מנין לך - פגשת אותו ודיברת איתו?
ואם כבר - איזה ידע מצפוני יש לבני אדם?
The 26-year-old American adventure blogger was killed by an isolated tribe last year. His father blames ‘extreme’ Christianity
www.theguardian.com
שלא תבין אותי לא נכון - הבחור הרוויח את מה שקרה לו ביושר, אבל אם אתה חושב שלאנשים האלה יש את ה-"ידע האלוהי" שלך יש כי שתפו לך את המוח, אתה טועה ובגדול!
זה הדבר הנכון הראשון שכתבת בשרשור הזה, ברכותי!
פה אני מסכים איתך - אינך חייב להיות חבר באקדמיה בכלל, הבעיה היא שרוב אנשים שמפקפקים במדע כמוך, לא מבינים בכלל במה הם מפקפקים, כי הם לא למדו מספיק על מה שהם מפקפקים בו כדי שיהיה להם איזה בסיס לפקפק.
החלק שלא בדוק נמצא בבדיקה, ואיש לא מבקש ממך להאמין בו.
למעשה, כל מטרת הבדיקה היא שמדענים עצמם לא מאמינים בכלום - הם בודקים, חוקרים, ומוודאים שוב ושוב.
מזל טוב! אלי יש תקווה בשבילך.
זה שאתה חושב משהו לא משפיע על המציאות כי הוא זה.
זה בערך כמו שתגיד: אני לא חושב שמשטרה יכולה לפענח רצח כלשהו כי אף שוטר לא היה בזירה.
המפץ הגדול אינו "השארה". הוא מודל שמבוסס על ראיות, ומאפשר תחזיות. הוא גם לא קרא במרחק מליארדי שנות אור, אבל ברור לי שתעשה טעות כזו, כי אין לך מושג מה זה באמת המפץ הגדול.
אגב, איך תגיב אם אענה לך: אני לא מאמין שאל היה יכול לברוא בן אדם, כי אף אחד לא היה יכול להיות שם ולראות את זה, אז איך כתבו על זה ספר?
אתה לא מאמין שטלסקופים זה דבר שאשכרה עובד???
למה הכוכבים האלה מטרידים אותך, לאל שלך יש משהו נגדם???
הנה דוגמה כמה אתה בור - ברור שראינו אותם בעיניים.
נכון, דרך טלסקופים, אבל זו גם הדרך שבה ראינו את כוכבי הלכת במערכת השמש שלנו.
בעין בלתי מזויינת הם נראים כמו סתם עוד כוכבים, אי אפשר להפריד בינם לבין שמשות אחרות, ואת נפטון אי אפשר בכלל לראות בלי טלסקופ.
אתה אפילו לא מבין איך גילינו משהו, אבל ישר רץ לפקפק בגילוי. לפחות תלמד קודם!
אלא שהמדע תיקן את עצמו, בניגוד לכתבי קודש שכתבו כל מיני דברים מטומטמים כמו "היתוש לא נברא אלא נוצר מצואה".
איתר היה מודל שהופרך.
ייתכן שיש גם היום מודלים שיופרכו בעתיד, במיוחד בתחומים היותר קיצוניים כמו פיזיקה קוונטית.
אבל זה רק מחזק את טענתי - המדע לא צריך אמונה, לא עיוורת ולא סוג אחר כלשהו.
מה שעובד עובד, וזה מכוח שעובד.
מה שלא עובד, יפסל ויוחלף במה שעובד.
איתר לא עבד, ולכן הוחלף בתורת היחסות של אינשטיין.
תכף תגיד לי שגם אותה לא ראיתה, אבל רוב הסיכויים שיש לך אותה ממש עכשיו בכיס, או על השולחן, ואתה פשוט לא יודע את זה!
רגע, אתה משווה דת להתנהגות של אדם בשר ודם?
הרי אם רופא יגיד לי: "סמוך עלי, חזרתי מהמתים, וריפאתי אנשים בכוחות שאבא שלי נתן לי" אני גם לא אאמין לו.
אז מה הנקודה שלך בדיוק?
מצחיק שהזכרת מתכנתים, כי בתור מנהל פיתוח חלק מהתפקיד שלי זה לראיין מפתחים לצוות שלי.
אם היה מגיע אליה מפתח עם ניסיון מוכח ועבודה להראות לי והיה אומר "יש לי הרבה הצעות, אני לחוץ בזמן, אם לא סוגרים עכשיו אני לוקח הצעה אחרת" ייתכן מאוד שהייתי לוקח אותו, ולא מבזבז זמן על מועמדים אחרים שאולי בכלל לא מתאימים.
יש מספיק תחרות בתעשייה על הדרג העליון של המפתחים כדי שדברים כאלה יקרו.
מצד שני, אם היה יושב מולי מפתח ואומר לי "אני היחיד שיכול להרים את הפרויקט שלך, תראיין כמה שאתה רוצה, בסוף תראה שאתה חוזר אלי" דווקא אותו הייתי מעיף בבעיטה.
זה עניין אחד לטעון שאתה מבוקש ולא כדאי למעסיק להתברבר, זה עניין אחר לטעון שלא תמצא עוד מישהו כמוך לא משנה כמה תחפש.
אז הדוגמה שלך דווקא מוכיחה שהדת שלך היא השקרנית, והיהירה.
אבל מעבר לכך, זו גם דוגמה לא טובה.
אין רופא אחד נכון.
אין מתכנת אחד נכון.
גם אין "האחד הכי טוב". ורוב הזמן לא צריך את הכי טוב.
גם רופא בינוני מרפא אנשים ומציל חולים.
גם מתכנת בינוני מרים פרויקטים שמכניסים מספיק כסף.
ואם משהו לא מצליח, איש מקצוע אפשר להחליף.
רק דתות מציבות אותך בפני בחירה "קח את הנכון או שהלך עליך", וזו עוד סיבה להאמין שכל הדתות הן שקר!
כל ילד גם צריך לדעת שנשים נולדות בדיוק כמו גברים ולא נוצרות ע"י קוסם מצלע של גבר, אבל נחש מה...