יש קשר בין הסרט 'מי יאהב אותי עכשיו' ואספרנטו

DoronModan

New member
יש קשר בין הסרט 'מי יאהב אותי עכשיו' ואספרנטו

אני מוכן לגלות את הקשר... בתור חידה.
להערכתי זה לא דבר שאתם יכולים לדעת. אבל אתם מוזמנים להגיע לזה באמצעות שאלות ĉu. אענה על כל שאלה רק ב'כן' ו'לא', לרשותכם 20 שאלות.

Eldad S

New member
אני חושב שראיתי

את הסרט (או לפחות חלק ממנו), אבל אני לא בטוח (כי ראיתי לפחות עוד סרט או שניים של האחים היימן).
מתי הוא יצא לאקרנים?
אפשר לראות אותו ברשת?

מיכי 10

Member
את התאריך המדוייק אני לא זוכרת, אבל הוא יצא לאקרנים באפריל

השנה. לדעתי לא ראית אותו, אלא את "תומר והשרוטים", שהוא סרט על תומר הימן, שגם הוא הומו, וכמדומתני אחיו ברק ביים אותו. מכל הסרטים שלהם שראיתי, דווקא את תומר והשרוטים פחות אהבתי, ולכן גם פחות זוכרת, למרות שגם הוא טוב, כמובן.

כן, הסרט "מי יאהב אותי עכשיו?" ניתן לצפייה ישירה באינטרנט, אבל אני באמת ממליצה לכם מכל ה-
לראות אותו דווקא בקולנוע. זה בכל זאת לא אותו דבר, וחוץ מזה, אולי תזכו גם אתם לשיחות עם סער וכמה מבני משפחתו. ואגב, בין השאלות ששאלתי את סער וקיבלתי תשובות מעניינות:
מרגע שנשא HIV מטופל בכדורים (2 ביום, אני חושבת), והיום הטיפול קל בהרבה מבעבר, הוא כבר לא מדבק בכלל! אפילו אם הוא נפצע, ובשום צורה שהיא!!
וכמובן גם לחצנו ידיים בחום כשנפרדנו. :)

וברור שהוא אוהב את האחיינים שלו, ולוקח אחריות עליהם! ולא כפי שחוששים ממנו בתחילת הסרט, כשהמודעות לנושא HIV נמוכה.

Eldad S

New member
דורון העלה את תקציר

הסרט מהאינטרנט, וראיתי שכמה מהפרטים שהוזכרו שם היו לי מוכרים.
אז יכול להיות שראיתי את הסרט, או קטעים ממנו, בטלוויזיה השנה. נדמה לי שהוא שודר באחד הימים בפריים טיים - אולי אחרי החדשות בערוץ שתיים או בערוץ עשר.

מיכי 10

Member
כולו, או קטעים ממנו? בכל מקרה, כדאי לך לדעתי לצפות בקולנוע!

אני מתכוונת לצפות בו שוב, לכשיזדמן לי!

מיכי 10

Member
סליחה: הפסטיבל בברלין נערך (כרגיל) בחודש פברואר.

אז בפברואר השנה, היתה הצגת הבכורה העולמית של "מי יאהב אותי עכשיו?", בנוכחות האחים הימן, סער מעוז, הוריו וששת אחיו ואחיותיו.
והסרט זכה.
לא בטוחה, אבל אולי באפריל הוא הוקרן לראשונה בארץ.

DoronModan

New member
חידה מעל

אתם יכולים לפצח את זה
הקשר לאספרנטו נחמד ומפתיע.
גם אני טרם ראיתי את הסרט, אבל בשביל פתרון החידה לא צריך לראות אותו קודם, והפתרון קשור באחד האלמנטים שמופיע בתקציר הסרט להלן, כפי שמופיע באינטרנט:

זוכה פרס "חביב הקהל" לסרט דוקומנטרי בפסטיבל ברלין. הסרט מביא את סיפורו של סער מעוז, בכור מבין שבעה אחים במשפחה דתית-לאומית משדה אליהו, שיצא מהארון בנעוריו והחליט לעזוב ללונדון לאור תגובת משפחתו. במהלך חייו בלונדון הוא מעצב את זהותו מחדש תוך שהוא מתרחק ממשפחתו ומתנתק מהדת ואף הופך חבר במקהלת הגברים הגאים של לונדון, שהופכת למשפחתו האלטרנטיבית. הקרע עם המשפחה הביולוגית מעמיק אף יותר לאחר שסער מאובחן כנשא של נגיף ה-HHIV. שבע-עשרה שנה לאחר שעזב, סער מחליט לשוב לארץ ולמשפחתו ולהתמודד עם החיים שהותיר מאחור.

מיכי 10

Member
אם אתה מתכוון לפרט שקשור אל מישהו מההיסטוריה הרחוקה של

אספרנטו, אני בטח לא יודעת, ואין טעם שאטרח לחפש.
כלומר, אם אתה מתכוון לאיזה "חביב קהל" בקונגרס כלשהו או בתחרות כלשהי באספרנטו (למשל אתה?) -כי אז אני לא מתמצאת.

מיכי 10

Member
האם מדובר בסרט דוקומנטרי אספרנטי שהוקרן אף הוא בפסטיבל ברלין

DoronModan

New member
אני עונה רק בכן ולא. והתשובה היא 'לא'

נשארו לכם 19 שאלות. השאלה הקודמת לא ממוקדת/כוללת כמה שאלות, ולכן אני לא יכול לענות עליה ב'כן ו'לא'.
מומלץ לנקוט באסטרטגיית שאלות: "האם זה קשור ב..." וכך לא לבזבז שאלות.

DoronModan

New member
הקשר לאספרנטו ממש נחמד

תשאלו - אך אל תבזבזו שאלות, כי אם ייגמרו השאלות, לא אוכל יותר לענות, וזה יישאר סוד שאקח עמי אל הקבר

DoronModan

New member
לא. לתת רמז?

זה יעלה לכם ב-3 שאלות. עכשיו נשארו לכם 17. אז תעשו חשבון אם כדאי לכם.

מיכי 10

Member
סליחה? רמז במחיר מופקע, קבל עם ועולם?!

עדיין לא!

וסליחה כלפי האחרים שאני מבזבזת שאלות, אבל סקרנותי גדולה, אולי כי הסרט עדיין טרי במחשבותי. וגם השיחה עם סער.

מיכי 10

Member
אם גם התשובות האחרונות שלי, שעדיין לא קראת, לא נכונות,

אני מוכנה לעיסקה:
לקבל רמז, תמורת שתי שאלות. מחיר אחרון!

למעלה