יש שמאל ציוני ויש שמאל אמיתי

NorthernStar

New member
כי קוראים לזה גזענות

אם גינית את המשטר הנאצי (שהציב טיעון דומה: גרמניה רק לגזע הארי), מדוע לא תגנה את מדינת האפרטהייד היהודית? אם גינית את חוקי נירנברג או את חוקי האפרטהייד בדרום אפריקה, מדוע לא תגנה את חוקי מדינת ישראל, שמפלים נגד תושבי הארץ המקוריים, שארית הפליטה שנותרה אחרי זוועות הנכבה?

איך לעזעזל אין לך את הבושה להשוות

בין הנאצים אלינו? אין גבולות ל"שמאל הנאור האוניברסלי"? אצלך כל דבר הוא "גזענות" הדרך האולטימטיבית לסתום לאנשים את הפה. העיקר את מתיימרת להיות מוסרית, שיא הכיעור של "יפי הנפש",

Fleddermaus

New member
../images/Emo45.gif

להשוות את ישראל לנאצים זה ביזוי השואה (הייתי אפילו אומר הכחשת שואה), ולא מבוסס על אף עובדות, אלא על בורות במקרה הטוב, ושנאת אדם במקרה הרע. האם ישראל שוללת כל זכות מתושבים מגזע אחר? (יש הבדל בין אפליה מצד השלטון לשלילת זכויות מוחלטת). האם ישראל שואפת להשמיד את כל הלא-יהודים מהעולם? האם ישראל מפעילה מחנות השמדה? האם ישראל רוצחת בשיטתיות מיליוני ילדים. כנראה שאנשים הספיקו לשכוח מה קרה בשואה...

NorthernStar

New member
חובה לגנות ולהוקיע גזענות

ומשטרים אפלים. אם יש לקח מהשואה הוא: לא עוד, לא "לנו" ולא לאחרים. לא רק שלא מדובר בזילות השואה, מדובר בלקח אוניברסלי חשוב, וכל אדם צריך לזכור, כפי שנכתב בשבוע שעבר באחד ממאמרי הפובליציסטיקה, ש"יש גם את אושויץ החיה, מקום בו אנשים במדים מדכאים בני אדם אחרים" (בפרפראזה).

Fleddermaus

New member
זה רק שאני, או שאין שום קשר?

הסבל של העם הפלסטיני מספיק גרוע גם בלי שנשווה אותו לאחת הזוועות הגדולות של האנושות. השוואה של הכיבוש לשואה מקוממת באותה מידה כמו השוואה של ההתנתקות לשואה.

NorthernStar

New member
בוודאי שיש קשר

לא רק שמדובר בדיכוי מזוויע על רקע גזעני, תוך שימוש בשיח דומה (הבעיה הדמוגרפית, למשל), אלא שמבצעי הדיכוי הזה הם הקרבנות של אותו סוג גזענות בדור הקודם, מה שהופך את כל העניין לחמור יותר.

Fleddermaus

New member
זה וזה דיכוי. ושוב,מה הקשר?

יש המון סוגים של דיכוי, ועדיין אין שום קשר בין השואה לכיבוש.

NorthernStar

New member
קרא את חתימתי

וכמו שאמרתי, אם יש לקח לשואה, הרי זהו הלקח. אושוויץ לצערי קיימת: היא קיימת במחסומים, היא קיימת בגיטאות (מחנות הפליטים), היא קיימת בהפצצות מן האויר המשמידות משפחות שלמות, היא קיימת בהרעבה של מיליונים, והיא קיימת בתוך מדינת ישראל, בדיכוי מתמשך של מיעוטים אתניים.

Wing Chan

New member
אם סבתא שלי הייתה שומעת את זה

("אושוויץ לצערי קיימת: במחסומים, מחנות פליטים...) היא הייתה נוזפת בך בכזה אופן שלא תדעי מאיפה זה בא לך ואולי גם הייתה מורידה לך סטירה מצלצלת שתתפכחי קצת.

NorthernStar

New member
ואם סבתא שלי ז"ל הייתה רואה

מה שקורה שם בשטח, היא הייתה פורצת בבכי מר.

Wing Chan

New member
חתך את ההודעה:

מה שאת עושה פה ע"י ההשוואה הזאת הוא דבר מאוד פשוט - את מזלזלת בשואה ומזלזלת בקורבנות ומזלזלת בניצולים. אין שום מקום להשוואה כזו. כמו שפלדמארוס אמר - אין זה שונה מהשוואת המתנחלים שהם משווים את הפינויים לשואה - זה מראה על חוסר כבוד מוחלט לניצולים ולקורבנות. בושה וחרפה. תתביישי לך.

NorthernStar

New member
להיפך,

כנכדה של ארבעה ניצולי שואה, אני מכבדת את זכר החללים בכך שאני קוראת לעולם שלא לתת לזה להישנות, שלא לתת לאנשים במדים לדכא אחרים בשל דתם או גזעם.

Fleddermaus

New member
כנרעה ששכחת מה קרה באושוויץ.

ישראל לא מעבידה בכפייה פלסטינים ולא מרעיבה אותם למוות. ישראל לא רוצחת מיליונים בתאי גזים ושורפת את גופותיהם. לישראל אין שאיפה להשמיד אומות שלמות. יש מה להוסיף? הכיבוש מספיק נורא גם בלי דמגוגיה שואתית דבילית. החיים של הפלסטינים אולי קשים, אבל באושוויץ היה קשה פי מאה. כיבוש, שלילת חופש תנועה וענישה קולקטיבית הם אולי דברים קשים, אבל בין זה ובין אושוויץ יש הבדל אדיר.

NorthernStar

New member
לרוע פנים רבות

הרעבה של מיליונים, רצח של אלפים, השפלה יומיומית הם בהחלט חלק מאותו רוע, אותו חלקיק של אושוויץ, והחמור הוא: כל זה מתבצע על ידי ילדיהם ונכדיהם של הקרבנות בדור הקודם ומאותה עילה.

יש רק אושוויץ אחד, הוא לא "דיכוי"

הוא רצח שיטתי ושרירותי חסר כל סיבה וביסוס של קבוצת אנשים חסרת הגנה שלא היוותה איום על אף אחד, לא סכנה אף אחד ורק חפשה להשתלב מתוך אמונה ברעיון חלול וחסר ביסוס. אין "אושויץ חיה", זו זילות השואה של פובלציסט שהוא כנראה אידיוט גמור, מכחיש שואה שלא בוחר בשום אמצעי כדי להצדיק את האג'נדה השטנית שלו.

אם לא היה מקום למדינה אקסלוסיבית -

אז לא היה צורך במדינות, בגבולות, לא היו זהויות לאומיות, לא היו זהויות בכלל, לא היו חברות בני האדם היו סתם חבורה של אינדיבידואלים שלא קשורים אחד לשני שפזורים על כל כדור הארץ... מה לעשות שהחברה האנושית היא כן חברתית, פעם היו שבטים, היו את אלה ששיכים לשבט והיו אתה אלה שלא ושייכים לשבט אחר בטריטוריה אחרת, היום יש גם דתות, יש עמים, יש לאומים, יש רעיונות וערכים שונים שמתנגשים אחד עם השני והדרך לבטא כל אחד עצמו זה ב"מדינה אקסלוסיבית", לעיתים היא אתנוצנטרית כמו איסלנד (שם כולם קשורים אחד לשני באופן משפחתי ברמה כזו אחרת), לעיתים יש בה מיעוטים הן מבחירה או שלא, לעיתים הלאום מאוחד על ידי רעיונות, ערכים תרבות ודת משותפת ולאו דווקא אחידה מבחינת האתניות - היהודים - יהודי רוסי ויהודי אתיופי חולקים הרבה מאד דברים אך אתנית הם שונים לגמרי עקב 2000 שנה בגלות שהביאו את היהודים להתבוללות מסויימת עם האוכלוסיה המקומית. החברה הפלשתינית היא בעוד איך הומוגנית, היא ברובה הגדול מוסלמית, הנוצרים הם מיעוט נרדף (בית לחם התרוקנה כמעט לגמרי מנוצרים בגלל התעללות מצד שכינהם המוסלמים), היא לא רב תרבותית, היא חד תרבותית, הוא לא בעלת אתניות אחת, ממש כמו היהודים אך כולם חולקים את הלאום הפלשתיני, את השאיפות הלאומיות הפלשתיניות שכוללות את הקמת פלשתין בין הים לירדן כאשר היהודים יהיו מקסימום מיעוט שיקבל זכויות מהעם השליט (באמת תודה רבה...)

Fleddermaus

New member
כ-ל הפלסטינים מאמינים בזה?

מדינה אחת בין הירדן לים שהיהודים בה הם מיעוט? יש לך איזה סקר שתומך בטענה הזאת?

כל/רוב, זה היינו הך

רוב ערביי ישראל/פלשתינים (גם אותו הדבר), בעד מציאות שכוללת חזרה מלאה לקווי 67', פינוי כל המתנחלים משטחי 67' כולל בי-ם המזרחית (רבע מיליון בני אדם) + יישום "זכות" השיבה (4 מיליון פלשתינים, פליטים ובני משפחותיהם) + שינוי חוק האזרחות שיתן גם לפלשתיני להתאזרח בישראל. כל זה = מדינה פלשתינית בפועל בין הים לירדן כאשר היהודים הם מיעוט בתוכה. סקר? פשוט תסתכל על אופן הצבעת ערביי ישראל (10 מנדטים כאשר פחות ממנדט הלך למפלגות כמו מרצ והעבודה, זה לא כולל את תומכי התנועות כמו "בני הכפר" וכו'...), תן לי תנועה ערבית אחת שמתנגדת למה שכתבתי, ציון ה"נכבה" (אסון הקמת מדינת ישראל), אלפי האנשים שבאים לעצרות של שיח ראאד סלאח מהתנועה האיסלמית, צריך עוד דוגמאות? ברור שהם מגדירים את כל זה תחת המילים ה""נאורות"" "מדינת כל אזרחיה" , מושג שכאן הוא לא יותר מפיקציה, קישקוש, שקר אחד ענק, מאחר ויש כאן לאומים, לאומים שקדמו למדינות, דבר שלא קיים במדינות אזרחיות (הלאום התגבש אם בכלל רק לאחר והקמה וגיבוש המדינה), כך שיכולה להיות כאן או מדינה יהודית או מדינה פלשתינית (אני כאמור מדבר מדבר על קווי 67'+-).

למעלה