כאבים לא מוכרים

לרצינית... ../images/Emo140.gif

BCAA - Branched Chain Amino Acide מכיל שלוש חומצות אמיניות חיוניות מסועפות שרשרת (ל-לאוסין, ל-איזו-לאוסין, ל-ואלין) המצמצמות את בלאי השריר הנגרם בעקבות ביצוע פעילות גופנית עצימה. במהלך פעילות עצימה וממושכת מתרחש בלאי שרירי מואץ (הרס רקמת חלבון) עקב הצורך לספק חומרי אנרגיה אחת הדרכים של הגוף לספק אנרגיה תוך כדי מאמץ גופני הוא באמצעות פירוק חלבון והפיכתו לסוכר. תהליך זה אינו יעיל והוא גובה מחיר כבד בדמות בלאי שרירי מואץ במיוחד כאשר השריר מדולל מגליקוגן. נטילת BCAA מקטינה את בלאי השריר הנגרם בעקבות ביצוע פעילות גופנית עצימה. נטילת BCAA לפני ותוך כדי פעילות גופנית עצימה, מעודדת את סינטזת החלבון ותורמת להתאוששות טובה יותר של ריקמת השריר. לנטילת BCAA במהלך האימונים מספר יתרונות: * הגברת כוח השרירים ושיפור הסבולת השרירית. * צמצום תהליכי הרס השריר ומניעת דלדול שריר בעקבות פעילות גופנית עצימה. * שיקום מהיר של רקמת השריר לאחר אימון. * מניעת ריכוזי הגלוטמין בפלסמה. * הפחתה בתחושת העייפות הנלווית לפעילות גופנית ממושכת. * סיוע בשימור מאגרי הגליקוגן. קהל יעד: ספורטאי סיבולת, שחקני כדור, ספורטאי כוח.

P u s s i c a t

New member
../images/Emo45.gif

חן חן על ההסבר המפורט. ושאלה - מתי אם ככה מומלץ ליטול אותו? האם לפני כל אימון ספינינג / ריצה / רכיבה? האם רק לאימון מעל משך זמן מסויים? ואם כן - מה משך הזמן? (נניח דאבל / טריפל ספינינג, או אימון משולב שעה ספינינג שעה ריצה וכד' ) ואולי ידוע לך למה תזונאים נגד השימוש בתוסף הזה? לי נאמר שאם אני אוכלת נכון במהלך היום אין שום צורך בו

המשך...

מדובר על אימונים המתמשכים מעבר לשעה. אין צורך ליטול את התוסף עבור שיעור אחד של ספינינג. מדובר על כל פעילות עצימה וממושכת. הממממ... תזונאים? כל אחד אומר מה שהוא חושב וזכותו. בתור אחת שהתנסתה בתוסף (ארזזזז לאאאאא לקפוץץץץץ) הוא עזר לי לשמר מסת שריר ובעזרתו פחות התעייפתי באימונים ארוכים. הפסקתי לקחת אותו לתקופה של 3 חודשים והרגשתי טוב מאוד בחסרונו. *אין בנאמר המלצה לנטילת התוסף*

אני ממליץ

אחרי כל אימון לקחת שייק חלבון של צ'מפיונס-נוטרישן גם שייק מהאייכותיים הקיימים בשוק גם השייק הכי טעים בשוק (הבננה) וגם מכיל BCAA לרכוש בטבע קסטל ותגידו שחליל שלח אתכם

shiri 80

New member
בקסטל לא צריך להגיד שמישהו שלח

אותנו עשית לבחורה שם כבר היכרות עם כל מי שעלול להיכנס לשם ולו בשביל חטיף ...

Infin1ty

New member
גיל מישראלבודי יותר זול ../images/Emo3.gif

ותגיד שארז שלח אותך
ובצ'מפיון המוקה הכי טעים..

Tami661

New member
לא מותק... לא צריך להגיד "ארז שלח"

כי ממש ברגעים אלו מתהווה לו הסכם הנחות מיוחד לחברים כאן שטרם היה כמותו! אז כמו שאומרים בהגדה של פסח: "אמור מעתה..." מפורום ספינינג הגעתי...

מסכימה עם המומחה ../images/Emo45.gif

לגבי התוספים וגם לגבי הרכיבה בחוץ... 5 שעות של רכיבת אופניים בחוץ מול 3 שעות ספינינג והמאמץ בספינינג לוקח בגדול (אין צורך לפרט הסיבות ידועות). רכיבה בחוץ יותר קלה מרכיבת סטודיו ולא משנה כמה עליות אני אטחן בחוץ וביחד עם מי אני רוכבת.

shiri 80

New member
כן אבל בספינינג אין גזלן

חוצמזה שכשיגיעו ימי ההתעללות נשמע אותך .... אני עוד מחכה לרכיבת ה150 ,כנאמר פתיחת תחת אמיתית ..

Infin1ty

New member
מה זה השטויות האלו?

יש לי שיגרת אימונים של 20-25 שעות בשבוע, בחיים לא נטלתי BCAA, בעצם ניסיתי חודש ועזבתי את זה, לא מועיל בגרוש. יכול להועיל אולי מבחינה פסיכולוגית. רוב המתאמנים מזניחים את החלבון לטובת פחמימות (במיוחד ספורטאי סיבולת) אז אולי יש צורך בתיסוף חלבון חיצוני אבל גם אז עדיף חלבון איכותי יותר מאשר לצרוך כמה גרמים של BCAA.(ואגב, BCAA יכול להועיל במידה ממש קטנה, אם בא לכם לצרוך 15 גרם ממנו אבל אז הכיס שלכם יצעק..) מתי שהתזונה מאוזנת אין צורך בשום דבר.

P u s s i c a t

New member
לא היה יותר... ../images/Emo3.gif

ת'אמת? היה קובי, ואז היתה קרן. וכבר נרשמתי לשלישי ורציתי להפסיק. אבל החלטתי לעשות את השלישי כמו שתכננתי - רק באיזי. והייתי באמת ילדה טובה. 'שבעת. בשלישי התנהגתי יפה. השתדלתי לא להתאמץ יותר מדי, לא להשתולל עם הדופק. אבל... אחרי כל כך הרבה זמן שהתפדלעתי וויתרתי לעצמי "כי קר.. כי גשם... כי האחיינים באים לבקר.. כי המאמן במילואים... כי כואב לי הראש... " (כמו פולניה שמנסה להתחמק מסקס - ים תירוצים שימלאו הרבה יותר מספר...) לא רציתי לותר שוב. וגם ככה ידעתי שראשון נחים. זו היתה הפעם השניה שעשיתי טריפל כל חיי. שלא במרתון, או כשאחד לפחות הא כולו סבולת בישיבה. ובמה זה כל כך שונה מרכיבות שבת שלוקחות שעתיים וחצי - שלוש בחוץ? מול רוחות ושאר מכשולים אחרים?

Gspin

New member
סליחה על הפסימיות

וכמובן, מדובר ב"אבחון" דרך האינטרנט (על מגבלותיו המאוד ברורות) - אך: 1. יכול להיות שאת יושבת גבוה מידי על הכיסא. 2. יכול להיות שמתחת רצועה (לא זוכר שם) מאחורי הברך. הייתי ממתין עם זה עוד יום, אולי יומיים, בהנחה שהכאבים אינם קשים מנשוא ואם הם לא עוברים - הולך לבדיקה.

P u s s i c a t

New member
1 בהחלט אפשרי

עדיין לא לגמרי הסתדרתי עם האופניים החדשים... בגלל שהכידון לא זז קדימה / אחורה מנסה לתמרן בכל פעם עם הכסא כדי לא לחטוף את הברז בברך בעמידה. בשיעור הראשון חטפתי. בשמי עברנו מקום ואז מהר מהר סידרתי וייתכן בהחלט שהכסא לא היה מכוון טוב. גם זוכרת שאמרתי לבד"צית שמשהו לא בסדר בו כי התנועה לא היתה חלקה. וכמו שאמרתי - אלו ממש לא כאבים ובטח לא קשים מנשוא. זה מן משהו מציק כזה. כמו אחרי עבודה על הבטן? זה לא ממש כואב אבל זה מציק כזה כשמתעטשים? ומשתעלים? אז כזה מן "כאב" כמו שריר שעבד קצת יותר מדי - אבל בגיד

פציעות במפרק הברך

באימון רכיבה בסטודיו, כאבים בחלק הקדמי של הרגל ייגרמו בד"כ כתוצאה מכפיפת יתר בברך-מושב נמוך. כאבים בחלק האחורי של הרגל ייגרמו בד"כ כתוצאה מפשיטת יתר בברך-מושב גבוה. כאבים בצידי הברך הרצועות הצידיות(Collateral Ligaments) ייגרמו בד"כ כתוצאה מסיבוב פנימי או חיצוני של כף הרגל כתוצאה מאי שמירה על ברכיים מקבילות בזמן הדיווש.

אני גדלתי על מזון מאוד מיוחד

אף ילד בארץ לא זכה לתזונה כזו. לוקחים עיסה גולמית,מוסיפים מלח,לימון ומים ומערבבים עד שזה נהיה סמיך למחצה-אני חושב שבעגה העממית קוראים לזה טחינה. אוכלים את זה בוקר,צהריים וערב והתוצאות מובטחות-הילד יגדל להיות אדם שפוי,מאוזן,בלי בעיות נפשיות,בריא ומוצלח.רואים לא?

למעלה