כאן נמחקה הודעה

Eclipsed 0

New member
שניהם נובעים מספיציפיזם. נקודה.

בני אדם לא באמת צריכים לאכול בשר. הם רוצים. זה טעים להם. זה לא הכרחי להם. חוץ מאנשים שיש להם בעיות בריאותיות ולא יכולים - אבל הם מהווים אחוז קטנטן מן האוכלוסיה. זה לא תירוץ.

את בטוחה בכך?

ומה עם אנשים שאין להם מספיק כסף כדי לקנות תחליפים טבעוניים יקרים? מה עם אנשים שלא מישראל, אלא ממדינות עניות יותר, שאין להם אפשרות אחרת? מה עם אנשים הבאים ממקומות בהם צמחונות וטבעונות אינן נפוצות כל כך ואם הם בוחרים בדרך זו אין להם מה לאכול? האם גם זה תירוץ בעיניך?

לאכול טבעוני או צמחוני

זה הרבה יותר זול מאשר לאכול בשר. סויה, טופו, כל סוגי הדגנים, החיטה השעורה, הקטניות - הרבה יותר זולים מכל בשר שהוא. וכמובן שגם יותר בריאים. תושבי הארצות העניות אוכלים הרבה יותר אורז וסויה מתושבי העולם המערבי השבע. הבעייה שרוב שטחי החקלאות בעולם משמשים דווקא לגידול מספוא לבקר במקום לגידולים למאכל אדם. אם רוב אוכלוסיית העולם הייתה עוברת לצמחונות, לא היה רעב בעולם בכלל. להיות טבעוני או צמחוני זה עניין של בחירה. לא חסר מידע בכל הקשור לתזונה זו למי שמתעניין.

אז איך תסבירי את העובדה

שתחליפים טבעוניים פשוט עולים יותר? את יכולה לדבר על ההכללה, על "אם כולם היו עושים", אבל את לא יכולה למכור את זה לאדם הפשוט במדינה ענייה כלשהי, שרק רוצה להתקיים, ולא אכפת לו איך. ואיך בדיוק אדם ממדינה כזאת יגיע למידע על כך? את רואה רק את צורת החיים שלך, נסי להתסכל דרך צורת החיים שלהם.

Ergil

New member
אמת, אמת

וברוח ההתנזרות מדברים לא חיונים אני מציע לשתות רק מים, לאכול רק מה שאנו מוצאים, לישון על הקרקע, לזרוק את כל הבגדים לכל הרוחות, ובאופן כללי לחזור לתקופת האבן.

זה בסדר...

נראה לי שרמות המוסר והמצפון אצלך עוד תקועות עמוק עמוק בתקופת האבן.

Ergil

New member
תזכיר לי,

מתי בדיוק מונית לשופט העליון של היקום, המחליט מה הוא טוב ומה הוא רע?

בדיוק באותו יום

שהחלטת שכל מי שיש לו רמת מוסר מסוימת חי חיי נזירות אומללים.

Ergil

New member
אבל נדמה לי שזו

Coma White שחושבת שהיא מעלה את עצמה לשיא המוסריות כשהיא לא אוכלת בשר, ורק הצעתי לה עוד דרכים לשפר את עצמה.

תמים שלי

אתה רואה באכילת בשר הליכה לאחור ולתקופת האבן, אני רואה בזה התקדמות מוסרית. בברכת הוגה בוגה.

Ergil

New member
אי אכילת בשר, אתה מתכוון

ואני לא רואה באי אכילת בשר חזרה אחורה. אני עצמי נמנע מלאכול בשר או דגים. מה שאני כן חושב להליכה אחורה הוא הטענה "לא מוכרחים".

Ergil

New member
ושוב,

אתה מחליט בשביל כולם מה היא נוחות הכרחית ומה היא נוחות לא הכרחית.

מתי בדיוק קבעתי

מה היא נוחות הכרחית ומה היא נוחות לא הכרחית? סך הכל אמרתי שיש נוחות הכרחית ונוחות לא הכרחית.

Ergil

New member
חשבתי לי לתומי

שאתה מציג את הצד של Coma White בוויכוח ומדבריך משתמע שאתה רואה אכילת בשר כנוחות לא הכרחית לעומת מיטה שהיא נוחות הכרחית.

במקרים מסוימים

אכילת בשר היא אכן נוחות הכרחית, וכבר חזרתי על כך. אני אגב אוכל בשר מתוך הרגל, ואם אוכל להפסיק זאת, זה יהיה נחמד מאוד. מיטה הינה נוחות הכרחית מכיוון ששעות שינה הן הכרחיות, ובלי מיטה קשה מאוד לצבור שעות שינה.

Ergil

New member
לא מוכרחים, בכלל לא

אבל אם זה טעים לאנשים מסויימים אז למה לא?

למעלה