כולם מדברים על טראמפ, ומתעלמים מהבעיה האמיתית -

vinney

Well-known member
נכסים

אם אתה לא סומך על המשך קיומה של המדינה כיישות שיכולה לאכוף חוזים והסכמים - אז נשק.

JimmyGee

New member
איזה נכסים בדיוק

עם הדולר קורס, נראה לך שמחירי הבתים לא יקרסו?
נשק גם שומר על הערך בכול מצב אבל הרבה יותר מסורבל להחזיק ולשנע.
כמו שבוסטון אמר. $100K בזהב אתה שם ב2 קופסאות Marlboro ועוד נשאר לך מקום לכמה לסיגריות. לך תשנע $100K בנשק ממקום למקום.

vinney

Well-known member
המם... מה זאת אומרת נראה לי?

אנשים צריכים לגור איפשהו. למה שמחירי הבתים יקרסו? מקסימום - תהיה תקופה של שפל בשוק כמו שהיה ב2008, אבל באותה התקופה מחירי השכירות האמירו.
&nbsp
כמו שאמרתי - אם אתה לא סומך על המשך קיומה של המדינה (דהיינו חברה מתורבת ומאורגנת) שתאכוף קיום חוזים, אז תאגור נשק ותחמושת, לא זהב.

JimmyGee

New member
בכלכלה קורסת הבתים קורסים

ויכולים להשאר בתחתית הרבה זמן.
לגבי נשק, אתה יודע כמה נשק קונים ב $100K?
בערך 200 רובים. מה אני יעשה איתם? יש לך פלוגת צנחנים להלוות לי?
לא עדיך זהב? ואז אם צריך קונים איתו נשק.

vinney

Well-known member
בתים קורסים בכלל טרמיטים, לא בגלל כלכלה.

אתה לא צריך לקנות נשק ב100K. להערכתי 20-30K יביאו לך ארסנל מכובד מאוד של נשק אישי ותחמושת שתשמש אותך לכמה שנים. עם זה תוכל להשיג כל מה שתרצה. זהב, אוכל, מקום לישון.

Boston Guy

New member
אני מאוד מקווה שה"מצבים" שאני מתאר ישארו דמיוניים לתמיד

אבל JUST IN CASE... שיהיה.

סתם כאנקדוטה - כל פעם שה ON LINE BANKING של אחד המוסדות הפיננסיים שאצלהם נמצא הכסף שלי נותן לי הודעת שגיאה של "THE SERVICE IS NOT AVAILABLE NOW" עוברת אצלי המחשבה של "אולי הם לקחו את הכסף וברחו?...". משום מה בחודשים האחרונים זה קורה המון - כל פעם עם בנק אחר.

Boston Guy

New member
אני לקוח לא ממש מרוצה של כשישה בנקים אחרים...

החל מצ'ייס בנק וכלה בקרדיט יוניון של דיגיטל אקוויפמנט קורפוריישן ז"ל (החברה כבר התפוררה לאבק, אבל הקרדיט יוניון עוד חי ובועט).

vinney

Well-known member
נכון. וזאת הנקודה.

״עוברת אצלי המחשבה של "אולי הם לקחו את הכסף וברחו?...".״ - בארה״ב, כל עוד המדינה מתקיימת על חוקיה ומוסדותיה, זה לא יקרה.
&nbsp
בנקים פשטו רגל ויפשטו רגל, אבל הFDIC/SIPC/NCUA מבטיחים המשכיות והבנק הכושל נבלע במי שמוכן לקנות את נכסיו. נכון, אם יש לך מליונים במזומן אתה עלול להפגע.
&nbsp
כמו שאמרתי - אל תחזיק דולרים.

JimmyGee

New member
קח מצב של שנות השמונים

אינפלציה של 15-20% פלוס מיתון. מה תחזיק אז? מחירי הבתים יורדים, כי מי קונה בתים במיתון כבד. מצד שני ערך הדולר יורד חזק.
זה רק סנריו אחד מיני רבים בהם הזהב שומר יותר טוב מרוב הדברים האחרים על ערכו, ועדיין לא יורים ברחובות שצריך להחזיק ארסנל נשקים בבית ולהצטרף לאיזה מיליציה para military טובה.

vinney

Well-known member
מי מוכר בתים במיתון כבד?

במיתון כבד השכירויות עולות. אני אומנם צעיר מדי לזכור את שנות ה80, אבל אני יודע בוודאות שמי שרכש בתים בישראל בסוף שנות ה70/תחילת שנות ה80 עכשיו מסודר מאוד.
&nbsp
למטילי זהב יש סיכונים גבוהים גם - צריך לשמור אותם/עליהם, לדאוג לכספת בבית, לדאוג שמישהו ישדוד אותך, לדאוג שמישהו ישדוד אותך כשתלך לממש אותם, לדאוג שתקנה מטיל זהב ותגלה שנים אחרי שהוא בעצם חתיכת עופרת מצופה אליומנים וקצת זהב מלמעלה, וכמובן - תתבדה והזהב לא באמת ישמור על ערכו יותר. כי למה לו?

JimmyGee

New member
ומי שקנה בתים בDetroit או Cleveland בסוף שנות ה70/תחילת

שנות ה80 עכשיו לא מי יודע מה מסודר.
ובמיתון כבד בארצות הברית השכירויות יורדות לא עולות. מי שאין לא עבודה לא ישאר לגור בבוסטון או ב Silicone Valley כי גם אם הוא רוצה הוא לא יכול לשלם. הוא יתחפף למקום הרבה יותר זול.
לגבי זהב, דיברתי על חלק מפורטפוליו, לא דיברתי על למכור הכול ולקנות זהב.

vinney

Well-known member
אתה בן אדם מוזר, בחיי. מה אתה מנסה להוכיח לי?

אתה רוצה לטעון שלהשקיע בזהב זה יותר הגיוני מלהשקיע בנדל"ן? זה הרי מגוחך.

JimmyGee

New member
קודם כול לא רוצה להוכיח לך כלום

תשקיע במה שאתה רוצה. זה ממש לא מענין אותי.
אם היתי יודע בוודאות מה יניב יותר בעתיד זהב או נכסים אחרים היתי בן אדם מאוד עשיר.
שנית, לא אמרתי במקום. איזה חלק במשפּט "כחלק מפורטפוליו" בילבל אותך?
כול מה שרציתי להגיד זה שלהחזיק כמות מסוימת של זהב "כחלק מפורטפוליו" ולצד דברים אחרים כמו real estate זה לדעתי דבר טוב ומוריד את הסיכון.

נראה לי שהדיון הזה לא הולך שום מקום כי אתה לא מצליח להבין מה אני מנסה להגיד. אז נראה לי שדי מיצינו.

Boston Guy

New member
אני חושב שאתה כן מבין מה הוא אומר, ורק נהנה להתעקש

אם אני מבין אותו נכון - הוא אומר משהו מאוד דומה למה שאני אומר.
שלאדם בעל נכסים כדאי שיהיה פורטפוליו מגוון שכולל גם נדל"ן, גם ניירות ערך, גם קצת מזומן - וגם כמות מסויימת של מתכות יקרות כמו זהב ב"צורה פיזית" (שאפשר להרגיש את המשקל בידיים).

ואם מסתכלים על זה הפוך - מה שאני אומר (ואני חושב שגם ג'ימי אומר) זה שזו עלולה להיות טעות כואבת "לשים את כל הביצים בסלסלה אחת" - להשקיע רק במניות, או רק באגרות חוב, או להחזיק את כל הכסף בדולארים, או להחזיק רק זהב...

ולגבי המשפט האחרון שלך: כמו שאתה יודע מהפעילות בפורום אחר כאן שגוסס לו לאיטו, אני בהחלט בעד השקעה בנדל"ן - כל זמן שאתה יודע מה אתה עושה ומשקיע מתוך הבנה וידע ולא כ"חיית עדר". אבל בדיוק בגלל זה - אני מבין מה ה DOWNSIDE הכי משמעותי של השקעה בנדל"ן: הכסף שהשקעת לא בהכרח נזיל, ולא ניתן למימוש מיידי.
אם הכל טוב, השמש זורחת והשוק מתקתק - לוקח חודש ויותר לממש נכס נדל"ן.
צריך למצוא קונה, יש ניירת, יש להגיע להסכמה על חוזה, יש ענייני רישום...

אבל לעומת זאת אם השוק מת, הכלכלה בדיפרסייה ואחד מכל שלושה אנשים באזור שבו הנדל"ן נמצא איבד את מקום עבודתו - בהחלט יכול להיות מצב שנסיון לממש נכס נדל"ן יכשל - ותהיה תקוע עם הנכס חדשים רבים או אפילו שנים. או שתצטרך לממש אותו ב PENNIES ON THE DOLLAR.

זהב הרבה יותר קל לממש. תמיד יהיה מי שיקנה. והמחיר הוא פחות או יותר אותו מחיר בקליבלנד ובניו יורק סיטי. בתל אביב ובמומבאי.

vinney

Well-known member
צריך? לא יודע.

לא חושב שמטבעות יקרים שאפשר להרגיש "בידיים" זה משהו שימושי. רוצה להשקיע במתכות? יש כל מיני קרנות, IRA vaults, וכד'. רוצה תכשיטים? תקנה תכשיטים.
&nbsp
ברור שלא צריך לשים הכל בסלסלה אחת, ומעולם לא אמרתי שצריך. אני פשוט לא את הערך שאתם רואים בזהב, ואני לא חושב שמה שהיה הוא מה שיהיה מבחינת הכלכלה העולמית.
&nbsp
אם אנחנו חוזרים לסחר חליפין ולשימוש בזהב פיזי כמטבע עובר לסוחר - בעיניי יש דרכים הרבה יותר יעילות לזה, וכמו שאמרתי: נשק זאת העיקרית שבהן.

JimmyGee

New member
ב-2009 בתים עמדו ריקים בשכונה שלי מעל שנה

וקונה אחד לה נכנס לראות.
ואני גר במקום יחסית טוב ויציב. אבל מה לעשות כשהשוק בדיפרסיה, ואתה צריך כסף, וכול מה שיש לך זה נדלן שאף קונה לא נכנס לראות, מצבך לא מזהיר.
אם באותו זמן היה לך גם זהב, היתה גם מוכר אותו ב-5 דקות (כולל זמן לצחוקים ובדיחות עם הקונה), וגם עושה עליו רווח יפה.
ושב מישפט המפתח הוא "כחלק מפורטפוליו" ולא, "רוץ תימכור את כול נכסך ותיקנה gold bullions.

למעלה