כאילו שלא מספיק קשה באקדמיה

LastFlowers

New member
בוקר טוב

כאמור, מדובר במרצה-מנחה, וכל אפליה לטובה או לרעה שתיווצר בסיטואציה הזאת תפגע גם באחרים ("היא מתקדמת על חשבוני, היא זוכה בכל המלגות ואני לא" "אני מפחדת שהוא יתנכל לי כי אני יודעת על הרומן ביניהם" וגו'), ומכאן הדרך לאווירה עכורה בפקולטה וכל מיני סיפורים וחצאי אמיתות שיעבידו את הנהלת האוניברסיטה שעות נוספות היא די קצרה. זאת לא היתה אני שהציעה לחכות (זה באמת תלוש מהמציאות). לדעתי המינימום שצריך לעשות במקרה כזה הוא להחליף מנחה, ורצוי אפילו להחליף חוג (למרות שזה קשה לביצוע). אגב, אני לחלוטין לא מסכימה עם המשפט האחרון שלך. גם אם מדובר במנחה מבוגרת וסטודנט צעיר שלה הייתי מגיבה בדיוק באותה הדרך.

p i t e r פן

New member
בוקר אור.

קודם כל, אני מסכים אתך לגבי החלפת מרצה. אכן, זהו דבר שראוי לעשות. שנית, אני חושש שלא הבנת את המשפט האחרון שלי. לא התכוונתי שיש לאנשים בעיה עם פערי גילאים שהם לטובת הגבר, אלא שיש לאנשים בעיה עם פערי גילאים בין בני הזוג, נקודה. אני טוען, שלו היה מדובר במנהל מחלקה בן 30 במוטורולה ובנציגת שירות לקוחות בת 25 (סתם דוגמה מצוצה מהאצבע), איש לא היה פוצה פה ומצפצף. יתרה מזאת, גם אם היה מדובר במרצה עילוי בן 35 וסטודנטית שלו בת 28, נגיד, איש לא היה...וגו'. אנשים אינם מוכנים לקבל את פער הגילאים, וזה מעיד עליהם יותר ממה שזה מעיד על בני הזוג עצמם. ד"א, קראתי חלק מהתגובות באתר "העוקץ", ומישהי שם התייחסה ליחסים בין פרופסורים לסטודנטיות כאל "סוג של גילוי עריות" (או משהו בסגנון, סליחה אם הציטוט אינו מדויק). האם, לטעמך, זו גישה בריאה וראויה? אני הייתי אומר שהפמיניזם הקיצוני העביר את הגברת על דעתה.

LastFlowers

New member
צהריים טובים

פער גילאים לא מפריע לי, אבל קשה שלא לתהות על קנקנו של קשר כזה. עם יד על הלב, ברוב המקרים בן הזוג המבוגר הוא גם בעל הכוח, ואין מן הנמנע שמי שחובר אליו עושה זאת משיקולים מאד אינטרסנטיים. האם לאסור קשר כזה באופן כללי? ברור שלא. האם להגביל אותו במקרים מסוימים? בהחלט כן, ומהסיבות שפירטתי בהודעה הקודמת שלי. הגישה אותה תיארת בתגובות באתר 'העוקץ' היא אכן מופרזת ומלודרמתית, בהתאם לפוסט-פמיניזם הדוחה ששורר שם בחוץ (גילוי נאות: אני אנטי-פמיניסטית).

p i t e r פן

New member
זה מעניין. מה זה "אנטי פמיניזם"?

האם זה ניסיון להתרחק מהפמיניזם, כי הוא נתפש כלא נשי וכו'? האם את שוללת את הישגי הפמיניזם באשר הם?

p i t e r פן

New member
למעשה, אני מבין שצדקתי (תגובה לשתיכן).

אתן חוששות להיות מוגדרות כפמיניסטיות, כי הפמיניסטיות לוחמניות, תוקפניות, מעלות דרישות וכו', ואילו אתן רכות, נשיות, ובעיקר כי אתן יכולות לסלוד מהפמיניזם, אך להנות מהישגיו (ההישגים של אותן המשופמות ששרפו חזיות). וכן, אני יודע, שאלה פרובוקטיבית.

מאי261

New member
התגובה הזו כל כך מלאה סטריוטיפים שקשה להתייחס

אליה ברצינות. מה זה השטויות האלה?

p i t e r פן

New member
נו, בסדר, אז לא היה צריך להתייחס כלל,

אם אני כותב שטויות. וכן, התגובה מלאה בסטריוטיפים. חבל שלא הבנת שהצגתי את הסטריוטיפים שדבקו בפמיניסטיות, ולא את הדברים שאני אישית מאמין בהם.

רק השד יודע איך הצלחת להבין זאת

אבל אני בהחלט לוחמנית, תוקפנית ומעלה דרישות. רק שבכל הנוגע לזכויותי כאישה אני לא רואה צורך לעשות זאת.

LastFlowers

New member
לא מדויק

אני שוויוניסטית. כשאני נדרשת להגדיר את עצמי, אני לא אומרת 'אשה' אלא 'בן אדם'. לא מרגישה שום צורך לרתום כל הזמן את עובדת היותי אשה לכל מיני דיונים וטיעונים. לא מאמינה בהתייצבות אוטומטית ומלאה מאחורי בנות מיני בשם ההזדהות הוואגינלית. לא קונה את מה שנחשב בעיניי רוב להישגים פמיניסטיים בני זמננו (פוסט-פמיניזם), אלא לרוב סולדת מהם. למה? כי גטאות פיזיים ומטאפוריים הוכיחו את עצמם מאז ומעולם כדבר רע מאד, ואפליה אחת של שוויון הזדמנויות לא רק שאיננה צריכה להיפתר ע"י אפליה אחרת, אלא שפתרון הקסם הפמיניסטי, זה שמעז לדבר בשמי ללא רשות, משמש כחרב פיפיות עם כל האנטגוניזם הנשי שהוא מייצר. טוב, עדיף שאעצור כאן.

השאלה היא,

האם זה בכלל נכון לשייך את הפמיניזם באמת לפוסט-פמיניזם. אבל זו כבר באמת שאלה אחרת לדיון אחר...

Aeroguy

New member
"I'll be post-feminist in post-patriarchy"

As long as we live in a patriarchic society, post-feminism is irelevant in my eyes. Feminist struggle is still desperitely needed, and things like the reason for the start of this thread is just one small proof in a world where you can see proof anywhere you go.

p i t e r פן

New member
"לא קונה...להישגים פמיניסטיים בני זמננו..."

מדוע? האם אינך מסכימה שטוב שנשים יכולות להצביע, לנהוג באוטובוס, להשתמש בגלולות למניעת הריון או ללמוד לתואר מתקדם באוניברסיטה? הרי כל אלה הם הישגי הפמיניזם, אם אני מבין זאת נכון. אפשר שלא להסכים עם כל היבטי הפמיניזם, עם זרמים שונים בפמיניזם (מי אמר פוסט?), עם דרך פעולתן של פמיניסטיות מסוימות, אבל אישה שמבטלת את הפמיניזם כלאחר יד...טוב, מה אגיד, זה מוזר.

LastFlowers

New member
בוא נתחיל מזה

שאתה לא מניח לגבי שום הנחות רק כדי לחזק את התאוריה שלך, גם לא לשם הפרובוקציה (זה, בהתייחס להודעה הקודמת שלך). אני אדם דעתן, עקשן ולוחמני מאד מטבעי, אבל יש לי מן נטייה כזאת לבחור את המלחמות שלי בעצמי, ולהתרתח כשאחרים בוחרים זאת בשבילי ומחליטים מבלי לשאול אותי בכלל מה נכון ומה לא נכון לי לחשוב. התנועה הפמיניסטית של ימינו (והדגשתי את זה מספר פעמים) לא רק שלא מייצגת אותי כאשה, אלא שהיא גם לא מייצגת אותי כאדם ואף שמה לי רגליים, ולקינוח יש לה את העוז לצאת בראש חוצות ולהכריז כי היא מדברת בשמי. שוויון אמיתי הוא כזה שאין בו גטאות. לא רוצה שנקודת המוצא שלי בעיני הסביבה תהיה הוואגינה שלי, זה משפיל יותר מהשוביניסט הכי גדול שיש; לא רוצה אפליה "מתקנת", לא "העצמה" נשית, לא מאמינה בלתת כתף מידית לאדם מסויים רק כי הוא במקרה אשה, ולא רוצה לעמוד באופן אוטומטי לצידו של ארגון מסוים, רק כי הוא מתיימר לייצג את איבר המין שלי. תסתכל מה קורה פה, מישהי דעתנית מביעה -רחמנא ליצלן- סלידה מנומקת ממוסד הפמיניזם בן זמננו, והתגובה שלך היא פליאה מעורבת בהנחות תלושות על גבול העלבון לאינטיליגנציה (פמיניזם לא נתפס כנשי, אתן סולדות אך נהנות מפירות הפמיניזם וכו'). אני חושבת שזו ההוכחה הכי טובה שלי מדוע מה שמתרחש כיום בתחום הוא כל כך שוביניסטי וראוי לגינוי.

p i t e r פן

New member
לא הבנתי את הפסקה האחרונה שלך.

פמיניזם נתפש כדבר המנוגד ל"נשיות". איני חושב שזה נכון או מוצדק, אבל אני מציין עובדה. מדוע, לדעתך, היא תלושה מהמציאות? אתן סולדות מהפמיניזם - גם זו עובדה, ואף הסכמת לכך שורה אחת מעל. עד כאן, שוב, עובדה. לגבי ההנאה מפירות הפמיניזם, ממילא לא התייחסת לנקודה הזו שלי, ולא הסברת לי, האם הנך דוחה את הישגי הפמיניזם באשר הם. לפיכך, איני יכול לטעון שום דבר נוסף בהקשר הזה. לבסוף ,לא הבנתי איך דעתי (ונגיד שהיא עלבון לאינטלגנציה ושאר מחמאות) מוכיחה כי יש בעיות בפמיניזם בן ימינו? אולי להפך, דהיינו אני שוביניסט חסר חינוך וחסר כבוד לנשים, ואילו אירגונים פמיניסטיים שמים להם למטרה להאבק באנשים כמוני? אה, ובכלל, מדוע כל דיון על פמיניזם בין גברים לנשים עובר לטונים צורמים ולפסים אישיים? כמו שלך, בתור אישה, מותר לסלוד מפמיניזם, מותר לי, בתור גבר, לתמוך בו. לאורך כל הדיון הזה מנסים לטעון כאילו אני מדבר שטויות רק בגלל שהעזתי - רחמנא ליצלן - לומר משהו שאינו הבון טון כרגע (הכה את הפמיניזם!).

למעלה