י-ם: מודעות חדשות נגד ספייס-גרינטק

ברור שיש לרבנים ס"ד שלא תצא להם טעות

לא את זה אמרתי - רק ציינתי שאם תלך לרב שאסר ותשאל אותו ביחידות מה בדיוק האיסור תתפלא לשמוע שזה שונה מהאיסור שהוצג לקהל הרחב.

לב אiהב

New member
שאלת רב? רבנים חותמים על מודעות

שמתפרסמות בפרהסיא ברחוב,אז הם חתומים על כל נוסח המודעה.אם חתמו זה אומר שהם מסכימים לנאמר במודעה! שאלת רב ספציפית לגבי איזה ענין ואמר שזה הוצג ברחוב אחרת ממה שאמר? אני חושב שאת מראה שאת מסתמכת על הרחוב שאומרים דברים כאלה,ולא מציגים את זה ברחוב אחרת מדברי הרבנים.הרי ברחוב זה מפורסם בחתימות הרבנים אז א``א להציג את זה אחרת מכפי שהרבנים חתמו על זה! לדעתי הרבה אנשים סומכים על האוירה הקלוקלת האפיקורסית שברחוב שהרבנים לא התכוונו,ולא חתמו ובלה בלה בלה. . . ובסופו של דבר לא סומכים על הרבנים כי הם יודעים שהרבנים אסרו,והם סתם ממציאים תירוצים כאילו רימו את הרבנים,או שברחוב זה מוצג אחרת,בזמן שהם עצמם סומכים על הרחוב הפרוץ שמוצא היתרים לעצמו! א``א להתחמק מהאמת,אם ה` הוא האלוקים,לכו אחריו! ואם הרחוב החילוני,אז לכו אליו!עד מתי תפסחו על 2 הסעיפים! תמיד היו תירוצים של הבל כאלה על גדולי הרבנים שאסרו דברים ויצאו נגד זה כי זה לא מצא חן בעיני עמי הארץ.ורוד אחותי היקרה,שיהיה לך יום מקסים!

gushnick

New member
אני לא אתייחס לכל הדיון ביניכם,

אבל לגבי השאלה האם ניתן לרמות רבנים: התשובה היא כן, ובגדול. עיין ערך ירושלמי קדשים (הזכרתי את הסיפור הזה לפני כחודש בפורום שהפך ל'חברתי'). בעל הסיפור עבד שם על כל גדולי הדור, כולל על החפץ חיים.

לב אiהב

New member
הנקודה העקרונית היא שאסור לומר את

זה בכל דבר שהרב מורה ופוסק,וכפי שכבר נאמר שאם הרב פסק,אפי` שטעה הרי כבר אמר את דברו,וכל עוד שלא פסק להיפך.הרי שאסור לנהוג אחרת מכפי שפסק.מה שהתברר למפרע שהצליח מאן דהו לרמות איזה רב,גדול ככל שיהיה,הרי שמהשמים גילגלו שיטעה וכך ינהגו כלל ישראל!

gushnick

New member
אני מסכים ולא מסכים

הסיפור של הירושלמי קדשים לא מתאים להגדרה של "מן השמים גלגלו בשביל שזה יינהג ע"י כלל ישראל". מדובר באדם שזייף את הירושלמי על קדשים (שכידוע לא קיים בידינו) ואמר שזה מבוסס על כתב יד יחיד שאח שלו מצא. יצאו נגדו רב או שניים, ומהר מאוד כל גדולי הדור ההוא יצאו להגנת הזייפן ואמרו שהם קראו את הירושלמי קדשים וזה לא יכול להיות זיוף. ביניהם בעל המשנ"ב בכבודו ובעצמו, ועוד כמה רבנים חשובים מאותו הדור. לאחר הרבה ויכוחים, חילופי עלבונות ושאר ירקות, הבחור הודה שהוא זייף את הירושלמי ועבד על כולם. אני מספר את זה, כי אם מן השמים דאגו שזה יקרה (ולומר את זה בוודאות אף בן-אנוש לא יכול) - הרי שזה לא כדי שזה ישתרש בעם ישראל (למעשה שמעתי מכלי שני שמספר שבמשך כמה חורפים הסיקו את התנורים מעותקי הירושלמי קדשים). אם יש משהו שמן השמים רצו להראות, זה רק את מה שניסיתי לומר פה: שרבנים יכולים לטעות ובגדול. לעניין הלכה אתה צודק: אם הרב שלך פסק לך משהו, הרי שגם אם הוא טועה אתה צריך ללכת לפיו (כמובן כל עוד הוא לא מודה בטעותו ופוסק אחרת). אבל לומר את זה בצורה כללית וגורפת כמו שאתה אמרת - ודאי שלא.

gushnick

New member
מה זה "רב אמיתי"?

אני רב אמיתי? מאיזו נקודה בחיים אדם הופך פתאום לדעתך לרב, ומאיזו נקודה הוא הופך לפתע פתאום מרב ל'רב אמיתי'? אני לא מכיר הגדרות כאלה בתורתנו הקדושה.

לב אiהב

New member
מה ההבדל בין רופא אמיתי ללא אמיתי?

רופא אמיתי למד כראוי והוסמך למיקצוע הרפואה,וגם יש לו מצפון,מוסר ואחריות למטופלים החולים שהופקדו בידיו.רופא שאינו אמיתי,או שחסר לו בידע ובלימוד ולא הוסמך,או שאינו בעל מוסר ואחריות לחולים.רב אמיתי זה רב שהוסמך,והוא ירא שמים ומיישם את אשר למד ומדריך את תלמידיו! אתה חושב שזה מדויק?

gushnick

New member
אם זו ההגדרה, אז היא לא שווה כלום

כי אם ההגדרה הזו נכונה, אתה לא יכול לעשות איתה שום דבר. כדי להחליט מי רב יותר ירא שמים ומיישם יותר את מה שלמד, אתה צריך להיות יותר גדול משני הרבנים שביניהם אתה משווה. ומה זה "רב שהוסמך"? הרי כל מי שנקרא כיום 'רב', הוסמך על ידי מישהו. אם זה הראש ישיבה שלו או הרבנות (שהם בעצמם גם רבנים שהוסמכו וכך הלאה...). אין לדבר סוף. סוף דבר - הכל נשמע. גם הצד האחד וגם הצד השני. אתה כמובן צריך ללכת לפי הרב שלך, אבל לומר ש"הרב שלי צודק" זו אמירה מפגרת, שמראה על אומרה שאינו יודע דבר וחצי דבר ביהדות ותורה (זה לא מכוון אליך, כי אתה לא אמרת את זה. זה לא מכוון כלפי מישהו ספציפי, אלא כלפי דעה שעלולה לצוץ בטעות מתישהו בדיון הזה).

המונים מפגינים כעת מול חנות גרינטק

המונים מפגינים כעת מול חנות גרינטק ספייס בכיכר השבת שבירושלים, המפגינים מוחים כנגד המכירה בחנות סרטים ומכשירי הmp4 שנאסרו ע``י גדולי ישראל

יש לציין שהצדדים נפגשו בשבוע שעבר

בעלי החנות ניגשו עם המוחים לראב``ד הגר``מ שטרנבוך, וזה האחרון הורה שאי אפשר לתבוע מספייס להפסיק את מכירת הmp4 כל עוד הוא נמכר בשאר החנויות החרדיות, וסירב להוציא מכתב נגדם.

לא יודע

את הדברים שמעתי מבאי ביתו של הגר``מ שטרנבוך. אם הם לא הצליחו להוציא ממנו מכתב אז כנראה שיש עוד מקומות שמוכרים.

מה ככה עובד?

הטענה שספייס טענו לרב שטרנבוך היא שהם לא היחידים שמוכרים. הרב שטרנבוך פסק שאם כך, אין מה להלין דווקא עליהם. הקנאים לא סתרו את דבריהם כי הם נכונים. זה כל הסיפור. חוצמזה, ראיתי שמישהו כבר כתב לך על עוד חנויות שמוכרים.

GOLDRONI

New member
גם במרכז למחשב וגם בקניון רפאלי...

מוכרים את אותם הדברים ורק על ספייס מתנפלים המשוגעים האלה. כי מה שמתברר שיש מישהו שמשלם להם על מנת לגרום לחנות הזאת להיסגר. עם משוגעים כאלה מסוגלים לשרוף דקה ליפני שבת בית בבינין שיש בו ילדים קטנים ועוד לגרום למכבי אש לחלל שבת בפרסיה אז אני חושב שצריך לבדוק שוב את יהדותם של המשוגעים שקוראים לעצמם קנאים!

למעלה