כאילו שלא מספיק קשה באקדמיה

p i t e r פן

New member
אני בכלל בור ועם הספר,

אין לי מושג מהו אותו פוסט-פמיניזם הידוע לשמצה, ובמה הוא שונה מפמיניזם רגיל, לא פוסט. אני כן תומך, באופן כללי, בכך שקבוצות של נשים מנסות לקדם את רעיון שוויון הזכויות ושוויון ההזדמנויות לנשים. כן, אני מבין שיש בכך בעיה, כי הן מנסות להציג נשים כציבור, דבר שאינו מקובל על כל הפרטים באותו הציבור עצמו. עם זאת, בסופו של דבר, אני חושב שהרעיונות הפמיניסטיים קידמו את החברה ואת הנשים, פתחו בפני הנשים יותר דלתות, ולא ממש מגיע להם לזכות בכזו סלידה גורפת.

פוסט-פמיניזם=פמיניזם של היום

כזה שעל הדגל שלו ממש לא חרוט "שוויות זכויות/הזדמנויות" (כי את זה כבר יש, כפי שהסברתי ברשומה) אלא שוויון בתוצאות, ובית תוצרתו הדבר המעליב והשובניסטי והראוי לכל סלידה שמכונה "העדפה מתקנת".

LastFlowers

New member
להלן הסבר

1. אתה תופס פמיניזם כמנוגד לנשיות, אני תופסת את הפמיניזם בן זמננו כמנוגד לאינטרסים של נשים - וגם זאת עובדה. 2. אני סולדת מפמיניזם בן זמננו בגלל כל מה שציינתי לעיל - אמת ויציב. 3. אני לא דוחה את הישגי הפמיניזם, אלא את ההישגים לכאורה של של הפמיניזם החדש (ולכן חזרתי והדגשתי את הנקודה הזאת). 4. זה קורה חדשות לבקרים: בכל אימת שבחורה לא מיישרת קו עם הפמיניזם של היום, היא נחשדת בשלל דברים חסרי בסיס כגון "רתיעה מלוחמנות", "סולדת מהפן הלא נשי" ועוד שאר מרעין בישין. האמן לי שלו דבריך היו יוצאים מפיה של אשה, הייתי מתרגזת בדיוק באותה המידה אם לא יותר, אבל נחמד שרתמת לעזרתך גם את משבצת "מדברת בטונים צורמים עם גברים". 5. אתה לא מדבר שטויות כי אתה תומך בפמיניזם, אתה מדבר שטויות כי אתה מתעקש להניח לגבי הנחות חסרות בסיס ולו רק כדי שאפול למשבצות שתוארו בסעיף הקודם, ואחזק את התאוריה שבנית על נשים שכמותי. העובדות הן שהגישה שלך מאד רווחת בכל אימת שאשה מביעה דעה לא פופולרית על פמיניזם, וזה מה שמוכיח עד כמה שהעסק הזה כל כך מעוות כיום.

p i t e r פן

New member
היי, החזיקי את סוסייך!

קודם כל, איני חושב שפמיניזם מנוגד לנשיות. נדמה לי שכבר הסברתי את זה. אני חושב, שנשים רבות (ובעצם, גם גברים) רואים בפמיניזם כמשהו שמנוגד לנשיות. שוב, אין זו דעתי שלי. "מדברת בטונים צורמים עם גברים" ממש לא בא כדי לטעון שזהו אחד ממעלליה של הפמיניסטית או הפוסט-פמיניסטית או המתנגדת לפוסט-פמיניזם. רק ציינתי, שלפי התרשמותי, לגברים אין היום מקום בכל שיחה שהיא אודות הפמיניזם. אם אני אהיה בעד, יעירו לי. אם אני אהיה נגד, יצעקו עלי. זה כל מה שניסיתי לומר. אני מתנצל אם הכנסתי אותך למשבצת בלתי מתאימה. כל התהיות שלי היו כנות ואמתיות, קיוויתי שמישהו יסביר לי, בכנות, מהו אותו פוסט-פמיניזם, מה הוא דורש, מה הוא השיג או לא, במה הוא שונה מהפמיניזם הרגיל ומדוע נשים רבות מתנגדות לו. עצם זה שיש לי "גישה" נובע, אולי, מהיכרות בלתי מספקת עם הנושא. אז את יכולה להרים את הכפפה ולהאיר את עיניי. מנגד, את יכולה, כמובן, להמשיך לטעון שאני שבוי באיזו קונספציה מוטעית.

p i t e r פן

New member
זאת עם אילנית לוי והבישולים?

ממה שהבנתי, את טוענת שאין כרגע צורך בפמיניזם, כי ההישגים הושגו, וכי העולם כיום הוא עולם שוויוני. עם זאת, ברור לך שהעולם היום הוא נאור וסובלני בהרבה, אבל לא שוויוני לגמרי. לפיכך, מה רע בכך שה(פוסט) פמיניסטיות יאבקו למען מטרות שטרם הושגו? הרשימה שלך גם אינה מאירה את עיני באשר לאותם המאבקים שהפמיניסטיות של היום מנהלות, כך שאיני יכול לגבש דעה מושכלת אודותיהם ואודת חיוניותם. בקיצור, מקריאת הרשימה הבנתי את עמדתך באופן כללי, אך לא הבנתי את הסוגיות הספציפיות שעל הפרק.

אבל את כל זה נשים כבר מזמן יכולות לעשות

אז בשביל מה בדיוק צריך את הפמיניסטיות (להלן פוסט-פמיניסטיות) עכשיו?

להגביל אותו *חוקית*

בגלל אווירה עכורה פוטנציאלית? את לא יכולה להיות רצינית...

אני מסכימה שכאשר מדובר במנחה

באמת קשה להמשיך לעבוד ביחד, אבל כל הדיבורים על האווירה העכורה שמערבים סטודנטים אחרים הם לחלוטין בגדר דמיון.

לי יש ספק גדול

בכל מה שקשור ל"התנהגות בלתי הולמת" (בטח ובטח שזו מתוייגת כפלילית) של אנשים בוגרים ומה שהם עושים בחדרי המיתות (או על השולחן במשרד
) בהסכמה. יצירת "רחרוח" שכזה הוא בגדר גועל נפש ומהצד של הסטודנטית הייתי חובטת קשות במי שהיה מעז.

אומי 3

New member
התנהלות כזו שמה ללעג את כל מהות ההצטינות

האקדמית. מעבר לפגיעה הנוראית בסטודנטית, איך אותו מרצה מתנהג לאלו שלא הסכימו, לפי איזה קריטריונים אקדמיים הן נשפטות? נוצר מצב שבפועל הכל מתבלבל והפגיעה היא חמורה בסביבת עבודה הרבה יור רחבה שיורדת מהפסים

FPNH

New member
Look at the bright side

עוד מעט תפתח משרה לחוקר/ת צעיר/ה באוניברסיטה העברית.

וכרגיל, אותו זילות וביזוי

אין לי מושג האם ההאשמות נכונות, ואם אכן סחט באיומים מין מדוקטורנטיות אני מקווה שיישב בכלא ובמצטבר על כל מקרה שיורשע בו, ממש כשם שעושים באריזונה (ואז אנשים נשפטים ל800 שנה...). אבל! "לטענת המשטרה הוא הודה בחלק מהחשדות נגדו", במה הוא הודה? "לטענת המשטרה, בן ארי הודה כי ניהל רומן עם חלק מהנשים." כאמור, אין לי מושג האם הוא אשם בסחיטה באיומים או בניהול רומנים עם סטודנטיות, אבל אני כן יודעת שהן התקשורת והן המשטרה (והן מערכת המשפט שעדיין לא מעורבת אבל הוכיחה עצמה היטב בשני מקרים מאוד מפורסמים - גולדבלט וקצב) בזילות חומרתן של עבירות מין, וביצירת תפלצים דוגמאת "אונס במרמה", "אינוס שלא בכוח" ו"מעשה מגונה ללא קלון". נ.ב ממש לא רואה כיצד הכותרת רלוונטית.

בדיוק גם אני באתי לכתוב על זה.

מזל שנכנסתי קודם לקישורית...
אני מסכימה שיש כאן אכן ניצול מרות משווע, אבל - אנחנו מכירים את זה מכל המקומות האחרים, ולמדתי , לצערי, שמה שאני חשבתי תמיד על האקדמיה, לא ממש נכון בפועל. אין בה אנשים אחרים, עם ערכים אחרים (אף שהייתי מאוד רוצה ומקווה שיהיו). יש בה מדגם מייצג של האנשים של החברה שלנו. וזה - ממש עצוב ומקומם. ומה שיותר עצוב ומקומם - הוא שאני מרשה לעצמי לשאול כאן את השאלה - האם מישהי לא נתקלה בזה אי פעם (באקדמיה)?

mummy

New member
רק בשביל הפרוטוקול מקשרת למקום שבו נחשפה

הפרשה בזכות מאסטרנטית אחת שהעזה לחשוף את הסיפור ובשמה המלא, כי אין לה מה להסתיר. הסיפור הזה מתגלגל כבר כמה חודשים ומעורר סערות קשות בכל החוגים הרלוונטיים. אני מתוודה מראש שאין לי שום כוונה להכנס כאן לויכוח על מי אשם ולמה, ומאחלת בכל ליבי למי שחושבת שמדובר בסך הכל במערכת יחסים בין שני בוגרים בעלי רצון חופשי ומעמד שווה, שלא תגיע אף פעם למקום שבו האשליה הזו תתנפץ לה בפרצוף (ובכל מקרה, בזכות אורית קמיר ואחרות הדין הפלילי כבר לא מניח שזה המצב ממילא. מדובר בעבירה על החוק ועל כך אין עוררין).

למעלה