יש פה מישהו שגם היה מקפל את הקינגים שלי?

• פותח הנושא boca
  • פורסם בתאריך

boca

New member
יש פה מישהו שגם היה מקפל את הקינגים שלי?

הסאטלייט בבאבל, עוד 2 צריכים לעוף. שני הצ'יפ לידרים מתעמתים איתי. אין לי בעיה עם ההחלטה שלי לא להיכנס אול-אין פרי-פלופ. הבעיה שלי היא עם ההחלטה לקפל בפלופ. ידעתי שלאחד מהם יש מלכה, אבל העדפתי להמנע מהדחה בגלל פלאש (היו 2 תלתנים בפלופ). Full Tilt Poker Game #21566087593: $69 Main Event Satellite (166157853), Table 2 - 300/600 Ante 75 - No Limit Hold'em - 16:51:08 ET - 2010/06/12 Seat 1: mapel04 (12,020) Seat 3: RafalW (19,550) Seat 5: jeanditnon (44,860) Seat 6: txim (7,610) Seat 8: saigon235810 (4,522) Seat 9: VoenKom666 (17,938) mapel04 antes 75 RafalW antes 75 jeanditnon antes 75 txim antes 75 saigon235810 antes 75 VoenKom666 antes 75 txim posts the small blind of 300 saigon235810 posts the big blind of 600 The button is in seat #5 *** HOLE CARDS *** Dealt to mapel04 [Kc Kd] VoenKom666 folds mapel04 calls 600 RafalW calls 600 jeanditnon raises to 1,800 txim folds saigon235810 folds mapel04 calls 1,200 RafalW calls 1,200 *** FLOP *** [Qc 4c 4d] mapel04 checks RafalW bets 6,000 jeanditnon raises to 19,800 mapel04 folds RafalW calls 11,675, and is all in jeanditnon shows [Qd Kh] RafalW shows [Jc Jd] Uncalled bet of 2,125 returned to jeanditnon *** TURN *** [Qc 4c 4d] [Jh] *** RIVER *** [Qc 4c 4d Jh] [8s] jeanditnon shows two pair, Queens and Fours RafalW shows a full house, Jacks full of Fours RafalW wins the pot (42,100) with a full house, Jacks full of Fours *** SUMMARY *** Total pot 42,100 | Rake 0 Board: [Qc 4c 4d Jh 8s] Seat 1: mapel04 folded on the Flop Seat 3: RafalW showed [Jc Jd] and won (42,100) with a full house, Jacks full of Fours Seat 5: jeanditnon (button) showed [Qd Kh] and lost with two pair, Queens and Fours Seat 6: txim (small blind) folded before the Flop Seat 8: saigon235810 (big blind) folded before the Flop Seat 9: VoenKom666 folded before the Flop

תפרט קצת יותר על מבנה הפרסים בטורניר.

חוץ מזה לדעתי אם אתה מתכוון לקפל KK עם כזה פלופ מושלם עדיף לך כבר לקפל אותם לפני הפלופ...

ראסטה2

New member
אוי ואבוי

באבל שמאבל נכנסת לטורניר בשביל להכפיל ב2 את הסכום? אתה עושה צחוק?! אולי אין בלי לחשוב פעמיים לפני הפלופ ובפלופ!!!! תשלש לעצמך תסכום!! ואז לא רק שתגיע לכסף גם תגיע לשולחן האחרון. חבל

ראסטה2

New member
הבנתי תראש.

זה שולחן אחרון. בכל אופן יכולת לשלש ולהבטיח לעצמך את הסטלייט

ראסטה2

New member
זה

שהוא קבל את הג'ק זה כבר מזל. כמו שהצב אמר אם לקפל אז לקפל פרה פלופ כי לדעתי עם הצורה מחשבה שלך לא משנה איזה פלופ נפתח את נופל לכל עלאה שתיהיה

FrecCo

Active member
שמע, ההחלטה הוכיחה את עצמה כנכונה

אם לא מתייחסים להשערה שהמערכת של פולטילט מערבבת מחדש עם כל פעולה- היית מפסיד ככל שאתה יכול לדעת. אז תישן בשקט. לפי דעתי יש גדוּלה בפוקר ללכת עם האינסטינקטים למרות שאתה יודע שאתה מוביל, אם אתה מרגיש שאתה בסכנה. בסופו של דבר לפי הפילוסופיה שלי- אם גרמו לך לקפל את היד החזקה יותר שהייתה חוטפת בד-ביט בהמשך, אז עשית את הדבר הנכון.... כל מה שמשנה זה אם היית מרוויח או מפסיד. לא אחוזים, לא סטטיסטיקה, לא קריאה, כלום- ניצחת או הפסדת. ופה היית מפסיד. אז קיפלת טוב.

FrecCo

Active member
../images/Emo140.gif אני אשמח לשחק מולך

אתה תמיד תעשה את ההחלטות שאתה מקבל יחס טוב עבורן ואני תמיד אעשה את ההחלטות שינצחו עבורי את היד. נראה מי יצא יותר מאושר...

בוא נעשה משחק כזה:

כניסה 200 ש"ח בליינדים 1/2. אני עם AA, אתה עם כל יד שתבחר. אני אול אין בליינד לפני הפלופ. אתה מזמן לערבב את הקלפים כמה פעמים שאתה מעוניין עד שה"אינסטינקטים שלך יגידו לך שאתה הולך לנצח" ואז אתה משווה לי. מעוניין?

FrecCo

Active member
אל תהיה ילד

אני מדבר פה ברמה הפילוסופית האם באופן כללי ההחלטה לקפל קינגים בסיטואציה שלו היא טובה? כנראה שלא. האם *הוא* היה צריך לקפל את הקינגים בסיטואציה הזו? התשובה היא כן, כי אם הוא היה משווה הוא היה מפסיד את הסאטלייט. האם ההחלטה של ג'וני צ'אן לקפל את האסים שלו ביד קאש ההיא כפי ששוחקה היא חכמה, באופן כללי? ממש לא, כל הסימנים היו שהוא מוביל והוא צריך לפחות להשוות או לשחק בצורה אחרת לגמרי את היד במקום לצ'קצ'ק ולזרוק. האם באופן פרטי ההחלטה של ג'וני הייתה נכונה? מאוד, וגאונית. למה? כי הוא פעל לפי האינסטינקטים, למרות שעל הלוח נראה היה שהוא מוביל. הפואנטה שלי היא שבשורה התחתונה המטרה הסופית בפוקר היא לנצח BY ALL MEANS. השוואות טובות וקיפולים טובים וחישוב יחסים הם אמצעים להשגת המטרה. גם הקשבה לאינסטינקטים וקיפול גבולי מאוד מחשש לבאד-ביט היא החלטה כלכלית נבונה לפעמים כדי להשיג את המטרה. אני יודע שניגשתי לנושא בצורה קצת מעוותת אבל הפואנטה שלי היא שקיפול רע השתלם לו ולכן הוא עשה את הדבר הנכון.

אתה אמיתי?

איך אתה יכול להשוות בין שני המקרים? גו'ני ג'אן עשה החלטה נכונה בגלל שהוא קיפל את היד הנחותה. גיבורנו קיפל את היד המנצחת ולכן החלטתו היא שגויה. אין פשוט מזה. החלטה נכונה או לא נכונה נמדדת בפרמטר הפשוט - אם היתה לך את היכולת לראות את הקלפים של היריב מה היית עושה? לפני כמה זמן שחקן נכנס מולי אול-אין עם KK, השוותי מיד עם AA. הוא תפס K וניצח. האם לשיטתך הייתי צריך לקפל את ה-AA? ואל תשכח - מחולל הידיים של FT מערבב את החבילה לפני כל חלוקה של קלף (לא שזה משנה ממש), כך שאם הוא כן היה נכנס אול אין לפני הפלופ או בפלופ התוצאה היתה אחרת... ד.א. אתה משחק אונליין? מה שם המשתמש שלך?

FrecCo

Active member
לא, אני בוט. בתכלס, יצאת מעפן

כי אמרת בדיוק את מה שלא צריך לעשות בסיטואציה ההיפותטית שלנו. לראות את הקלפים של היריב נותן לך רק חצי מהתמונה. אני אומר לך תסתכל או על כל התמונה או רק מנק' המבט של השחקן ותראה שבשני המקרים אני צודק. אם אתה מסתכל רק מנק' המבט של השחקן, אז גם ג'וני צ'אן קיבל פלופ כך שהפייר שלו עדיין אובר פייר, ובדיוק אותו דבר קיבל הבחור שנתן את הדוגמא הנ"ל. כך שבשני המצבים אני מסכים איתך ש(אמנם בהתאם לאיך שהיד משוחקת), אבל קשה עד קשה מאוד לקפל אובר פייר. אם אתה מסתכל על התמונה המלאה, אז למה שתהיה לך רק יכולת לראות מה יש ליריב ביד? אם אתה כבר סופרמן ויש לך יכולת כזו, תראה גם את הטרן והריבר. הרי רק הקלפים של היריב וגם שני קלפי הקהילה האחרונים הם מסתורין עבורך. סתכל על התמונה הכוללת- היה משלם, היה מפסיד. היה רואה רק את הקלפים של היריב? אז היה משלם ומפסיד עוד פעם כי הוא הוביל פוסט-פלופ. לגבי הפסקה עם הKK/AA אתה שוב מבין אותי לא נכון. ברור שבזמן אמת עדיף לעשות את ההחלטה הטובה ביותר לפי המצב הנתון (ז"א להשוות אם אתה מוביל) אבל אנחנו מדברים לאחר יד. לאחר יד, טוב שהוא לא השווה. באותה סיטואציה ב-10 פעמים הבאות אני משווה בעצמי... זו החלטה לא נכונה בזמן אמת אבל כן נכונה לאחר יד. מה שניסיתי להגיד מהתחלה זה שההחלטה הזו בסופו של דבר איפשרה לו להמשיך בטורניר, הקיפול הזה היה אמצעי בדרך למטרה שהיא לנצח אז שישכח שניה את זה שהקיפול אולי מוטעה בזמן אמת וישן טוב בלילה. כמו שאמרתי מהתחלה- המחולל המעפן של FT לא מאפשר לך אלא להיות שלם עם ההחלטה שלקחת בלי קשר למה בא אח"כ. אבל אם אתה כבר רוצה לפנק את עצמך בהרגשה טובה, תאמין שהיית חוטף את הבד ביט שבאמת הגיע ותן חיוך

FrecCo

Active member
בוא תענה לי על השאלה הזו

אתה במשחק לייב תופס מלכות. נותן רייז מהבאטן מקבל השוואה מהביג והסמול. פלופ K78 ריינבו. צ'ק עד אלייך אתה ברייז, סמול משווה, ביג דוחף אול אין. אתה בלב כבד מעט מקפל, סמול משווה. ביג פותח A8, סמול 9-J. שניהם שיחקו בצורה אומללה מעט אבל גרמו לך לקפל את היד הכי טובה. ואז מגיע A ו-10. שניהם ניצחון את הפוקט שלך שהוביל פוסט-פלופ. אז אתה יושב וחושב לעצמך, אינסטינקטיבית- "וואלה, יצאתי מטומטם שקיפלתי את המלכות פוסט-פלופ כי פאקינג הובלתי על שניהם!!!!", או שאתה חושב לעצמך "מזל שהם הצליחו לקפל אותי עם המשחק האומלל שלהם, כי למרות שהובלתי הייתי חוטף בד-ביט אחושרמוטה. או לסיכום, טוב שקיפלתי". אם אתה חושב את הראשון אז שיחתנו הסתיימה והיה נחמד, אם אתה חושב את השני , אז קרא שוב את ההודעה הראשונה שלי ותחליט אם היא עדיין שווה שתחפור בשביל למצוא JPG ליים כזה..

Kgt1

New member
שאפילו בדוגמא שאתה בעצמך מביא, אתה חושב

שהשחקן שקיפל אותך "שיחק בצורה אומללה" (אע"פ שהוא גרם לך במהלך פוקר אגרסיבי ויפה לקפל את היד הטובה). אני אשמח אם תמיד תבוא לשחק איתי בכל מקום, בכל שעה, ותמיד תקפל את היד המובילה ותשמח כשלא תחטוף סאק אאוט.

Kgt1

New member
(ומאידך לא תקפל את היד החלשה כי תחשוב שהבד

ביט לטובתך בדרך).

AdAmD1

New member
אני לא מבין את הרעיון

נכון שחלק גדול מאוד מהמשחק זה אינטואיציה, אבל כשמדובר בשליפת קלפים מחפיסה זה סטטיסטיקה נטו! וזה לא משנה אם מדובר בלייב או אונליין. אלא אם יש לך איזשהו קשר מיסטי עם חבילות קלפים, להחליט שזריקת יד של 70% בגלל הקלפים העתידיים העלו וניצחו אותך זאת החלטה טובה אז אני מצטער אבל ההגיון של זה רופף בבדיון.

למעלה