כולם לשרשר...

yuli c

New member
תראי...

אם תשימי לב אצל להקת היהודים וגם אצל חלק מהשירים של ברי סחרוף אין ממש קשר בין שורה לשורה אבל לדעתי זה כל הקסם אצלם ועכשיו אני אדבר קצת על היהודים... בשני האלבומים הראשונים שלהם מאוד אהבתי גם את המילים וגם את המוזיקה החיבור בינהם היה ממש מעולה הם אמרו דברים בדרך לא שגרתית וזה מה שאהבתי אצלם כמו למשל השיר "אינטרמת" מש אין שם קשר בין מילה למילה אבל זה שיר ענק! בקיצור מה שאני באה לאמר זה שהכון שיש אומנים כמו אביב גפן שבאמת הטקסטים שלהם מאוד משמעותיים ויש כאלה שאולי נקראים קצת שיטחיים אבל אצל היהודים בשני האלבומים הראשונים זה כל הקסם!

TkTk

New member
התשובות שנחשבות ../images/Emo103.gif

1.אביב גפן 2.משינה 3.היהודים 4.החברים של נטאשה 5.קוקו הזמר. סתם,סתם.מ..בנאדם שהוא לדעתי גאון(היה...) בכתיבה עברית..מאיר אריאל ז"ל. ו ה-
שלי זה..ממממממ.. יש הרבה..אני מתקשה להחליט.. אולי השמחות?או ... כל זמר מזרחית שהוא,אבל זה לא נחשב.

Superunknown1

New member
הא?!

למה כל מזרחית שהוא?! אנחנו מדברים פה על מילים, לא על לחנים ומנגינות. מבחינת לחנים, אייל גולן, למשל, לדעתי, כותב הרבה יותר יפה ממוניקה סקס. ויהלי סובול נשמע יותר טוב ממנו.

Superunknown1

New member
למה? כי מזרחית זה ערסים

ואתה מא-גניב? וברצינות עכשיו.. אני נימקתי את התשובה שלי- תנמק אתה את שלך. חכמה גדולה להגיד "ולא לפי דעתי"... תסביר את עצמך, או שצדקתי בקשר למה שאמרתי בהתחלה....?

casperit

New member
אז ככה

קודם כל אני בת, קספרית!!!!!!!!!!!!! (יעל) ו: א.אני פשוט לא אוהבת מזרחית באופן כללי, לא מתחברת לזה, לא אוהבת את הסגנון ב.זה פורום רוק ישראלי ולא מזרחית ג.לפי דעתי הליריקס של מוניקה הרבה יותר יפים מהליריקס של אייל גולן כמו לדוגמה ב: שוב אני מוצא אותי רק מחכה מחוץ לדלת רק מציץ מהחלון רק בחלום אבל בבוקר אבל הווילון נסגר הדלת שוב ננעלת הדלת שוב ננעלת מהשיר אני יודע. ועוד ליריקס יפים: פרפר, עיניים טובות, כביש מהיר, מלכת היופי ועוד. יעל נ.ב מה זו ההתקפה הזו?

Superunknown1

New member
מה שאני מנסה להסביר זה

שאת לא יכולה, מחינת המילים כמובן, להתחבר או לא להתחבר לסגנון מסויים. כל אמן שר על מה שמציק לו, על מה שמשמח אותו, וזה לא משנה אם יש בזה גיטרה ותופים או כינורות ודארבוקה. אנחנו מדברים פה על התחברות למילים- לא למנגינה. אל תנסי לצאת פה "מבינה" או "פריקית" או השד יודע מה כדי להרשים אותנו ולהזכיר לכולנו שקספרית לא שומעת מזרחית. כי זה רק גורם לך להיראות טיפשה יותר, וחבל

casperit

New member
אבל אני באמת לא שומעת מזרחית

אני לא אוהבת. יכול להיות שיש שם שירים עם מילים יפות, אבל מה לעשות שאם השיר לא נשמע לי דפוק, אני לא יכולה להקשיב למילים שלו. יעל

casperit

New member
מה שאני מנסה לומר הוא...

שאיך אני אקשיב למילים אם אני לא שומעת שירים שאני לא אוהבת? יעל

Superunknown1

New member
זה כבר משהוא אחר לגמריי...

זה אומר שאת לא יכולה, כי זה מציק לך באוזן לשמוע מזרחית. לכולנו, ת´אמת. אבל זה מ-מ-ש לא אומר שהמילים לא יפות....

אני מסכים איתך בכלליות, לא בפרטניות

באופן כללי, מוסיקה לא אמורה להשפיע על המילים. מוסיקה היא הליווי שמצמידים לטקסט. הטקטס מבטא את רוב הרגשות. אבל, האם לקטע אינסטרומנטלי אין חשיבות רגשית? דווקא יש לו. הוא מעביר מסר כלשהו. בעצם, כל מנגינה מעבירה איזשהו רגש, איזשהו מסר. בדרך כלל, מתאימים מילים למוסיקה. לכן, ניתן לראות ששירים מזרחיים- מדברים על אותם נושאים, כמעט תמיד. ובדוגמא שהועלתה של אייל גולן, זה בכלל מגוחך בצורה נוראית... מסר ממוחזר, שחוזר על עצמו פעם אחר פעם.

-אלה-

New member
סליחה שאני מתערבת...

אבל בקשר לאייל גולן הוא אפילו לא כותב את הטקסטים לשירים שלו אז איך אפשר בכלל להגיד שהשירים שלו בכלל... ושלא נדבר על הטקסטים ..... אבל בסך הכל אם השיר במזרחית זה לא מחייב שהליריקס יהיה גרוע זה תלוי באיזה סגנון מוסיקה אתה אוהב לשמוע...

את הליריקס של אייל גולן...

כותב הצמד נחמה/קליסקי... ולא פלא שהשירים כל כך עלובים, כל כך חוזרים על עצמם, בלי שום חידוש, אותו זבל ´אני-אוהב-אותך-אני-אקנה-לך-מכונית-חדשה´ כל פעם... ´כן, השיר חייב להיות ישן´ (שלומי ברכה...)

עטלף77

New member
לעומת זאת בדיסק האחרון שלו...

כתבו לו שלמה ארצי וארכדי דוכין חלק מהשירים. ארכדי דוכין גם הפיק עד כמה שאני יודע והוא גם שר איתו באחד השירים (ששלמה ארצי כתב). רואים שהכתיבה מצוינת אבל אייל גולן הורס את הכל. לדעתי כמובן. NP - עדיין רקוויאים לבלונדינית

אני בכלל לא טרחתי לעשות הכרה איתו..

ככה שלא שמעתי על כל העניין עם ארקדי ושלמה ארצי.. הממ.. יש לך המלצות על טקסטים יפים מהדיסק...?

pashosh4ever

New member
אצלי זה הולך ככה...

1.אביב גפן 2.מוניקה סקס 3.היהודים 4כנסיית השכל 5. נושאי המגבעת

השלישיה שלי

1. אביב גפן...כי אין מה לעשות, הוא המוזיקאי והתמלילן הכי גדול שקם כאן, ואף אחד לא יכול לחלוק על זה. 2. מאיר אראיל. פלספן נורא...אבל מאיר. 3. אלונה קימחי [כותבת השירים של יזהר אשדות]

למעלה