כאן נמחקה הודעה

• פותח הנושא drn
  • פורסם בתאריך

drn

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

CowLover

New member
מי יתן ולא נתרום

אני לא יודעת מי קרא את ההודעה שלך, אבל רק אני שמתי לב שהחוקרים גורמים במכוון לבעלי החיים (הקופים במקרה הזה) לפרקינגסון? זה לא נראה לך קצת לא בסדר שלוקחים קופים בריאים לחלוטין וגורמים להם במכוון להיות חולים?

drn

New member
זה לא נראה לך לא בסדר לא לעשות זאת?

האם זה מוסרי לא להקריב בעל חיים למען הצלת חיי אדם? המוסר הוא מערכת אקסיומות וככאלה לא ניתן להתווכח בעצם על נכונותן. לדעתי, ולדעת רוב בני האדם, אי מתן עזרה לאדם- גם במחיר חיי בע"ח- זו עבירה מוסרית חמורה. אם לדעתך צריך לתת לסבתא שלי להיות חולה במחלה ממארת, כשחיי קוף הם המחיר להצלתה- את אדם לא מוסרי בעיני ואני רק מקווה שלא נדרד למצב בו יהיו רבים מסוגך... על אחת כמה וכמה כשחיי חולדה, עכבר או צפרדע הם נושא הדיון, ובמיוחד בחברה שאיננה מנידה עפעף לפני שהיא עורפת ראשי עגלים למען תאוות החיך ומדבירה חולדות מטעמי אסתטיקה.

Weird Eyal 21

New member
לא!!!

מאוד לא מוסרי להשתמש בחייה להצלת חיי אדם!!! מי נתן לך את הזכות לקחת חיים אחרים?...., כמו שאתה לא הורג אנשים ככה גם אל תהרוג חיות יש מספיק אנשים שחולים בפרקינסון ועלייהם אפשר לבדוק את התרופה

CowLover

New member
מי נתן לך את הזכות?

מי אמר שחיי בני אדם חשובים יותר או שווים יותר מחיי החיה המסכנה שסובלת כל כך הרבה בניסויים הנוראיים שנעשים עליה? ושמתי לב שאתה גם עושה מערכת היררכית של בעלי חיים - קודם בני האדם, אחר כך קופים ובסוף חולדות עכברים או צפרדעים. אפשר לדעת למה?

Weird Eyal 21

New member
יש אנשים שחושבים שהם "שווים"

יותר כי הם בניי אדם ולא חיות חושבים שחיות לא צרכות לחיות אלא אם זה כדיי לשרת בניי אדם... אלו אנשים שאני לא ממש אוהב.... אישית אני מעדיף חיות מאשר בניי אדם

drn

New member
כאן נמחקה הודעה

ronico2

New member
מדענים לא שוטפים את המח

הם מנסים הרבה שיטות למצוא תרופות ורואים מה עובד. מטרתם למצוא תרופות. אם היו מוצאים שיטה טובה יותר אז היו משתמשים בה. האגודות המתנגדות לניסויים עוסקות בתעמולה ושטיפת מח. קשה להסביר לציבור את ההטעיות שבה בגלל הסיבות שמוסברות במכתב הבא. רוניקו

ronico2

New member
כאן נמחקה הודעה

babe10

New member
כאן נמחקה הודעה

morality

New member
ממש לא די!../images/Emo52.gif

כמי שמטיף ליושר אינטלקטואלי, לא ראוי שתפרסם מניפסט גורף עטור אי-דיוקים כמו זה שהבאת בפנינו. ראשית, כבר בשנות ה-60 היה ידוע שגירוי הגרעין הסבתלמי מפחית/מפסיק רעד פרקינסוני ותגובות פרקינסוניות אחרות, וכבר אז בוצעו ניתוחים נוירוכירורגיים בבני-אדם בהחדרת אלקטרודות לגירוי בתדירות גבוהה. ידע זה נרכש, אגב, מניסויים שנערכו על חולי פרקינסון. שנית, MPTP אינו גורם למחלת פרקינסון אלא גורם לתופעות פרקינסוניות ובספרות הרפואית מבדילים בין שני המקרים. אתה יודע זאת היטב. שלישית, לא קופים ולא חולי פרקינסון אנושיים הבריאו מטיפולי האלקטרודות, אלא שאצל חלק מהם חל שיפור סימפתומטי כלשהו. חשוב לדייק. מקריאת חומר רב בתחום (תתפלא אבל לא רק יריב גלבוע, אלא רבים וטובים קוראים ספרות מדעית) ומקריאת מחקריו של ברגמן בפרט, אני יכולה להעיד שמה שנעשה בקופים הוא שונה מאוד ממה שנעשה בבני-אדם וצריך הרבה דמיון ומעט יושר כדי לטעון את טענותיך. הנוחות והיוקרה שמספקת האוניברסיטה לחוקרים כמו ברגמן היא הסיבה העיקרית לכך שהם עושים מחקרים בחקר הפרקינסון בקופים. בינינו, ממי אפשר ללמוד יותר על המחלה? מעשרות אלפי חולי פרקינסון או משני קופים מסכנים שהורעלו בלילה ב-MPTP, קמו בבוקר לעוד יום של צימאון וגילו שהם רועדים פתאום?

drn

New member
הכל לא נכון!!

א. בשנות השישים לא התייחסו לגרעין הסבתלמי. ב. MPTP כן גורם פרקינסון. ג. מניעת סימפטומים זו המטרה. ד. ניסויים בבני אדם הם לא מוסריים!

Weird Eyal 21

New member
ניסויים בבניי אדם הם לא מוסריים...

אתה מוכן להסביר לי למה זה לא מוסרי בבניי אדם ובחיות זה כן מוסרי?????.. בבקשה תענה לי ברצינות

morality

New member
בוא נראה...

א. בשנות השישים ההתייחסות היתה ג-ם לגרעין הסבתלמי והגירויים ניתנו בו ובסביבתו, אלא שאז לא היה CT ו-MRI ולכן לא היתה התייחסות מדוייקת לגרעין. ב. אתה משקר בי-ו-ד-ע-י-ן. סבתא שלי היתה חולה בפרקינסון שהתפתח אצלה לאט עם השנים ולא בפרקינסון בן-יום שנגרם לה מהרואין. ג. אז אל תגדירו את ברגמן כמומחה גדול לפרקינסון. הוא מקסימום "מתלמד בסימפטומים של MPTP בקופים". ואגב, למה המטרה היא מניעת סימפטומים ולא מניעת המחלה או ריפויה? ד. לא מוסרי, כן מוסרי - ממילא הטיפול הראשוני בבני-אדם הוא נ-י-ס-ו-י. ומשהו נוסף: כשנחשפה בערוץ 2 שערוריית הניסויים הנוראיים המיותרים בקוף מאליש וחבריו באוניברסיטה העברית, הופיע פרופ´ אבי רכס וטען בשם האוניברסיטה כי "הטיפול בפרקינסון של ברגמן נמצא בסל הבריאות ומיושם בארץ". אז הוא כן בסל או לא בסל? למי להאמין? בכל מקרה, אם הוא בסל ואם לא - אף חולה פרקינסון בישראל לא טופל בשיטה. בשביל הרקורד.

drn

New member
כאן נמחקה הודעה

fnord0

New member
כאן נמחקה הודעה

למעלה