מוזהבת יקרה , לא קראתי רשומה בנידון , אני קוראת התגובות והאמת מאד עצוב לי לקרוא דעתך ומדוע ? זכותך המלאה להביע דעתך בכל נושא , אך ,טעות אחת בידייך , ד"ר אינס לא התלוננה נגד בר לב ,ולא תכננה להתלונן , מי שחשף זאת היה חגי פלד ומכאן כדור השלג התגלגל , גם אם המידע מדוייק או לא , אין לך ולנו כל זכות ודעה לשפוט נשים ואו בחורות ואו נערות ,מדוע ולמה לא העזו להתלונן מיידית לאחר ניסיון הטרדה ואו ניסיון אונס ואו אחר . תדעי שעד שלא חווים חוויה של הטרדה מינית ואו ניסיון אונס ואו אחר ,קל מאד לשפוט ולהביע דעה . הילדה ואו הנערה ואו הבחורה ואו האישה ,נמצאת במצב של הלם ,של טראומה מוחלטת ,של התכנסות ואפאטיות ואי יכולת להתמודד עם המצב החמור . לא תמיד יש להן תמיכה חזקה ואוהבת מצד משפחה ואו אחר , מרגע שהיא ואו הן מחליטות לחשוף ואו להתלונן ,הן יודעות שהן חושפות עצמן בציבור ויש חדירה עמוקה לחייהן ,כולל הכל ,כולל חשיפה בני משפחתן ,חבריהן והכל . זהו מצב מאד מאד קשה וטעון וכדי לחשוף את שהן עברו ,עליהן לקחת גורמים רבים בהחלטה לחשוף את עצמן , לפני שאנו שופטים אותן מדוע ולמה לוקח להן חודש ואו שנה ואו מספר שנים , רצוי להכיר ולבקר במרכזי נשים מוכות ולדעת ולהבין את שהן עברו ועוברות . המדינה שלנו כה קטנה וכולנו מכירים את כולנו בסופו של דבר בין נרצה ואו לא . במקרה של ד"ר אינס למשל ,פרטיה היו אמורים להיות חסויים ודרך המיילים והאינטרנט מיידית חשפו אותה וזה חמור מאד בעיניי . אפילו אני קיבלתי במייל את הפרטים עליה ,התופתעי שלא העברתי זאת הלאה ,התופתעי שלא סיפרתי מיהי ? כיבדתי את פרטיותה .לו הייתי במקומה חלילה וחס לא הייתי רוצה שיחשפו אותי בפרהסיה במיילים ואו אחר . אנו המין הנשי חיות בעולם שרובו גברי מצואיסטי שובינסטי ,ולמרות שאנו חיות בעולם מערבי , הרי שבשנים האחרונות מעמד הנשים הורע מאד , ראי כמה אלימות יש כלפי נשים ,כמה רציחות של נשים בידי בעליהן , המצב לא לטובת הנשים . כנ"ל במקרה של נשיא המדינה לשעבר קצב ,מאין את יודעת שהוא חף מפשע ,נכון שעד שלא הורשע בבית המשפט הוא זכאי אך אינך מכירה אותו אישית ולכן אין לך זכות לשפוט אותו לחיוב ואו לשלילה . אני רק יכולה לומר לך שבין הוא זכאי ואו אשם , העובדה שהוא כנשיא מדינה היה אמור לשמש לנו מודל לדוגמא אישית . תפקידו כנשיא אומר עליו משהו . כנ"ל כל מי שנושא בתפקיד בכיר ורם ,בין מועמד למפכ"ל ואו אחר , אין לאף אחד הזכות ליטול הרשות לנהוג בכל אישה בזלזול ובהטרדה ואו אחר . העובדה שד"ר אינס פעלה כפי שפעלה בהחלטה לדבר ולחשוף עצמה דורש אומץ ותעצומות נפש חזקות ביודעה שהיא חושפת את משפחתה הקרובה ,ילדיה וחבריה . ורק בשל כך ובשל צעד זה היא יכולה לשמש דוגמא לנערות ,נשים לא לחשוש . תדעי שרבות חוששות להתלונן ביודען מהו התהליך , כמו שעברה המתלוננת מהקיבוץ וכמו המתלוננת של קצב וכמו אחרות . חייהן מעולם לא שבו להיות כמקודם . שבת נעימה לך