כאב ואטימות

ונוס2007

New member
כאב ואטימות../images/Emo91.gif

עשרות זוגות מעורבים שרוצים לחלוק את חייהם ולגור בישראל נתקלים במציאות ביורוקרטית קפקאית ואכזרית. ש' מחפשת בית לילדיה, ס' חרדה שבעלה ייעצר על שהיה בלתי חוקית. סיפורים שמזכירים תקופות חשוכות במדינה אחרת http://www.scoop.co.il/scoop/article.html?id=11378

מוחמד5

New member
נכון

התעללות בבני אדם, ועל מה מדברים ! על התחממות כדור הארץ ועל מיחזור פלסטיק. שיתיחסו לבני אדם קודם כל. הגיע הזמן שנפסיק להתעלם מהעובדות ופשוט נתחיל לחפש מענה צודק והוגן. הבעיה קיימת והיא לא תיעלם מעצמה. אולם בינתיים, בישראל כמו בישראל, הצביעות חוגגת, הגזענות פורחת, וכולם מחזיקים בדעה שאם נתעלם מהעובדות, הן ייעלמו. אגב, מעניין מה היו אומרים אבירי החופש הסלקטיבי במערכות העיתונים המרכזיות, הדמוקרטים הישראליים ליום אחד או הליברלים השמאלנים במפלגות השמאל התוך ממסדיות, לו היינו עדים למחזות, לחוקים או למצב בפועל מעין זה, לא בישראל אלה בגרמניה. חומר למחשבה. " "

mike00

New member
למה ללכת עד גרמניה??

קח לך מדינת זכויות אדם,מדינה שחרטה על דיגלה את המלחמה בגזענות......קנדה היפה והקפואה.. אתה יודע שנישואים לאזרח/ית קנדי/ת לא מקנה שום זכויות יתר? אתה יודע שיש למחלקת ההגירה בקנדה חוקים וקריטריונים שונים למתן תושבות קבע או אזרחות?? אתה יודע שאדם שנישא לאזרחית קנדית יכול למצוא את עצמו ללא אישורי עבודה,ללא תושבות וללא שום תנאים סוציאליים כמו ביטוח לאומי?? אתה יודע שתהליך שכזה עלול לקחת בין שנה[במקרה הטוב] ועד 10 שנים במקרה הגרוע?? אתה יודע שישנם מאות אלפי אנשים שנדחים מדי שנה על ידי רשויות ההגירה הקנדיות?? אז מה תגיד עכשיו??קנדה היא מדינה גזענית?? ולעניינו,ישראל לא חייבת לתת אזרחות לאף אחד!! ישנם חוקים במדינה שלנו,חלקם טובים וחלקם פחות,זה עדיין לא אומר שצריך לנצל את המערכת בצורה כל כך צינית!! מרגישים פרפרים בבטן כשרואים אחד את השני?האהבה פורחת?רוצים לחיות ביחד? סעו לשטחי הרשות הפלסטינית......לחיות זוגיות מדהימה,זוגיות שמתפוצצת מבפנים,וכל זה בסביבה רגישה ותומכת...לכו לעזה!! די לנגן את מזמור הגזענות!!!נמאס!!!

respecta1

New member
כתב שונא ישראל

ומדובר פה על לא יותר מ10 זוגות ועזבו את זה שלפי עם הכתבה הם התחתנו עם שוהים מהרשות בלתי חוקיים, מה בדיוק הם ציפו??

מה את מבלבלת את המוח?

איחוד משפחות זה זכות השיבה, וזכות השיבה זה דבר שהוא קו אדום יותר מכל דבר אחר במדינת ישראל ולכן זה לא קורה. אי אפשר למרוח את זה ולנגן בצורה כל כך זולה על הרגשות בקטע של "אטימות" או "אהבה", זה לא קייס, לא קיים קייס לזה, אנחנו מדינת לאום יהודית, קמנו וככאלה, אנחנו קיימים ככאלה ואין מה לעשות, זה לא חשוך ולא כלום, אין זכות שיבה וזה אומר שפלשתינאים מהשטחים לא יקבלו כאן אזרחות כן גם בשם האהבה. חוץ מזה, אם נאזרח אותם, נאלץ לאזרח את כל מי שישתמש ב"אהבה" ויתחתן עם אזרח/ית ישראלים. סיפורים קשים? כואבים? וודאי, אין ספק!, מה זה קשור אלינו?, שום קשר!

ונוס2007

New member
קשור אלינו

סליחה כניראה שתצטרף לקרוא שוב ולהבין בין השורות -כתוב לך שחור על גביי לבן אזרחיות ישראליות +יהודיות+ילדייהם גם יהודים=מה הקשר לזכות השיבה בדיוק? אזרחות בשם האהבה ככה אתה מעדיף להגדיר מתאים אז לפחות שחוק האזרחות לא יפגע רק בנו אלא לכול הנישאים לאזרחים מחוץ לישראל באופן שווה.

צודקת, חוק אזרחות אחד לכולם

לגבי האזרחיות הישראליות וילדיהם, אם הם נחשבים יהודים אז שישארו כאן, הבעל לא, לא בעיה שלנו. הנקודה היא, פלשתנאים מהשטחים לא יקבלו כאן אזרחות לא משנה מה הסיבה.

אתה זה שמבלבל את המוח יובל, כאשר אתה טוען

שזה "לא קשור אלינו".. בוודאי שזה קשור אליך. אליך ואלי ואלך כל אזרח אחר במדינה. כל עוד אתה אזרח של מדינת ישראל, צריכה להיות נתונה בידיך הזכות לגור עם בן או בת הזוג שלך במולדתך. אין לזכות זאת כל קשר עם זכות השיבה, בדיוק כשם שלזכות של אזרחית יהודיה להנשא עם יהודי מחו"ל ולגור בארץ אין קשר לחוק השבות אלא לזכות הטבעית שלה לחיות עם בן זוגה במולדתה. הטענה שלך ש"אנחנו מדינת לאום יהודית" בדיוק מראה עד כמה ישראל היא לא מדינה דמוקרטית, כי היא מפלה בין אזרח לאזרח, ע"פ מוצאו האתני. אם ישראל היתה דמוקרטית באמת, היהודיות שלה היתה מתבטאת בזה שרוב תושביה יהודים ועל כן זהותה התרבותית יהודית ותו לא. אבל למעשה המדיניות הקיימת היא הפליה ממלכתית בין אזרח לאזרח, ולכן הדמוקרטיה בישראל היא צולעת ביותר. יש כאלה שאומרים שאין חצי דמוקרטיה כמו שאין חצי הריון, מה שהופך אץ ישראל ללא-דמוקרטיה. אני לא מאמין בגישה הזאת, מדינות שונות בעולם נמצאות במקומות שונים על הציר שבין דמוקרטיה ורודנות, ומדי פעם נעות בתוכו לכיוון אחד הקטבים. ישראל נעה כל הזמן אל עבר הצד הלא נכון, ולכן אין פלא שבעולם המערבי יש עליה ביקורת קשה. הדרישה של הערבים שחיים פה היא לא פחות ולא יותר משיוויון זכויות מלא. הדרישה שלך היא המשך השליטה והמשך ההפלייה הגזענית. ועוד יוצאות לך מדי פעם תלונות על ה"התנשאות" של הפלסטינים. טול קורה מבין עיניך.

גידעון1

New member
והדרישה של היהודים זה שוויון חובות מלא

חוץ מזה ברגע שקבעתם שאירן דמוקרטית אז אין לכם חצי זכות לטעון אחרת בנוגע לישראל

למיטב ידיעתי זו דרישה שלך, לא של "היהודים"

ממשלות ישראל שמייצגות את היהודים שגרים בישראל מעולם אפילו לא ניסו לדרוש מהמיעוט של אזרחים סוג ג' לשרת בצבא. ויש להן סיבות מצוינות למה הם לא עשו את זה, ואני בטוח שאתה יודע אותן בסתר לבך... אפשר להגיד עליהם שם למעלה הרבה דברים, אבל עד כדי כך מטומטמים הם לא
... כל ההתבכיינויות על "למה הם לא בצבא" בלה בלה, באה מפי אנשים מסויימים, כנראה חצופים במיוחד, שחושבים שאפשר לא רק להפלות מיעוט לאומי לאורך זמן בלי שיתקומם, אלא גם לכפות עליו לשרת את המדינה שהחליטה להפוך אותו לאזרח סוג ג'.

respecta1

New member
אין ספק שאתה יודע אותו בליבך

אף אחד לא יקח אותם לצבא כי בסדר שיהיו אויב מבית שבניהם\אחיהם\חבריהם\אבותיהם\כל הנ"ל שיזרקו כמה אבנים על מכוניות ישראליות ושישנאו שנאת דם יהודים עם זה עוד אפשר להסתדר לזמן מה אבל כזה דבר בתוך הצבא? בוא פשוט נשלח איזה טיל גרעיני מהכור בדימוני לאמצע ישראל

גידעון1

New member
אני גם לא רוצה שתעשו צבא

אני רוצה שתעשו שירות לאומי, אני רוצה שתשלמו מיסים(ואל תגיד שאין בעיות תשלום ארנונה קשות אצל הערבים) ושתצייתו לחוק מבלי לצרוח כמו בכיין גזענות וגזענות

בניגוד לגדעון אני מתנגד באופן מוחלט לגיוס

הערבים לצבא אך חושב שהם צריכים לעשות שירות לאומי, הם והחרדים. שיוויון זכויות? וודאי, שיוויון זכויות פרט, זכויות לאומיות? בפלשתין, כאן יש רק לאום אחד והוא היהודי. מי שאינו נמנה על הלאום היהודי, למשל בני העם הפלשתיני יוכרו חוקתית "רק" כפרטים/אזרחים שווים.

אתה טועה- יש כאן שני לאומים.

גם אם תצעק עד מחר שיש כאן רק לאום אחד זה לא ישנה את העובדה שבמדינת ישראל גרים הן בני עם ישראל, והן בני העם הפלסטיני. גם אם תקום מדינה פלסטינית עצמאית בשטחי 67 וגם אם לא תקום, זה לא ישנה את העובדה הזאת, זה לא יעלים את בני העם הפלסטיני שהם אזרחי ישראל, ולא ימחק אותם. ויודע משהו? גם אם יום שחור אחד אתה וחבריך הליברמניסטים תצליחו להגשים את חלום הבלהות הגזעני שלכם ותצליחו לשלול את האזרחות לבני כמה ישובים במשולש, תמיד ישארו בישראל עוד הרבה ערבים- בגליל, בחיפה, ביפו, ברמלה, בלוד, בנגב... החלום שלכם על תמונת הראי של עיקרון היודן-ריין הוא שום דבר מעבר לפנטזיה. בני שני העמים גרים פחות או יותר זה בתוך זה, וכל ניסיון לחלוקה סטרילית נועד לכשלון.

יש שני לאומים בין הים לירדן

במדינת ישראל יש אזרחים שהם בני הלאום היהודי ובני הלאום הפלשתיני, תאמין לי, אתה לא מחדש לי כלום. השאלה היא לא כמה לאומים יש אלא מה יהיה המעמד החוקתי שלהם בתור קולקטיב ומה יהיו הזכויות שלהם בתור קולקטיב. למען הקיום והשרידות שלי אני מתנגד לחלוטין לזה שלפלשתינאי ישראל יהיה מעמד חוקי כקולקטיב, שיהיו להם זכויות כקולקטיב, שתהיה להם אישזשהי אוטונומיה בתור פלשתינאים, אני רואה את זה בתור חתרנות מתחת לזהות המדינה, איום וסכנה. לכן בישראל פלשתינאי ישראל הם לא יותר מאזרחים שבמקרה הם ערבים ולפלשתינאיות שלהם ואין ולא תהיה שום משמעות חוקתית ולאומית בישראל, זכויות קולקטיביות: רק בפלשתין! דרך אגב אני לא תומך ליברמן אלא פקוד של מפלגת העבודה ותומך הלכה למעשה באופן הכי פשוטו כמעמעו של "אנחנו כאן - הם שם", זה אומר הפרדה אמיתית בין עמים וקנאות לזהות המדינה שלי. כל דחייה של רעיון ההפרדה בין העמים יוביל כאשר שני העמים יגיעו למצב שבו שניהם יהיו במספר דומה בתוך ישראל למלחמת אזרחים עקובה מדם עם טרנספרים וטיהורים אתנים אשר בסופם בכל מקרה יהיו פה שתי יישויות של מדינות לאום נפרדות ל2 העמים. אני פשוט רוצה למנוע את מלחמת האזרחים, אתה לעומת זאת או עיוור או להוט שהיא תקרה.

למעלה