כאבים לא מוכרים

P u s s i c a t

New member
כאבים לא מוכרים

אז אתמול היה הטריפל המדובר. היה אחלה, סבבה, אבל זה היה אחרי שבשלושה השבועות שעברו מאז הטרי', עשיתי רק מרתון ספינינג בממלכה ושחיה הכל עבר בכיף (מלבד הדופק שכצפוי השתולל לי - שוב - בעמידה) אבל הבוקר... ועד עכשיו.. כאבים לא מוכרים - או שנגדיר את זה יותר כמו הצקה בלתי ברורה במאחורה של הרגל. בשתיהן. מאחורי הברך. גיד חיצוני (יש שניים. אחד בחלק הפנימי של הברך מאחורה, והשני בחיצוני - אז בשני) כאילו מכיוון הברך עד להמסטרינג. בשתי הברכיים. באופן שווה. אפ'פם לא היה לי. גם לא כשהתחלתי לדווש. מישהו מכיר? יודע? שווה התייחסות? או לחמם ולחכות שיעבור?

פוסי ../images/Emo13.gif

גם לי כאב שם. אתמול ברגל ימין והיום ברגל שמאל. אחרי אימון הספינינג של היום כבר לא כואב. נראה לי שהכאב בא מהמאמץ. עד החתונה יעבור... מבטיחה

P u s s i c a t

New member
את רואה למה?....

מגיל צעיר כל הזמן אומרים לי על כל דבר "עד החתונה יעבור" פלא שאני לא מתחתנת? כל כך הרבה דברים צריכים לעבור עד אז..
ואכן - הבוקר כבר קצת יותר טוב. כמו שריר תפוס אבל זה הגיד. אצלי זה בא ביחד. סימטרי. לא ממש כאב אלא תחושה מציקה כזו. מצד שני... כמו שאת יודעת... השתתפתי פעם במשחק ליגה בסקווש עם 2 צלעות שבורות.. אז כנראה שסף הסבל שלי קצת לא שגרתי... ויאללה. את באה היום להרצליה? קרן מכה בשנית

Tami661

New member
חייבת... חייבת להשיג את ההרצאה של

דר' מויאל, שהעביר בכנס המדריכים, על פציעות/פגיעות בספורט ובספינינג בעיקר. הכאב שאת מתארת כחלק בלתי נפרד מתיאור הפעילות הכללית שלך תואר גם הוא גם בגורמים כלליים וגם בסוגי הפגיעות: אחד הגורם הכלליים לפגיעות שכנראה תואם את מצבך הוא:
"שימוש יתר - חריגה מגבולות פיזיולוגים של רקמה כתוצאה מעומס מכני מתמשך" - שלוש שעות רצופות ספינינג, בכפוף לפעילות השגרתית שלך כפי שתיארת, היא בהחלט חריגה מגבולות פיזיולוגים. הכאבים שלך הם הם בגידים שהם רקמה סיבית. וסוג הפגיעה, נמנה על: "כרונית - דרגה 1 - לאחר פעילות" יכול להיות שמדובר בפגיעה/כאב שיחלפו לאחר מנוחה קצרה או פעילות "משקמת" מסוג שונה... אבל!...אחד הדגשים שהושמו ע"י דר' אבי מויאל בהרצאה הוא ש: אין שום כאב שהוא סתם! פוסי, קיימת סבירות נוספת, שאולי מדובר בדלקת באמתחת שמעל הפיקה, זו שאמורה למנוע שחיקה בין עצם הירך והגיד שמחובר לקצה פיקת הברך. ודלקת יקירתי, ללא טיפול מתאים... את יודעת כבר
אז הכי טוב שתתני קפיצה לרופא החביב שלך
הוא בטוח מתגעגע...

יש מצב שמדובר ב- DOMS?

תחושת כאב ואי נוחות מאוחרים בשרירי שלד לאחר מאמץ בלתי רגיל? לי זה עבר... פוסי, אם לא עובר אחרי 5 ימים תתחילי לדאוג

P u s s i c a t

New member
בובע

אני נוטה לפקפק שזו דלקת כי היא הופיעה במקביל בשתי הרגליים בו זמנית בדיוק באותו מקום. וברור שאין כאב שהוא סתם. בגלל זה שאלתי. לא אוהבת להזניח. יש לי גם ככה מספחק דפקטים במכונה...
נחכה ונראה. הבוקר המצב הרבה יותר טוב. ננסה מאוחר יותר אמבטיה עם מלחים. בכל מקרה - מקווה שיעבור עד מחר בבוקר - רכיבה בחוץ.... לא נעים עם רגל שמציקה

צודק ../images/Emo88.gif

למה רק טריפל?
אפשר גם ארבעה או חמישה שיעורים...
באמת פוסי... תתביישי

P u s s i c a t

New member
מה אתה מאשר?....

זה החבר שלך... אם לא היה טוחן לנו במח על הסופגניות עם הנוטלה... אולי הייתי מרשה לעצמי לוותר. אחרי התיאורים של הקובי על העבר וההווה, והעתיד הצפוי... צודקת הבד"צית. טריפל לא מספיק

אני מקווה שידעת לקחת את התוספים

הנכונים לשביל אימון מסוג כזה, ותוספי לזה גם את הצורך בהתאוששות נכונה. וזה שזה חבר שלי, לא מוריד את האחריות שלך כמתאמנת!!!

P u s s i c a t

New member
לא נוגעת בתוספים.

אוכלת כמו שצריך, לפני, תוך כדי ואחרי הפעילות. מלבד האיזוטוני - הכל טבעי ולעיס. ושוב. לא רואה הרבה הבדל בין רכיבת שבת של 3 שעות ולפעמים נוסף לזה גם ריצה קצרה, מלבד העובדה שברכיבת שבת אני עם האופניים שלי בכיוון הקבוע כנראה שזה באמת כיוון לא מושלם של הכסא. זה נראה לי כרגע הדבר הכי הגיוני ולגבי קובי צחקתי... זה היה בהקשר לטפטוף הבלתי פוסק שלו על הסופגניות. קצת קלילות. אז מה אם חורף בחוץ?

BCAA , ואימון התאוששות

אלה רק חלק מהדברים שאת חייבת, לנושא רכיבה בחוץ מול באולם, זה שונה בעצימות האימון,(בדר"כ), כך שתבדקי את הדופק שלך בפנים ובחוץ. ותביני.

P u s s i c a t

New member
כבר לא יודעת...

התחלתי להתאמן ולקחתי יותר מ BCAA ואז שלושה דיאטנים אמרו לי שזה מיותר ולא נדרש בכלל במקרה של התזונה שלי שהיא לטענתם - מספקת. מה שמחזיר אותנו שוב לאותו דיון מלפני שבועיים לערך. 5 דיאטנים - 10 דעות. של מי נכונה?

BCAA כל התוזנאים שאני מכיר

וגם על עצמי אישית, יש שיפור משמעותי בהתאוששות של השריר. תעשי רק מה שטוב לך.

P u s s i c a t

New member
אבל זה לא שריר

זה בדיוק העניין שרירים לא נתפסים לי. לא מכירה את המושג כאבי שרירים או שרירים תפוסים. מקפידה על חימום אחרי אימון (לבוש חם) מתיחות בסוף אימון והרבה אימוני שחיה במשך השבוע כולל תרגילים במים לשמירה על אלסטיות של השרירים. הבעיה פה בגיד. כיום לוקחת MSM , FREE MOTION, סידן וליפוטרופיק. בקרוב פגישה עם הדיאטנית. נתייעץ שוב לגבי הBCAA אשמח לשמוע על מי אתה ממליץ אגב, פה או במסרים

P u s s i c a t

New member
אפשר פירוט בבקשה?

למה הכוונה התאוששות כמו שצריך? כעקרון בימי ראשון אני לא מתאמנת. אפ'פם, אלא אם בשבת קרה משהו ונחתי. עוד מהתקופה שהייתי בקבוצה של הטריאתלון - תמיד אחרי אימון עצים בשבת - ראשון היה יום מנוחה מוחלט למעט יוגה / פילאטיס / פלדנקרייז. האם יש דרך אחרת להתאושש אחרי אימון כזה מלבד לא להתאמן יום שלם?

shiri 80

New member
כן נשמח לפירוט בבקשה

תהפוך להיות מוממחה לBCAA והסבר נא כיצד מתי ומדוע .. אני רצינית

למעלה