כבר עבר שבוע?
בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
ספיקינג אוף איכסים

רק שתדעו שהיום קניתי שורש ג'ינג'ר בכוונה להתיידד איתו. השימוש המיידי עליו המליצו לי הוא מים שהורתחו עם ג'ינג'ר. חוץ מסוכר יש למישהו רעיון מה להוסיף לזה כדי שיהיה טעים? אולי נענע טריה?

למה להשתמש בו אם יש לך רתיעה ממנו?

ג'ינג'ר מחמם מטבעו הוא מהצמחים שלא מומלץ לצרוך כשיש רתיעה ממנו.
אני הייתי מתידדת איתו דרך רטבים אורינטליים כמו מגורר חי על זסטר לרוטב של חצילים או פטריות על בסיס סויה ושמן שומשום.

בחליטה הוא עלול לעורר בחילה אם הוא הפוך למצב הרצוי, אפשר גם להכין ג'ינג'ר מסוכר ולהוסיף למאפים עם פרות מיובשים/ מסוכרים.

הוא מתאים מאד עם סושי, גם כשאינ כבוש ובוודאי כבוש

יש לו הרבה שימושים אבל כלל ברזל איתו- לא בכח. דרך אגב הוא יעבוד עם כל עשבי התיבול ככה שאת יכולה לחלוט עם קליפת לימון/ קליפת תפוז/ לואיזה/ קורנית/ גרניום ועוד. את יכולה גם לצנן אחר כך, להמתיק לפי אהבתך ולשתות קר.

ladybug6

New member
זו בדיוק הסיבה בשבילה הומלץ לי

לשתות אותו - כדי לחמם את המערכת מבפנים.
הוא דווקא אמור לעזור כנגד בחילה, לא לגרום לה..

במקרים מסויימים הוא עוזר נגד בחילה

באחרים הוא מגביר אותה עד כדי הקאה
אם האבחנה הסינית היא קור בקיבה ובכל זאת יש לך רתיעה גופנית מהג'ינג'ר- אל תשתמשי בו. זה חוק. לכל צמח יש מגוון תכונות מעבר לתכונה הראשית. יכול להיות שמשהו מהן גורם לך רתיעה פיזית.
חימום יעשה גם בעזרת קינמון, כמון, מוסקט, הל ,כוסברה ומבחינת מזון כתומים מחממים בעדינות, גריסים, קוואקר, קטניות בעיקר אדומות, טחינה, דיסות ומזון מבושל ארוך

ולהוריד ירקות טריים, לאכול לא פחות מטמפרטורת החדר ועוד.

awareness3

New member
אני מוכנה לשלוח בדואר

כי ממש לא טעים לי....

בישלתי מש, טחנתי המג'ימיקס עם שום, פטרוזיליה, שמיר, מעט כוסברה (טעות מס' 2) קמח חומוס, צ'ילי, מלח, פלפל

יש שם התנגשות טעמים מזעזעת, אבל אני שוקלת להכין רוטב עגבניות עדין ולבשל את הקציצות האפויות בתוכו, אולי אצליח להציל אותן מפח המחזור...

יכוליות

שאם את הירוקים היית קוצצת בסכין ולא במג'ימיקס היה לך יותר טעים.
איזה טעמים התנגשו לך?

העיבוד

משנה את הטעם, זה כמו ההבדל בין עגבניה חתוכה בסכין לרסק עגבניות טרי

noa555555

New member
המג'ימיקס גם יוצר חום מסויים בגלל מהירות

הסיבוב.
את הדברים האלה אני יודעת מתימניות, שאומרות שסחוג מכינים רק בכתישה על אבן , גם בעידן המודרני (שכחתי את השם של האבן, יש לה שם מיוחד, האבן בחצר שעליה מכינים את הסחוג ) , בעזרת חלוק נחל מלמעלה,
כי הבלנדרים ומעבדי המזון מחממים הכל וזה כבר לא זה. אפילו העיבוד הקצר הזה יוצר חום שהורס הכל . זה מהכיוון השני .

ladybug6

New member
גם אנשים שאוהבים שמיר אמרו

ששמיר בקציצות זה משהו שלא כל אחד אוהב..
גם כוסברה היא למי שאוהב ממש (כמוני) אחרת זה מאוד דומיננטי.

בכל מקרה תזהרי שלא יתפרקו לך הקציצות ברוטב.

למעלה