כאן נמחקה הודעה

• פותח הנושא drn
  • פורסם בתאריך

Weird Eyal 21

New member
הוא לא מסוגל לענות על זה

המקסימום שהוא יכול לעשות זה לומר "מותר האדם מין הבהמה" ש ק ר !!!!!!!!

drn

New member
אני לא

למה אתם מניחים שמישהו מהעוסקים בניסויים בבע"ח יכול להתפנות לפורומים ילדותיים כאלה??? בכל אופן, לא העדתי על עצמי דבר.

Weird Eyal 21

New member
לא ענית לי

למה ניסויים בבניי אדם הם לא מוסריים ובחיות זה כן מוסרי ואל תאמר לי מות האדם מין הבהמה כי זה כבר ממש נדוש ושחוק...

תולי 1

New member
באמת, עד מתי?

אני מברכת על כך שנכנסת לכאן ועל ההזדמנות שיש לנו להכיר את עולמך הפנימי. אתה יושב במגדל השן של המעבדה ומשקיף מהצריח על בני תמותה ילדותיים, (לאנשים חשובים, חוקרים, מדענים אין זמן לפורומים, לדבריך.) אתה גם מחלק ציונים - מי גרוע יותר ומי פחות בעינייך, מי מוסרי ומי לא. יושר ופקיחת עיניים הוא דבר שיש לך הרבה ממנו, והם עומדים לנגדך תמיד מתוקף היותך, בעינייך, אדם מוסרי להפליא, שיכולת החמלה שלו תקפה קודם כל לבני-אדם, בעלי חיים צריכים להסתפק בשאריות. עוד קבעת שהחיות סובלות פחות מאתנו משום שאין להם יכולת חשיבה מופשטת. אם הבנתי נכון, כיוון שחיה לא מסוגלת להגיד בשפה שלנו: "רע לי פה בכלוב, אני צמאה, שורף לי, אני מפחדת" - משמע שהיא איננה חווה את הדברים האלה. שהרי כל מה שאי אפשר לתאר במילים - לא קיים לדבריך. אתה לא מנסה להצטדק. אתה שלם לגמרי עם כל מה שקורה לחיות שעושים עליהם ניסויים. את כל האמור להעיל, הסקתי אך ורק על סמך המילים שלך. אתה אמרת ואני הסקתי מסקנות. אם אמרתי עד דבר שאיננו נכון - יתכן שאפילו מילים הם לא דבר מוחלט ויש מקום להבנות שונות, פירושים, ובעצם: אולי לא מושא ההתבוננות הוא שקובע, אלא המתבונן? אולי אם הבנתך את נפש החיות הייתה שונה, מפותחת יותר (אם תרשה לי לומר בלי לחשוש שאני חוטאת בגאווה,) - ההתבוננות שלך הייתה מביאה אותך למקום שונה לחלוטין מזה שאתה נמצא היום? תנסה רק לדמיין לאן היא הייתה לוקחת אותך, אם היית מוכן להניח לרגע בצד את שיקולי התועלת, או מחפש את המשותף לך ולחיה, במקום את המפריד. נשאר לי רק להניח שאתה גם אדם עיקבי במוסריותך, לכן אשאל אותך: בתור אדם ששלם עם עצמו, יש לך גם רגשי הכרת תודה לחיות במעבדה? והאם אתה חושב שהמדענים צריכים לחשוב גם על פיצוי כלשהו לחייה שגמרו לעשות עליה ניסויים, או שאתה חושב כמו אבינועם רכס ש"במדע אין רגש", והמדען צריך להיות מנותק מכל רגש. אגיד לך זאת: הסבל של החיות הוא ממשי בשבילי ממש כמו הסבל של חולי פרקינסון, ואני בן אדם כמוך. למרות זאת אתה מעדיף להתייחס לסבלם ומתעלם מסבלי, ואני חושבת שאולי זה בגלל שאין לי סמפטומים. אני לא רועדת ולא משקשקת. אני סתם סובלת לחינם עד יום מותי. אני מאחלת לך שגם כשתנוח על יצועך היום בלילה, ותהיה לבד לבד עם עצמך וכבר לא תהיה חייב לאף אחד הסברים, תצליח לשכנע אפילו את עצמך שהקופים הרועדים שמחכים לברגמן במעבדה מבינים את חשיבות המחקר שלו ואת התועלת העצומה שיש בו.

Necrophil

New member
ואם הם היו מבינים את חשיבות המחקר

האם הם היו "מסכימים להשתתף"?.... האם הארכת חייהם של חולי פרקינסון היא בעלת ערך גדול יותר מחיים שלמים של קופים? ובכלל, כפי שמצטייר בד"כ לגבי מדענים וחוקרים ובמיוחד הנ"ל, האם הקופים מסכימים למות למען תהילתו של ברגמן או אולי כי הוא "רק עושה את העבודה שלו"?

drn

New member
את יורה מהמותן

א. מה מביא אותך לחשוב שאני יושב במעבדה, או קשור באופן ישיר למעבדה? ב. אני בהחלט מאמין שיש לדאוג לטובת החיה המשמשת לניסויים ככל הניתן!! ג. אין מדע בלי רגש. ד. אל תשווי את סבלך לסבל של חולים. זה ממש לא במקום, אם אינך חולה.

drn

New member
כל מיני ילדים משועממים שמנצלים את

חופש הביטוי, מעיזים לטעון טענות נגד אלה המקדישים את חייהם למען אחרים. אין לכם בושה? או שמעולם לא נאלצתם להביט בעיניו של ילד אכול גרורות סרטניות המקיא דם על רצפת בית החולים ובדמעות שואל "אמא, מה עשיתי רע?", מפני שאם הוא כל כך סובל, ודאי עשה משהו שאסור. אולי רק אנשים שלא נתקלו בנערה בת 16 שכל כך אהבה לרקוד, ועכשיו סובלת מטרשת נפוצה ומאבדת בהדרגה את כל יכולותיה המוטוריות לתמיד, מסוגלים לטעון משהו נגד מדענים ורופאים. צאו אל מחלקות בית החולים, הביטו בעיני האימהות והאבות המודאגים, בעיני הילדים שהוריהם דועכים לנגד עיניהם, ואז קיראו מעט על האפשרות לנסות ולעזור להם. אחר כך נראה אם תהיו מסוגלים להצטווח כך נגד ניסויים בבע"ח. אם כן, עצוב מאוד...

CowLover

New member
אז תהיה עצוב

אני לא אמרתי שום דבר נגד אלה שמקדישים את חייהם לעזרה לזולת, אבל למה הם צריכים לעשות את זה על חשבון אחרים? החזיר שעליו עשו את הניסוי לעזור לילד ההוא עשה משהו? יש מספיק דרכים לעזור בלי לגרום סבל לאחר. ועוד דבר, אני אישית חולה במחלה כרונית. אני צריכה לקחת כדורים כמעט כל יום, אני לא יכולה לעשות כמעט אף פעילות ספורטיבית ואני מבלה דיי הרבה בבתי חולים. למחלה שלי עוד לא מצאו את הגורם, ואם יגידו לי שצריכים לעשות ניסוי על בעלי חיים בשביל לעזור לגלות את הגורם הייתי אומרת לא! ואני רואה את כל הילדים הקטנים שסובלים גם הם. (אני קטינה אז אני מבלה עם הרבה ילדים אחרים במחלקות השונות). מה לעשות? מה אני יכולה לעשות כדי לעזור להם? sometimes shit happens

לילךLilach

New member
ושוב אתה מטיח האשמות חסרות שחר

שנובעות מכך שאתה כניראה לחוץ מכך שיש אנשים שמעיזים לחשוב אחרת ממך ועל טובת בעלי החיים? אין לך מושג וחצי מושג מי רוב האנשים שכותבים פה ,בטוח שאין לך מושג מה גילם ולמרות זאת אתה מטיל מילים פורחות באויר ,מעניין למה? חשבת על זה שאולי יש פה אנשים צעירים ומבוגרים ,שהם בעצמם חולים במחלות שהזכרת ובמחלות קשות אחרות? איך אתה מסביר את זה שלמרות המחלות שלהם ,הם בכל זאת חושבים על בעלי חיים ? יכול להיות שהם פשוט מסוגלים לחשוב בצורה יותר רחבה ממך ולחשוב גם על בעלי החיים שלא יכולים לכתוב בפורומים האלה בעצמם? ואם כולם פה ילדים משועמממים שאין להם מה לעשות וגולשים באינטרנט ,אז מי אתה? כי לפי כמות ההודעות שאתה מציף בכל הפורטלים ,יש לך הרבה מאד זמן פנוי ,איך יש לך זמן לגלוש ,כאשר אתה עסוק כל היום בהצלת חיים??

morality

New member
איך הויויסקטור מסתכל לילד בעיניים../images/Emo35.gif

ומה הוא אומר לילד חולה הסרטן? "ילד מתוק, נכון שכבר 100 שנים אנחנו הורגים מיליארדי חיות כדי למצוא לך מזור, אבל סורי אנחנו לא כל-כך מצליחים. בוא ילד חמוד, הצטרף לעמותה לקידום המדע הביו-רפואי, ויחד נגייס כסף כדי שנוכל להמשיך לעשות עוד הרבה ניסויים בחיות ובסוף אני נשבע לך שנמצא לך מרפא. סמוך עלי פעוט מקסים, ראה, אני מקדיש לכך את חיי." ויויסקטור יקר, אתה לא חושב שכולנו כאן רוצים למצוא מזור לתחלואי האנושות? מה אנחנו סופר-מנים? אנחנו לא חולים? אין לנו חולים במשפחתנו?ודאי שאנחנו רוצים למצוא! אנחנו רק יודעים ואומרים זאת בפירוש: ניסויים בבעלי-חיים הם לא הדרך למציאת פתרונות לתחלואי אדם, לא מדעית ולא מוסרית!

ronico2

New member
אני מבין שאתה חכם במיוחד

ויודע מה שהמדענים לא יודעים. וזאת בלי ללמוד רפואה. הנה עוד כמה טפשים שלא יודעים את מה שאתה, החכם, גילית.

באפט

New member
אנשים חושבים מנצלים חופש ביטוי

ראשית, העובדה שבחרת לפגוע, בשלב מאוחר יותר בדיון, בכל מי שמשתתף בפורום לא מוסיפה לרצינות הטיעונים שלך, ועוד מעידה דבר מה על אישיותך. שנית, אנחנו, במהלך חיינו הקצרים כילדים משועממים, נתקלנו פעמים רבות בתעמולה הזולה שמדגישה את סבל בני האדם החולים במחלות קשות (תיאור לירי לעיתים שאינו חף מרגש), ומנסה להשליך מכאן על הההכרח בניסויים בבעלי חיים. תעמולה שכזאת לא ממריאה ממרחבי האבסורד אל הדיון הפילוסופי הראוי, ולכן בדרך כלל אנחנו משיבים באותו אופן בציון "דוגמאות נגדיות" כגון - כיצד אדם לא מתבייש להרוויח כסף ולבזבז אותו להנאתו, במקום לתרום אותו לאגודה למלחמה בסרטן, כיצד זורק אדם אוכל עת שבעולם יש מיליארדים של מזי-רעב, כיצד אדם מוצא לנכון לכתוב בפורום זה במקום לרוץ לבית החולים ולנחם הורה מודאג, כיצד אפשר לנסע במכונית שמזהמת את האוויר וגורמת עקב כך לסרטן ראות וכולי וכולי. ילדים חולים מסכנים שישאלו "מה עשיתי רע?" יהיו תמיד, גם אחרי שיעשו מאה מיליארד ניסויים בבעלי חיים. עשית השלכה נוספת, שהיא ממש על גבול הייאוש, מאכילת בשר לניסויים בבעלי חיים. באופן לא מפתיע, אתה רואה את כל בעלי החיים שווים - דגים ככלבים, ועופות כשימפנזים. בנוסף, שים לב שאנחנו לא עוסקים בתועלתיות שבמוסר, אלא בצדק. במערכת הצדק הזו, יש, אמנם מעטים, שיאמרו שדרך הטבע מאפשרת לנו לאכול בעלי חיים אחרים, אבל להחליא אותם - נוגד את המצפון. בכל מקרה, מרבית המתנגדים לניסויים בבעלי חיים הינם צמחוניים או טבעוניים, ולכן מנקודת מבטם, לא תוכל להצדיק אי-צדק אחד בעזרת השני. אתה אומר שניסויים (ראשוניים, פאטאלים) בבני אדם, מוסריים פחות מניסויים בבעלי חיים. לדעתי אתה צודק, אם מדובר בבני אדם שלא בחרו להשתתף בניסוי, אבל קשה לי לענות על השאלה במקרה שחולים קשים בוחרים מרצונם, אחרי שנבחנה שפיותם ואישרו קרוביהם, להשתתף בניסוי כזה. טענה שקרית היא שאנחנו נאבקים ברופאים ובמדענים. אני מניח שיש רופאים מסויימים שעוסקים בניסויים בבעלי חיים ששמם צויין בדיונים כאלו או אחרים, אולי לגנאי, ואולי לא בצדק, אבל לא יצאנו נגד מקצוע הרפואה או המדע. ברם חשוב להדגיש, שאנחנו מוחים כנגד שיטה ספציפית, שנובעת מהשקפת עולם מסויימת ומחוזקת ע"י תעשייה קיימת שקשה להתנער ממנה, ולא כנגד המחקר הרפואי. לא תוכל להוכיח שאין אפשרות לפתח בהדרגה שיטות מחקר והוראה אחרות שלא עושות שימוש בבעלי חיים. לא תוכל לנמק מדוע, תחת השקפת עולם בסיסית שדוגלת בזכויות לבעלי חיים, לא מושקעים משאבים ראויים לפיתוח אותן חלופות. לא תוכל להתעלם מהזילות הנמשכת של חיי כל בעלי החיים, מתקדמים ככל שיהיו, בשם ערכים מדומים של "הצלת חיים". לא תוכל, פרט לשימוש חוזר עד כדי מבוכה, בתעמולה שטחית ולא מתוחכמת ובהעלבות, תוך כדי סטיה מהשאלה המוסרית העיקרית לנושאים מדעיים טריביאליים כדי לבסס את צדקתך.

¥EleVatioN¥

New member
נכון אתה צודק...

אם כל מה שאמרת על האנשים החולים אבל עכשיו תגיד לי אתה.. ומה בחיות עשו להם?! הא?! נכון החיות ממש לא עשו כלום... מה אתה חושב שהחיות הדביקו את האנשים האלה!? לא... החיות גם לא עשו כלום!!!! ולמה מגיע להם לסבול?! למה? נכון שזה יכול להציל אנשים ובלה בלה בלה... ומה עם החיות? מגיע להם ככה לסבול בגלל זה??? מה עשו?! כלום! אני לא יודעת מי אשם בכל זה... אבל אני ב-ט-ו-ח-ה שלא החיות אשמות! נ-ק-ו-ד-ה

לילךLilach

New member
ומה עם ניסויים למטרות רווח ?????

שמתי לב למשהו מעניין ,אתה מתמקד רק במספר מצומצם וספציפי של ניסויים. אני מבקשת שתשים שניה בצד את ההתיחסות לניסויים לצורך מטרות רפואיות ספציפיות וממוקדות במחלות שהזכרת ,יכול להיות שלחלק מזערי מהם יש הצדקה , אבל מעניין אותי לדעת מה אתה חושב על ניסויים בבעלי חיים בתעשיה? כמו תעשיית הקוסמטיקה? תעשיית המזון? ועוד תעשיות? אתה מסב את הדיון מניסויים רבים מאד שמתקיימים אך ורק למען בצע כסף: להפיק עוד מוצרים קוסמטיים שימכרו ביוקר , להפיק סוגי מזון שמכילים חומרים משמרים רעילים ועוד...... אולי תתייחס פעם אחת לכל הניסויים האלה? אין לי ספק שהם אחוז נכבד מכלל הניסויים שמבוצעים בבעלי חיים? אם אתה רואה את עצמך כאדם כל כך מוסרי , מה אתה עושה כדי להפסיק את הניסויים האלה? מה דעתך על זה שכדי לייצר מזון משובח לכלבים וחתולים ישנם חברות כמו למשל איימס ויוקנובה שעורכות ניסויים אכזריים בכלבים וחתולים ,האם זה לא נראה בעיניך אבסורד ,איזה הצדקה יש בעיניך לניסויים האלה? לפני שאתה ממשיך למשוך את עיני הגולשים ולהתמקד בחלק קטן מהניסויים ,אני מבקשת שתתמקד בכל הניסויים שמתבצעים אך ורק למטרות כספיות ומטרות של רווח כלכלי ,מעניין אותנו מאד לדעת כיצד תפעל כדי למנוע קיום של ניסויים שמתבצעים למטרות של רווח כספי??????

באפט

New member
עצה

אני חושב, שאתה צריך לשקול שוב האם להפסיק את הטיפול. דרך המאבק לשינוי השיטה צריכה להתקיים במישור החינוכי והפוליטי, וסביר שלא יתרחש שינוי מהותי בעשרות השנים הבאות. בניגוד לדיאטה, שלכל אחד מאיתנו החופש לבחור מבלי לגרום לעצמנו נזק, אין מחקר רפואי אחר, ומחקר רפואי הינו הכרחי לחיים. אל תהייה פאנאט-אוטומט בנושאי צדק כי הדבר עלול להביא להתכחשותך לאנושות, והדבר נכון ביחס לכל מיני סוגי עוול, לא רק בזכויות בעלי החיים. כל אחד מאיתנו צרכן, או עתיד להיות צרכן, של המחקר הרפואי, וכל אחד מאיתנו היה רוצה לממש את צו מצפונו. אין הדברים סותרים. צביעות אינה תנאי מספיק לחוסר נכונות. למה הדבר דומה במקצת? לאדם שבחר במפלגה שהפסידה בבחירות. אדם זה ימשיך לקיים את החוקים, גם החדשים שאינם לרוחו, ובמקביל ימשיך להאבק עבור המפלגה שלו.

Weird Eyal 21

New member
מה שלא שמת לב

זה שכמו שאמר לי הרופא... הכדורים פותחו על בעליי חיים אבל לבניי אדם הם עושים תופעת לוואי ממש חמורה של האטת קצב הפעילות של המוח הזיכרון משתבש נורא הדיבור לאט לאט נעלם ולוקח הרבה יותר זמן להבין כל דבר אצלי זה כבר התחיל.....ואני לא רוצה שזה יחריף.... אז תודה לכל המדענים שפיתחו את התרופה שלי על בעליי חיים והרסו לי את המוח המון תודות לכם...גם לך dm שיודע רק לדבר....תנסה להיות במצב שלי ואז תדבר.....

ronico2

New member
כל תרופה נבדקת גם על אנשים

ותרופות למחלות חמורות בדרך כלל גורמות לתופעות לוואי. אגב,על איזה כדורים אתה מדבר?

למעלה