כאב ואטימות

ברגע שישראל מאזרחת פלשתינאים בישראל היא

מיישמת הלכה למעשה את "זכות השיבה", איך שלא תהפוך את זה, זה יישום זכות השיבה דרך הדלת האחורית ובאופן איטי אבל יישום. ישראל מולדתה? אין ספק, ישראל מולדתו? לא ולא ואם זה SO CALLED מתנגש עם הזכות לחיות עם בן הזוג אז זה מתנגש, שורה תחתונה ישראל לא צריכה לאזרח פלשתינים נקודה, בלי "אם" ובלי "אבל". ישראל היא מדינת לאום יהודית, זו הזהות שלה והשיטה שלה היא דמוקרטית וגם אם יש התנגשויות מסויימות בסוגיות מסויימות בין הדמוקרטיות ליהדות זה עדיין לא הופך את ישראל למדינה לא דמוקרטית, אין דמוקרטיה אחת, אין קווים מדוייקים ואוניברסלים לדמוקרטיה, יש רק עקרונות וקווים כלליים שישראל עומדת בהם כמו בחירות חופשיות, חופש ביטוי, מידע, הפגנה, זכויות וכו' אז אנחנו דמוקרטיה. אם נפסיק להיות מדינת לאום יהודית לא נהיה דמוקרטיה אלא פשוט לא נהיה!. האפליה בחוק האזרחות וחוק השבות אינה הופכת את ישראל למדינה לא דמוקרטית, ישראל מכירה את בערביי ישראל כאזרחים ולא כמיעוט לאומי והעובדה שהם אזרחים לא מחייבת אותנו, בטח לא בשם התירוץ הצולע של "דמוקרטיה" לאזרח פלשתינים בישראל. הדרישה של הערבים היא שלהם תהיה מסגרת מדינית משלהם ולי לא תהיה, זה לא שיוויון. העמדה שלי תמיד היתה 2 מדינות לאום ל2 העמים, לא שליטה ולא בטיח.

מה שבפועל אתה עושה זה שליטה של עם אחד

שהוא הרוב בין אזרחי המדינה, על בני העם השני, שהם המיעוט. אין קשר כאן לזכות שיבה, כי בכלל לא מדובר בפליטים או צאצאים לפליטים, או בזכות לאומית כלשהי. מדובר בזכות אזרח בסיסית. כל עוד הקווים לזכויות אזרחי נקבעים על בסיס הדם שזורם בעורקיך, ישראל היא גזענית ולא דמוקרטית, בצורה ברורה וגסה, בלי כל סימן שאלה בעניין.

לא...מה שאני עושה זה דואג לכך שהמדינה שלי

תמשיך להתקיים ולשרוד. לא שליטה ולא בטיח, שוב פעם, אני נותן לפלשתינאים אופציה מלאה למימוש כל השאיפות הלאומיות במדינה משלהם, מדינה פלשתינית עצמאית, הם רוצים לחיות כאן? סבבה, כאן זו מדינה יהודית, וזה אומר שהיהודים יעשו את כל מה שהם צריכים כדי להשאר רוב. אתה יודע מה? אז זה לא "זכות" השיבה פרופר, אתה נטפל כאן לקטנות, אבל זה אותו הדבר!, מה זה משנה אם אותו פלשתיני יקבל אזרחות כי הוא נשוי לאזרחית ישראלית או כי הוא ברח מכאן ב48'?, זה אותו הדבר, זו מדינה יהודית והיא מאזרחת רק יהודים, זה כדי שיהודים יהיו אחראים העצמם על גורלם. אין כאן עיניין של גזע, גזענות או עליונות, כן יש כאן אפליה אך היא לא על בסיס גזעני או של עליונות על האחר. זכויות הגירה והאיזרוח אינם חלק מזכויות האדם, אינם מחייבים דמוקרטיה, לכל מדינה יש מדיניות הגירה וכל עוד הם אינם ממניעים של גזע או עליונות הם אינם גזעניים. יש דבר הקרוי קונטקסט, אני ממליץ בחום שתעשה עימו הכרות.

ונוס2007

New member
פיתרון בכול דרך

הגיע הזמן שנפסיק להתעלם מהעובדות ופשוט נתחיל לחפש מענה צודק והוגן. הבעיה קיימת והיא לא תיעלם מעצמה. להפריד בין משפחות בשל העובדה שהאבא לא נולד בצד ההוגן של הגדר נישמע לי ממש לא הסבר הגיוני לילד שמבקש לגדול כשווה זכויות ככול הילדים. אגב במשרד הפנים יש נוהל של ועדת חריגים אך משום מה ועדת חריגים אינה קיימת לנשואים לתושביי השטחים. ולידיעה כללית הפיתרון להסדר המעמד לאיחוד משפחות הוא הכרחי וניתן להסדירו גם באישוריי שהייה שונים או בהענקת תושבות וכד, אך לא לשלול על הסף ולקרוע פשוטו כמשמעותו ילדים מהורייהם .

THE WIZARD 55

New member
אני אגיד לך מה הבעייתיות ונוס

ברגע שיאשרו לאחד בוועדת חריגים יאלצו לאשר לכולם. כל הבעיה נובעת מהעובדה, שאם הם יקבלו ת.ז. כחולה רבים אחרים ינשאו לאזרחיות ישראל, לאו דווקא יהודיות רק בכדי להיות אזרחים.

ונוס2007

New member
אז יש אישורים נוספים

שלא יתנו תעודות זהות אבל לפחות שיתנו אישוריי שהייה שיונפקו אחת למספר חודשים תוך בדיקה קפדנית שהנישואים אינם פקטיביים וכד. אבל יפתרו את הנושא של שהייה לא חוקית מעצרים וגירוש שמעיבים על ילדותם של הילדים שזקוקים לאהבה ולביטחון מצד הורייהם.

THE WIZARD 55

New member
אני מסכימה איתך

שהנושא מאוד כאוב, בפרט שיש ילדים בתמונה. בכלל הזוגיות הזאת מאוד מסובכת, גם מבחינת הילדים בפרט אם האם יהודיה והאבא פלסתיני, ילדים במלחמה. ליבי איתם.

זה מאד נחמד להזיל דמעה ולהרגיש שהנושא כאוב

ושליבך איתם, אבל בשורה התחתונה את לא עומדת לצידם אלא לצד הממשלה ונגדם. אני מאחל לך ויזי שלעולם לא תיקלעי חס וחלילה למצב הזה, שתתאהבי בערבי לא אזרח, ואז תיזכרי בדברים שכתבת ותצטערי.

THE WIZARD 55

New member
עמית לא מבינה איך הבנת את זה

אני אמרתי את עמדת הממשלה. עמדתי היא, ואולי זה ישמע קצת קשה אני בעד אהבה חופשית, נישואין מעורבים את זה אתה יודע, כתבתי את זה עשרות פעמים. אבל במקרים הספציפים האלה, כשהבעל בשטחי הרשות והאישה מישראל, הם ידעו מראש לאן הם נכנסים, והם ידעו שלא יקבלו אישורים, והם ידעו שהילדים יקרעו. כשאתה חושב על מסגרת משפחתית אתה אמור לחשוב קודם מה יהיה על הילדים, מבחינתי מצב כזה הוא בלתי אפשרי. ואני לא הייתי מכניסה ראש בריא למיטה חולה מלכתחילה. לא הייתי נכנסת לקשר עם אדם שאני יודעת לאן יוביל הקשר. וכן אני מזדהה עם הכאב, בפרט שיש שם ילדים שנקרעים בין זהויות, וכמו שאמרתי ילדים שחווים את המלחמה בבית.

מIתר לי

New member
לאהבה אין חוקים...

את לא יכולה לבוא בטענות לבחורה ישראלית שהתאהבה בבחור פלסטיני מהשטחים ולהגיד "היא הכניסה ראש בריא למיטה חולה" תרשי לי להגדיר את זה בתור ריבוע, או אפילו קוביה, שאת מנסה להכניס אליה אנשים חיים ונושמים, בשר ודם, חלק דווקא נכנסים יפה לפי הקוביה, וחלק-מה לעשות- לא נכנסים לקוביה שלך! הנקודה היא שהקוביה היא שלך אבל האנשים לא שלך ולכן הבנאדם היחיד שאת יכולה לדרוש ממנו להכנס לתוך הקוביה שלך זו את
ולי אישית בהחלט כואבת הידיעה שכל "פשעה" של הבחורה הוא שהתאהבה בגבר הלא נכון, כי אם היתה מתאהבת בגבר אנגלי/ הולנדי/ ארגנטינאי/ רוסי/ אוסטרלי החיים שלהם היו הרבה יותר קלים מאשר להתאהב בגבר פלסטיני... לגבי וועדת החריגים שהועלתה כאן- כשמה כן היא - ועדה שהוקמה בשביל לדון בחריגים שע"פ החוק היבש (או מה שלא יהיה) הם לא יכולים לשהות בארץ, אבל כן רוצים לדון בהם ולבדוק אפשרות של צ'אנס (מקווה שהבנת, הסברתי בצורה עקומה לגמרי...) הוועדה הזאת יכולה בוקר אחד להגיע עם מצברוח בעננים ולאשר את כולם, ויכולה להגיע עם מצברוח בקאנטים ולסרב לכולם (הקצנתי, אני יודעת), ה"אליבי" לא משחק שם תפקיד! למה הפלסטינים מלכתחילה לא יכולים לגשת לוועדת חריגים? כדי למנוע את הסיכוי ולו הקלוש ביותר לאשר להם שהייה חוקית ארוכת טווח בארץ...

THE WIZARD 55

New member
לאהבה אין חוקים

זה ברור.. ואתה יודעת היטב, מה אני חושבת לגבי זוגות מעורבים אני בעד אהבה כזאת!! אבל גלי, פה זה עניין לא פשוט, איש איש יעשה מה שבא לו אני מנסה להסביר את המורכבות וזה בדיוק כמו שאמרת אם היתה מתאהבת בגבר אחר היה הרבה יותר פשוט (אגב אם יהודיה או ערביה מתחתנות עם גבר לא בעל דרכון ישראלי, אז הוא יכול להיות אזרח? אני ממש לא מעורה בעניין הזה) אמרתי סה"כ את דעתי האישית, שלא הייתי מכניסה את הראש למיטה חולה כי מבחינתי, על הזוג קודם כל לחשוב על הילדים.ומה יקרה איתם לנוכח כל הבעיות עניין לא פשוט, אבל שוב, זוהי בחירתה הלגטימית של כל אחת במי להתאהב.

מIתר לי

New member
יש מספיק זוגות

שאחד מהם יהודי ישראלי והשני זר (לא יהודי ולא מישראל) והם שוהים בארץ. ולא, לא מקבלים אוטומטית תעודה כחולה כי אישתו/בעלה יהודים ישראלים... (לרוב הם נמצאים על ויזת תייר עם או בלי אשרת עבודה, ומחדשים את הויזה כל תקופה) אבל בהחלט יש כאלו שגם מתאזרחים (בעיקר אחרי הגשת בקשה עם ערמה בלתי מבוטלת של מסמכים ושהייה של תקופת זמן מסויימת בארץ) את בהחלט מוזמנת לתת הצצה קטנה בפורום "זוגות מעורבים" כדי להבין שמצבים כאלו קיימים

mike00

New member
סליחה,אבל את מדברת שטויות...

קודם כל אפשר ועוד איך אפשר להגיד שמישהו מכניס ראש בריא למיטה חולה....גם בסיטואציה מהסוג הזה.. מה שאת מתכוונת אליו קיים בסרטים.....כאן זה העולם האמיתי,יש קשיים וצריך לדעת להמנע או להתמודד.... אי אפשר לחכות שתגיע איזה פיה על מטאטא,צפרדע או כמה גמדים ויתנו לך כמה משאלות. גם אם היתה מתאהבת בגבר אנגלי/ הולנדי/ ארגנטינאי/ רוסי/ אוסטרלי החיים שלהם לא היו הרבה יותר קלים מאשר להתאהב בגבר פלסטיני... ולמה?? כי מעבר לעובדה שהפלסטיני נחשד בטרור בצורה אוטומטית[מעניין למה?],ועם החשד הזה מגיעים כל הצ'ופרים וההטבות...הוא יקבל את אותם התנאים שיקבלו שאר האוהבים... מי אמר לך שכל כך קל להתאזרח פה? אם את לא משחקת במכבי תל אביב כדורסל או מכבי חיפה כדורגל,אם את לא איזה מתעמלת קרקע לטבית שהאמאמא שלה היתה יהודיה ובמקרה אנחנו נמצאים בשנה של האולימפיאדה......אז את יכולה לשכוח מזה!!זה לא קל בכלל!!

מIתר לי

New member
העלת בי שתי תהיות מרכזיות...

התהיה הראשונה שלי היא האם אתה מדבר מנסיון? והתהיה השניה שלי היא האם קראת והתעמקת במה שכתבתי? (פשוט כי לא ציינתי תהליך התאזרחות קליל ונעים של זרים...)

mike00

New member
מדבר מנסיון

לא אישי אלא של שותף שלי לעסקים,כתבתי בשרשור הזה חלק ממה שעבר עליו.. ובקשר לתהיה השניה שלך....את כתבת: "ולי אישית בהחלט כואבת הידיעה שכל "פשעה" של הבחורה הוא שהתאהבה בגבר הלא נכון, כי אם היתה מתאהבת בגבר אנגלי/ הולנדי/ ארגנטינאי/ רוסי/ אוסטרלי החיים שלהם היו הרבה יותר קלים מאשר להתאהב בגבר פלסטיני..." אז כמו שכבר אמרתי קודם,מעבר לפן הביטחוני שעם כל הצער והכאב אי אפשר להמנע ממנו,אין שום הבדל בין בן זוג פלסטיני ובן זוג שוויצרי...ואני מבטיח לך שביום שבו שוויצרים יתפוצצו לנו פה באוטובוסים גם עליהם נקשה להגר לישראל.. נשמע טוב והוגן עכשיו?

אהבה אין חוקים אבל למדינה יש

ישראלית שהתאהבה הפלשתיני שתגור בשטחים או בכל מדינה שתקבל אותה. המדינה לא אומרת לאף אחד במי להתאהב אך היא כן מחליטה מי יתאזרח ומי לא. אין כאן קייס לוועדת חריגים, יש כאן זוג או זוגות מעורבים, סבבה, היו צריכים לחשוב על ההשלכות. הפלשתינים היחידים שאני יכול לחשוב עליהם כחריגים לתושבות קבע הם משתפ"ים שלנו.

למעלה