כבר 12 שנה בלעדיו

ZiV GiLbOa

New member
כבר 12 שנה בלעדיו

*אני יודע שזה לא מתאים לאווירת הפורום אבל בכל זאת אני חושב שצריך פה פעם דיון מעמיק, מקווה שתשתתפו* השבוע, ביום רביעי תציין מדינת ישראל 12 שנה להירצחו של ראש הממשלה לשעבר יצחק רבין ז"ל. רבין נרצח ביום 4 בנובמבר 1995 בסיום עצרת השלום בכיכר מלכי ישראל (לימים כיכר רבין). במהלך שנה זו יצחק רבין פעל רבות למען הסכמי אוסלו- הסכמים כחלק מתהליך השלום עם הפלסטינאים בראשות יאסר ערפאת. יהודי העונה לשם יגאל עמיר סבר כי חתימה על הסכמי אוסלו יהוו איום ממשי על ישראל והוא, כמו דעתם על אלפי יהודים אחרים סברו כי יש לעצור את החתימה. יגאל עמיר חשב שהוא לא יוכל לעצור את החתימה בעזרת דיבורים והחליט לעשות מעשה. במהלך עצרת השלום של מפלגת העבודה נאם רבין ואמר את המשפט שרבבות דוגלים בו עד היום (ואני בינהם) "האלימות היא כרסום יסוד הדמוקרטיה". בסוף העצרת שר יצחק רבין את השיר "שיר לשלום" וירד מין הבמה. במהלך העצרת לא הסכים רבין ללבוש שחפ"צ להגנתו כי היה בטוח בזה שלא יעשו לו כלום. כאשר הגיע לרכבו נורה רבין בגבו 3 יריות והמאבטח שלו שרצה להגן עליו נורה ירייה אחת. בבית החולים הודיע מנהל בית החולים על מותו של יצחק רבין. צילום הרצח של יצחק רבין שודרה רק בינואר 1996 בשל אי רצונו של רוני קמפלר, צלם המאורע לשידור הקלטת בתמורה כספית ולכן לא הסכים לתת את הקלטת במשך חודשיים. רוצחו של יצחק רבין, יגאל עמיר הורשע ברצח ראש הממשלה ובפציעה של המאבטח וקיבל עונש- מאסר עולם 1 בקיצבה של 25 שנה ועוד 8 שנים על פציעה. כלומר 33 שנים. השאלה שלי: יגאל עמיר, הרוצח מבקש היום לצאת לחופשה קצרה כדי להשתתף בברית של בנו שעומדת ללדת אשתו לריסה טרימבובלר. כמו כן יגאל עמיר מבקש חנינה מנשיא המדינה שמעון פרס. השאלה שלי: האם מגיע ליגאל עמיר חנינה? האם מגיע לו לצאת לברית מילה של בנו? האם מגיע לעמיר עונש כמו כל רוצח או עונש כבד יותר בגלל רצח של ראש ממשלה? מצטער על החפירה, אבל גם אפשר לפעמים לדון בעניינים כאלה לא?! נתוש, אני לא יודע בת כמה את אבל הבנתי שאת גדולה ממנו אז אולי את זוכרת את יום הרצח? תספרי לנו חוויות מאותם הימים. האם היית מילדי הנרות?? הערה: יכול להיות שיש כמה טעויות, אני לא בטוח בכל הפרטים!! יום טוב לכולם!!

אכן נושא כאוב , ויפה מצידך להעלות אותו כאן !

אכן אני זוכרת את אותו ערב נורא שבו שמעתי בחדשות את ההודעה שהרגע היה ניסיון התנקשות בראש הממשלה ואני זוכרת שהתאבנתי , גרתי אז בפסגת זאב , הרחוב היה שקט ומכל בית שמעת פתאום את הטלוויזיות דולקות על הערוץ השני ( לא היה אז ערוץ 10 ) והמתח הנורא ,הצמאון לשמוע כל פרור מידע על הנעשה... ואז באה ההודעה של ראש המשרד של רבין - (ברח לי שמו כרגע ) בקול בוכה מודיע על מותו של רבין ! נורא ,הבכי היה בלתי ניתן לשליטה , טלפונים לחברים , למשפחה , בלבול ופחד - מה יהיה עכשיו בגורל המדינה שלנו ? ( וממש לא קשור ולא חשוב מהי עמדתו הפוליטי של כל מי ששמע על המוות הנורא הזה - ההלם שמי משלנו ירצח ראש ממשלה בשל אידאולוגיה ?!!! ) ימים רבים היה מן שקט ברחובות , תמונות מכיכר רבין , ולא , אני לא הייתי שם מסיבות בריאותיות ( לצערי ) ולכן לא יכולתי להיות שם , אבל השידורים בטלוויזיה סיפקו את כל התמונות... ועם הזמן , ובעודי מתאבלת גם על אובדן אבי היקר - כמה חודשים לפני כן , הבנתי שהחיים נמשכים , והכאב לעולם לא נשכח ,אבל הוא מתעמעם... ועכשיו ,העובדה שהרוצח הנתעב עומד להיות אבא , בדיוק בימים שבהם מציינים את הרצחו של רבין , מזעזע אותי עוד יותר !

ZiV GiLbOa

New member
אני משתתף בצערך על מות אביך.

אני גם חושב שהאבל היה אבל לאומי, לא משנה מהי העמדה הפוליטית של כל אחד ואחד. את בטח יודעת שמשנת 1995 עד בערך שנת 2003 ישראל הייתה מוכת תדהמה, כמעט ולא היה בידור, הטלויזיה הייתה רדודה וכמעט והזמר העברי נפל, עד לפתיחת ערוץ 24 וכוכב נולד 1.

ZiV GiLbOa

New member
ובשבילך גם הציטוט

אמר איתך הבר ביום 4בנובמבר 1995בקול בכי מר לעיני עשרות אזרחים ואנשי תקשורת בוכים גם הם."ממשלת ישראל מודיעה בתדהמה, בצער רב וביגון עמוק, על מותו של ראש הממשלה ושר הביטחון, יצחק רבין, אשר נרצח בידי מתנקש הערב בתל אביב"

נושא רגיש.

בדיוק היום דיברנו עליו בפעולה של הנוער העובד והלומד. הוא היה דמות להערצה, אחד האנשים הכי טובים שהיו קיימים. כל כך מצער שהוא היה צריך להירצח. הוא נרצח כגיבור. אני מצדיעה ליצחק רבין ז"ל. וכל הכבוד זיו. לא הייתי מצפה ממך לפחות :)

ZiV GiLbOa

New member
זה באמת נושא רגיש

תראי אני לא אשקר, אני לא רואה את רבין כדמות להערצה. אני רואה את רבין כאחד שנרצח על כבוד המדינה. הוא נרצח בגלל שהוא רצה בסך הכל שיהיה לנו פה יותר טוב. הוא לא עשה דבר לרעתנו. אבל בכל זאת, אני לא מסכים עם דרכו של רבין ואני חושב שהוא עשה ויתורים קשים מידי עבור המדינה וכן, הוא עשה גם כמה טעויות כמו הנשק שנתן לאש"ף שהיום חוזר אלינו כמו בומרנג. אבל אני יודע, זאת אינה עילה לרצח!! אין ליגאל עמיר ולאף אדם אחר לרצוח כל אדם בין אם הוא ראש ממשלה בין אם הוא אזרח שומר חוק ובין אם הוא אזרח אינו שומר חוק, לדעתי היחיד שיכול להחליט על מותו של אדם הוא ה'. אני מצדיע ליצחק רבין רק מסיבה אחת, כי הוא היה מוכן להקריב את עצמו בשבילנו. בשבילי הוא היה ראש ממשלה מבין הפחות טובים שניהלו את המדינה אך הכבוד מגיע, כבוד גיבורים!! *אני שמח שאת מצפה ממני לדברים טובים, אני מנסה לייצור רושם טוב במיוחד מול אנשים כמוך*

../images/Emo9.gif

אתה באמת צודק במובן כלשהו, ומן הסתם אני מסכימה איתך. הוא דמות להערצה בגלל שהוא הקריב מעצמו כל כך הרבה בשבילנו, לא כמו שאר ראשי הממשלה שהיו והנוכח.

Dark Neko

New member
../images/Emo16.gifיהי זכרו ברוך../images/Emo16.gif../images/Emo41.gif../images/Emo185.gif

לא מגיע לאף אדם שרצח אדם אחר חנינה. אלא אם כן מדובר בסיבה מספיק טובה, למשל, הגנה עצמית. אני מעריצה אותו, אך לא מאמינה בדרך שהוא הלך בחייו. שטח תמורת שלום נשמע לי הזוי, הם תמיד ירצו יותר ומעבר. חוצמזה, יש מספיק מדינות ערביות בעולם, שילכו לשם. ישראל שייכת אך ורק לנו, ליהודים, אף אחד לא יקח את המדינה הזו מידינו.

משתתפי פורום יקרים !

אני מבינה שזהו נושא כאוב ויש חילוקי דעות.... עדיין לא צריך להעליב , זה פוגע ולכל אחד מגיע זכות הבעת דעתו. בואו נסגור את השרשור בהסכמה שאין הסכמה ונחדל לריב , זו לא מטרתינו פה. המשך ערב מהנה ענת

ZiV GiLbOa

New member
היי ענת, תרשי לי לחלוק עלייך

לא שיש לי בעיה לסגור את השרשור אבל אני לא חושב שזאת סיבה מוצדקת. מה שהיה כאן היה ויכוח פוליטי-משפטי הולם ולא ריב. אמנם הייתה יציאה לא במקום אבל היא חזרה על עצמה. אני חושב שיש לעוד אנשים דעה והם רוצים להביע אותי. לשיקולך,אם תעמדי מאחורי מה שכתבת לעיל אני איתך.

ZiV GiLbOa

New member
בעצם,

אחרי קריאה חוזרת של ההודעות שאת חלקן לא ראיתי אני מסכים איתך.

Dark Neko

New member
זיו, ../images/Emo41.gif../images/Emo185.gif

תשלח לי הודעה באיסיקיו, אין לי אותך ברשימה. [אני צריכה לדבר איתך.]

Dark Neko

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo41.gif../images/Emo185.gif

ושוב אני מסכימה עם זיו.

ניקול27

New member
אמת שהוא רוצח ניבזה ומגיע לו עונש כבד אבל!!!

לדעתי יש פה הגזמה , עם כל הכבוד ליצחק רבין ז"ל הדם שלו לא יותר טוב מאף אחד כולם שווים. זה שהוא היה ראש הממשלה לא אומר שהוא יותר טוב מאדם פשוט שנרצח , גם לאדם הפשוט יש דם , משפחה , אשה , ילדים , ואולי אפילו נכדים ונינים . רצח זה דבר נתעב ולא משנה מיהו הנרצח. לא צריך להתנהג אליו בשונה מרוצח של זקנים או של ילדים, צריך להחמיר את הענישה לכל הרוצחים . מי שנוטל חיים שידע שלא יהיו לו חיים ולא משנה מיהו הנרצח. חייו יהפכו לגהינום עד יומו האחרון אבל בתנאי שזה יהיה גלובלי לכל הרוצחים למינהם בלי העדפות ובלי חשבונות של מיהו הנרצח . גם הרוצח שרצח את אשתו לא מזמן צריך לסבול עד יומו האחרון על זה שהוא נטל חיים . אני לא ימנית ולא שמאלנית אבל אני אוהבת צדק ובמדינה שלנו אין צדק , רוצחים משתחררים אחרי שנים מועטות העונשים קלים , ולמי אכפת? השופטים חסים על רוצחים אבל ראש ממשלה זה כבר לא נורמלי ואף אחד לא שואל למה ? במה הוא טוב יותר ? נקווה שדברים ישתנו לטובה . יהי זכרו ברוך

שוצאן

New member
יו גו בייבי!!!!!../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

חבל שלא תיארתי את זה כמוך;)

ZiV GiLbOa

New member
מאיפה הגעת למסקנה

שיגאל עמיר מקבל עונש כבד יותר מרוצח שרצח מישהו ופצע אדם אחר? העונש של יגאל עמיר נקבע על רצח נקודה! לא על רצח ראש ממשלה. ומאסר עולם אחד זה עונש סטנדרתי לרוצחים כיום בישראל. נכון שיש כאלה שמקבלים עונש קל יותר ויש כאלה שמקבלים עונש כבד יותר ויש כאלה שהנשיא חונן אותם וגם לזה יש סיבה למה לא מגיע ליגאל עמיר חנינה- הוא לא מצטער על מה שעשה.

למעלה