובם כתב באותה תקופה, עוד לפני שגילה את הצד הפוליטי והמחאתי והביקורתי והקונספטואלי והבלה בלה בלה של כתיבת השירים. אני מעדיף את המילים ההססניות והרומזות, ועם זאת, עם הרבה כוונה ועומק, לעומת הישירות הבוטה והצינית שלו באלבומים המאוחרים. אני מעדיף את המוזיקה המסתורית והמקורית ברוב המקרים על פני רוב הדברים שעשו בתקופה המאוחרת (למרות שבצד המוזיקלי, פינק פלויד כמעט תמיד נשארו גדולים).

RoieL

New member
מסכים חוץ מכמה דברים

קודם כל, להבהיר- אתה מדבר על מומנטרי בתור ה"הישג" של גילמור, כן? הדיוויז'ן בל הוא אלבום נהדר. חוץ מזה, אני נוטה כן לכלול את הצד האפל בתקופה הנסיונית של הפלויד, האלבום הרי היה כתוב ומתוכנן (אמנם לא במתכונת הסופית שלו, אבל דיי קרוב) עוד הרבה לפני ש- Money חשף אותם בארה"ב ועשה היסטריה והיסטוריה. חוץ מזה, קח בחשבון, שבזמן ההכנות לצד האפל רק יצא OBC שהוא שונה לגמרי מהצד האפל, אלבום פופ קליט- עוד ניסיון של הפלויד. שנה אח"כ, עפ"י מיטב המסורת, יצא הצד האפל כעוד ניסיון, כיצירה מגובשת (למרות שלאט לאט ווטרס כותב את כל המילים) של כל הלהקה, שבטעות הפכה בדיעבד לאחד האלבומים המצליחים בכל הזמנים (שלישי במכירות כמדומני) ולאלבום הטוב ביותר שהוקלט בעיני רבים. החבר'ה לקחו שנה הפסקה ויצאו עם WYWH, שאמנם אפשר לשמוע דמיון לרוח שהייתה בצד האפל, אפילו מבחינה מוזיקלית, וכמובן מבחינה רוג'רהבכיינלית (נראה מי מבין מה זה אומר), אבל גם פה לכל החברים (חוץ ממייסון אולי, שהוא מתופף אז זה לא נחשב
(יאללה לרגום אותי!!)) יש חלק באלבום הזה, עם הקטעים הגדולים של רייט (שגם הלחין עם גילמור את היצירה שעוטפת את האלבום) והגעגועים לסיד, אפשר בקלות להאריך עוד קצת את התקופה המופלאה של פינק פלויד שלטענתך נגמרת ב- 71' עם יציאת מדאל. אולי את WYWH אפשר להשמית, אבל לדעתי ה- DS הוא חלק חשוב מאוד בתקופה הנסיונית, שממנה התפתחה להקת אצטדיונים מפלצתית שנקראת, החל משנת 77', רוג'ר ווטרס. וואו, כתבתי הרבה

itaikuskus

New member
היי,

בקשר לגילמור- אם לא הבנת, התכוונתי לזה שגילמור הצליח איכשהו לכתוב אלבום יותר גרוע מהפיינל קאט. זה ההישג שלו. בקשר לכל השאר, בגדול, אתה צודק,וכתבתי רבות על העובדה שWYWH יוצא דופן, וכן שהוא האלבום הכי שלם של פינק פלויד לטעמי. גם לגבי הדארק סייד אתה צודק בכלליות, אני פשוט תמיד מתלבט אם לכלול אותו בפנים או לסייג אותו בגלל הסטטוס שהוא קיבל, והכיוון שהלהקה לקחה בעקבותיו.

FunkyMonk

New member
*רק ניטפוק

ווטרס כתב את החומה כשנה לפני שהקליטו אותה. כשהפלויד היו חייבים כסף, הם הקליטו את האלבום בלית ברירה (גילמור סיפר שממש לא התחשק לו להקליט את האלבום הזה, כי הוא הרגיש ממש לא שייך אליו). בעקרון, יש סיפור שאומר שווטרס הגיע ללהקה ונתן שתי אופציות - החומה, או הטרמפיסט. הלהקה החליטה החומה, ואז הם הקליטו אותה. אני מסכים איתך לחלוטין לגבי מדל.. לא רק שאקוס זה לא מדל, אקוס זה אפילו לא חצי מדל. הצד הראשון של האלבום הרבה יותר טוב בעייני.

itaikuskus

New member
כמובן

אבל זה כמובן לא סותר שום דבר. האלבום ברובו היה כתוב, אבל הסיבה היחידה שהוא יצא תחת הלייבל "פינק פלויד" הוא הצורך במזומנים, במיידי!

אוקיי, כמה דברים.

קודם כל תודה רבה על התשובה היפה והמנומקת, שגם למדתי ממנה. |P| לגבי הטענה עצמה, אם תקרא שוב את התשובה שלך תראה שרוב ה"הלל" שיש בה בקשר לASOS לעומת החומה מתמקד בעובדות שיש להן בעיקר חשיבות מחקרית-היסטורית ו"היסטוריו-פלוידית" (עכשיו נראה מי מבין את זה...:)). אין בתשובה שלך הרבה התייחסות לאלבומים כיצירת אמנות, במנותק מכל ההקשרים ההיסטוריים והחשיבות שלהם וכו' וכו'. אמנם נכון, חדשנות, תעוזה וכו' הם מרכיבים מרכזיים באומנות, ויש גם כאלו שרואים בהם את העיקר. אבל לדעתי הם לא העיקר. בסופו של דבר אני שואל את עצמי - מה לוקח אותי יותר רחוק, מה יותר מרשים, יותר מטלטל. מה פורט יותר על נימי הרגש שלי והחוש האסתטי. וכשאני שואל את עצמי את השאלות הללו - אין לי ספק ש"החומה" (וגם ה"פאיינל קאט" למרות שכמו שנטען פה למעלה - הוא ממש ממחזר את "החומה") עולה בכמה וכמה רמות על ASOS - חדשני ומעניין ככל שיהיה, ואפילו שהעיתוי ההקלטה שלו נבע מחוסר כסף. מדובר רק בעיתוי, היצירה כיצירה נוצרה ע"י ווטרס הרבה לפני כן, כיוון שהוא אומן והוא יוצר (אתה מכיר את הסיפור, מן הסתם, על המעריץ שעשה פרובוקציות באמצע הופעה ושווטרס איבד שליטה וירק לו בפנים). מה גם שאומנים רבים וגדולים מאוד, לכל אורך ההיסטוריה יצרו בשביל כסף. מוצרט היה כזה, אם אינני טועה. כך שהטיעון הזה לא משכנע כל כך. (וקרעת אותי מצחוק על מה שכתבת על איך שגילמור "הציל" את המצב...:))

itaikuskus

New member
לא יודע

ניסיתי לתת משהו יותר ענייני מ"see saw עושה לי עור ברווז לעומת don't leave me now שלא ממש מעביר בי חלחלה", כל מה שעשיתי זה לתאר את ההבדלים בין האלבומים, בצורה היסטוריו-גרפית (טוב, לא בדיוק), כי זה חלק בלתי נפרד מהוויה של הפינק פלויד, ומה שהיא אומרת לגביי. עכשיו, אני הייתי מאה אחוז בטוח שתיתן לי את חמת הספק שאני כן מעדיף את ASOS כי אני פשוט הרבה יותר אוהב את המוסיקה שמתנגנת שם, הצלילים שמופקים שם, ובכלל השירים עצמם הרבה יותר מהחומה והפיינל קאט, ולכן ישר קפצתי הלאה ל"למה אני אוהב יותר את כל התקופה הזאת מאשר את התקופה ההיא". חוצזמה שוב, לתמורות ההיסטוריות שהתרחשו בלהקה הזאת יש אפקט ישיר ובלתי ניתן להכחשה על המוסיקה עצמה. השאלה היא מה אתה מעדיף. אני כבר דיברתי עם אנשים שהיו בטוחים שווטרס היה צריך לנצח במשפט ההוא, לקחת את השם פינק פלויד איתו, לקחת שלושה נגנים אחרים ולעבור הלאה כאילו לא קרה כלום כי פינק פלויד זה בעצם הוא. גם אנשים כאלה יש. אני פשוט לא ממש אוהב לדבר איתם, אני לפעמים גם מנסה לחשוב שהם לא קיימים, אבל גם כאלה יש.

RoieL

New member
בנאדם, החלק הראשון של אה"מ

זה בערך הדבר המתוזמר הכי גאוני שנוצר ואחד מקטעי הפרוג הטובים בכל הזמנים.

למעלה