כבר 12 שנה בלעדיו

ZiV GiLbOa

New member
אם נאמר את האמת

אני כבר הרבה זמן רציתי לדבר על זה באיזשהו פורום אבל בגלל שאני משתתף גם בפורום כוכב נולד זה לא כל כך מתאים לשם ואני לא רוצה להכנס לסתם פורום ולדבר על זה ואיתכם חשבתי וידעתי שנגיע למקומות שונים וחשובים. אני שמח שבחרתי לכתוב בפורום הזה ואני גאה בכולם פה על הכתיבה הנבונה והחכמה שהראתה שאפשר לדבר פה על דברים אחרים!!

ZiV GiLbOa

New member
כי הוא היה בטוח

שבתוך המדינה שלו לא ירצו לפגוע בו, הרי בן אדם נורמלי לא צריך לפחד מהאזרחים במדינתו. כנראה שהוא לא היה מודע מספיק למצב שבוא המדינה הייתה שרוייה וזה לא שלא היו התראות, רבין היה מוצף איומים. היו כאלה שחיברו תמונה שלו ושל ערפאת, היו כאלה שעשו עליו טכס פוסלא דנורא. חבל שהוא לא היה מספיק חכם לשים שחפ"ץ..

nני 770

New member
אל תכעסו עלי, אבל...

אני לא מסכימה עם זה שרוצחים יהודים, אבל אל לנו לשכוח שבתקופת רבין היה עומס פיגועים והרוגים בעקבות מהלך אוסלו הארור שעד היום אנחנו סובלים מזה וכשהיו הפגנות, מה שאומר מחאה ודיבורים רבין אמר שזה לא מעניין אותו מה שמדברים.... ושנית, למה את ברגותי ועוד אלפי מחבלים שרצחו מאות יהודים בטבח אכזרי כן רוצים לשחרר?? הדם שלהם הוא לא אותו צבע כמו רבין?! נמאס מהשחיתות של הפולטיקה במדינה הזו ואני קוראת לפרס כן לתת חנינה לעמיר בדיוק כמו שהוא נותן לרוצחים של הילד המתוק דני כץ ולימח שמו ברגותי...

אני נוטה בקטנה להסכים איתך

אבל לרצוח זה דבר נבזה ולא משנה עד כמה בזכות זה שהוא נרצח הפיגועים ירדו ויש פחות הרוגים

ZiV GiLbOa

New member
קודם כל ברגותי ישתחחר על מנת

להצילחיים של ישראלי חטוףולא כי הוא יתנהג יפה.. וכמו שאנחנו מצפים מהממשלה שתעשה הכל כדי שלא יאבדו חיים בישראל אנחנו מצפים שיעשו הכל כדי להחזיר את גלעד שליט גם תמורת ברגותי ושאר אסירים. וזה נכון שאנחנו סובלים עד עכשיו מהסכם אוסלו אבל אל תשכחי שהיו לא מעט טעויות במדינה שלנו שאנחנו סובלים ממנה עד עכשיו וזאת ממש לא סיבה לבוא ולרצוח מישהו. אם את אומרת ששחרור אסירים ערבים תמורת שליט זוהי שחיתות אז גם פגיעה (ענקית) בדמוקרטיה בכך שמשתיקים ראש ממשלה ברצח זה יותר גרוע מלהיות מושחת. דמוקרטיה זה הדבר החשוב ביותר במדינה!!

קרמפה

New member
העונש צריך להיות כבד יותר.

הרצח הוא לא כמו כל רצח אחר. זה לא שהדם של רבין שווה יותר, זה הדם של הדמוקרטיה. יגאל עמיר יצא לבצע את הרצח לא כדי לפגוע ברבין באופן אישי, אלא כדי שנות את המצב הפוליטי במדינה, ולהחליף את ההנהגה. לעקוף את הדמוקרטיה וליצור את המצב שמתאים לו ולדומיו. והוא אכן הצליח בזה. לצערנו הוא לא יחיד בדורו ולא חסרים מטורפים בארץ, ועכשיו גם בפעם הבאה שמישהו יראה שהמדינה לא מתקדמת בכיוון שהוא רוצה, הוא ידע שהוא יכול לקום, לרצוח, ואחרי עשר שנים כבר ידברו על לשחרר אותו ולהתחתן ולעשות ילדים והכל מסתדר מבחינתו. הדמוקרטיה שלנו בסכנה קיומית חברים!! עובדה היא שמאז הרצח, אנשים, מוכנים להקריב הרבה פחות למען האידאולוגיה שלהם, אנשים הרבה יותר אדישים למצב, הרבה פחות יוצאים להפגנות, וגם ההפגנות הרבה פחות מזיזות לממשלה, כי היא יודעת שהן לא ימשכו זמן רב, שלעם לא באמת אכפת. נהיינו אדישים כי הדמוקרטיה אצלנו נהיתה דבר רעוע ומשני. כדי להגן על המדינה צריך להגן על הדמוקרטיה, אנחנו חייבים להבהיר חד וחלק, מי שרוצח ראש ממשלה, ינמק בכלא עד יומו האחרון ולא יזכה לכל הההטבות שזכאי להן אסיר רגיל. זה המינימום שעלינו לעשות.

אתה טועה...

יגאל אמיר לא הרוצח! בהסרטות לא רואים את יגאל אמיר בזוית הירי, יגאל אמיר נמצא בין הקהל אשר מרוכזים למול הבמה בעוד שהיריות באו בזוית אחורית מהבמה, השב``כ הכריח את יגאל אמיר להודות. השב``כ פשע, המדינה פשעה, ואתם פושעים שאינכם עושים כלום לשחרר אדם חף מפשע. תקראו לאולמרט שעשה את פינוי גוש קטיף, שבגללו התאבדו ונהרגו אנשים, שבגללו נהרסו משפחות וקהילות, לבנאדם הזה, לראש ממשלה הדגול תקראו פושע, לו תקראו רוצח, לא ליגאל אמיר!

למעלה