כבר לא מאמין..

יש כמה סוגי מחקר בשיטות מדעיות...

... כאשר חוקרים תופעה חברתית מסויימת (מדעי החברה) משתמשים בשיטת מחקר אחרת מזו שבה חוקרים תכונות מכניות של חומרים (מדעים מדוייקים).
הדבר נכון גם כאשר מדובר במחקר שמתבסס על ראיות ארכיאולוגיות, עדויות של אנשים, תיעוד כתוב (חדש יחסית או כתבים עתיקים) -- ארכיאולוגיה והיסטוריה הם תחומי מחקר מקובלים בקהילה המדעית, למרות ששיטות העבודה שונות מאלו הנהוגות בתחומי הפיזיקה והמתמטיקה.

לדעתי, ההפרדה השרירותית בין אמפירי ולא אמפירי, טבעי או על-טבעי וכיו"ב, היא מלאכותית ולא משרתת את התפתחות המחקר והידע. זה בסדר להבחין בין דברים שהוכחו מעבר לכל ספק לבין דברים שכרגע לא ניתנים להוכחה (או להפרכה), אבל לדעתי, פתיחות והתרחבות משרתות אותנו הרבה יותר מאשר הגבלה והצטמצמות.

כל עוד אנחנו מקפידים לשמור על חשיבה עצמאית (אני מאוד מאמינה בזה
), אנחנו יכולים להאיר לעצמנו את הדרך בלי צורך במסגרות מלאכותיות.

כל הסוגים מוכרים ע"י הקהיליה המדעית

אם כל אחד ימציא קריטריון משלו להגדרה של שיטה מדעית, הרי לא נוכל לתקשר זה עם זה, כל שכן עם חוצנים...
אם החשיבה העצמאית שלך שונה ביסודה מחשיבה עצמאית שלי, איך נתקשר זה עם זו?

חשיבה עצמאית לא סותרת כללים מקובלים

יש הצדקה וצורך בשיטות מחקר מוגדרות, אני פשוט טוענת, שאולי יש מקום לקצת יותר גמישות והרבה יותר פתיחות מצד הממסד האקדמי. לדעתי, רק מתוך גישה של פתיחות אפשר באמת להתקדם.

Noam S

New member
ככה זה, כפויי טובה

אמרו לנו שלום ותודה על הדגים.

Tiger Steve

New member
מה פתאום דגים. הם אכלו רק גלידונית.

ושיחקו אותה אלוהים ^^

לטייל בלילה באיזור חשוך - ולשיר מכל הלב......

תאורה חשמלית כנראה מפחידה אותם. ממליצה על הדלקת נר רייחני (( הם אוהבים ריח וניל

promod

New member
תשובה עינינית.

קודם כל לא מסכים איתך שאתה אומר שהיה דיווח מזערי בהקשר למה שאנשים ראו.
עם זאת קיים בשנים האחרונות בקרוב לעשור האחרון,סוג של כניעה, אולי אפילו הודאה ממשלתית עולמית בקשר לחוצנים
בזמננו לעומת העבר הלא רחוק יש הסכם יסוד לגבי ההבנה לגבי חוצנים.
ההנחה הרווחת בידי כלל האוכלוסיה העולמית היא עם קיומם אמיתית.
לכן "הדיווחים" כשלו כי אנשים כבר לא מחפשים הצהרות מיוחדות כי הם כבר לא יזכו לחשיפה הגדולה והמיוחלת כמו פעם.

בקשר לשאלה השניה: החוצנים כן מבקרים אותנו והרבה ואני יכול להגיד לך מידע בסיסי כמובן שהחוצנים סיימו את את המחקר והלימדה האינטנסיבית שלה בכדור הארץ שלנו.לכן הם הורידו את המינון אבל עדין חוזרים לכאן לכל מיני סיבות שאיננו יודעים..
אבל אני מבטיח לך-הם כאן!

למעלה