כאבים לא מוכרים

P u s s i c a t

New member
../images/Emo99.gif

שני הדברים שאני הכי אוהבת בעולם. במלוחים טחינה. במתוקים חלבה. מה יש בשומשום הזה שכל כך ממכר? אבל... 'צטערת לשבור לך את ההנה שאתה חי לפיה. יש פה עוד כמה אנשים שמכורים לזה... ואני לא מכירה בכל הפורום הזה אפילו אדם אחד שפוי, מאוזן, ובלי בעיות נפשיות. 'צטערת. אבל בלי קשר We Love You
 
../images/Emo24.gif וואו אני לא היחידי שמכור

לטחינה. אהבתי!! מתי עושים איזה דווש משותף ולאחריו נתענג על איזה צלחת טחינה משובחת?
 

P u s s i c a t

New member
אני מכורה לנסיך

גולמי. בתוך סלט, על לחם. והכי סוטה - פרוסת גבינ"צ, פס טחינה ומגולגל כמו סיגר. מעדן |מאהב| בקרוב - ניסוי של מתכון לעוגיות טחינה שקיבלתי. מבטיחה לדווח תוצאות
 

P u s s i c a t

New member
הלו...

יש לך לא עוזר לי. כשיהיה לי - זה כבר יהיה דבר אחר. או בעברית - שחרר מתכון בבקשה (לא מזיק שיש כמה)
 
עוגיות טחינה לפי : אורטל...

... הנהגת מקו 19... (ככה כתבתי בפנקס שלי כשרשמתי מפיה את המתכון) מצרכים: 1 כוס טחינה גולמית(רתוי כזו שאין בה מלח, לא קריטי אבל אפשר להשיג בבתי טבע) 1/4 כוס שמן 3/4 כוס סוכר 4 כפות מים קמח - עד שלא דביק (בערך 3 כוסות) אופן הכנה: לערבב את כל החומרים בקערה, ולהתחיל להוסיף את הקמל עד שנוצר בצק לא קשה מידי וגם לא דביק. מחממים תנור לטמ"פ של 180c מעלות, על תבנית מניחים נייר אפיה משומן קלות יוצרים קדורים קטנים עם כפי. אופים בתנור בערך ל15 דקות או עד שהעוגיות מקבלות גוון טיפה זהוב אבל עדיין בעלות גוון אפרפר משהו מן הטחינה. לצנן, להסיר מהתבנית לזרות אבקת סוכר לקישוט ולהגיש עם כוס קפה נהדר ורב קצף של תמי.
לשמור בתוך צנצנת סגורה היטב.(במידה וישארו כאלו עוד, מנסיון ...לא נשאר). בתיאבון ובהצלחה, ספרי לי איך יצא.
 
אוי שכחתי..

מאוד חשוב...!!!! לבלילה חשוב להוסיף 2 שקיקים של סוכר וניל וקפית אחת של אבקת אפיה. לא לשכוח להוסיף!! יא איזו פאדיחה..
 

P u s s i c a t

New member
../images/Emo45.gif

תודה. מבטיחה לנסות ולדווח. אגב - יש הגיון בטחינה ושמן? טחינה זה לא מספיק שומן?
 

יעל81

New member
../images/Emo91.gif ../images/Emo71.gif עוגיות טחינה מעולות

חומרים (55-50 עוגיות): 100 גרם חמאה, רכה 1/2 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל טהור 1/2 כוס (140 גרם) טחינה גולמית 1 כוס ועוד 2 כפות (160 גרם) קמח 1/2 כפית אבקת אפייה 1/3 כוס (30 גרם) פרוסות שקדים מולבנים, לקישוט כלים: 2 תבניות אפייה שטוחות, מרופדות בנייר אפייה הכנה: 1. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות צלזיוס). 2. בקערת מערבל מקציפים את החמאה עם הסוכר במשך 3-2 דקות עד שמתקבלת תערובת קרמית מעט תפוחה. מוסיפים את הווניל ואת הטחינה, ומערבלים מעט עד לקבלת תערובת אחידה. 3. מנפים את הקמח עם אבקת האפייה ומקפלים לתוך התערובת במרית עד שמתקבל בצק חלק ואחיד, לח ורך, קצת שמנוני, שכמעט אינו נדבק לידיים, רק פירורים מעטים (אם הבצק יבש ופירורי מוסיפים 1-2 כפיות טחינה, אם הבצק רטוב מדי מוסיפים 1-2 כפיות קמח). 4. מעצבים כדורים בקוטר 1.5 ס"מ ומשתדלים לעבד את הבצק כמה שפחות: לשים מעט, רק כדי שיהיה אפשר ליצור כדורים. 5. מניחים את הכדורים במרווחים של 3 ס"מ מעל לתבניות. מהדקים בעדינות פרוסת שקד מעל כל עוגייה. אופים כ-14 דקות עד שהעוגיות בצבע זהוב בהיר. מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. מקור המתכון: רוני ונציה
 

P u s s i c a t

New member
ננסה גם את זה ../images/Emo45.gif

יש לך אולי מושג אם המתכון עובד עם סוכר חום (נראה לי די הגיוני שכן, אבל אולי טיפה יותר כי הוא פחות מתוק, או בשילוב דבש) ועם קמח מלא? ככה בשביל לעשות את זה בריא יותר?
 

יעל81

New member
אין לי מושג לא ניסיתי

הסוכר עלול להיות בעייתי כי סוכר חום הוא הרבה יותר גבישי. קמח - אם תשתמשי בדק שנמכר במשקל בניצת הדובדבן, מאמינה שיעבוד.וגם מצאתי לך את זה (לא ניסיתי).
 

P u s s i c a t

New member
המממ...

אז זהו שממש לא. הסוכר הגבישי החום זה לא ממש סוכר חום. זה סוכר לבן שהוסיפו לו מולסה בד"כ. וזה אצלי לא נקרא חום. מה שאני מתכוונת נקרא סוכר קנים. שהוא בצבע זהב/ חול. בהיר ודק דק. וזה סוכר בשלב עיבוד שונה מסוכר לבן והרבה יותר בריא ממנו. הסוכר החום שמוכרים בחנויות כסוכר חום זה בעיקר עבודה בעיניים...
 

יעל81

New member
הצחקתני

אל תעלבי יקירה, אבל כשזה מגיע למזון בריאותי, קשה לדעת יותר ממני... את הסוכר החום הכהה אני בכלל לא סופרת, מלכתחילה ההתייחסות היא לבהיר, שנקרא דמררה. ואם את קונה את הדק, אז ילך מעולה.
 

P u s s i c a t

New member
אתה מחזק את הסברה שלי

שה-G צודק. זה אכן נשמע כמו מושב גבוה מדי. אבדוק טוב טוב לפני האימון הבא.
 
למעלה