כולם מדברים על טראמפ, ומתעלמים מהבעיה האמיתית -

Boston Guy

New member
נראה שאתה ממש מפחד מחתיכת מתכת צהובה...

אתה מוכן לקנות חתיכת נייר שעליה כתוב "יש לך, לכאורה, חתיכת מתכת צהובה" - אבל מסיבה כלשהיא יש בך רתיעה מאוד חזקה מלהחזיק חתיכת מתכת כזו פיזית, אצלך בכספת.
מכיוון שאתה כל הזמן מדבר על "אז תקנו נשק ותחמושת" - הינה משהו שאני חושב שימצא חן בעיניך, אם יצא לך לראות אחד מסירטי JOHN WICK באיזהשהיא הזדמנות:
[URL]https://www.apmex.com/product/193803/john-wick-1-oz-gold-continental-coin[/URL]

vinney

Well-known member
אני לא מפחד, אני לא מבין את שיקול העלות-תועלת

אתם מתארים מצבי קיצון ומצדיקים עלויות של עשרות אלפי דולרים - זה לא ברור לי. אולי אתם מליונרים וזה כסף קטן עבורכם, אבל עבורי זה לא ממש....

Boston Guy

New member
לא הבנתי. איפה כאן העלויות?

אתה קונה נייר ערך שקוראים לו GLD. כשלא בא לך עליו יותר או אתה צריך את הכסף - אתה מוכר אותו.
אני קונה חתיכת זהב. בכל נקודת זמן שלא בא לי עליו יותר או אני צריך את הכסף - אני מוכר אותה.
איפה כאן ה"עלות" הנוספת שלי?

ההבדל היחיד הוא שלך יש חתיכת נייר - ואתה תלוי בכך שהברוקר הספציפי שאצלו יושב הפורטפוליו שלך יתן לך למכור. שהמחשבים שלו יעבדו, שהרשויות יתנו לטרנסאקציות להתבצע...
אני לא צריך מערכת בנקאות רישמית פעילה כדי לממש את הנכס שלי.

vinney

Well-known member
חלק אתה הזכרת, חלק אני הזכרתי

אזכיר לך שוב:
&nbsp
פרמיית רכישה - ככל שהכמות קטנה יותר כך הפרמיה שאתה משלם לעבר לערך המתכנת גדולה יותר. ז״א אם אתה לא קונה באונקיות שלמות אתה מראש מפסיד אחוזים ניכרים מהערך שאתה מנסה לאגור. עשרות אחוזים.
&nbsp
פרמיית אכסון - אתה צריך לדאוג לכספת בבית, לביטוח, לאמצאי אבטחה, או לחלופין להסתכן בזה שמישהו יגלה שיש לך אוצר בבית ופשוט יגנוב לך אותו בלי שתהיה לך שום אפשרות להחזיר את הערך האבוד.
&nbsp
פרמיית מכירה - כמו כל ברוקר, סוחרי מתכות חיים מארביטראז׳. בנוסף לאחוזים שאיבדת בקניה, אתה מאבד עוד קנה מידה דומה של אחוזים מהערך במכירה.
&nbsp
כמו בכל שוק - אתה צריך קונה כשאתה רוצה למכור. ולמרות שאתה וג׳ימי חושבים שכשהכלכלה במשבר כולם מתחילים לשלם במטבעות זהב בסופר, בפועל כמו שלבית צריך קונה - כך גם לזהב.
&nbsp
תיאוריית שמירת הערך - נכון לעכשיו הזהב עוד לא חזר לימי השיא של סוף שנות ה70. כולל כל המשברים שהיו מאז. בינואר 1980 זהב היה בכ$2200 לאונקיה, והכי קרוב לזה הוא היה באוגוסט 2011 כשהגיע לכ$1700.
&nbsp
הבטחון שלך שבזמן משבר כשכל המערכות יקרסו אתה תרגיש בטוח וחופשי לצאת החוצה עם האוצר שלך ו״להמיר״ אותו במשהו מדהים אותי.

vinney

Well-known member
תיקון קטן למספרים

ערכי הזהב ב1980 ו2011 הם לאחר חישוב האינפציה, ז״א ערך הכסף.
&nbsp
נומינלית השיא של הזהב היה באוגוסט 2011 ($1746 בכסף של אז) ואילו בינואר 1980 המחיר היה $678 (בכסף של אז).
&nbsp
דווקא בשנות המשבר ערך הזהב ירד, נומינלית. למשל במהלך 2008 הזהב איבד $150 (כמעט 20%) מערכו.

JimmyGee

New member
רק לגבי קלות המכירה של זהב

לאורך כול ההיסטוריה של האנושות ב-10,000 השנים האחרונות, כולל 2 מלחמות עולם לא ידוע לי על שום מצב בו היתה בעיה למכור זהב.
אני לא מדבר כמובן על מצבים כמו יהודים תחת הנאצים. במקרה כזה שום דבר לא עוזר גם לא נדלן או מזומן.
לגבי הפחד מגניבה אני בהחלט מבין אותך.
לגבי האחוזי הפסד קניה / מכירה זה לא יותר מאחוז או שניים לכול כיוון. אבל למי שקונה ומחזיק, (לא איזה ספקולנט שקונה ומוכר כול יום) זה הפסד אפסי.

vinney

Well-known member
לאורך כל ההיסטוריה המתורבתת, אתה מתכוון...

כשהיו מדינות, משטרות, ואם מישהו פוגע בך אז הייתה באה איזו פלנגה של לוחמים מהעיר השכנה ושורפת את כל הכפר.
&nbsp
אבל אתה מתכנן לתרחישים בהם כל אלה אינם עוד, אז איך אתה יכול להסתמך על זה?

JimmyGee

New member
ושוב, אתה לא מבין מה אני אומר

אני לא מדבר על מצב של יהודים בגטו וורשה או ברכבות לאושויץ.
וגם לא על קבוצות נאו נאצים (או כמו ש-Trump קורה להם - אנשים טובים) מהכפר השכן שבאים להרוג את המשפחה שלי. פה לא יעזור, זהב ותאמת גם לא נשק. מצטער לאכזב אותך, אבל Jack Bouer אני לא.

אני מדבר על דיפרסיה, אבטלה גבוהה ודולר קורס. מצב שאני לא רוצה, אבל לצערי כן מאמין שיגיע ב-10 או 20 שנים הבאות. במצב כזה - gold is king.

JimmyGee

New member
ואפילו יהודים באירופה הנאצית

שמעתי על יהודים שברחו מאירופה הנאצית בעזרת זהב.
שמעתי על יהודים שברחו מאירופה הנאצית ונעזרו בזהב להתחיל חיים במדינה החדשה שהגיעו אליה.
שמעתה פעם על על יהודים מאירופה הנאצית שנעזרו איכשהו בנדלן שהיה להם ברוסיה או פולין?

vinney

Well-known member
הראתי בתגובה לבוסטון שgold is not king

שדווקא בתקופות דפרסיה ערך הזהב ירד, לא שזה מפתיע (אותי...).
&nbsp
אתה מדבר על השקעה ספקוליטיבית נטו. אין שום הסבר רציונלי לטענה שלך, והמספרים לא בעדך, אתה מדבר מתוך רגש ומתוך התייחסות להיסטוריה לא רלוונטית.
&nbsp
כמו שאמרתי, אם אתה מתכונן לתרחישים קיצוניים של אובדן הציוויליזציה, יכול להיות שזה יהיה רלוונטי, אבל גם אז יש דברים אחרים להשקיע בהם (תשאל כל prepper). למקרים עליהם אתה מדבר - להשקיע במתכת פיזית שתחזיק בבית זה לחלוטין מיותר. אתה יכול לעשות hedging, אם אתה רוצה, גם בכלים שלא דורשים ממך לשלם פרמיות מאוד גבוהות על קבלת המתכת פיזית לביתך.
&nbsp
בכל אופן, לחלוטין סטינו מהדיון המקורי וזה מיותר לגמרי. לתת לתינוק שאך נולד חתיכת מתכת קטנה ולו באופן סמלי יכולה להיות מחווה נחמדה ביותר. אבל זה מה שזה - מחווה.

JimmyGee

New member
קודם כול ערך הזהב עולה לעורך זמן, לא יורד

אולי כמו שהראתה באמת הוא לא מדביק את האינפלציה.
אבל אם אני צריך כסף בזמן דיפּרסיה ואני צריך לבחור בן משהו שאפשר לימכור ב 5 דקות (זהב) ואולי לא הדביק את האינפלציה לבין משהו שאי אפשר לימכור (כמו בית) חוץ מאולי ב-fire sale for pennies on the dollar . מה נראה לך עדיף?

vinney

Well-known member
ערך של הרבה דברים עולה לאורך זמן

אבל אם הוא "לא מדביק את האינפלציה", אז האם הערך באמת עולה, או רק המחיר?
&nbsp
אתה שוב הולך מקיצוניות לקיצוניות. אתה טוען שיותר קל למכור מטיל זהב מבית, ואולי זה נכון. אולי לא, הרבה יותר קשה לשדוד ממך את הבית בדרך אל הסוחר או מתוך הכספת. אבל - יש גם הרבה אופציות אחרות, גם אם אתה רוצה לעשות hedging עם מחירי מתכות ספקולטיביים. למה דווקא מטיל או בית אלה האופציות היחידות? לא יותר קל, למשל, לסחור בGLD?

JimmyGee

New member
לגבי GLD / IAU אני דווקא מסכים איתך

ברוב המצבים העתידיים GLD / IAU יגנו עליך בדיוק כמו זהב פיזי ביד. יש מצבים (כמו קריסה של המערכת הפיננסית) שבהם רק זהב ביד יגן עליך. מצד שני אני גם מסכים שיותר קל לאבד זהב פיזי או שיגנבו לך אותו מאשר GLD / IAU.

אם גדול עליך להחזיק זהב פיזי ביד.GLD / IAU הם בהחלט אופציה לא רעה לדעתי. עדיף מבכלל לא להחזיק זהב.

לגבי ספקולציות, אני לא מתעסק. אני מחזיק זהב כביטוח לטווח הארוך. מה יקרה לזהב בעוד חודש או שנה, אין לי מושג וזה גם לא מענין אותי.

JimmyGee

New member
מסכים עם כול מילה בוסטון

לא היתי מוכר הכול וקונה זהב. אבל כחלק מפורטפוליו בהחלט. אין שום דבר אחר שאני מכיר שיכול לשימור על הערך בכול מצב כמו הזהב. למצב אפוקליפטי עדיף להחזיק חתיכות קטנות כמו מטבעות זהב שנמכרות לפי משקל ולא קילו שלם.

metm98

New member
רעיון יפה מאוד! הלוואי שהיה לי זמן לזה

הוזמנתי ברגע האחרון (אני מניח שהחבר היה צריך לבקש רשות מביתו, או שסתם לקח להם כמה ימים לארגן את האירוע..)

Boston Guy

New member
לא חסרים סוחרים בעלי מוניטין שפועלים ON LINE

אחת החברות הותיקות היא KITCO - חברה שבסיסה בקנדה ויש לה שלוחה בניו יורק
[URL]https://online.kitco.com/buy/gold-silver.html#gold[/URL]

שתי חברות מוכרות וגדולות אחרות הן APMEX שבסיסה באוקלהומה סיטי ו JM BULLION שבסיסם בדאלאס, טקסס.
ומי שרוצה אידישקייט - יכול לעשות עסקים עם ה ISRAEL MINT שבסיסה בעיירה נשר ליד חיפה...

למעלה