כאן נמחקה הודעה

m_shy

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

m_shy

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

גם לא הוכח שבני אדם מסוגלים לחוות

איזושהי חוויה באותה עוצמה. להפך, החוויות הרגשיות של בני האדם תלויות במבני באישיות שלהם ורק למראית עין בני אדם דומים ביכולת שלהם לאהוב, לשנוא, לקנא או להתרגז. אז מה?

בהקשר הרלוונטי, ההבדלים בין בני אדם

הם קטנים למדי. לעומת זאת, ההבדלים בין סבל של אדם לסבל של חיה עוד לא ידועים כלל. אבל כמו שאמרתי, גם אם זהים, האדם חי יותר זמן מעכבר מעבדה לדוגמה, אם הוא חווה טראומה היא תחזור אליו במשך עשרות שנים.

הנסיינים כבר פתרו את הבעייה הזו

הם ממיתים את החיות בתום הניסוי. אבל הגישה שלך מאד מקוממת. מה דעתך לעשות ניסויים על זקנים, הרי לא נשאר להם הרבה זמן ממילא?

תתפלאי, אבל אני בעד דבר דומה

לא על זקנים, אלא על חולים סופניים המעוניינים בהמתת חסד. מכיוון שממילא חייהם אינם חיים, והם רוצים למות, עדיף שלפחות יוכלו לתרום במותם דבר מה, במקום להמשיך ולסבול. כמובן שגם אותם יש להמית המתת חסד בסוף הטיפול. מכיוון שטווח הגילאים הנקרא "זקנים" לא יציב כלל, את לא יכולה להגדיר באופן מוחלט מי זקן ומי לא. בסיירה לאונה לדוגמה זקן הוא אדם מעל גיל 30, ובישראל לעומת זאת זקן הוא אדם מעל גיל 60, פחות או יותר. אני חושב שזאת הדרך הנכונה ביותר לפתור את הבעיות האנושיות. מכיוון שאלה הבעיות שלנו, אין כל סיבה שבעלי חיים יפגעו מכך, אולם גם אין סיבה שבני אדם אחרים יפגעו מכך. מכיוון שמה שאני מציע לא פוגע בבני אדם (כמובן, תחת הרדמה מלאה) אני חושב שזאת הדרך הנכונה ביותר. כמו כן, מדוע שאנשים החולים במחלה מסוימת לא ינסו לחקור או לחילופין לתרום כסף לפיתרון מחלתם? הוגן ביותר לדעתי.

אני מוצאת שיש לך בכל זאת הגיון בריא

וגם נכנסתי לדף יוצר שלך (מתוך סקרנות) וראיתי שאתה בן 14 שנים. רציתי רק להעיר דבר קטן: ממרומי גילך המופלג, גיל שישים אמנם נראה מה זה זקן... אבל אני מבטיחה לך שכשתגיע לגיל המופלג הזה תרגיש עם קצת אחרת. בכל זאת יפה מצידך שאתה חושב שצריך לקבל מאנשים הסכמה לבצע בהם ניסויים. את החיות לא שואלים. אילו יכולנו לשאול אותם: מה אתה חושב שהם היו עונים?

הפרסום בפורומים עובד ../images/Emo13.gif

קראת משהו מהסיפורים שלי? ובכל מקרה,זאת אחת הסיבות שאני מתנגד לניסויים בבע"ח, מכיוון שקולם לא נשמע. א-ב-ל קחי בחשבון שאי אפשר לדבר גם על "אישיות" של בעלי חיים במובן אנושי, מכיוון שרובם (לא כולל קופים כמובן) מבוססים על אינסטינקטים ולא על תבוניות. עם זאת, הכל תלוי בתנאים. אני לא חושב שהייתי, במקום חיה, מתנגד לשיפור גדול בתנאים ולהבטחת קיום בתמורה לכך שיבצעו בי ניסויים שלא יגרמו לי סבל, או לפחות יגרמו לי סבל מועט (אמרתי כבר הרבה פעמים שחומרי הרדמה אינם דבר יקר מאוד, וזאת אכזריות ממדרגה ראשונה שלא להשתמש בהם). מבחינתי, אם יש הכרח כרגע לעשות ניסויים כלשהם, אז זה הרע במיעוטו.

Eclipsed 0

New member
בעלי חיים לא יודעים

למה מכאיבים להם. הם לא מבינים את הכוונות הטובות, שקיימות ונסתרות אי שם בויויסקטורים. הם יודעים שכואב להם ושהם סובלים. בני אדם מבינים, ואם בני אדם מוכנים - יופי.

Eclipsed 0

New member
לא הבנת את כוונתי.

ניסיתי להגיד שעדיף יהיה לעשות ניסויים בבני אדם המוכנים שיעשו עליהן, כי הם מבינים למה זה הכרחי, ולא על חיות, שיודעות רק שכואב להן.

Eclipsed 0

New member
גם היטלר האמין כי מטרותיו הן נשגבות

אבל לא נכנס לזה עכשיו. זו לא הויויסקציה שמזכירה לי את התקופה הזו, אלא המשקים המתועשים, ההרג היום-יומי הכל-כך מיותר.

m_shy

New member
אכן, תסביך עליונות!

קראת לילד בשמו. האין זה אכן תסביך העליונות של בני האדם על בעלי החיים שמדובר בו?

זה נכון חלקית.

נכון שיש ניסויים (וכמובן התעללות לשמה) הנובעות מתסביך עליונות. אולם אני לא חושב שניסויים שנועדו להצלת חיים נובעים מתסביך עליונות, אלא מאנוכיות ומחשבה רק על הקיום של עצמך. בדיוק כמו שחיה טורפת טורפת לא בגלל שהיא "נעלה" מעל החיה שהיא טרפה, אלא בגלל שכך היא מתקיימת ודואגת לעצמה.

למעלה