כאן נמחקה הודעה

Eclipsed 0

New member
גם אלכוהול גורם הנאה לאנשים מסוימים

אבל לא באמת באמת צריך את זה. זה מהנה, זה נותן תחושת אופוריה - אבל לא הכרחי. גם בשר, הוא טעים, אבל לא צריך אותו. אני חושבת שאם אנשים היו מודעים יותר למה שעובר על הסטייק שלהם לפני שהוא הופך לסטייק, והם היו יודעים שזה לא באמת גורם בעיות בריאותיות, לא היתה לרובם בעיה להיות צמחונים - הרבה מהם היו קופצים על ההצעה (דרך אגב - בזמן האחרון, המודעות עולה, ואפשר למצוא הרבה יותר צמחונים פתאום). אם לא - אני רואה זאת כאנוכיות. זוהי נוחות לא הכרחית.

Ergil

New member
אה, אז גם אלכוהול

צריך להיאסר על פי חוק. מעניין, מעניין. ושוב, מי את שתחליטי מה הכרחי ומה לא? אני יכול לומר שטלוויזיות, מחשבים, ספרים, כסאות, מיטות ושאר הדברים הנראים מרורים מאליהם הם לא הכרחיים ולכן יש לאסרם.

Eclipsed 0

New member
לא הבנת אותי בצורה נכונה.

לא אמרתי שאסור לאנשים לאכול בשר. אמרתי שאני לא אוכל בשר, מהסיבות האלה. אמרתי שלא באמת צריך את זה. לא אמרתי לרגע שאני לא רוצה שאנשים אחרים יאכלו. הם רוצים לאכול ? בכיף. אני לא.

לא ניסיתי להצדיק

את הניסויים האכזריים בבע"ח, שגם אני מתנגד אליהם. מה שבאתי לומר שההשוואה מוגזמת. אין שום דרך להשוות טראומה שתלווה אותך כמה ימים וטראומה שתלווה אותך, בעוצמה שעוד לא הוכח שהיא אינה גדולה יותר, למשך עשרות רבות של שנים, ותחזור אליך שוב ושוב. לגבי קופים, זה מחזיר אותנו לטיעון הראשון. רוב הניסויים בקופים נועדו, בדרך זו או אחרת, להצלת חיי אדם (ולעתים אף חיי בע"ח). אני לא אומר שזה מוצדק, אני לא אומר שזה נכון, אני רק אומר שאין מה להשוות. נכון שזה רע וזה רע, אבל יש רע יותר ויש רע פחות. הניסוי עליו רשמת הוכיח אומנם שבעלי חיים מרגישים את התחושות האלה, הוא לא הוכיח באיזה עוצמה הם מרגישים אותם, ואם ניתן להשוותם לסבל אנושי. בכל מקרה, גם אם לא ניתן, סבל זה סבל, ולסבל מיותר שכזה צריך להתנגד.

חיות שחוות טראומה רגשית לא משתחררות

ממנה לעולם בדיוק כמו בני אדם. נדמה לי שאתה מדבר מתוך השערות פרטיות שלך ולא התבוננות בחיות אשר סביבך. מאחר ואין גבול להתעמרות האנושית בבעלי חיים, המוח החולני של הנסיינים מאד יצירתי באשר לחקר הפסיכולוגיה של החיות - מתוך מחשבה שהם כה דומים לבני אדם, עד שניתן להסיק מהתנהגותם להתנמגותנו. מחקרים פסיכולוגים שנעשים בחיות על מנת ללמוד מהם על בני אדם - מאשרים נתון זה. פרופ´ מיכה לשם באוניברסיטת חיפה, טוען למשל, שרק בזכות מחקריו על גרימת מצבי טראומה לעכברים שהופרדו מאמותהם - למדנו מהי החשיבות במתן חום ומגע אנושי ליתומים בבתי יתומים. היית מאמין?

יש לי שאלה לשאול אותך

האם אתה מצדיק לקחת חיות בריאות לגמרי ולהחלות אותם בכל מיני מחלות נוראות, או לעשות עליהם ניסויים פסיכולוגים איומים - רק כדי למצוא איך לרפא מחלות של חיות אחרות שבאמת חולות, או כדי ללמוד להתייחס יותר יפה לחיות במצוקה, כי יש להם עולם רגשי? מכבסת מילים? מי בכלל מתווכח. אני מנסה לרדת לשורש דעתך ותו לא.

אני אצטרך לחזור על זה עוד הרבה?

לא! אני לא מצדיק! אני מתנגד לניסויים כאלה, ואם היית קוראת את ההודעות שלי היית רואה את זה! אני פשוט רואה שיש גם לבן בכל השחור הזה, מה שלא שולל את העובדה שצריך להיאבק בו! לעומת זאת, הועלה לא מזמן הנושא של "ניסוי חולדת הרובוט" (חפשי בארכיון או בדפים קודמים). רוב הפורום טען נגד זה, ודווקא אני חשבתי שצריך להיות מסויג מאוד מכיוון שהדבר מאוד מזכיר שירות צבאי (שגם הוא חובה כמובן, ואף אחד לא שואל אם אתה רוצה או לא) שבו אחד מקריב רבות, גם את חייו אם יש צורך, כדי להגן על אחרים. זוהי בהחלט שאלה למחשבה ואסור לפסול ניסוי שכזה על הסף. ניסויים שכן ניתן לשלול על הסף הם רוב הניסויים המדעיים,ניסויי הוראה, קוסמטיקה, וכו´.

Eclipsed 0

New member
אי אפשר להשוות.

חייל יודע למה הוא נלחם. הוא מאמין שזה יגן עליו ועל הארץ שלו. בדרך כלל הוא גם לא סובל כמו החולדה הזו. החולדה לא יודעת למה שולטים בכל תנועה שלה, למה אחת הזכויות הכי בסיסיות נלקחו ממנה, היא רק יודעת, זה מפריע לה, וזה כואב לה. לזה התכוונתי קודם, אני לא זוכרת איפה כתבתי את זה. מובנת לך הנקודה שלי הפעם ?

זה לא רלוונטי כאן!

אם לחייל הייתה בחירה אם להילחם או לא, זה היה רלוונטי. אבל אין לו! (או לפחות לא אמורה להיות לפי החוק). להיפך, זה יכול להיות הרבה יותר כואב אם אתה נלחם ועלול להקריב את חייך על אידיאלים שאתה לא בהכרח תומך בהם, אבל מחויב להם על פי חוק (ותופעת הסרבנות מעידה על כך).

Eclipsed 0

New member
די להתחכם. הבנת על מה דיברתי.

והחייל המדובר שלנו, יכול לסרב. בבקשה תקרא שוב את ההודעה שלי, תנסה להבין למה התכוונתי, ואז תגיב.

tipid

New member
לילך תומכת בהחלט בדבריך !

ובהזדמנות זאת ברצוני לברך את כל חברי וחברות הפורום בברכת שבוע טוב ומבורך מלווה בבריאות אושר נחת הנאה שלום ובשורות טובות . תמר

AmitKar

New member
משרשר: אני כרגע בצ´אט בתפוז

חדר "זכויות בע"ח" כל אחד מוזמן עמית

למעלה