דעתי (קצת פרובוקטיבי וארוך אבל תחשבו על זה)
לפי דעתי ההנהגה בישראל מזיקה לישראל הרבה יותר מאויביה מבחוץ, ולפי דעתי מבחינת נזק למדינה ואחריות עקיפה למקרי מוות ביבי וברק גרועים בהרבה מנסראללה ואחמדינג'אד- איתם לפחות צה"ל ומערכת הביטחון יכולה להתמודד, אבל מי יתמודד עם האויב שבפנים? ברור שהם עשו גם מעשים טובים למען המדינה, לא מדובר פה בשחור ולבן (במיוחד ברק שהיה חייל מעוטר במיוחד), אבל ברק הנוכחי גרוע מנסראללה לפי דעתי. תחשבו על זה לרגע- בגלל חלוקת ההון הפושעת במדינת ישראל שבה מספר אנשי עסקים שפועלים בשיטות שמזכירות מאוד את המאפייה מחזיקים ברוב ההון במדינה- מצב שההנהגה הנוכחית מאפשרת ותומכת בו- יוקר המחייה מטפס לרמות שלרוב תושבי המדינה קשה מאוד לעמוד בהן. שתי דוגמאות: 1. הדלק יקר במיוחד, אך התחבורה הציבורית יקרה מאוד ולא יעילה (גרועה אפילו ממדינות עולם שלישי כמו קמבודיה ואני לא צוחק כאן) ועל אופנועים אין מה לדבר בגלל הביטוח היקר (תוצאה של קרטל "הפול" של חברות הביטוח) ורמת הנהיגה והכבישים המחפירה. בעצם אומרים לך- אתה חייב להחזיק רכב (דבר יקר מאוד במדינת ישראל), כי תחבורה ציבורית תבזבז את כל זמנך בנסיעה באוטובוסים ואופנוע הוא סכנת מוות במדינת ישראל- וראו את כמות התאונות. בכלל, תאונות הדרכים אחראיות להרבה יותר מקרי מוות מכל הטרור והמלחמות יחד ולא מושקע במאבק בהן פירור ממה שמושקע במערכת הביטחון... 2. אין כיסוי רפואי מלא לתרופות מסויימות ורמת הרפואה הציבורית מדרדרת מרגע לרגע- דבר הגוזר מוות והשפלה על קשישים רבים שחסכו כל חייהם, וחולים שאין באפשרותם לגייס את הכסף לטפל בעצמם באופן פרטי... ככה, המצב הנוכחי למעשה גוזר מוות על אנשים ותאונות הדרכים והרפואה המדרדרת הם רק סימפטום למחלה שהיא ההנהגה בישראל וקשר ההון-שלטון המאפיוזי... אני אהיה יותר פרובוקטיבי ואפילו אגיד שבהשפעתם על המדינה ביבי, ישי, ברק, ליברמן, אולמרט וחבר מרעיהם (וכמובן חבריהם הטובים האחים עופר, תשובה, אריסון דנקנר ועוד עבריינים בחסות החוק) גרועים מאנס או רוצח- הוא לפחות פוגע באדם אחד, הם אונסים ורוצחים מדינה שלמה במעשיהם הנפשעים. כמובן שקל מאוד לגנוב מאות מליונים ואחרי זה לתרום 10 מיליון לבנות מגדל בית חולים או פקולטה על שמך וכמובן לפרסם את זה בראש חוצות כדי להיראות אדם טוב ומוסרי. את הטייקונים אני לא מאשים- טבעם של אנשי העסקים הוא לרצות רווח, האשמה היא בפוליטיקאים הפושעים שמשתפים עמם פעולה. בכלל, אני טיילתי בעולם והייתי באוסטרליה, ניו זילנד, סינגפור, תאילנד לאוס וקמבודיה (ממנה כרגע נכתבת תגובה זו). את הטיולים הללו מימנתי בעבודה קשה של שנים בשכר קרוב למינימום בתור חייל משוחרר, בזמן שמקביליי המטיילים ממדינות המערב מרוויחים הרבה יותר בעבודה זהה בארצותיהם והמחייה לא יקרה משמעותית מבמדינת ישראל. עכשיו, ברור שרוב אזרחי מדינות כמו קמבודיה ולאוס היו מתים להתחלף עם מדינת ישראל, אבל עם כל הכבוד אנחנו לא צריכים להשוות את עצמנו אליהן אלא למדינות מפותחות כמו ארה"ב, יפן, אוסטרליה, צרפת וגרמניה- ובהשוואה אליהן אנחנו מדינה מפגרת על גבול העולם השלישי. אפילו מדינות מתפתחות כמו תאילנד עוקפות את ישראל בתחומים רבים- למשל תשתית סלולרית ואינטרנט, תחומי רפואה מסויימים ותחבורה ציבורית מתקדמת מאוד. בנוסף, זול שם מאוד לחיות טוב ורמת החיים של המעמד הבינוני שם ברמה גבוהה בהרבה משל המעמד הבינוני בישראל. אבל כמובן שבארץ קל לתרץ הכל בסכסוך עם הפלסטינים (שבינינו היה יכול להיפתר תוך זמן קצר אם לא היו אינטרסים כוחניים וכלכליים לשמר אותו מצד השלטונות בארץ, סוחרי הנשק, ארה"ב מדינות ערב וכוחות נוספים- לי אישית ואני מאמין שלרוב הישראלים היהודים אין שום בעייה עם שום ערבי מעצם היותו ערבי או מוסלמי) ולהמשיך לחיות כמו פרזיטים על כסף אמריקאי- מדינה בקריסה שהממשלות שלה לאורך עשרות שנים רק גורמות מלחמות, צער וכאב בעולם באצטלה של דמוקרטיה אך למעשה לשם תאוות כוח ובצע כסף- וראו ערך המלחמות בויאטנם, אפגניסטן ועיראק. האם זה המודל שלנו לחיקוי? אנחנו העם היהודי, עם הספר- תמיד הכוח שלנו היה במוחנו ובערכים המוסריים שלנו ולא בכוח הנשק והאלימות, וראו ערך ההצלחה של היהודים במדינות העולם לאורך כל ההיסטוריה. לפני עשרות לא רבות של שנים מדינת ישראל היתה אור לעולם, סמל לנאורות, קדמה, מדע וחינוך. מדינות כמו הודו, סינגפור וסין, שהן עכשיו האריות של אסיה והעתיד של העולם אחרי נפילתה המתקרבת של ארה"ב, היו לומדות מאיתנו ומעריצות אותנו. עכשיו, כשאני פוגש תושבים מקומיים ומטיילים ממדינות העולם יש לי רק דברים רעים לומר על שלטון המאפייה במדינת ישראל- בכנות, אני מתבייש במה שהמדינה שלנו הפכה להיות. עכשיו, מה לעשות לגבי המצב? דבר ראשון אני חושב על משפטים ציבוריים, שלילת אזרחות, הגלייה והלאמת כל הונם של הפוליטיקאים ואנשי העסקים הפושעים, שיש להם יד בפשע שנעשה לאורך שנים למדינת ישראל ותושביה- דבר דומה למה שנעשה למקביליהם בן עלי בתוניסיה ומובארק במצרים. כלא יהיה סתם בזבוז כספי ציבור במקרה שלהם- תנו להם להסתובב עולם בבושת פנים, ללא ארץ. לגבי ההמשך- באמת שאלה טובה, אבל אני בטוח שבדור הצעיר יש מספיק אנשים טובים ומוסרים שיכולים לתפוס את מקומם- הלוואי אם יכולתי להצביע על שמות ספציפייים... וזוהי דעתי האישית בנושא...