כבר עבר שבוע?
בישולים לסופ"ש

אפשר להכין רוטב סמיך יחסית

ולאפות איתו את הקציצות כ-20 דקות, לרוב זה עובד שלא תתפרקנה

נטאשKה

New member
אני רואה שכולם היו בענייני קציצות בסופ"ש

עושה תיאבון... נשמע מעולה!

Gidi Shemer

New member
אצלי פישלתי עם המצלמה

דווקא רציתי לצלם, אבל המצלמה אבדה לי ברחבי הבית עד שנמצאה מאוחר יותר

לשמחתנו הרבה היה מבצע על פטריות אז הצטיידנו ברבות והכנתי:

מרק פטריות "כפרי" על בסיס פטריות, עשבי תיבול טריים וחלב קוקוס. נרשמה הצלחה מסחררת בקרב בנות שמר. הצלחתי לשמור לעצמי מנה (בקושי).

פאד תאי על בסיס פטריות, גזרים, ברוקולי, אטריות אורז רחבות,שום ובצל, שמן שומשום, עשבים מהגינה (ריחן, אורגנו), וקארי אדום מהול במעט חלב קוקוס. ויתרתי על הטופו שהיה הולך מצוין לטובת הבנות שלי שמאד לא אוהבות טופו (אבל שמצידן ויתרו על העוף). אחראית ערבוב תמידי: הבת הצעירה שלי.

סלט חצילים קלויים בטחינה ונענע.

תפוחי אדמה ובטטות מעוכים/ת עם טימין טרי, אורגנו, שמן זית ומלח גס. היה אמור להספיק ליומיים. נבלע בארוחת ערב אחת.

שקשוקוטופו

Gidi Shemer

New member
רק שמפיניון
לצערי, הפטריות היותר משובחות

הן כבר לא ברמת תקציב הקניות הרגיל.

ladybug6

New member
אז כאן בסופו של דבר נזללו

אורז עגול עם עדשים כתומות. במקום כמון בטעות נשפך לי קצת קינמון. הוצאתי את הרוב אבל נשארה הארומה. עיקמנו פרצוף אבל בסוף זה לא היה כ"כ מורגש. צחקנו שלפחות זה יחמם אותי במקום הג'ינג'ר..
סלט עדשים שחורות עם עגבניות שרי ועשבי תיבול ולימון
כרוב אדום מאודה עם לימון וסוכר
תפוחי אדמה בתנור עם טימין
עוגת קרם ביסקוויטים עם טוויסט של חלב אגוזי לוז במקום סויה, כי קניתי אותו והוא לא כ"כ טעים לי בפני עצמו. אבל בתוך הקרם ועם השוקולד שלמעלה זה שוס רציני. העוגה עדיין מתקררת במקפיא כרגע. לא שיא הבריאות, אבל שבת היום!!

הסלט הזה לא מתאים

לחימום אלא אם העגבניות מבושלות, לימון לא מומלץ למצב כזה הסלט חייב להיות חמים לפחות בטמפרטורת החדר

ladybug6

New member
אוף, עכשיו את תארבי לי בפינות

הסלט היה בטמפ' החדר אמנם אבל אכן הכיל עגבניות טריות ומיץ לימון. אבל היי, אכלתי רק כמה עגבניות (מה שרואים בצלחת) ובצער רב ויתרתי על סלט חסה טרי (שעליו אני לא מוותרת באופן מוחלט כל השבוע אבל משתדלת להמעיט כרגע)

נטאשKה

New member
קריסת מערכות מוחלטת

סבא עדיין בבית חולים ועכשיו גם יש כלב אחד חולה בבית והתחלתי פרוייקט ענק חדש אצל לקוח, שעבדתי מאוד קשה להשיג אותו אבל משנה את כל סדר היום שלי. בקיצור - טירוף.

את כל ארוחות הסופ"ש אכלנו בחוץ. הספקתי להכין - חלה טבעונית וממרחים שיהיו לכל השבוע. יש בהקפאה עדשים למינהם וקציצות.

היום תכננתי לארוחת ערב פסטה לימון ושקדים קלויים, אבל נורא חם ושנינו כרגע במוד של לאכול קליל מאוד. אז כנראה שהיא תשאר להמשך השבוע.

במקום זה נאכל רק את הסלטים - אני מגישה בקערות קטנות מגוון -

יש עדשים שחורות ברוטב ירוק מרענן.
סלט עשבי תיבול, רובם מהאדנית - קורנית לימונית, נענע, כוסברה, פטרוזיליה, ריחן, ארוגולה ושקדים קלויים ברוטב לימוני.
סלט עשיר של אורז אדום עם תפוחי גראנד, בצל ירוק ועשבי תיבול.
סלט צנוניות ובצל ירוק בזעתר.
סלט ענבים עם כוסברה, שום ושרי.
סלט אבטיח ועגבניות על בסיס בלסמי.

ליד יש את החלה משבתעם הממרחים הביתים - טחינה וחומוס ביתים, ממרח שעועית לבנה, ממרח חציליםבטחינה וסלסת מנגו.

אם נרצה קינוח יש גלידה על בסיס סויה מהסיציליאנית. בד"כ אני מכינה אבל כתבתי - קריסת מערכות
יש גם פירות - אבטיח, מלון, מנגו...

ladybug6

New member
נשמע עשיר ומגוון יחסית לקריסת מערכות

מקווה שהמצב ישתפר בקרוב!

למעלה