כאמא לילד בן 9 את בטח יודעת
שגידול ילדים זה עסק לא פשוט (אלא אם ממש ממש התמזל מזלך וקיבלת בן אחד למיליון כמו הבכור שלי, שפשוט באמת באמת היה ילד מאוד קל מהיום שנולד, אבל אפילו לו היו תקופות יותר קשות והייתה תקופה שהציעו לי לתת לו ריטלין). אבל ברצינות, לדעתי לכל ילד יש את הבעיות שלו וחלק מההורים המאמצים לדעתי פשוט מפני שלא התנסו בגידול ילדים ביולוגיים סבורים שלרוב הקשיים שיש להם ואיתם קשורים לאימוץ, וזה לא תמיד בהכרח נכון. לי יש שלושה ילדים ביולוגיים וילדה מאומצת אחת, שבחודש שעבר חגגה בת מצווה. עם יד על הלב - לא קשה יותר ובטח שלא פחות מתגמל לגדל אותה מאשר את הילדים הביולוגיים. בואי נגיד שאם הבכור שלי ילד הרבה יותר קל מהממוצע (כולל מהאחרים שלי וגם מילדים שראיתי אצל בני משפחה וחברים), היא מבחינתי השנייה אחריו בסך הכל הכללי, ועם האח והאחות האחרים יותר קשה לי במובנים מסוימים מאשר איתה. בקיצור, היא ילדה רגילה לגמרי מבחינתי. לכל ילד יש את נקודות החוזקה והחולשה שלו, ולה יש לא יותר נקודות חולשה מלאחרים ופחות מאשר לרבים שאני מכירה. ייתכן שגם יהיו עניינים הקשורים לאימוץ, אבל לילדים אחרים יש עניינים אחרים, ושלה לא נראים לי יותר בעייתיים. בקיצור, זה הניסיון שלי עד כה. ברור שארין לי דרך לדעת מה יקרה בעתיד ושיש גם ילדים מאומצים שיותר קשה לגדל אותם ושיש להם יותר בעיות, אולי היא לא דוגמה מייצגת, אבל אני באמת באמת לא מרגישה שום הבדל או קושי מיוחד בלגדל אותה. ממש לא.