כאב ואטימות

מIתר לי

New member
אם לא איכפת לך...

לא דיברתי על התאזרחות אלא על שהיה חוקית בארץ (שאת זה אפשר לסדר עם ויזת תייר או ניירת אחרת) אם אזרחים לבנונים/ סורים/ עיראקים יכולים לשהות בארץ בצורה חוקית בדרכים כאלו או אחרות אז למה לחסום בצורה הרמטית את האפשרות לפלסטינים? וה"תגור בשטחים" זה מבט מאד מצומצם, כי כמו שפלסטיני צריך אישור כדי להכנס לארץ, כך היא תצטרך אישור כדי להכנס לשטחים. ה"קייס" עליו דיברתי הוא לא האם הבקשה תגיע לוועדת החריגים או לא אלא האם הבקשה תתקבל או תידחה...

את ממש לא מבינה מה זה "וועדת חריגים" ויזארד

וועדות חריגים נועדו בדיוק למטרה זאת- למנוע מצב שבו נותנים ע"פ עקרונות כוללים אישור, ואז חייבים לתת אותו לכולם. וועדת חריגים זה בדיוק להפך. בכל מקרה מעניין שאת משתמשת באותם טיעונים שהשתמשת בזמנו לגבי האפשרות שיתנהל מו"מ על שיבה למספר חלקי של פליטים. גם אז טענת שזה "לא יכול להיות" (מי אמר שלא? לפי מה בדיוק קבעת?) ולכן צריך למנוע כל מו"מ על זכות השיבה. נוצרת אצלי התחושה המשונה שבלי קשר למקרה (בין אם זה זכות שיבה ובין אם זה סתם מישהו שרוצה לחיות עם אשתו בארצו), בכל פעם שעולה האפשרות שכמות הערבים בארץ תגדל את נחרדת, וממהרת לפסול אפילו כמות קטנה בנימוק הלא ברור שזה "או כולם או אף אחד". זהו, אקסיומה, לא צריך להסביר.

THE WIZARD 55

New member
ממש לא עמית

וועדת חריגים-ברגע שיאשרו למשפחה אחת, זה יהווה תקדים ע"פ איזה קריטריונים בודקים, את זה אני לא יודעת ולמה אתה חושב שאני מתנגדת שהמשפחות האלה יאוחדו? נראה לך שלא הייתי רוצה שיאוחדו? אולי הצגתי לה את עמדת הממשלה

אולי הצגת את עמדת הממשלה? אולי

ואולי זאת גם עמדתך. אני יכול להסתמך רק על דבריך שנאמרו, אני לא קורא כליות ולב.

respecta1

New member
ואם זו עמדתה? נו ו?

הבנו כבר שאתה קורא לאינתפאדה שלישית, אבל לפעמים צריך לפרוש אחינו דווקא היה הרבה יותר נעים בפורום כשלא היית, למרות שמוחמד המשיך בתהליך של מהודעה להודעה יותר קיצוני..באו כמה מיני סלטעון חדשים ובכל זאת, עדיין היה הרבה יותר נעים כשאתה לא היית פה.

THE WIZARD 55

New member
בכדי להקל עליך

כשאני אומרת את דעתי, אני מוסיפה את המילה " לדעתי...".. יום טוב

respecta1

New member
נו באמת וועדת חריגים

אז כל טמבל יבוא וישים בעיינים דמעות תנין ויגיד אתם לא רואים כמה אני אוהב אותו\אותה מדברים פה על עבריינים ששהו בצורה בלתי חוקית!!! יופי באמת שכביכול התאהבו להם, הם שהו בצורה בלתי חוקית..יחזירו אותם מאיפה שצצו. אין פה מקום לרגש..יש חוקים ברורים בנושא, מישהו עשה עבירה הוא מחויב לשלם את תוצאתיה זה כמו שתגנוב כמה מאות שקלים וכשיבואו יעצרו אותך תגיד "אבל כבר בזבזתי אותם"

mike00

New member
עזוב שטויות אחי.....זה קיים בכל העולם...

רק שבישראל תמיד יגידו שישנה גזענות ואפליה... בשנתיים הראשונות שלי בקנדה עבדתי בעבודות מזדמנות,איפה שעבדתי תפסו 30 ישראלים שעבדו בצורה לא חוקית ועצרו אותם.. כולם בלי יוצא מהכלל,נקנסו וגורשו מקנדה...... חבר שלי אז ושותף שלי היום התחתן עם בחורה קנדית שהוא יצא איתה תקופה.....לרשויות ההגירה לא שינתה העובדה שהוא נשוי ובכל זאת הטיסו אותו משם... הוא ואשתו הגיעו לארץ,קודם כל עליה הקשו כאן בצורה מגעילה...ולא היא לא ערביה,רק קנדית נוצריה ובכל זאת לא קיבלה הקלות.. אחרי שנתיים בארץ הם חזרו לקנדה,השנה וחצי הראשונה שלו אחרי החזרה גם לא היתה קלה,אסור היה לו לעבוד והוא ואשתו עברו חקירות של רשויות ההגירה והתהליך שלהם עדיין לא הסתיים. אז מה היה לנו כאן? 1.ישראלים שעבדו ללא אישורי עבודה גורשו מקנדה. 2.קנדית שנשואה לישראלי הגיעה לארץ ונתקלה בקשיים מצד השילטונות. 3.ישראלי שנשוי לקנדית הגיעה לקנדה,נאסר עליו לעבוד והוא נאלץ לעבור חקירות משפילות. למה חלק מהערבים תמיד חושבים שדופקים רק אותם?? זה חלק מהחיים......תתמודדו!!

וינוס עזיזתי את לא מבינה ששיקולים אנושים

לא מעניינים אותם כהוא זה? הרצון למנוע עוד ערבי/ה אזרח במדינה היהודית חזק מכל רגש אנושי במקרה שלהם. זאת המציאות.

mike00

New member
למה הכל אצלך מתחיל ונגמר בערבים?

רק שתדע שמדינת ישראל גם לא כל כך מעוניינת לאזרח אנשים ממדינות אחרות[לא ערביות]... מה לעשות?זכותה המלאה..... ובמקרה שלא הבנת לא ברגשות עסקינן...... ברגע זה הרבה יותר חשוב להתרכז בבעיית הקיום שלנו במדינה הזאת ועל הכדור הזה...... כשהכל יהיה טוב אני מבטיח לתרום כמה לירות לעמותה שתחרוט על דיגלה את המלחמה למען המשפחות החצויות... עד אז,עם כל הצער והכאב אני יאלץ להגיד:"שידאגו לבעיות שלהם ואני אדאג לשלי"...או "לא מעניין לי ת'אשך השמאלי"... שכל אחד יבחר באפשרות שמתאימה לו.

זה לא "אצלי" ידידי, זה אצלכם..

אתם אלה שעושים מכל ערבי/ה נוספ/ת במדינה טרגדיה שיש למנוע בכל מחיר. זה ברור וידוע לכל שהמטרה של חוק האזרחות היא למנוע התאזרחות של פלסטינים ולא של פינלנדים, אז חבל על ההיתממות.

mike00

New member
שום היתממות....

קודם כל יש למדינה הזאת קריטריונים מחורבנים להגירה.....לכל העמים,לא רק לערבים... וכן,יש סיבה מצויינת למנוע התאזרחות של פלסטינים כאן..אנחנו אמנם לא נסכים עליה אבל זאת דעתי.. ורק שתדע,אנחנו עוד קלים מאד יחסית למדינות הנחשבות בעיניך לנאורות....שמעת על חוקי ההגירה החדשים של אירופה? בדיקות של טביעת אצבע,בדיקות דם וד.נ.א יהיו מנת חלקם של המעוניינים להגר...מי שנכשל בבדיקה,הוא וכל משפחתו יהיו מנויים מלהגר למדינה.הולך להיות שמח,ואתה עוד תשמע סיפורים מאוד עצובים על אהבה וגזענות....רק לא אצלנו.. והכי מצחיק ששם גם אומרים בדיוק את מה שאתה אומר,שזהו חוק שנועד למנוע כניסת ערבים[מוסלמים] למדינות...

ונוס2007

New member
אהבה מעבר לחומה

להכניס ראש בריא למיטה חולה משפט חזק בכדיי לברוח מתשובה אמיתי וכנה ולהודות בחוסר התמודדות ומתן פתרון הולם. אהבה היא לא פשע - וכן קורה שאהבה חוצה גבולות. היו פה שהציעו שהזוגות יעברו להתגורר בשטחיי הרשות..... טוב משפט מקובל ונפוץ כול אימת שהדיון עולה לסדר היום אך בפועל זה ניסיון נחמד לנסות ולהדחיק את אותם אזרחים ישראלים מלדרוש את זכותם הטיבעית להתאחד בישראל, רק ייתכן שרובכם לא מודעים שאזרחים ישראלים מנועים להכנס לשיטחיי הרשות באופן חוקי? http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/forumpage.asp?forum=1826 הם לא יכולים להשאיר את שני האיסורים, זה מצב שהוא בלתי אפשרי.

mike00

New member
צודקת בהחלט....

לתת לאזרחים ישראלים לעבור לרשות ועכשיו!!! רוצים לחיות יחדיו?לבריאות..... דרך אגב,כבר קרו מקרים בהם יהודיות עברו עם בעליהן לשטחי הרשות ואז חולצו עם ילדיהן על ידי ארגון יד לאחים בגלל אלימות שהופעלה נגדם ונגד הילדים.. הארגון אמנם מתרכז בפעילות בתוך שטחי המדינה אבל כבר יצא לפעילות בשטחי הרשות..

THE WIZARD 55

New member
למה הם לא מורשים?

אף אחד לא אמר שאהבה היא פשע ונוס פשוט לפעמים אדם צריך לעשות חישובים קרים נוכח המציאות הישראלית. כמה זוגות כאלה יש?..היו מקרים שנתנו להם להתאחד?

mike00

New member
ישנם כמה עשרות זוגות,וכמה מהם בהחלט התאחדו...

אבל כמו שאמרת,יש לנו מציאות לא קלה.....וכן,צריך לעשות את החישובים הקרים האלה.. אני,את השכנה הלבנונית שלי,הבת של Mo[קיצור של מוחמד?] מהמעילי עור לא הזמנתי לטעום מהכנאפה שלי, ולא ניסיתי לטעום את הבקלאווה שלה[שנראית לי מה זה מתוקה
]..... ידעתי שאין לזה שום סיכוי להצליח,ובשביל כמה רגועים,מתוקים ככל שיהיו,אני לא מוכן לסכן את הבריאות שלי[יש לה אחים לא סימפטיים
]

THE WIZARD 55

New member
לך היית אומרת, לך על זה

פשוט יצא לכם ילד סוכר
וכן, הייתי מעוניינת שתחטוף איזה כאפה

mike00

New member
זהו,מעכשיו אני בעד ג'וניור....

יאללה ג'וניור כפכף אותה

למעלה