אני חושב שאתה כן מבין מה הוא אומר, ורק נהנה להתעקש
אם אני מבין אותו נכון - הוא אומר משהו מאוד דומה למה שאני אומר.
שלאדם בעל נכסים כדאי שיהיה פורטפוליו מגוון שכולל גם נדל"ן, גם ניירות ערך, גם קצת מזומן - וגם כמות מסויימת של מתכות יקרות כמו זהב ב"צורה פיזית" (שאפשר להרגיש את המשקל בידיים).
ואם מסתכלים על זה הפוך - מה שאני אומר (ואני חושב שגם ג'ימי אומר) זה שזו עלולה להיות טעות כואבת "לשים את כל הביצים בסלסלה אחת" - להשקיע רק במניות, או רק באגרות חוב, או להחזיק את כל הכסף בדולארים, או להחזיק רק זהב...
ולגבי המשפט האחרון שלך: כמו שאתה יודע מהפעילות בפורום אחר כאן שגוסס לו לאיטו, אני בהחלט בעד השקעה בנדל"ן - כל זמן שאתה יודע מה אתה עושה ומשקיע מתוך הבנה וידע ולא כ"חיית עדר". אבל בדיוק בגלל זה - אני מבין מה ה DOWNSIDE הכי משמעותי של השקעה בנדל"ן: הכסף שהשקעת לא בהכרח נזיל, ולא ניתן למימוש מיידי.
אם הכל טוב, השמש זורחת והשוק מתקתק - לוקח חודש ויותר לממש נכס נדל"ן.
צריך למצוא קונה, יש ניירת, יש להגיע להסכמה על חוזה, יש ענייני רישום...
אבל לעומת זאת אם השוק מת, הכלכלה בדיפרסייה ואחד מכל שלושה אנשים באזור שבו הנדל"ן נמצא איבד את מקום עבודתו - בהחלט יכול להיות מצב שנסיון לממש נכס נדל"ן יכשל - ותהיה תקוע עם הנכס חדשים רבים או אפילו שנים. או שתצטרך לממש אותו ב PENNIES ON THE DOLLAR.
זהב הרבה יותר קל לממש. תמיד יהיה מי שיקנה. והמחיר הוא פחות או יותר אותו מחיר בקליבלנד ובניו יורק סיטי. בתל אביב ובמומבאי.