כדאי לקרוא בבלוגיה, 25/11/10

היי (-

דווקא אני חושבת שגם בר לב עובר "התעללות" מסוימת שמו, כבודו הכי חשוב משפחתו ילדיו אשתו זה נפל עליו כבומרנג זה חשף כנראה את הרומן שהיו לו עם נשים מחוץ לנישואין גם הוא סובל וגם משפחתו, ואילו א' כרגע לא "סובלת" אם אפשר לקרוא לזה כי היא לרובנו אנונימית ואישה שמתלוננת על כפיה או אונס אמורה לעשות את זה מיד, אולי כמה ימים אחרי שהיא "נרגעת" מתיעצת ולא אחרי 3 שנים פלוס ובעיתוי הכי מפתיע! תחשוב על זה ערב טוב מוזהבת

shy-1

New member
יעני למה את רומזת, שהוא לא זיין את א'ב'ג'ד'

ו'ז'ח'ט'כ' בהכרה מלאה, מה הן סיממו אותו, על איזה בומרנג את כותבת? ואני מציע לכל מי שלא אנסו אותו, ולא יודע מה עובר על נערב/בחורה/אשה המתלוננת על כך, שלא לדון נשים, על שאינן עומדות בזמנים מוכתבים מראש.

אני לא יודעת, ולא אני זו שאקבע יש בית משפט

מבחינתי זמן העיתוי לא תקין כמה ימים אחרי, חודש אבל לא שנים ולא ברגע שהתוקף (מבחינתי הוא חף עד שיוכח אשמתו) מועמד לקידום!!! מאחלת לאף אחד שלא תאנס ולא תותקף מינית, ואני לא יודעת ומאחלת לעצמי שלעולם לא אדע מה עובר בראשם, אבל בכל זאת דווקא עכשיו.........לא נראה ערב טוב מוזהבת

shy-1

New member
רציתי להפסיק הויכוח(מצידי)כאן, רק שפתאום

לאחר שהשבת מה שהשבת זה הבריק: גם אשה ההולכת לבדה לביתה לאחר העבודה/הקניות/הבילוי/הרופא, ותופס אותה אנס או חבורת אנסים, גם היא שואלת, דווקא עכשיו ? דווקא כשאני לבד ? דווקא שעבר עלי יום מחורבן גם ככה ? דווקא שכל השוטרים משחקים עכשיו במין קבוצתי ? דווקא עכשיו אני נופלת קורבן לאונס ? אז שידע בר-לב(ואיני יודע אם הוא אשם או לא), שדווקא עכשיו, הולך לשני הכיוונים.

shy-1

New member
נ.ב. אם לאורי בר-לב לא אכפת ממשפחתו ונישואיו,

מדוע ל א' או למישהי/ו אחר צריך להיות אכפת ?

shy-1

New member
הבנתי. כלומר, לטענתך, הוא טיפש או אהבל,

שלא מבין שלכל שבת יש מוצאי שבת, ולא לוקח בחשבון, שהתנהלות לא ראויה עלולה יום אחד לחזור ולפגוע בו. אני לא מכיר אותו ולא מעניין אותי מי יהיה המפכ"ל הבא, למעט עובדה אחת: אני סבור שאנשים שאינם צופים את המחר, יהיו בדרגות שליטה כאלו ואחרות.

מממאיה35

New member
אוי אוי אוי..

אם היה לך קצת מושג בענינים שכאלה (ואולי כדאי לשמוח שאין לך) היית יודעת שהמשפט שלך של "ואישה שמתלוננת על כפיה או אונס אמורה לעשות את זה מיד אולי כמה ימים אחרי שהיא "נרגעת" הוא פשוט משפט שהוא רחוק מהמציאות. ובכל מקרה, לא משנה אם היה אונס או היה רומן מחוץ לנישואים. אדם עם התנהגות שכזו לא ראוי להיות מפכ"ל. ממפכל אנחנו מצפים לאמינות ולא לשקר (תסכימי איתי שרומן מחוץ לנישואים הוא חיים בשקר אחד גדול). ודבר נוסף, היחיד שיש להאשים פה ב"הרס המשפחה" הוא הניצב עצמו, ולא א' או כל נפגעת אחר. הוא אחראי להרס משפחתו ולא אפחד אחר. הוא צריך לקחת אחריות. או כמו שאורמים - סוף מעשה במחשבה תחילה.

שבוע טוב

נכון שאישה אחרי תקיפה מינית או אונס בהלם וכואבת אישה כזו צריכה טיפול רפואי משפטי, טיפול בנפגעות באונס אישה כזו לא יכולה כמה שנים להתנהל רגיל ופתאום להתעורר אני לא שופטת אם נכון או לא, אני לא בית המשפט, אך כועסת על ההתנהלות ועל ההתעוררות שלה בזמן כל כך רחוק מהמקרה וכן הוא נפגע כי בינתיים הוא חף מפשע עד שיוכח אחרת, ילידיו ואשתו נפגעו על לא עוול בכפם בפתאומיות והרס משפחה, גם בהתנהגות שלו, אך בגידה זה לא פשע, וזה כבר ענין אישי עדיין ההתנהלות כאן לא תקינה ופגעה בהרבה אנשים כרגע סתם ולא מוצדק שבוע טוב מוזהבת

סליחה מוזהבת

אבל את לא צודקת. קודם כל אף אחד לא יודע מה היא האמת. שנית, איך את מצפה שיקדמו רשומה שלך שאת מסווגת את כל הנשים כנחשים? הייתכן? את לא יכולה להיות בנעליים של הנשים האלו ולדעת מה מנע מהן להתלונן באותו רגע. אני, כאחת שעברתי נסיון אונס, יודעת מה הקושי, ההתלבטויות וההשלכות שיש ברגע שאת צריכה לחשוף את עצמך, הבושה, ההשפלה, המשפחה,החברים, הפחד, החרדות, ההדחקה, האשמה, ה"מה יגידו", הם יאמינו לי? האם הוא יתנקם? החקירה ועוד ועוד. יש כל כך הרבה השלכות! מעבר לכך, יש את ההלם, את הטראומה, את הפוסט טראומה, את המצב הנפשי, הפסיכולוגי וגם הגופני שלעיתים משתקים את האשה. איך את יכולה לשפוט אותן? כל עוד לא עברת, ושלא תעברי לעולם דבר כזה, את לא יכולה להשמיץ ולהתלהם כך נגדן. את קבעת מראש שהכל שקר, אף אחד לא יודע, בשביל זה יש בית משפט שהוא יקבע. בינתיים בפוסט ההוא, את ציירת את בר לב וקצב כמסכנים, תמימים, גברים למופת שמתנכלים אליהם וכו. יש דרך להביא מחאה, אבל בטח לא בדרך שכתבת את דברייך. המשך ערב טוב

Ronit FL

New member
ואז בא בר לב ואמר שהיה סקס.

ואז באה א' ועמדה על במה ואמרה את שמה ולא התחבאה מאחורי חיסיון שאמור להגן עליה. היא עמדה קבל עם ועדה מול כל אלו שכותבים דברים מרושעים על נשים. ואז באו אנשים מכל עבר ועמדו מולה ברחבת המוזיאון ואימצו אותה לליבם מכיון שהגיע הזמן שנשים לא יעברו רצח אופי על שהעזו לקום ולעמוד מול גברים שנמצאים בצמרת כלשהי ולא לפחד מאף אחד ומאף אחת מכיון שקולות שקוראים לנשים שעברו ניצול/ביזוי/אונס ושלל הטרדות מיניות, לקום ולעמוד חשופות פנים וחשופות שם ולעמוד איתן מול המלעיזים. מוזהבת, במצבים כאלו, אם אין לך משהו טוב להגיד, עדיף לא לאמר כלום. אל תחלישי את אחיותייך אשר לא שפר מזלן ועברו הטרדות מיניות גם אם אחת מהן, בעינייך, לא דוברת אמת. זה מחליש. זה מרוקן. זה לא נכון לעשות ורק גברים חלשים חסרי פנים ושמומחיותם היא לעלוב בנשים, להקטינן ולהחלישן יחזקו את דברייך. והמשפט שכתבת "אשה בונה ואשה הורסת" לא מתאים כאן. זה פשוט לא נכון. אנא חישבי שוב על המסר שלך.

בוקר טוב רודפת יקרה

קודם למען הסר ספק, תקיפה מינית ואונס אחד הפשעים החמורים ביותר וכמובן שאני נגד, ומגיע למבצע הפשע עונש חמור ולא משנה מי הוא שנית, לא אמרתי שהיא לא דוברת אמת, מה שאמרתי הוא 1. למה אחרי הרבה שנים? השפלות חקירות וכדומה כמו עכשיו גם אז 2. כמו שהנתקפוץ אלמוניות חושבת שגם התוקפים צריכים להיות אלמונים, משפחה ילדים כל עוד לא הוכחה אשמתו או כל עוד לא הוגש נגדו כתב אישום עידנתי את הרשומה ההיא, ובכל זאת, מן הצדק היה להעלות רשומה לדף ראשי עם קו מחשבה אחר לא בהכרח שלי, היו עוד כמה רשומות עם שאלות שבת שלום וסוף שבוע נעים מוזהבת

מוזהבת יקרה , לא קראתי רשומה בנידון , אני קוראת התגובות והאמת מאד עצוב לי לקרוא דעתך ומדוע ? זכותך המלאה להביע דעתך בכל נושא , אך ,טעות אחת בידייך , ד"ר אינס לא התלוננה נגד בר לב ,ולא תכננה להתלונן , מי שחשף זאת היה חגי פלד ומכאן כדור השלג התגלגל , גם אם המידע מדוייק או לא , אין לך ולנו כל זכות ודעה לשפוט נשים ואו בחורות ואו נערות ,מדוע ולמה לא העזו להתלונן מיידית לאחר ניסיון הטרדה ואו ניסיון אונס ואו אחר . תדעי שעד שלא חווים חוויה של הטרדה מינית ואו ניסיון אונס ואו אחר ,קל מאד לשפוט ולהביע דעה . הילדה ואו הנערה ואו הבחורה ואו האישה ,נמצאת במצב של הלם ,של טראומה מוחלטת ,של התכנסות ואפאטיות ואי יכולת להתמודד עם המצב החמור . לא תמיד יש להן תמיכה חזקה ואוהבת מצד משפחה ואו אחר , מרגע שהיא ואו הן מחליטות לחשוף ואו להתלונן ,הן יודעות שהן חושפות עצמן בציבור ויש חדירה עמוקה לחייהן ,כולל הכל ,כולל חשיפה בני משפחתן ,חבריהן והכל . זהו מצב מאד מאד קשה וטעון וכדי לחשוף את שהן עברו ,עליהן לקחת גורמים רבים בהחלטה לחשוף את עצמן , לפני שאנו שופטים אותן מדוע ולמה לוקח להן חודש ואו שנה ואו מספר שנים , רצוי להכיר ולבקר במרכזי נשים מוכות ולדעת ולהבין את שהן עברו ועוברות . המדינה שלנו כה קטנה וכולנו מכירים את כולנו בסופו של דבר בין נרצה ואו לא . במקרה של ד"ר אינס למשל ,פרטיה היו אמורים להיות חסויים ודרך המיילים והאינטרנט מיידית חשפו אותה וזה חמור מאד בעיניי . אפילו אני קיבלתי במייל את הפרטים עליה ,התופתעי שלא העברתי זאת הלאה ,התופתעי שלא סיפרתי מיהי ? כיבדתי את פרטיותה .לו הייתי במקומה חלילה וחס לא הייתי רוצה שיחשפו אותי בפרהסיה במיילים ואו אחר . אנו המין הנשי חיות בעולם שרובו גברי מצואיסטי שובינסטי ,ולמרות שאנו חיות בעולם מערבי , הרי שבשנים האחרונות מעמד הנשים הורע מאד , ראי כמה אלימות יש כלפי נשים ,כמה רציחות של נשים בידי בעליהן , המצב לא לטובת הנשים . כנ"ל במקרה של נשיא המדינה לשעבר קצב ,מאין את יודעת שהוא חף מפשע ,נכון שעד שלא הורשע בבית המשפט הוא זכאי אך אינך מכירה אותו אישית ולכן אין לך זכות לשפוט אותו לחיוב ואו לשלילה . אני רק יכולה לומר לך שבין הוא זכאי ואו אשם , העובדה שהוא כנשיא מדינה היה אמור לשמש לנו מודל לדוגמא אישית . תפקידו כנשיא אומר עליו משהו . כנ"ל כל מי שנושא בתפקיד בכיר ורם ,בין מועמד למפכ"ל ואו אחר , אין לאף אחד הזכות ליטול הרשות לנהוג בכל אישה בזלזול ובהטרדה ואו אחר . העובדה שד"ר אינס פעלה כפי שפעלה בהחלטה לדבר ולחשוף עצמה דורש אומץ ותעצומות נפש חזקות ביודעה שהיא חושפת את משפחתה הקרובה ,ילדיה וחבריה . ורק בשל כך ובשל צעד זה היא יכולה לשמש דוגמא לנערות ,נשים לא לחשוש . תדעי שרבות חוששות להתלונן ביודען מהו התהליך , כמו שעברה המתלוננת מהקיבוץ וכמו המתלוננת של קצב וכמו אחרות . חייהן מעולם לא שבו להיות כמקודם . שבת נעימה לך

שבוע טוב אופל יקרה

חלילה לי מלשפוט ולהחליט מי צודק ומי לא לא מתפקידי אני לא שופטת ולא בית משפט מי מכעיס אותי זה ההתנהלות וההכפשות נגד אדם שכרגע מבחינת כולנו חף מפשע עד שתוכח אשמתו פשוט הייתה פה פגיעה בו בילדיו במשפחתו והיא הייתה אמורה להתלונן מזמן, בתוקף תפקידה כמעבירת מסר לא לפחד ולהתלונן בזמן אמת נכון שלא קל לעבור אונס או פגיעה מינית וכל התהליך והבושה וכדומה אך אין הבדל אם מתלוננים אחרי יום אחרי חודש אחרי כמה שנים, אבל לדעתי אחרי כמה שנים זה כבר תלונה שאולי יש בה מטרה אחרת שבוע טוב מוזהבת

מוזהבת יקרה ,מי שהיה צריך לחשוב על פגיעה במשפחתו הוא האדם עצמו בין אם הוא בר לב ,ואו כל אחד אחר כמו הנשיא קצב . כל גבר בר דעת עליו להפעיל אחריות בראש וראשונה כלפי משפחתו וילדיו וכו' , מרגע שהוא החליט לבחור בבגידה ואו הטרדה מינית ואו אונס ואו סקס ואו אחר ,האחריות היא עליו ורק עליו . ושוב ,יש הבדל מהותי מאד בהחלטה של כל נערה ואו אישה האם ואיך ומתי להתלונן , אף אחת לא מסוגלת בימים הראשונים ובתקופה הראשונה להתלונן ,הסיבה שהן בשלב טראומתי ביותר ,אפאטיות ,התכנסות פנימה ואל תשכחי שלרבות מהן אין משפחה תומכת שמעוניינת בחשיפה ציבורית .כי החשיפה הציבורית גוררת גם את כל בני המשפחה לכך .רבים מבני המשפחות אין להם הכלים והיכולת להתמודד עם זאת . לפני כמה שנים טובות קראתי כתבה גדולה מאד על אישה אקדמאית בתפקיד בכיר מאד שעברה התעללות נפשית ופיזית מצד בעלה ,נולדה להם ילדה וההתעללות נמשכה עוד . לקח לה מספר שנים להבין שעליה לעזור לעצמה והיא ברחה מהבית עם הילדה והן היו במרכז לאלימות לנשים להגן על עצמן .עצם העובדה שבחרה לספר לעיתונאי שיפרסם כתבה אך ביקשה ללא חשיפת פרטיה האישיים ,היה כרוך באומץ רב מאד מצידה ,משום שזו מדינה כה קטנה וידוע שרבים מהגברים מצליחים למצוא את הנשים שלהן במרכז לאלימות , עובדה שגם צווי הרחקה לא מרתיעים ונשים נרצחות . לעיתים לוקח לאישה מספר שנים להבין שעליה לעזור לעצמה וכבר קראנו על מקרים רבים של התעללות במשפחה מצד אבא כלפי בנותיו ושלקח להן שנים רבות לאזור אומץ ולהתלונן נגד האב ,כשאימן לרוב לא תומכת בצעד שלהן . אני ממליצה לך בכנות רבה מאד לבקר באחד המרכזים הללו ולהכיר מקרוב סיפורים כאלו ,תאמיני לי שאחרי זה הראייה והגישה שלך תקבל תפנית מהותית מאד . ערב טוב

../images/Emo45.gif כתבת נכון ומסכימה איתך וצר לי לקרוא על שעברת , מכבדת אותך על שיש לך האומץ לכתוב דעתך ולחזק נשים אחרות

just GL

New member
../images/Emo45.gif

מילים כדורבנות. התקשורת ממש משמשת פה כתובע, חבר המושבעים ושופט. מסריח.

למעלה