יש משהו מאוד מציק שאני נתקלת בו לאחרונה

את מבינה שמה שאת אומרת עכשיו

משנה את כל התמונה?
אני פשוט חשבתי שמדובר על נשים שנזקקות לתרומת זרע כדי להביא ילד לעולם כי אין להן אופציה אחרת.

wish2

New member
אני דיברתי גם עלזה וגם על זה

שני המקרים לא מוסריים בעיניי.

אז מה את מציעה?

שבמקרה אחד יפנו לאימוץ בלבד ובמקרה השני שינסו למצוא אבא בכל מחיר ואם לא ימצאו יפנו לאימוץ?
ומה עם הצורך הבסיסי והקמאי להרות וללדת ילדים?
את מאוד מזכירה לי את הבן שלי, אשר טוען שזה לא מוסרי להביא ילדים לעולם הזה. לדעתו, יש יותר מדי ילדים בעולם. יותר מדי אוכלוסיית בני אדם. כדור הארץ הולך ומזדהם, ובכלל זה לא מוסרי להביא ילדים לעולם שבו אתה לא יודע מה יהיה מחר, איזו מלחמת עולם תעמוד בפתח ואיזה אסונות טבע מחכים עם ההתחממות הגלובלית. מבחינתו, אסור להביא יותר ילדים לעולם, לא בדרך הטבע ולא עם בנק הזרע.

יש סצינה אחת שתמיד מצמררת אותי כשאני נזכרת בה,
אני לא יודעת אם קראתי בספר או ראיתי בסרט,
אישה יהודיה בזמן מלחמת העולם השניה,
מבקשת סליחה מילדיה על כי הביאה אותם לעולם
בתקופה כל כך נוראה.

wish2

New member
צימררת אותי עם הסצנה הזו..

כמו הסצנהה היא שלא יוצאת לי מהראש מבחירתה של סופי.
מתמצת את זוועות השואה בשתי דקות איומות.

אני אומרת להפנות את הנשים האלה לאימוץ.
להפסיק לתת לזה יד משוחררת כזו.
להקשות עליהן.
להציב קריטריונים נוקשים.
להוריד את הגיל.

זה יצמצם את העניין.

מסכימה איתך חלקית

ולכן אמרתי שזאת שאלה פילוסופית אתית.
מה יהיו הקריטריונים?
עד איפה זכותו של הפרט להביא ילד לעולם ללא התערבות החברה?
מי קובע את הקריטריונים? המועצות הדתיות? העובדים הסוציאליים? כנסת ישראל?
יש אין ספור שאלות על עד כמה החברה יכולה להתערב בחייו של הפרט...
גם בעניין הגיל יכולות להישאל אותן השאלות, למרות שאני כאישה יכולה להבין ולהעיד שגידול ילד בגיל מבוגר הוא מאוד קשה ולא תמיד הילד יוצא נשכר מכך. לפעמים כן, כי לאישה יש יותר סבלנות ואהבה, ולפעמים לא כי לאישה יש פחות כח ואנרגיה לצרכיו של הילד.
תשמעי, השאלות הן קשות. אין עליהן תשובות חד משמעיות לדעתי. אני פשוט מכירה לפחות שתי נשים שעברו שבעה מדורי גיהנום כדי להרות מהפריה מלאכותית וזה לא הצליח להן בשום אופן וכשעוברים את הגיל הרי גם האימוץ הופך להיות קשה ביותר והקריטריונים לאימוץ הם גבוהים עוד יותר... זה לא קל בכלל!

wish2

New member
קטע..

תמיד דימיינתי אותך
ילדה יפה יחפה נעה לה על החוף עם שיער פזור פרוע כזה ומבט שקט.

גם אחרי שהבנתי שיש לך ילד גדול.

נשארת בעיניי כזאת.

שתדעי לך שהחמאת לי מאוד

ולאות הוקרה קבלי
http://www.youtube.com/watch?v=_9wKi1keg8g

somewoman

New member
העניין המקומם

הוא הקלות הזו.

כי בעצם, כל מקרה לגופו ואין נכון או לא נכון גורף לכל הסוגיה הזו (המאוד מעניינת יש לציין!).

כי אם זה לא היה קל כל כך, אנשים היו חושבים על זה הרבה ובכובד ראש לפני שהוא נכנסים לזה... כי ביננו, לא כל אחת שמביאה ילד לבד מבינה באמת את המשמעות של זה...

אני חושבת שזה מאוד תלוי

לאיזו משפחה אתה נולד..

ילד עם אמא בלבד... לא הייתי עושה את זה.
אבל אם יש משפחה שלמה ביחד עם האמא אשר תספק לילד המון חום,אהבה וחינוך..
מספיק כדי שלא יהיה לו מחסור בשום דבר כזה..
משמעות האב ה"לא קיים" תפחת..
(או שלא), מה אני מבינה בזה.
הילד יגדל בסביבה שיש בה אבות ויתהה מה עם האבא..

מה אומרים במצב כזה?

קצת הרהורים בנושא

אני חושב שהמבנה המסורתי של אמא אבא נובע מהתפתחות אבולוציונית, הרבה יותר קל בשניים (בדברים מסוימים)
אבל האם יש הכרח שזה יהיה המבנה , ממש לא.
זוג אבות או זוג אמהות לא יהיו הורים טובים ? לילד שלהם יחסר משהו ?
אני לא מעריך שכן ..למשפחות האלה יוצאים ילדים נהדרים הם לא בחושך והם חיים חיים מלאים ומאושרים עד כמה שניתן
בחיים אלו.
הנושא עדיין קצת חדש אבל הסוציולוגים כבר יטפלו בו אני מניח עם הזמן.
ולגבי חד הורי
הבעיתיות כמו שאני רואה אותה היא בעיקר הגיל
ילד לאם מבוגרת (או אב ) יחווה פחות עם אותו הורה מן הסתם
הבעיה השניה - קנאה של הילד באחרים , אם היה גודל בסביבה שכולם דומים לו הוא לא היה מקדיש מחשבה שניה
לנושא.
אבא חרא יותר טוב מאין אבא ? גם כזה שמתעלל ... תרשי לי לא להסכים לחלוטין.
ואף פחות מכך גם סתם דביל שלא איכפת לא מילדיו לא עדיף על אין אב לעיתים.

ועם האגואיזם אני מסכים לחלוטין.... אף אחד לא מביא ילדים אלא בשביל עצמו תהה הסיבה אשר תהה (ונכון יש לחץ אבולציוני להזדווג עדיין זה מאוד אגואיסטי )
תכלס לאן אנחנו מביאים אותם לדרך של שושנים ? לאושר ניצחי ... ברור שלא . הם באים למלחמת הישרדות
ולחיים רבויי סבל פחדים ומעטי נחת.
עם כל זאת רוב האנשים לא היו מוותרים על החיים שניתנו להם..קושייה.

מדהים אותי שיש פה נשים שמסוגלות לראות את האגואיזם בהבאת ילדים לעולם לרוב החשיבה היא כל כך אוטומטית
מודה הופתעתי...

wish2

New member
אהבתי משהו שיצא לי בטעות לכתוב

להביא ילדים לעולם או להמנע מכך.
זה אגואיסטי בכל מקרה.
ילדים זה בשבילנו זה לנשמה שלנו-זה אגואיסטי.
לא להביא ילדים זה לבחור בחיים חופשיים בלי להשתעבד בלי להיות משרת מרצון של איזה עולל שלקח לעצמו החלטה להשתלט לך על החיים.

אתה חושב שזה לא מפריע לילד שאין לא אבא בשום מקום?

אז לך לגינה ותערוך תצפית על ילד שקנו את אבא שלו בבנק הזרע.
חכה לרגע שיבוא ילד אחר מלווה באביב.
ואז תסתכל עליו.
תסתכל עליו טוב.
אתה תראה שם עצב.
וזה לא משהו שיעלם לו על הגיל.

supersonic777

New member
מה לעשות,שאישה קרבה לגיל 40 והיא רווקה...

עדיין לא מצאה חתן,ומאד רוצה ללדת...?
היא תחכה עד שיבוא "הנסיך" שלה...?

wish2

New member
שתוותר על הרעיון

או שתאמץ וכך תציל מישהו שבאמת צריך הצלה.

לדעתי צריך לשאול את הילדים...

כלומר, מעניין מה קורה איתם בהתבגרותם ומה הם אז מרגישים. בטח יש מחקרים על זה.

קטניפ

New member
מאחר שהנושא "צעיר"

אין די מחקרים. אני ניסיתי בשעתו לברר.
מההיכרות שלי עם ילדים כאלו - לצערי יש להם חסכים
ומעניין שאף אחד לא מתייחס לשאלה מה זה עושה לאמהות.
להביא ילד לבד לעולם ו משימה קשה שאני לא משוכנעת שכל אחת שעושה אותה אכן מבינה את המשמעות העמוקה והאחריות שהיא נוטלת על עצמה. אפילו דבר פשוט כמו ללכת בערב לחוג התעמלות מצריך לוגיסטיקה מורכבת יותר כשאת לבד.
אני בטוחה שיש נשים שאם ישאלו אותן בחדרי חדרים יודו שהן מתוסכלות, שהחים שלהן השתנו באופן שהן לא רצו.

בדבר אחד אני מסכים איתך

אין די מחקרים.
ילדים למשפחות חד הוריות תמיד יסבלו מחסכים (הכוונה לאלה שאין להם הורה בכלל כמו יתומים) וברור שהמאמץ לנהל ילד כזה כשאת לבד הוא קשה הרבה יותר, מי כמוני יודע. אבל בסופו של חשבון יש גם נשים שאם ישאלו אותן בחדרי חדרים כלושנך, יגידו לך שהילד או הילדה הכניסו להן אור בחיים ובמובן זה אין הבדל אגב גם באם חד הורית שמאמצת ילדה מסיביר או רומניה...
המסקנה? כל עוד לא נעשה מחקר על הילדים האלה כאנשים בוגרים, כל השערה או התרשמות היא על דעת המתרשם או המתרשמת בלבד. (אותו דבר על ההתרשמות שלי שמחייבת את המהלך הזה של הבאת ילד לעולם מהפרייה).

קטניפ

New member
בוקר טוב!

לא הבנתי את ההתייחסות שלך להפריות.
ולא טענתי שילדים זה לא אושר - טענתי (או אולי חשבתי שטענתי וזה היה ברור רק לי) שלפעמים נשים מביאות ילד לעולם מבלי להיות מוכנות לכך (ולפני שיתקיפו אותי - גם בזוגיות ולא רק לבד!) חוסר המוכנות הזה גורם בהמשך לתסכול - הבעיה היא שבזוג יש עם מי לחלוק את התסכול או לפחות יש צד נוסף שמעורב בחיי הילד. מה קורה כשאת/ה לבד?
אני בטוחה שיש אמהות ואבות חד הוריים נפלאים שמילאו את העולם הרגשי של הילד די צרכיו. האם הרוב הוא כזה? קשה לי לדעת.

ההתיחסות שלי חיובית

אני חושב שזכותה של אשה לאמהות ראויה למימוש גם אם היא יוצאת חד הורית. ואין זה משנה אם זה באמצעות הפריה או אימוץ ילד או ילדה מסיביר וכו'

קטניפ

New member
שאלה קשה לי אליך

האם אתה חושב שיש מצבים שהם מוטב היה לו החברה / המדינה היתה מגבילה נשים מלהביא ילדים לעולם?

למעלה