כולם להיכנס הביאו את צדקתי

חחח מצטערת אבל דיבר זה לא פקודה ../images/Emo3.gif

דיבר זה חוק. ה' חוקק חוקים, לא חילק פקודות. עוד משהו, תסתכל על הדיבר (אני מצטטת עכשיו מהתנ"ך- ספר שמות פרק כ', פסוקים ז-יא'): " זכור את יום השבת לקדשו: ששת ימים תעבֹד ועשית כל מלאכתך: ויום השביעי שבת לאדוני אלהיך לא תעשה כל מלאכה אתה ובנך-ובתך עבדך ואמתך ובהמתך וגרך אשר בשעריך: כי ששת ימים עשה ה' את-השמים ואת-הארץ את-הים ואת-כל-אשר-בם וינח ביום השביעי על-כן ברך ה' את-יום השבת ויקדשנו". הפסוק בעיקר מדבר ומסביר שאסור לעבוד בשבת- לאף אחד אסור (לא לבנים, לבנות, לבהמות וכו'). ישיבה על המחשב וכתיבת הודעה היא לא עבודה. אפשר לומר שזה יותר תלוי באיך אתה מגדיר עבודה, אם בשבילך לשבת על הפורום זאת עבודה- סבבה, אל תשב. אבל אם לא (ותהיה בטוח שכמעט לכל חברי הפורום אם לא לכולם זה לא נחשב לעבודה) אז לפי הפסוק אפשר לשבת.

The Bitter End

New member
זה נתון לפרשנות.

ולכן קביעה מוחלטת של על מה מדבר הפסוק לא אפשרית.

חריקת

New member
אנ מאוד מצטער שבשביל לענות צריך להעליב

אני אמרתי את דעתי זה הכל אתם לא חייבים לצייט לה אבל כל מה שניסתי לומר זה תסכלוו סביב באיזה מדינה אתם? יהודים? ערבים? נוצרים? אני מאמין שאתם יודעים מצוין אז תכבדו את השורשים שלכם אני שוב חוזר ואמור אני לא אבא ואמא שלכם אתם אלו שצריכים להבין את זה תודה ואנא ממכם להגיד כראוי ולא כשונאי יהדות תודה

ToryMaster

New member
מה הקשר?

יהדות היא לאום, ולא רק דת. יפה אמרה מורן, המדינה היא עדיין לא מדינת דת ואין משטר כפייה, איש באמונתו יחיה ועל פי מנהגיו ינהוג. חילולי את השבת אינו משפיע עלייך או על אף אחד אחר.

Whiskey 2

New member
לפי דעתי

כל אדם צריך לחיות באמונתו ולפי דעותיו. אסור לך לכפות עלינו את דעתך, בגלל שזו דעתך בלבד וכל עוד אנחנו לא פוגעים בך (ולכתוב בשבת זו לא פגיעה) זה בסדר. אני לא מצליחה להבין מה כל כך מפריע לך שכותבים בפורום בשבת, פשוט אל תיכנס לפורום 24 שעות וכמו שאף חילוני לא יכנס לשכונה דתית בשבת עם אוטו ובגדים קצרים אף דתי לא צריך להכתיב לחילונים כיצד לנהוג בזמנו הפנוי. בסופו של דבר כולנו יהודים שחיים באותה מדינה (שמתחשבת מאוד בדתיים, דוגמה מרבית הדתיים לא משרתים בצבא בעוד החילונים משרתים ומגנים על כל המדינה).

ממממ.....

אני לא מסכימה איתך. גם אני דתיה, וגם אני לא כותבת הודעות בשבת. וכל אחד יעשה מה שהוא רוצה, אתה ואני לא רוצים לכתוב הודעות בשבת אנחנו לא נכתוב. הם רוצים לכתוב, הם יכתבו. זה לא מפריע לי, בכלל לא. אתה לא יכול לכפות עליהם לעשות משהו שאתה חושב שהוא נכון והם לא. וכל זה מ-מ-ש לא הופך אותם לגזענים או אנטישמים.

../images/Emo124.gif לעוד מישהו יש להוסיף אימרות ופתגמים

שקשורים לנושא

חריקת

New member
כנסו

אוקי! אני מבין וידעתי שאלה יהיו תגובתיכם הרי אתם לא יכולים לקבל משו שלא מתאים לכם הרי כל איש באמונתו יחיה נכון כולם פה רשמו את זה אתם יודעים מה הכוונה? בואו תבינו משו התורה לכל אחד בפינה של הלב יש אמונה בזה אבל למה להאמין בזה? עם אפשר לא להאמין למה שאני יסע באוטו למה שאני יהיה במחשב בשבת אהה הריי זה יותר נוח לא האמין כדי שאני יוכל ליסוע בשבת יוכל לדבר עם חברים בשבת אבל את ההשלכות לעולם הבא אתם לא חושבים אה אוקי כל אחד יעשה מה שבא לו אתם מוזמנים להגיב ובנננייימממוווסססס אני פתחתי את ההודעה כדאי לריב? לקלל? לא אני פתחתי דיום מתורבת ואני רוצה שזה יהיה מתורבת כמו שהמנהלות הנפלאות שלנו אומרות ואיפה לעזאזעל היה רשום בשגיאה? רק במילה אחת וזה קורה לכולם אז תודה ומתורבת

ווינגז

New member
דבר ראשון, אני לא רואה שמישהו פה תקף אותך

דבר שני - זכות כל אחד להאמין במה שהוא רוצה, גם אם לדעתך זה לא מוסרי. אנחנו חיים במדינה דמוקרטית, לא במדינת הלכה; לכן לכל אחד זכות לעשות את מה שהוא מאמין בו. כמו שיעל אמרה - יהודי זה לא רק דעת, יהודי זה לאום. זכות כל אדם להאמין או לא להאמין ביהדות כדת (או בכל דת אחרת, למעשה). אני מגדירה את עצמי כאתיסטית, אבל אני גם יהודיה. לא רואה הצדקה להגביל את הכתיבה בפורום בשבת, בגלל ציבור באוכלוסייה (אם מחר יגיע לפה מישהו ויגיד שזה לא מוסרי לתת להומוסקסואלים לכתוב פה, כי היהדות לא מקבלת את זה? כנ"ל לגבי כל קבוצה באוכלוסייה). כמובן שאני מכבדת את כל ציבור המאמינים. כמו שכבר אמרו פה - חיה ותן לחיות.

למה אתה מכבד את השבת? כי אתה זה שבוחר

לעשות את זה. עזוב את העולם הבא.מאז שחר האנושות האדם ניסה למצוא פתרונות ותשובות לשאלות. לדוגמא, לשאלה איך אנשים לא נופלים מכדור הארץ הגיעו למסקנה שהוא שטוח. משם הגיעו למסקנה שאם מפליגים הרבה בימים אז מגיעים לקצה ונופלים משם. זה נכון? לא! עלתה השאלה: מה קורה אחרי שאתה מת? המציאו תשובות שונות ומשונות. גיהינום, גן עדן, עולם הרוחות, ובטוח שיש עוד אינספור אמונות והשערות בנוגע לעולם הבא. מאיפה אתה יודע מה נכון ומה לא? אולי הכל לא נכון? מאיפה אתה יודע את תנאי הכניסה לשם? אתה רק יכול להאמין מה לדעתך נכון ומה לא, ולפי זה מה לדעתך נכון לעשות ומה לא. ככה גם אני (ובטח גם חברי הפורום) בוחרים במה לדעתנו נכון להאמין, ומה לדעתנו נכון לעשות. ובקשר לשגיאות, בטוח שהתכוונת לשגיאות כתיב. טוב, אז זאת לא רק מילה אחת, זה הרבה מילים

....

בדיוק על כל השאלות האלו (שלכאורה אמרת שאין עליהן תשובה) באה האמונה שלנו ואומרת:למה?- ככה. כי יש דברים שנשגבים מבינתנו . חכמים גדולים בעבר ובהווה שמתעסקים בקבלה וכו' יודעים אולי קצת, אבל אנחנו?! אין לנו סיכוי אפילו לדעת תשובות... אבל אז מה? לכל דבר בעולם צריך להיות תשובה? ממש לא... פשוט חיים עם הידיעה שיש ב"ה עולם הבא כי ככה האמונה היהודית שלנו הכתיבה לנו להאמין ואני לפחות- מאמינה בזה...

לא אמרתי שחייבות להיות תשובות.

האמונה היהודית הכתיבה לנו להאמין ככה? זכותי וזכות כל השאר לנהוג כפי שאנחנו רוצים בהכתבה הזאת. ואני אישית חושבת, שזה שדבר נשגב מבינתי, לא אומר שאני צריכה להאמין בו. זה שהתשובה לשאלה למה היא ככה, זה לא אומר שאני צריכה להאמין.

למעלה