כולם מדברים על טראמפ, ומתעלמים מהבעיה האמיתית -

metm98

New member
כולם מדברים על טראמפ, ומתעלמים מהבעיה האמיתית -

מה להביא לברית??
(כותרת אלטרנטיבית - קי"ה הצילו! אני נואש!)

מדובר בבת ונכד של חבר יקר, שאלתי בנימוס אם יש רגיסטרי ונעניתי בנימוס שאין רגיסטרי כי כבר יש להם הכל. האם מקובל להביא צ'ק או מזומן? ואם כן, כמה?

תודה מראש לעונים!

debby12

New member
מנהל
אם הבנתי נכון מדובר בתאומים - בן ובת?

לא בטוחה שהבנתי נכון - אולי התכוונת שהתינוק נולדת לבת של חבר יקר שלך.

על כל פנים - בהחלט כסף. צ'ק, לפקודת האמא - יען כי אין לרך הנולד עדיין חשבון בנק.

הכלל הוא כפולה של 18 (חי). לא יודעת כמה אתם קרובים וכמה כסף יש לך.... אפשר $180, אפשר $360, או כל כפולה אחרת של 18 - נגיד $36 או 72$

בשורת ה MEMO של הצ'ק כותבים משהו כמו "Baby college fund - Mazel Tov". רצוי גם לקנות כרטיס ברכה יפה וייעודי לברית או ללידת בן ולכתוב בו איחולים ובתוכו לשים את הצ'ק.

מזל טוב!!

metm98

New member
לבת של החבר נולד בן שהוא נכד של החבר

סתם סיבכתי.
ותודה רבה על העיצה! לא הייתי בטוח אם צק זה מקובל.
נראה לי ש $180 הוא סכום ראוי, וההפרופסורית כבר הסכימה לדאוג לכרטיס ברכה ...

Boston Guy

New member
תלוי כמה זמן יש לך...

אם הברית תהיה עוד כמה ימים בודדים - אין מספיק זמן לארגן משהו יותר "משמעותי" מצ'ק.
אני מעדיף לעצבן את בעלי השימחה ומעדיף לתת את הכסף בצורה יותר "מוחשית" - בצורת מטיל זהב קטנטן. הבדיחה (הלא מצחיקה) שלי היא שכל יהודי צריך שיהיה לו משהו שאותו אפשר לקחת איתו כשצריך לברוח מהצוררים שבאים לכלותו, ושיהיה מספיק קטן כדי שניתן יהיה להצניע אותו במקום שהשתיקה יפה לו.
אם יש זמן למשלוח בינלאומי - יש את ה ISRAELI MINT (חברה שהיא בעצם חברה פרטית בישראל, אבל מורשה להנפיק מטבעות רשמיים של מדינת ישראל).
יש מטילון זהב של גרם אחד שעבורו הם עושקים 87$, יש מטילון של 2.5 גרם שעבורו הם גונבים כ 190$, וכמובן שיש מטילוני זהב יותר גדולים.
הפרמייה שהם גובים על המטילונים הקטנים היא אדירה (גרם זהב שווה כרגע כ 45$...) - אבל המוצרים שלהם שוקקים אידישקייט.
[URL]https://www.israelmint.com/?section=44217&product=4233&lineItem=2788[/URL]
(גלול לסוף הדף - מוצגות שם שלל העטיפות שניתן לקבל עבור המוצר).

כמובן שאפשר פשוט לקנות בשוק המקומי כאן בארה"ב מטילוני זהב של מטבעה מוכרת ובעלת מוניטין (PAMP, קרדיט סוויס ודומיהן). לא יהיה על המטילון ציור יהודי, אבל הפרמייה שתשלם על מחיר הזהב שבמטילון תהיה הרבה יותר רגועה (יותר קרוב ל 10% מאשר ל 100% שהחברה הישראלית דורשת).

Ani15

New member
60-70$ לגרם לצרכן ללא עיבוד

כך שהמחיר של המנטה הישראלית ממש משתלם...
מן הסתם בבורסות אפשר לקנות ב45$ אבל למי מאיתנו יש גישה לזה.
(קניתי השבוע למעבדה אז ביררתי, שילמתי כ75$ לגרם עם עיבוד מינימלי והנחת כמות, וזו היתה ההצעה הזולה. החברה השניה - לא, היא לא ישראלית - ביקשה פי שלוש)

Boston Guy

New member
אין שום בעייה לקנות זהב במחיר יותר קרוב ל SPOT PRICE

יש שלל חברות שמתמחות במכירת זהב לצרכן שהן בעלות מוניטין ומוכרות מוצרים של יצרנים ידועים ובעלי תו תקן ואיכות. אתה יכול גם "לקחת סיכון" ולקנות מוצר כזה ב EBAY או באחת מפלטפורמות המסחר האחרות - אבל אז רצוי שתהיה לך היכולת לוודא שמה שקיבלת זה אכן החומר האמיתי...

מטילי זהב, למרות מה שויני חושב, הם עדיין "מטבע עובר לסוחר" בכל העולם - הגירסא העתיקה ל BITCOIN... בשדה התעופה של דובאי יש אפילו "כספומט" שבו אתה יכול לקבל את כספך במטילי או מטבעות זהב.

אנשים מוכנים לשלם פרמייה על מחיר הזהב כשלמוצר יש ערך אומנותי או ערך נומיסטי (מטבעות לאספנים, למשל) - ואז המחיר של החומר עצמו הוא רק חלק מה "ערך הפוטנציאלי" של המוצר.
אבל אם מדובר במה שנקרא בשוק BULLION GOLD - "זהב עובר לסוחר" - הפרמייה על המחיר אמורה להיות הרבה יותר צנועה ממה שהמטבעה הישראלית גובה.
אני לא יודע מהו אותו "עיבוד" שנדרש עבור הזהב הספציפי שאתה קונה (אתם מן הסתם קונים אותו בצורת אבקה או משהו בסגנון, ולא כ"גוש מתכת") - אבל מן הסתם לעיבוד הזה יש מחיר גבוה כי חלק מהחומר הולך לאיבוד בתהליך ה"טחינה" ויש כאן קומפוננטה של מיכשור ויד עבודה... אני יודע שכל גרם של GOLD DUST בגודל גרגיר של של 44 מיקרון עולה בערך פי 2 מאבקת זהב בגודל גרגיר של 1 מילימטר... וגרם של אבקת זהב בגודל גרגיר של 1 מילימטר עולה בערך פי 2 מה SPOT PRICE של בוליון.

Ani15

New member
חוטים בקוטר מ"מ

עושים את זה בשיחול (אקסטרוזיה בלעז) ואין אבדן חומר. בכל זאת, לא מתלוננת על המחיר שקיבלתי. מה שכן, עכשיו אני שוקלת שוב את ההזמנות החוזרות שאני מקבלת לכנסים בדובאי...

xbuffalomen

New member
או במילותיו של יהודה פוליקר ...

"קחי מעיל יהיה לך קר
כסף כיס, גביש סוכר
אם יהיו קשים הימים
הזכרי בי לפעמים"

vinney

Well-known member
אני חושב שעל פריטים הכי קטנים הפרמיה הכי גדולה

אם אתה קונה בריק של קילו, המחיר פר גרם יהיה הרבה יותר משתלם

&nbsp
תכל'ס, עוד אפשר להבין את הבהלה לזהב במאה הקודמת, אבל עכשיו כבר כמעט 100 שנה עברו מאז שאחרוני המטבעות ניתקו את עצמן מהגיבוי בזהב, הערך של זהב הוא בעיקר סנטימינטלי (ותעשייתי).

Boston Guy

New member
ארה"ב ניתקה את עצמה מה GOLD STANDARD בשנת 1971

כלומר - טרם עברו 50 שנה מאז.
אפשר להתווכח מה הוא באמת הערך של זהב - אבל מה בעצם הוא הערך של כל הליך חליפין אחר?
מה בעצם הוא הערך של מטבעות FIAT? הרי מדובר בת'כלס בחתיכות נייר צבעוני.

מה הוא בעצם הערך של מטבעות קריפטוגרפיים כדוגמת ביטקוין? הרי מדובר בת'כלס במשהו שלא באמת יש לו ייצוג כלשהוא במציאות. שרשרת של ביטים על איזשהוא צ'יפ זיכרון של מחשב.

זהב, לעומת זאת, אפשר לאכול! בכל סניף של ה HARD ROCK CAFE.
[URL]https://www.hardrockcafe.com/menu.aspx[/URL]

JimmyGee

New member
זהב זה אחד הדברים היחידים שעוד יש להם ערך

אמיתי.
בניגוד לדולר ולמטבעות אחרים שאותם מדפיסים בלי סוף עד שיתפוצצו כמו שקרה לאורך כול ההיסטוריה. זהב אי אפשר להדפיס.

vinney

Well-known member
הבעיה עם הגישה הזאת היא סקאלאביליות

זאת הסיבה שמטבעות נותקו מערך של זהב אחת אחרי השניה.
&nbsp
אם פעם היית קונה פרה או סוס פעם בשנה ומשלם על כך במטבעות יקרים, עכשיו אתה צריך לקנות חלב בסופר - וכמה גרגירי זהב אתה צריך לשלם על כך?
&nbsp
זהב, ובמידה פחותה כסף, משלב בתוכו כמה תכונות שהיו מועילות בתור מטבע חליף:
&nbsp
יחסית נדיר בטבע בשביל שאי אפשר יהיה למצוא אותו בקלות בכל מקום (בניגוד למתכות כמו עופרת, נחושת או ברזל), אבל מצד שני יחסית נפוץ כדי שהרבה תרבויות יכירו בערכו ותכונותיו
יחסית קל לזהות ולאמת (אם כי בימינו די קל לזייף מטבעות זהב לעין בלתי מקצועית).
נשמר לאורך זמן יחסית טוב - זהב הוא noble metal ולא מגיב בקלות לחומרים כימיים אחרים שנפוצים בעולם, בניגוד לברזל למשל שמחליד בקלות, ואפילו כסף ש"משחיר" (סוג של חלודה).
נראה טוב. לא כל הנוצץ - זהב, אבל זהב נוצץ ולכן משמש הרבה כתכשיט יופי במקבל לאוגר ערך (למשל נשים בתרבויות רבות שמות הרבה תכשיטים עליהן כל הזמן כי זה בעצם כל רכושן ואם יגורשו על ידי הבעל - הן יכולות לקחת רק את מה שעל גופן באותו הרגע).
&nbsp
אף תכונה מאלה לא ממש קריטית עבור מטבע מודרני. חלקן אפילו פוגעות.
&nbsp
זהב זה מטבע דפלציוני (ביטקוין גם, ולכן גם לא בדיוק מצליח לשמש כמטבע). זה מייצג בעיה בכלכלה הולכת וגדלה - אתה צריך מטבעות בערך הולך וקטן. באיזשהו שלב מטבע בערך קטן מדי נהיה לא מעשי, כך נוצרו מטבעות כסף, ואחרי זה מטבעות נחושת ומתכות "רגילות" אחרות שאנחנו מכירים היום, ובסוף - שטרות נייר.
&nbsp
זהב קל לזיוף בימינו והרבה יותר קשה לזהות זיופים כאלה בלי מכשירים (לרוב על ידי תרכובות במקום מתכנת טהורה מורידות ערך בלי לשנות צבע - מזהים על ידי משקל, מוליכות או תרכובות כימיות שאף אחד לא יעשה בכל עסקה בכל חנות).
&nbsp
אני לא רואה את האנושות חוזרת למטבעות דפלציונים כי כל הכלכלה מאז המהפכה התעשייתית מבוססת על התרחבות הכלכלה.

JimmyGee

New member
הכול טוב ויפה

אבל יש לך עוד דוגמא, חוץ מאולי אדמה, למשהו ששמר על הערך שלו במשך אלפי שנים?

מטיל או מטבע זהב שקנייתה בכול רגע ב 10,000 שנים האחרונות שמר על ערכו. חוץ מחלקת אדמה יש לך עוד דוגמא כזו?

vinney

Well-known member
אני לא חושב שחשוב לי במיוחד הערך לפני או בעוד אלפי שנים

ֿאם אתה מהpreppers שמתכוננים לאפוקליפסה - זה דיון אחר לגמרי. בעולם המציאות של הכלכלה המודרנית יש דרכים הרבה יותר יעילות לשמר ולהגדיל את ההון. אדמה? כן, דוגמא מצויינת. אם כי דורש סכומים הרבה יותר גדולים. בתור מתנה לילד - אגרות חוב? stock certificate מהודר של דיסני? (נתתי פעם מתנה כזאת למישהו, אנשים התלהבו דווקא מהרעיון). אם כבר רוצים לתת זהב - אולי בצורת תכשיט במקום סתם פיסת מתכת? איזו שרשרת עם שם או צמיד או עגיל...

Boston Guy

New member
אתה יודע מה הגודל של מטיל זהב במשקל 1 קילוגרם?

בערך 4 סנטימטר רוחב, 8 סנטימטר גובה ופחות מ 2 סנטימטר עובי.
סתם לצורך קנה מידה - זה נכנס בקלות לחפיסה של סיגריות מרלבורו (קצר) - ועוד נשאר מקום לכמה סיגריות.
המחיר של מטיל כזה נכון להיום הוא קצת יותר מ 46,000$.

נכון - כמו כל קומודיטי, המחיר של הזהב עולה ויורד. לפעמים בצורה דרסטית. אבל הוא תמיד שווה משהו - מה שאי אפשר להגיד על כסף מנייר.
הוא שווה משהו גם כשמערכת הבנקאות הארצית (או חס וחלילה העולמית) משותקת (נגיד מתקפת סייבר כזו או אחרת) או מוקפאת על ידי השלטונות.
אתכה מודע לכך שבירוקרט בוושינגטון יכול - בלחיצת כפתור - לחסום בפניך את הגישה לכל נכס פיננסי שלא נמצא פיזית בידיים שלך?

מטיל זהב שווה משהו בכל מקום שבו תמצא את עצמך בעולם - גם אם אתה לא מדבר מילה בשפה המקומית. אבא שלי יכול לספר לך איך זה יכול לקנות את הזכות להמשיך לחיות ואת הדרך לחופש.

בתור יהודי - דור שני לשואה ועם השיעורים שלימדו אותי הורי שיצאו מהתופת - אני לא לועג ל PREPPERS. עיין ערך יהודי צרפת בעשור הנוכחי. עיין ערך יהודי רוסיה לפני שני עשורים.
זה לא מטופש בעיניי להחליט שאולי כדאי שיהיה לך - בפורטפוליו שמכיל גם הרבה סוגי השקעות וחסכונות אחרים - גם זהב פיזי.

ה"בעייה" בתכשיט - הפרמייה שאתה משלם על האומנותיות שבתכשיט היא עצומה, והיא לא משמרת ערך כשצריך לממש את התכשיט הזה. כן - לפעמים תכשיט עתיק ונדיר שווה הרבה יותר מאשר ערך המתכת היקרה שבו - אבל כאן מדובר על דברים שגם היום יעלו הון. רוב ה"תכשיטים OFF THE RACK" מאבדים חצי מהשווי שלהם כשבאים למכור אותם.

הבעייה השנייה היא - תינוק בן 8 ימים לא ממש צריך תכשיטים...

vinney

Well-known member
אתה מתאר מצבים קיצוניים (וחלקם דמיוניים).

יהודי צרפת בעשור הנוכחי או רוסיה לפני שניים לא ברחו רק עם מה שעליהם ומטילי זהב מהמזרן. אני מכיר מספיק עולים מצרפת, וגם מרוסיה. מערכת הבנקאות בצרפת מספיק מפותחת כדי שהם יוכלו להגיע לארץ בניחותא ולקנות דירות באשדוד ואילו ברוסיה רובם השאירו את כל מה שהיה להם ובדקו להם בתיקים בשדה התעופה שהם לא לוקחים תכשיטים יקרים מדי, שלא לדבר על מטילי זהב.
&nbsp
במקרה של מצב כמו שואה, או אפוקוליפסה, אני חושב שיהיה הרבה יותר יעיל שיהיה לך הרבה נשק, הרבה תחמושת והרבה מיומנות של שימוש בהם. אם יש לך את אלה, כל השאר יגיע.

JimmyGee

New member
דווקא רוסיה זה דוגמא מצוינת

הרובל נמחק בין לילה והפך לניר טואלט. למה שלדולר לא יקרה אותו דבר?

vinney

Well-known member
אז אל תחזיק דולרים?

ברוסיה אין מסורת של השקעות וניהול הון, כל מה שהיה שם במשך עשרות, אם לא מאות, שנים זה מזומן בבית. אז כן, המזומן נמחק.
&nbsp
באר"ב להחזיק זהב נהפך ללא חוקי בין לילה, למה שזה לא יקרה שוב?

JimmyGee

New member
אז מה כן להחזיק?

אני מאמין שהדולר יקרוס בווודאות at some point in the future.
לא יודע אם זה יקח שנתיים או עשרים שנה אבל זה יגיע. כמו נרקומנים כול ממשל מדפיס ולוקח יותר חובות מקודמו.
פה אין הרבה הבדל בין Democrat’s ל Republicans.
חוץ מאולי מה הם עושים עם הכסף שגנבו מהילדים שלנו. מחלקים לעשירים (Republicans) או לmiddle class.
כשהדולר יקרוס רוב הדברים יקרסו איתו. העולם היום גלובלי. מטבעות אחרים, בורסה, bonds, בתים וכו...
הדבר היחיד שלא יקרוס ולהפך גם יעלה זה זהב. אולי גם bitcoins and other crypto currencies.

למעלה