כבר פרק 7

Nirwood

New member
הוא לא רצח קרוב משפחה שלו בתא?

יכול להיות שאני מתבלבל עם הסדרה.

בכל מקרה, יש הבדל ניכר באופי של ג'יימי לפני ואחרי השבועה לקייטלין סטארק וכריתת כף היד.

בסדרה כמובן לא רואים את זה, בספרים הוא לא ממש שם על סרסי גם אחרי שהיא מתחננת אליו שיחזור למעלה מלך.

Nirwood

New member

מה קשור לקחת קשה?

תאמיני לי שלא נעלבתי בשביל סרסיי/מארג'רי/כל דמות אחרת. זה לא הופך את אופן הביטוי הזה לבסדר...

כי מאגי ניבאה

תכריכים זהובים והכל.

אם סרסיי תמות לפני טומן, זה קצת יעקור את העוקץ מהנבואה. עיקר העוקץ של הנבואה הוא שהיא נבואה שמגשימה את עצמה: סרסיי עושה הכל כדי למנוע את ההתגשמות שלה, וכל המעשים שלה גורמים להיפך הגמור, להתממשות הנבואה. אז אם סרסיי לא תראה את טומן בתכריכים זהובים, זה קצת יוריד את העוקץ מהנבואה.

אני לא אומר שזה בלתי אפשרי, אני רק חושב שזה יותר הגיוני.

Rodrik Harlaw

Well-known member
זה מה שכתבתי למעלה

בהודעה שלי יצאתי מהנחה שסרסיי רואה במותו של טומן (לאחר ההפסד של גרגור) וזה מה שיגרום לה לרצות לנקום עם אש-פרא.
אני מנחש שתהיה לסרסיי איזו תכנית בריחה במקרה של הפסד ושטומן ישב בקרבת הספטון בזמן הקרב, וכך הוא ימות לפניה

לא סביר שהנבואה לא תתקיים. גם אם היינו רוצים לטעון שסרסיי הגשימה את הנבואה ע"י פעולות אימפולסיביות בנסיון להתנגד לה (רצח מלארה, נסיונות להיפטר מטיריון, מסאנסה וממארג'רי וכו'), היינו צריכים להסביר איך המאגי הצליחה לחזות את הנישואין למלך ולא לנסיך - לא משהו שהיה בכוחה של סרסיי לקבוע.

או את מספר הילדים של כל אחד מהם.

אבל גם נבואה קסומה יכולה להגשים את עצמה. הנבואה נובעת מראיה אמיתית של העתיד, אבל עדיין עצם הידיעה של גיבורי הנבואה את העתיד מובילה אותם אל הבלתי נמנע. מרטין לא המציא את הז'אנר הזה: אגדת שלושה וארבעה של ביאליק היא דוגמה לזה: הנבואה ששלמה ניסה למנוע יצרה את הדרך היחידה להתממשות הנבואה. זה לא הופך את הנבואה לנבואה טבעית, היא נבואה ככל הנבואות: על טבעית.

בכל מקרה לאור הפרק האחרון נראה שקלגאן-בואול למרבה הצער לא הולך להתממש, לצערי.

לא הייתי ממהר להכריז שהגורל בקו עלילה מרכזי או דמות ראשית

יהיה דומה. לדעתי מאוד יכול להיות שהוא יהיה שונה.

מה לדעתך הסיכוי

שבגרסת הספרים,
ג'ון לא יוקם לתחיה ע"י מל?
שסטאניס ינצח את הקרב על וינטרפל?
שדאני לא תשתלט על הדות'ראקים (או לכל הפחות על החלאסאר של חאל פונו)?
שהודור זה לא hold the door?

לדעתי, הסיכוי לכל הנ"ל קלוש. ד&ד ישבו עם מרטין בפירוט לגבי גורלה של כל דמות בדיוק בשביל זה. אז ברור שבאריסטן יכול לשרוד בספרים, ושריקון יישרוד (בהנחה שבסדרה הוא הולך למות. הם די חזקים בעניין רצח ילדים לאחרונה), ושבנז'ן יישאר נעדר, ואפילו ששירין לא תועלה כקרבן (אני דווקא מאמין שהיא כן, אבל מוכן לקבל את האפשרות שלא).

די ברור לי שמה שראינו בסדרה זו דרך לשחרר את אריה מחסרי הפנים בלי שהם יירדפו אחריה לנצח (מבחינת חסרי הפנים, היא נפלה לתעלה, המים היו מלאים בדם שלה, והיא לא נראתה שוחה, אז הם יחשבו שהיא מתה ולא יהיה צריך להסביר למה הם כבר לא בעקבותיה).

אבל נחיה ונראה.

Nirwood

New member
יש מצב טוב שאריה בכלל לא נדקרה, אלה ג'אקן האגר...

כבר ראינו בעבר שהוא התחזה אליה.

יש על זה סרטון שלם ביוטיוב שמסביר לפרטים איך זה הגיוני (עם דגש על זה שלאחר סילוקה מהמסדר, היא התבודדה, והייתה צמודה לחרב שלה, ובשלב שהיא נדקרה, היא פשוט הלכה חופשי במרכז העיר, בלי חרב, בלי כיסוי פנים, ופשוט הזמינה מתנקשים לזהות אותה מקילומטר ולהרוג אותה).

חשבתי שיש סיכוי מצויין שג'ון יקום לתחיה על ידי מל בלי קשר

הודור אנחנו יודעים שזה מרטין.
זה שדאני תשתלט על הדות'ראקים גם היה צפוי (כל סיפור החזרה אחורה שלה)
אבל הדברים הללו צפויים לא בגלל הסדרה אלא בגלל הספרים. הדבר היחידי שהסדרה באמת גלתה לנו זה שסטאניס מפסיד ומת.
אז אם הסדרה מאששת משהו שהספרים מושכים אליו אז יש לי סיבה לחשוב שזה מה שיקרה. לעומת זאת, יש הרבה מאוד דברים שהשתנו בסדרה, אז אני לא חושב שבאופן אוטומטי הם מחוייבים למה שקורה בספרים. אז הם בהחלט יכולים לשנות גורל של כל מיני דמויות, לאשש תיאוריות שלא נכונות בספרים וכו' (למשל זה שבסדרה ילדי היער יצרו את האחרים לא מחייב את הספרים. אלא אם זה משחק תפקיד מרכזי בעלילה...).

למעלה