מזכרות מחיים קודמים, בתים חדש וכו'
רקע אני עזבתי את ביתי לדירה שכורה ומקץ זמן קצר מאוד, אולי אף קצר מדי עברתי לדור במעונה של רולן שלי היקרה. סיבות רבות היו לכך שמיהרתי לעבור לביתה של רולן ובחרתי שלא להשאר בדירתי השכורה. הסיבה העיקרית היתה זה שדירתי השכורה ודירתה של רולן היו מרחק צעדים ספורים זו מזו. דירתה של רולן מרוהטת חמימה ומלאת חיים, ואילו שלי זו החדשה, דירה שהיא ההפך הגמור. זה לא שהיה חסר לי שם משהו, הדירה השכורה היתה מצויידת כהלכה ומאום לא חסר בה. אך בכל פעם שרצינו להיות ביחד (כלומר 8 ימים כפול 25 שעות) היינו בדירתה של רולן, עם בנותיה. כך קרה שהחזקתי דירה מרוהטת ומצויידת שקראנו לה המחסן, מדי פעם היינו פוקדים אותה לצורך העברת עוד בגד או עוד חפץ לדירתה של רולן, לביקורים אלו קראנו מסעות שוד. מקץ כחצי שנה לא נותר הרבה לשדוד, חיסלנו את הדירה והפסקתי את חוזה השכירות. מזכרות. אלבומי התמונות נמצאים עדין בדירה אותה עזבתי, את אלבומי הילדות שלי ברור לי שארצה ואקבל, אלבומים נוספים, משותפים, לא יודע אם אבקש ולא יודע אם אקבל (אני גם לא יודע אם אני חפץ בהם) לא כל כך ברור מה יהיה. מזכרות נוספות, אוספים שלי ופריטים שהיו מזוהים איתי, נטלתי מביתי הקודם והם מתנוססים לראווה ומפארים את מעונינו הדל. הדבר הראשון שתליתי היתה תמונת אבי המנוח בחדר השינה שלנו. דילמת הבית (שייך אולי לנושא אחר) יש הבדל רב, ענקי, גדול, תהומי ועצום בין מעבר שני בני זוג מורכבים לדירה חדשה ששוכרים או רוכשים יחדיו, לבין הצטרפות אחד מבני הזוג אל דירתו של בן הזוג. כאשר אתה מצטרף לדירה של בן זוגך, תרצה או לא תרצה, אתה מסתגל לבית קיים, הריהוט, הדקורציה. אפילו ההרגלים הקטנים, חומרי הניקוי, נוהלי כיסוח הדשא, צבע הכוסות בארון ונוהלי נעילת או אי נעילת המקלחת בזמן הרחצה. כל אלו הם מכלול עצום שקוראים לו בית. לדעתי מאוד מומלץ (ואני יודע שיש אלפי מגבלות שונות ומשונות) להתחיל זוגיות חדשה בבית חדש. הקמת בית חדש תגביר את הרגשת השוויון של בני הזוג, תסלק זכרונות העלולים להעיב, ותגרום לילדים מכל שלושת הצדדים להתייחס לבית אחרת, כך סבור אני (אל תתקנו אותי כי אני לא טועה). אני נכנסתי לבית קיים, כזה שאינני ממליץ עליו (המגבלות הללו) אבל!!!! אני הייתי (טופח לעצמי על השכם) חכם, חיכיתי לתום שיפוץ גדול והרחבה בביתה של רולן, יחדיו תכננו, יחדיו שיפצנו, אפילו התגוררנו זמן קצר במחסן (ראה תחילת ההודעה) כשנכנסנו לדירה המשופצת, סידרנו אותה חלקית מחדש וזה נתן במידת מה הרגשה של בית חדש. אפילוג בכל פעם שאני רוצה להקניט אותה אני אומר לה: אני הולך עכשיו לבית שלך, או אני שוטף את הבית שלך. משפטים שכוללים את הביטוי "הבית שלנו" ממלאים את רולן גיל ששון חדווה ועליצות. Oehhe מאמר ראשון בסדרה (הבא, במילניום הבא)